OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvipatruuna
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 34, 35, 36  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
|-Jesse-|
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2010
Viestejä: 322

LähetäLähetetty: 02.11.2010 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Federali trophy bonded tip toimi erittäin hyvin kun pääsin sillä ensinmäisen hirveni ampumaan.. ammuin suoraan edestäpäin ja pumpussa oli läpi ja luoti mennyt melkeen mahaan asti.. Luoti oli auennut ihan täydellisesti ja jäämäpaino oli yli 90%
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ceskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2007
Viestejä: 646
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 02.11.2010 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

|-Jesse-| kirjoitti:
Federali trophy bonded tip toimi erittäin hyvin kun pääsin sillä ensinmäisen hirveni ampumaan.. ammuin suoraan edestäpäin ja pumpussa oli läpi ja luoti mennyt melkeen mahaan asti.. Luoti oli auennut ihan täydellisesti ja jäämäpaino oli yli 90%


Kuulostaa hyvältä. Ajattelin noita hommata .375:een, jos tekevät siinä koossa.
_________________
--- Internet tekee kaikista asiantuntijoita... ---
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsäarska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2004
Viestejä: 1066

LähetäLähetetty: 02.11.2010 23:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni (hirvi)luoti keskusteluissa korostetaan liikaa teoreettisia seikkoja kuten tuo luodin koossa pysyminen painoprosentteina. Hyvin harva metsästäjä punnitsee riistasta löytyviä luoteja, sen sijaan jos luoti löytyy todetaan silmämääräisesti, että tuollainen se on ja enintään todetaan, että "onpa se pienentynut ja rispaantunu" tai "onhan se komean näköinen, melkein kuin Sakon mainoksessa".

Parempi olisi katsoa millä luodeilla kaadot tehdään ja siinä ohessa selviäisi josko hirvet tuppaa karkaamaan jotain kuulaa käytettäessä. Tällöin huomattaisiinkin, että luodin jäämäpaino on se sitten testeissä 50 tai 90 %, on käytännössä merkityksetön, hirvi on molemmissa tapauksissa yhtä kuollut. Kun katsotaan vaikka M&K lehden kymppihirvi luotisaldoa, niin huomataan että muut merkit kuin teoriassa huonot Megat ja Hammerheadit, ovat harvinaisia poikkeuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mage
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Tam 2005
Viestejä: 695

LähetäLähetetty: 02.11.2010 23:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse vastasin alkuun mitä vastasin mutta voitaisiinko tähän samaan syssyyn laittaa "monipuolisin" hirvi paukku?

Eli tavoite on että luoti avautuu VÄHINTÄÄN 15mm tatiksi ja menee hirven vitaaleille asti myös "pahan" osuman jälkeen!

Edelleen luotan henk. koht. oryx:n

Mikä on alkanut kovasti kiinnostamaan on Nosler E-tip ja Barnes X!

Lisäksi olen alkanut kattelemaan noita SBBC luotien jälkeläisiä! Eli Speerin "karhun kynnen" jotka oikeasti kestävät nopeuksia! Jos haluaa ampua "hitailla! pyssyillä niin se heille suokoon!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JMV
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2009
Viestejä: 257
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 03.11.2010 00:29    Viestin aihe: re Vastaa lainaamalla viestiä

Mie olen normaalisti käyttäny Megaa ja aina on hirvet kipanu.Nyt sitte ostin Sakon Arrowhead II:sta ja Powerheadia. Ensimmäisenä päivänä ammuin 2 hirveä Powerheadila,vasan ja naahraan.Ampumamatka oli molemmille pikkusen vajjaa sata metriä.Naaras meni n. 30 metriä ja vasa 20 metriä. Naarasta ammuin lavan takkaa sisäle ja toiselta puolelta meni keskeltä lappaa läpi. Menopuolen kylki meni purkhuun oikeastaan kokohnaan,aivan tuhannen vertyny koko kylki.Lapa oli sitte suhteellisen ehjä,ei paljoa tullu koiranruokaa. Vasikasta meni kans läpi lapojen takkaa aika ylhäältä,puhtaat oli lihat. Niin kaliiberi on 30-06. Sama tulos ampuuko Megala vai Powerheadila niin kyllä net kuolee.Tuo kyljen vertyminen oli kyllä mulle yllätys.
Sitte Oryxista sen verran,että kaveri ampu 30-06 Petrala 4-piikkistä urosta,n. 100 metriä matkaa,hyvä lapa osuma ja hirvi meni n. 400 metriä.Lisäksi Petra teki syöttöhäiriön,mitä se ei ole ennen tehny.Kysseessä oli siis tehaslattaus.Olisko jääny lattaus tehtaala vajjaaksi tai jotaki.Semmosella osumalla ei pitäis muuten nuin pitkään hölkätä.Luoti löyty vastapuolen nahan alta.
Ja vielä paljon parjatusta Hammerheadista.Toinen kaveri ampu naaras hirven,lapaosuma,matkaa n. 60-70 metriä.Pakomatka n. 30 metriä.Taas löyty luoti vastapuolen nahan alta.Enpä ole ennen nähny niin hyvin muotoutunutta Hammerheadia! Aivan täysin ehjä ja hyvin muotoutunu sieni. Lyijyä ei ollu irronu ollenkhaan vaan oli siististi pysyny kiini niinko pittääki.Ilmeisesti on alkanu pellaahmaan niinko pittääki ko on nykyhään juotettu kiini.Näytti kyllä hyvältä,otan kuvan jos muistan,ko käyn lahtivajala.
Sitte vielä 45-70 ja Sakon tehaspaukku.Kaveri ampu koiranhaukhuun 10 piikkisen uroksen ja vasan.Matkaa 30-40 metriä.Molemmilla lapaosumat ja kaatu suunnilheen niile sijoihleen. Uroksella sissäänmenoreikä isompi ko ulostuloreikä eli kuula on hajonu samantien ko on luuhun vastanu.Saldo pari ämpärillistä verihyhmää.Johtopäätös;aika p*ska on tuo Sakon latinki.
Ens viikonloppuna piiphuun mennee sitte Arrowhead II:sta.Vieläkö pääsis kokkeihleen niin vois taas raportoia.
_________________
Sole poka mikhään tiira..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8412
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 03.11.2010 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan niillä jäämäpainoillakin tietysti jonkinlainen merkitys. Ei tietty kuolleista eläimistä kaivetuilla luodeilla, koska ne eläimethän on kaikki kuolleita Wink Mut esim testeissä, miten niitä luoteja muuten vois verrata. Ja se et jos hampparia tai megaa käytetään eniten ei tarkoita, että ne olis parhaita Rolling Eyes Siihen vaikuttaa myös muun muassa saatavuus. Monet vanhat jäärät ei muista edes mitään muuta panosmerkkiä nimeltä ku Sakon niin kai ne sitä sit tilaa. Varmasti nuo edeltä mainitut ihan hyvin pelaa, mut näissä keskusteluissa yleensä etsitään sitä parasta (ihan kuin sen voisi löytää)...

Tuo verimössön määrä on mun mielestä jotenkin myös tapahtumakohtaista Rolling Eyes Esim peurakytiksellä tulee ammuttua samalla kuulalla ihan samantyyppisiä laukauksia monta vuodessa. Joissakin peuroissa jälki on siisti, joissakin taas aika karu, vaikka laukaus olis samanlainen ja kuula sama Rolling Eyes Syytä tähän en ainakaan minä tiedä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 03.11.2010 11:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä parina vuotena on tullut ammuttua kaksi nuorta sonnia ja kaksi vasaa federalin fusionilla ja vaikka on markkinoitu peurapaukkuna niin luoti on toiminut todella hyvin. Lähtöjä on tehdaslataukseksi hyvin ja tarkkuuskin hyvällä tasolla. Ainakin minun tikassa.
Hinnaltaan ollut kohtuullinen ja Rintamäeltä ostin poistomyynnistä 20€ aski. 4 panosta on enään jäljellä ja Oulussa ei ole näkynyt kyseistä patruunaa. Nykyhinnasta ei ole kokemusta, mutta mieluummin näitä ostaisin kuin megaa ta hammeria.
Sellierin uutta energyä ostin askin ja yhden vasan sain ammuttua vielä tälle syksylle. Muuten ihan toimivan tuntuinen paukku, mutta syöttö takertelee ja hidastaa paikkolaukausta aika pahasti. Johtuuko alumiinikärjestä kun muilla paukuilla ei tätä esiinny.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2278
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 03.11.2010 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sinänsä en itsekkään pysty täysin arvioimaan kotimaisia hirviluoteja, kun niissä ilmeisesti on tapahtunut uudistuksia?
Ainakin aikaisemmin valmistetuilla kotimaisilla oli lähinnä poikkeus jos luoti sienettyi hyvin ja kesti myös kasassa. Ruhoista löytyi/löytyy lyijymuruja, vaipan suikaleita ja luodin kantaosa tai vaikkapa banaanin muotoinen luoti, jonka jäämäpaino oli erittäin huono.
En todellakaan väitä, että oryx olisi paras luoti, mutta tähän mennessä löydetyistä luodeista toiminta on ollut ihanteellista. Todella komeita tatteja ja luodit ovat kestäneet hyvin kasassa.
Jos osaisi/jaksaisi niin voisi laittaa tänne kuvan noista ruhoista kaivetuista luodeista niin olisi väitteille tukea noiden eri luotien toiminnan osalta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elmako
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Syy 2010
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 03.11.2010 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katselin noita safarimiesten paukkuja ja aika säännöllisesti Oryxilla ampuivat, eli sielläpäin siihen luotetaan. Veikkaan taas että jenkit ruiskii Remimingtonia ja Barnesia. Meillä taas luotetaan kotimaiseen eikä sekään huono ole. Eiköhän täällä pääosin elukat Sakolla tai Lapualla ammuta. Itse aion Oryxia kokeilla kun kovasti kehutaan ja minun ammuntamäärillä sama vaikka hopealuoteja ampuisi. (voisi saada ihmissudenkin samalla)
Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RKMJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Lok 2010
Viestejä: 574

LähetäLähetetty: 03.11.2010 15:56    Viestin aihe: Re: re Vastaa lainaamalla viestiä

JMV kirjoitti:
Sitte vielä 45-70 ja Sakon tehaspaukku.Kaveri ampu koiranhaukhuun 10 piikkisen uroksen ja vasan.Matkaa 30-40 metriä.Molemmilla lapaosumat ja kaatu suunnilheen niile sijoihleen. Uroksella sissäänmenoreikä isompi ko ulostuloreikä eli kuula on hajonu samantien ko on luuhun vastanu.Saldo pari ämpärillistä verihyhmää.Johtopäätös;aika p*ska on tuo Sakon latinki.
Ens viikonloppuna piiphuun mennee sitte Arrowhead II:sta.Vieläkö pääsis kokkeihleen niin vois taas raportoia.
'

Kannattaa ladata nuo 45-70 paukut itse jos suinkin mahdollista. Tehdas panostenkin laatu paranee koko ajan mutta paljon halvempaa ja parempaa saa itse lataamalla. Olisiko tuossa uroksen tilanteessa voinut ottaa risuun ennen osumista ja siitä johtua sitten iso sisään menoreikä. Itsellä vastaava tilanne kävi villisian kanssa ja sain ihastella kahta nyrkin mentävää reikää molemmilla kyljillä kun molemmat paukut sattui risuihin ennen sikaa mutta siinäkään tapauksessa ei vertymistä juuri tapahtunut. Mutta luoti piti suuntansa ja todennäköisesti pysyi myös suht hyvin kasassa mutta reiät oli kuin singolla ammuttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetraourogallus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tou 2006
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 03.11.2010 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo! sano rengit päissään Smile Itsellä on tullut kokeiltua monenlaista patia ja polven korkuisesta asti kiinnostunut ruhoista löytyneistä luodeista..

30 cal luodeista käyttö kokemuksia niin hirvistä kuin vesitynnyreistä Smile

Passi pyyntiin olisi valintani scirocco eli sako arrowhead 2 Sitä olen ampunut 06 ja 300winmagnumilla. Yksi parhaiten muistissa oleva tapaus, jossa luoti näytti lujuutensa oli 30-06 ja 10,7g luodilla ammuttu mulli josta luoti meni lapojen kohdalta selkärängan keskeltä vastapuolen nahkaan. ampuma matka oli 110m Luoti toimi ja löytyy jostain luotiläjästä vieläkin punnittavaksi.. Lukemattomia muita hirviä olen ampunut pellolta ja löytyneistä luodeista ei ole muuta kuin positiivista kerrottavaa. Käyttämäni painot 10,7 ja 11,7

Mitä tulee oryksiin niin varma luoti. Tosin lyijyä irtoaa matkasta hiukan enemmän kuin edellisestä. Itsellä rihlassa käyttämäni puolivaippa.

woodleigt on luokkaa hammerhead varottava tappilatauksia.. On toiminut ja mennyt päreiksi.

A-frame, karhunkynsi painii samassa sarjassa kovia ja varmoja luoteja. Niimpä aukeaminen vähäistä ja läpäisyä löytyy eikä lihaan jää tuhottomasti lyijynpalasta..Lopputulos aukeamisesta huolimatta kuollut hirvi Very Happy

Olen risutestissä huomannut kovan ja pehmeän luodin eron.. Kovalla osumapiste ei heitä niin kuin pehmeällä, joka aukeaa levälleen ja rupeaa syytämään lyijyä sisuksistaan.

Näistähän voi vääntää kättä maailman loppuun asti, mutta jokainen tulkoon kaatamaan hirvensä millä haluaa. Eikä siinä auta hyvä luotikaan, kun menee kirkkaasti ohi Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
|-Jesse-|
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2010
Viestejä: 322

LähetäLähetetty: 03.11.2010 17:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ammuin toisen elukan tuolla Federal trophy bonded tipillä.. elukka oli peuran vasa ja ammuin lavan takaa viistosti toiseen lapaan.. tulos oli että pumpussa oli taas reikä ja vasa putosi niille sijoilleen..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vepa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tou 2006
Viestejä: 124
Paikkakunta: Kangasala/Vesilahti

LähetäLähetetty: 03.11.2010 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhden hirven ja kymmeniä peuroja ampunu 30-06 11.7g ja aina mennyt luoti läpi.
Pisin matka oli 290m eikä jäänyt luotia ihmeteltäväksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
cäärme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2010
Viestejä: 120

LähetäLähetetty: 03.11.2010 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peesaan A-framen suhteen tetraourogallusta,jos ase/patruunayhdistelmästä saa lähtöjä luokkaa 800m/s ja ampumatkat ei ole erityisen pitkät (alta 150m)läpäisyä löytyy,laajeneminen kohtalaista ja jäämäpaino huippuluokkaa vaikeissakin osumissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BlueMarlin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 2636

LähetäLähetetty: 07.11.2010 00:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koska tuota Oryxia on kehuttu kovastikin niin kerronpa hieman tämänpäiväisestä. Passiini tuli tänään sonni, jota oli ammuttu hetkeä aiemmin motin toisella reunalla. Osumisesta ei ollut vielä tietoa. Sonni pysähtyi eteeni 30 metrin päähän viistottain siten, että oikea kylki oli näkyvissä. Paikka ei ollut paras mahdollinen mutta päätin ampua, koska se saattoi olla haavakko. Laukauksen jälkeen sonni teki uparit ja poistui paikalta. Verta ja karvoja löytyi heti ampumapaikalta, sonni löytyi kuolleena 400 metrin päästä.

Luoti oli mennyt viistottain lavan takaa kyljestä sisään ja katkaissut kaksi kylkiluuta. Suolistettaessa vahinkoja havaittiin keuhkoissa ja maksassa sekä toinen munuainen oli täysin riekaleina. Suurin yllätys tuli nylkemisen jälkeen, kun löysin etusormenkynnen kokoisen vaippametallin palasen vasemman puoleisesta sisäfileestä. Luodin ulostuloreikää ei löytynyt mistään eikä myöskään muita sirpaleita. Mielenkiinnolla odotan paloittelua, josko silloin löytyisi lisää valaistusta asiaan.

Ainakaan tämä 11,7 grammainen ei toiminut odotetusti 30-06:ssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 34, 35, 36  Seuraava
Sivu 17 Yht. 36

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com