OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Miten kanalintu jahti käynnisty?! vastaukset 10.9 lähtien :)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 152, 153, 154 ... 164, 165, 166  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 02.11.2010 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

deadline kirjoitti:
hq: Turha siinä on jeesustella, siinä nyt vain tuppaa käymään näin. Siinä ei kissojen nostelut auta, oli ylilyönti eli ei.


Mitään tässä jeesustella. Kuvatun kaltaista summamutikkaratkaisua ei vain tuppaa käymään vaan se tehdään, joko aktiivisesti möhlimällä tai laiskuuttaan laiminlyömällä asian käsittely loppuun, enkä edes jaksa ruveta arvailemaan kummasta tässä oli kyse. Jos peukalo ei ole tarpeeksi reunassa että osaisi hoitaa asioita ilman sijaiskärsijöitä, saattaisi olla aika luovuttaa ne seuran majan avaimet jollekulle joka osaa.

Yksilö kämmää, yksilö kantaa seuraukset. Mikään muu vaihtoehto ei opeta vastuullisuuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mercury
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2010
Viestejä: 487
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.11.2010 00:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ippetti kirjoitti:
mercury kirjoitti:
ehkä tässä uudessa aselaissa onkin jotain hyvää Shocked nyt pitää olla 18 vuotias että voit hankkia oman aseen.. mikä mielestäni on vain hyvä juttu.. kaikki muu aselaissa onkin sitten p*rseestä !!


Nyt menee pärse edellä mettään niin pitkälle ettei tosikaan...... Metsästäjäksi kasvetaan eikä aleta. Tiiän heti toistakymmentä alle 18vuotiasta nuorta jotka ovat keskivertoa vastuullisempia metsästäjiä ja täyden luottamuksen ansaitsevia aseen käsittelijöitä. Heidän vanhemmilleen valtaisa hatunnosto kun ovat ottaneet pienestä pitäen nämä junnut matkaan oppimaan vastuullista metsästystä ja aseenkäsittelyä. Kun nuori on 10vuotiaasta asti kulkenu iskän tai muun valvovan silmän alla metsässä aseen kanssa, niin 15vuotiaana saatu oma aselupa(vaikka rinnakkainen) on osoitus luottamuksesta. 15vuotias on silloin kolmasosan elämästään uhrannut antamalla näyttöjä osoittaakseen olevansa luottamuksen arvoinen. Aikuiset metsästäjät ovat tälläisten 15kesäisten idoleita jolloin pieneenkin huolimattomuuteen aseen kanssa tai pieneenkin ajattelemattomuuteen metsästystilanteessa aikuisen puuttuminen menee saletisti jakeluun. Kokeileppa sitä sitten takoa parikymppiselle noviisille joille tuntuu armeijan auktoriteetitkin olevan mahdottomia juttuja...

Koko aselain isoin takapakki on juurikin tuo 18ikävuoteen siirtyminen. Se ei tuota muutakuin lisää keskivertoa vastuuttomampia metsästäjiä ja aseen käsittelijöitä.



ehkä mä vähän yleistin.. en tietenkään väitä että kaikki nuoret on piittaamattomia kaikkeen.. se vaan pakkaa olemaan että moni nuori saa kipinän metsällä käymiseen muualta kun vanhemmiltaan.. vaikka nyt sitten kaveriporukaltaan jotka kenties ovat saaneet hyvän perehdytyksen vanhempiensa kautta.. uskallan epäillä että nämä kaverien kouluttamat kollit eivät ole niin vastuullisia eränkävijöitä kun koko nuoruuden vanhempien kanssa metsällä käyneet.. mene ja tiedä..

metsäkaverini on käynyt 12 vuotiaasta asti isänsä kanssa metsällä ja pakko se on hattua nostaa kuinka hyvä tämä kaveri on riistan käsittelyn ja kunnioituksen saralla.. isänsä on nuorelle pojalle opettanut että kun sorsa ammutaan niin heti suolet pois, pää siiven alle ja kääritään sanomalehteen.. pää siiven alle merkkas levolle asettamista Surprised sama homma jatkuu edelleen 15 vuoden jälkeenkin..

itse olen siinämielessa onnekas että isän kanssa on tullut oltua hirvijahdissa jo 7 vuotiaana ja kiinteästi on metsällä tullut käytyä.. omia aseita on tullut hommattua tässä vasta viime vuosien aikana..
_________________
joskus joutsenetkin näyttävät kurjilta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettätonttu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Lok 2010
Viestejä: 80
Paikkakunta: peräseinäjoki

LähetäLähetetty: 03.11.2010 08:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

itte oon kans ollu mettällä isseen kans ekan kerran 4vuotiaana mutta se oli vaan lintumettällä ja sorsien peräs että ei tarvinu niin hirviästi kävellä paitti tietenki lintumettällä mutta ei ollu sitte yhtää mukavaa ku se ei ollu herättäny mua ja velipoikaa ja se tuli kotia jumalattoman mettoon kans joka on nykyään täytettynä asekaapin yläpuolella Smile kauan aikaa oltihin kiukkuusia veljen kans mutta kyllä ittekki lopetti tinttaalun ku isse käski että otappa tuo mettoo sylihin ja ei perhan miltä se tuntuu ottaa pienenä viis-kuus vuotiaana ittensä kokonen metto ja kattoa sitä että kuinka komia,vanha ja iso se on.... ehkä tästä ompi tullu kunniootus itelle ja kanalintuja kohtaa Rolling Eyes
no joo lopetanpa tähän ku tuli taas vähä liika tekstiä Very Happy
_________________
suomenpystykorvan haukusta se on paras:D
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
thaapasalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 242
Paikkakunta: Joensuu (Eno)

LähetäLähetetty: 03.11.2010 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asenne ja arvomaailma tuntuuvat vaihtelevan ihmisillä aika paljon, vaikka kaikki saman harrastuksen ympärillä ollaankin. Tuo mitä muutama muukin on jo sanonut, lähetään 'tappamaan', särähtää aina itellänikin korvaan. Sillon kun puhutaan siitä et lähetään tappamaan jäniksiä, teeriä, sorsia, tms. riistaa, niin tulee vähän sellanen fiilis et mitä v!ttua. Ikään kuin meidän kotimainen riista ois nykysin vaan jotain riesaa tai haittaa. Tapetaan et päästään eroon. Varsin metatason erohan tässä terminologiassa on, mut mun mielestä itikoita, minkkejä, ja supikoiria tapetaan, kun taasen metsäkanalintuja, jäniksiä, peuroja, kyyhkyjä yms. metsästetään.

hq:n kanssa jaan saman näkemyksen tuosta seuran johdon munattomuudesta, jos sitä siksi voi tässä tapauksessa sanoa. Päätöksiin ei ajauduta, vaan ne tehdään. Nm. itsekin vastaavan tyyppisiä hullutuksia seuratasolla nähnyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zazoo1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 295
Paikkakunta: Pyhäjoki(yppäri)

LähetäLähetetty: 03.11.2010 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asenne ratkaisee, mutta täällä mesotaan vain lintujen ampumisesta. Kannattaisi ensimmäiseksi panostaa nuorien pienpeto pyynteihin, loukku talkoita, opetusta, neuvomista.
Seuran kuuluisi sponsoroida esim lautoja= keinulautaloukkuja.
Ja miksi näin? , Koska esim minkit ja supikoirat ovat todella pahoja verottajia kanalinnuissa.
Jos saataisiin nuoret(myös iso osa aikuisista) ymmärtämään että lintukantojen eteen täytyisi tehdä jotain.
Eli jos metsä jotain antaa sinulle tee perhana metsälle palvelusta ja panostetaan pienpetoihin.
Meilläkin suurin osa seurassa väittää että ei ole minkkejä, 11 on nyt tullut ja hyvällä omalla tunnolla ammuin 2 teertä.
Aina kun puristaa kanalintua kohden kannattaa miettiä olenko tehnyt näiden eteen jotain. kyllä jokainen osaa teeriä ampua, mutta edes pieni osa osaisi minkkejä ja supeja pyytää.
Jos seuran 100 jäsentä tekee yhden keinulautaloukun ja niistä vaikka 47 saa yhden nii kyllä se alkaa josain näkymään
Se että miten kukinkin pyytää lailisilla pyyntimenetelmillä teerensä ei vaikuta yhtään mihinkään, mutta pienpetoprojektit aina vaikuttaa.
_________________
http://maastomakkarat.nettisivu.org/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
mercury
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2010
Viestejä: 487
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.11.2010 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

edellisellä hyvä puheenvuoro:) vahvasti samaa mieltä.. ! Meillä on niin pieni seura (alle 20 jäsentä) että harva pienpetoja metsästää.. Itse yritän kyllä kovasti... Lisäksi seuran jäsenet on vanhoja ukkoja jotka jää ennemmin reinot jalassa keittelemään kaffia kun lähtee petometsälle... Siitä plussat meidän kylälle että aina kun joku näkee pienpedon niin soittavat kyllä heti... Supeja meillä on todella vähän..
_________________
joskus joutsenetkin näyttävät kurjilta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 03.11.2010 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

zazoo1 kirjoitti:
Asenne ratkaisee, mutta täällä mesotaan vain lintujen ampumisesta. Kannattaisi ensimmäiseksi panostaa nuorien pienpeto pyynteihin, loukku talkoita, opetusta, neuvomista.
Seuran kuuluisi sponsoroida esim lautoja= keinulautaloukkuja.


Seuran kuuluisi sponsoroida, panostaa, opettaa, neuvoa on juuri sitä mitä yhdistysten tulisi tehdä, mutta perhana kun kaikki maksaa nykyään hiukan hunajaa ja vähän oravan nahkoja. Vaikka rahaa olisikin tuohon kaikkeen niin mistä tekijät? Kerran kaks ehkä jopa kolmasti samat naamat jaksaa tuon kaiken tehdä, mutta sitten alkaa jo rivit hajoilemaan ja jostain luovutaan.

Aina kun seura panostaa johonkin enemmän, niin se myös syö seuran kirstua enemmän. OK jos kirstussa on pelivaraa, muutoin se tarkoittaa jäsenmaksujen nostoa, joka taasen ei ole mielekästä.

Vieläkin ihmettelen miksi seuroilla on ns. kummitoimintaa niin vähän. Isot seurat joilla on isot alueet ja suuri jäsenistö, voisivat ihan hyvin laittaa paikallislehteen ilmoituksen kerran kaksi vuodessa: Metsästys/koulutuspäivä kaikille alle 18 vuotiaille ja niille täysi-ikäisille joilla on ollut metsästyskortti alle kaksi vuotta. Tapahtuman teemana kettujahtia ajavalla koiralla ja pienpetojen loukkupyynti. Lauantaina xx.xx.20xx alkaen klo.xx.xx ilmottautuminen siihen ja siihen mennessä numeroon 040-xxxxxxxx.

Tuon tyyppisestä tapahtumasta kun ottaa osallistumismaksua sen verran, että lehti-ilmoituksen saa maksettua ja joku lisäeuro päälle, niin siinä on kaikki voittajia. Samalla nuoret ja kokemattomat pääsevät näkemään ja oppimaan asioita muualtakin kuin maksukanavien eläintenampumisohjelmista. Itsellä kulkee mukana parista kerrasta kolmeen viiteen kertaan kaudessa nuita noviiseja ja heidän kauttaan aina useampi kysyy mahdollisuutta päästä matkaan mukaan. Mielelläni ottaisin ja opastaisin, mutta jossain se yksilönkin resurssien raja menee.
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.11.2010 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ippetti kirjoitti:
Sortaja kirjoitti:
Ippetti kirjoitti:
Mitään pahaa ei ole antaa osaa omasta saalistaan kavereille. Itsellä ainakin on se tapa, että kun porukalla mennään niin porukalla saadaan, eli saalis on yhteinen. Jos aate on se että ampuja pitää, niin se johtaa pian varsinkin nuorilla kölveillä kilpailutilanteen, jossa yritetään saada saman verran tai jopa enempi saalista kuin toinen. Jos viikon reisun aikana yksi kaveri ampuu 12teertä niin se kuulostaa kohtuuttomalta, mutta jos saman reisun saldo onkin että 4kaveria sai 15 teertä niin määrä on kohtuullinen.

Valitettavasti nuorten metsästäjien asenne koulutusta on saatavilla minimaalisesti. Parannettavaa asenteissa on myös varttuneemmalla väellä. Metsästäjien asenteisiin tulisi vaikuttaa, eikä vain sanella kiintiöitä ja rajoituksia. Saattaisi jopa olla positiivista vaikutusta sillä, että rajoituksia ja kiintiöitä höllennettäisiin. Nyttemmin villinhullutuksen viikkolupa on n.70€ ja sillä saanee 1metso 1teeri ja yksi pyy ampua eli sen 15pinnaa käyttää kanalintuihin. Tuo toimisi paremmin päiväkohtaisena kiintiönä jolloin sitä ei pyrittäisi täyttämään veren maku suussa, vaan tyydyttäisin päivän tapahtumiin.



Ainakin minun mielestä tuo on juuri idioottimaista ampua reilusti yli kiintiön ja jakaa linnut porukan kesken niin että jokaisen kiintiö on täynnä vaikka kaikki ei montaa ampuisi. Kummallista porukkaa.. Mad


Olet siis ahne joka aika-ajoin vikisee kun kaverit saakin enemmän saalistä kuin sinä Rolling Eyes

Kaikkialla ei ole kiintiöitä ja vaikka metsästysreisuni kohdistuisikin villinhullutuksen lupamaille niin viikkoluvan suomista 3teerestä olen valmis jakamaan kavereilleni, koska yhdessä ollaan metsästetty..



Et tainnut ymmärtää tuota mercuryn juttua kun kommentoit sitä. En ole ahne eikä kiinnosta vaikka kaveri ampuu enempi enkä myöskään ole jakamassa omaa saalista kun ammun vain omiin tarpeisiin. Tuosta sinun jutusta ymmärtää että ammut kaikki mitä saat vaikka et itse tarvi ja sitten jaat ne kavereille. Ei ne kiintiöt ole tarkoitettu tuollain käytettäväksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 03.11.2010 15:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lässynlässyn. Jokainen saa ampua sen määrän minkä tarpeelliseksi näkee..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 03.11.2010 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sortaja kirjoitti:

Et tainnut ymmärtää tuota mercuryn juttua kun kommentoit sitä. En ole ahne eikä kiinnosta vaikka kaveri ampuu enempi enkä myöskään ole jakamassa omaa saalista kun ammun vain omiin tarpeisiin. Tuosta sinun jutusta ymmärtää että ammut kaikki mitä saat vaikka et itse tarvi ja sitten jaat ne kavereille. Ei ne kiintiöt ole tarkoitettu tuollain käytettäväksi.


Ymmärsin kyllä ja tartuin kohtaan jossa mainittiin saaliin jakamisesta. Olenko jossain kohtaa maininnut että jakaisin kavereille lintuja joille ei olisi itselle tarvetta? Mainitsin kyllä myöhemmässä kohtaa, etten hyväksy yli omien tarpeiden metsästystä ja mainitsin myös ettei kaikkialla ole kiintiöitä, jonka tietysti tarkkaan keskustelua seuraavana olet huomannut.

Kun kerta takerruit takiaisen lailla tähän saaliin jakamis asiaan, niin kerro mitä pahaa on antaa kaverille teeri tai kaks, jos hän ei ole saanut viikon reisulla yhtään, mutta itse olet saanut 4????
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
thaapasalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 242
Paikkakunta: Joensuu (Eno)

LähetäLähetetty: 03.11.2010 17:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
lässynlässyn. Jokainen saa ampua sen määrän minkä tarpeelliseksi näkee..


Rajoittuuko tämä 'ammutaan niin paljon kuin huvittaa' filosofiasi pelkästään metsäkanalintuihin, vai oletko laajemminkin sitä mieltä, et riistaa saa ampua sen mitä kukin halajaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 03.11.2010 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

thaapasalo kirjoitti:
Peura-esari kirjoitti:
lässynlässyn. Jokainen saa ampua sen määrän minkä tarpeelliseksi näkee..


Rajoittuuko tämä 'ammutaan niin paljon kuin huvittaa' filosofiasi pelkästään metsäkanalintuihin, vai oletko laajemminkin sitä mieltä, et riistaa saa ampua sen mitä kukin halajaa?


Leikkaako nuppi? En tiedä mistä olet päätellyt, että mulla 'ammutaan niin paljon kuin huvittaa'- filosofia olisi. Very Happy

Jos itkettää niin itkekää..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettätonttu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Lok 2010
Viestejä: 80
Paikkakunta: peräseinäjoki

LähetäLähetetty: 03.11.2010 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

josko ny ruvettaas keskustelemahan kanalintu jahista ja jätetähän nuo väittelyt vaikka !&%¤# puhumis osiolle!

nyt ku kausi on ohi löysin sitte niin maan pirun hienon ja suositun teeri alueen johna pitävä soidintansa ja kukkoolevat toisillensa Confused
_________________
suomenpystykorvan haukusta se on paras:D
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
thaapasalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 242
Paikkakunta: Joensuu (Eno)

LähetäLähetetty: 03.11.2010 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
thaapasalo kirjoitti:
Peura-esari kirjoitti:
lässynlässyn. Jokainen saa ampua sen määrän minkä tarpeelliseksi näkee..


Rajoittuuko tämä 'ammutaan niin paljon kuin huvittaa' filosofiasi pelkästään metsäkanalintuihin, vai oletko laajemminkin sitä mieltä, et riistaa saa ampua sen mitä kukin halajaa?


Leikkaako nuppi? En tiedä mistä olet päätellyt, että mulla 'ammutaan niin paljon kuin huvittaa'- filosofia olisi. Very Happy

Jos itkettää niin itkekää..


Leikkaako itelläsi?
Tuossa justiinsa kirjoitit et jokainen saa ampua sen määrän minkä tarpeelliseksi näkee. Eli käytännössä jokainen saa ampua sen mitä huvittaa/kehtaa. Tuo nyt ei mun nähdäkseni aseta yhtään mitään muuta rajoitetta ammuskelulle kuin metsämiehen oman viitseliäisyyden. Sillä kiinnostaa tietää, et ajatteletko muustakin riistasta samaan sävyyn, vai onko kanalinnut pelkästään niitä, mitä voi pudotella sen mitä haluaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Benellihunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2008
Viestejä: 2687
Paikkakunta: Nivala

LähetäLähetetty: 03.11.2010 18:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:




Jos itkettää niin itkekää..

+1
itse ainakin ammun lintuja siihen asti kunnes kiintiöt täyttyvät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 152, 153, 154 ... 164, 165, 166  Seuraava
Sivu 153 Yht. 166

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com