OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Naiselleni
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 11.07.2010 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Tuo limppu on tosiaan juuri tuollainen makea leipä. Ei sitä oikein joka päivä voi syödä, mutta erittäin hyvä hieman juhlavampiin hetkiin. Kannattaa ehdottomasti maistaa. Siitä voi tehdä esim. graavikalaleivän juhlavan aterian alkupalaksi. Leipomo on siitä erikoinen, että limppu on sen ainoa tuote. Lisäksi se säilyy lähes ikuisuuden.
http://www.maalahdenlimppu.fi/


Tuosta säilymisestä, nyt tuli niin suurta paskoo, ettei ole määrää eikä laitaa, sillä ei se ole meillä koskaan kahta kolmea päivää säilynyt, vaan sen on aina joku syönyt Razz
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 18.07.2010 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin tuota Maalahen limppua Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad V!ttu se mitään ruisleipää..jotakin imelää saaristolaisleipää...ei voi puhua ruisleivästä,meilläpäin syötettiin melassit äpyleille,rohkeimmat teki väkijuomia,mut ruisleivästä turha puhua tuon osalta...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 18.07.2010 18:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
Ostin tuota Maalahen limppua Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad V!ttu se mitään ruisleipää..jotakin imelää saaristolaisleipää...ei voi puhua ruisleivästä,meilläpäin syötettiin melassit äpyleille,rohkeimmat teki väkijuomia,mut ruisleivästä turha puhua tuon osalta...

Minulle kehuttiin sitä ruisleipänä Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 18.07.2010 21:39    Viestin aihe: Ruisleipää, vaikka voissa paistaisit sen. Vastaa lainaamalla viestiä

Maalahden Limppua on jo vuodesta 1906 lähtien valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan täysjyvärukiista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ei leivän makeus sitä mihinkään muuta, mistä se on leivottu. Onhan normaalikin ruisleipä hyvää, mutta myös tuo on hyvää. Aikoinaan kuulemma sitä tehtiin sen takia makeaksi, että se säilyy hyvin ja kalastajat kun muutoin söivät suolakalaa paljon, niin se leipä sopi siihen kuin nyrkki jonkun silmään Wink
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 18.07.2010 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meiltä suomesta löytyy vieläkin yllättävän monia vanhoja leipälaatuja joista ei kovin laajalti edes puhuta. Toki itäsuomalainen perinteinen ruislimppu on hyvää mutta niin on moni muukin leipä, kunhan vaan on tehty oikein ja kunnon aineista. Noita mustia saaristolaisleipiäkin tuntuu löytyvän montaa, toisistaan paljonkin poikkeavaa sorttia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.07.2010 22:22    Viestin aihe: Re: Ruisleipää, vaikka voissa paistaisit sen. Vastaa lainaamalla viestiä

whiski kirjoitti:
Maalahden Limppua on jo vuodesta 1906 lähtien valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan täysjyvärukiista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ei leivän makeus sitä mihinkään muuta, mistä se on leivottu. Onhan normaalikin ruisleipä hyvää, mutta myös tuo on hyvää. Aikoinaan kuulemma sitä tehtiin sen takia makeaksi, että se säilyy hyvin ja kalastajat kun muutoin söivät suolakalaa paljon, niin se leipä sopi siihen kuin nyrkki jonkun silmään Wink


Käys whiski kattomassa noiden leipien tuoteselosteet, niin koet ikävän yllätyksen; niissä on huomattavan paljon muitakin jauhoja kuin ruisjauhoja ja se ainakin minua tökkii pahanpäiväisesti!! Evil or Very Mad

Imellytyksessä ei sinällään vikaa; tykkään mämmistäkin, mutta mistäs saat nykypäivänä 100%:sta ruisjauhosta tehtyä mämmiä!!?? Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 19.07.2010 04:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi pitää olla 100% ruista jos muutenkin on hyvää ?

Itse olen aina eniten pitänyt kotona vanhalla reseptillä tehdystä sekaleivästä jossa enin osa ruista mutta seassa myös karkeaa vehnäjauhoa (tai spelttiä).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 19.07.2010 08:21    Viestin aihe: Re: Ruisleipää, vaikka voissa paistaisit sen. Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
whiski kirjoitti:
Maalahden Limppua on jo vuodesta 1906 lähtien valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan täysjyvärukiista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ei leivän makeus sitä mihinkään muuta, mistä se on leivottu. Onhan normaalikin ruisleipä hyvää, mutta myös tuo on hyvää. Aikoinaan kuulemma sitä tehtiin sen takia makeaksi, että se säilyy hyvin ja kalastajat kun muutoin söivät suolakalaa paljon, niin se leipä sopi siihen kuin nyrkki jonkun silmään Wink


Käys whiski kattomassa noiden leipien tuoteselosteet, niin koet ikävän yllätyksen; niissä on huomattavan paljon muitakin jauhoja kuin ruisjauhoja ja se ainakin minua tökkii pahanpäiväisesti!! Evil or Very Mad

Imellytyksessä ei sinällään vikaa; tykkään mämmistäkin, mutta mistäs saat nykypäivänä 100%:sta ruisjauhosta tehtyä mämmiä!!?? Wink


Minulle se on vain hyvää, jos ei ole kokonaan ruista, sillä vaikka se leipä olisi kuinka hyvää, niin ruis allergian takia alkaa viinahissi tökkimään jo muutaman palan jälkeen, ja syön ainakin viiteen kertaan sen leivän, kun tulee röyhtäisyä niin monta kertaa. Muiden jauhojen avulla voin nauttia kohtuudella myös ruisleipää....
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 19.07.2010 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sekaleipä on eriasia kuin ruisleipä ja sekaleipää allekirjoittanutkin syö pääsääntöisesti ja joskus jopa ranskistakin, mutta jos mä ostan ruisleipää, niin sen pitää olla 100 rosenttisesti rukiista tehtyä tai se jää hyllyyn.
Näistä eri maakuntien seka/hiivaleivistä on erittäin hyviä kokemuksia varsinkin pienleipomoiden taholta, joten suosittelen!
En tiedä vieläkö on pystyssä, mutta jos joku erehtyy Klaukkalan läpi ajamaan, niin varsinaisen taajaman jälkeen pohjoista kohti ajaessa oli mäen päällä takavuosina "Uudenmaan leipä" tai jotain tuonnimistä kantava putiikki ja sen perunalimppua,hiivalepää ja lihapiirakoita muistelen kaiholla!! Laughing
Olin joskus duunissa sillä suunnalla ja heidän tarjontaansa tuli tutustuttua jokapäiväisesti koska laatu oli erinomaista.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 20.10.2010 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahans... onpas ollut hiljaista tällä rintamalla. Onko kaikki vielä niin jahtitunnelmissa ettei ole ehtinyt kokkaamaan?

Laitetaanpas pupua pataan...

Pupu pannulle:


Perussetti... lihat pataan, sekaan porkkanaa, sipulia, pippuria, pari valkosipulin kynttä, pari laakerin lehteä, loraus punkkua...


Nyt aivan uusi kokeilu... ruusukaalit kehiin...


Ai niin... laitetaanpas pataan vielä ripaus homejuustoa...

Ruusukaalien kuullotus pannulla ja kermaan hautumaan... lopuksi sekaan suolaa ja sitruunan mehua


Pupua pöytään, höysteenä muusia, ruusukaalimuhennosta ripauksella paistettua pekonisilppua, paistetut minitomaatit, padan liemestä siivilöity kastike ja puolukkaa...


Sanoisin että olipas muuten aika hyvä! Vaikka itse vieroksun kaalia niin uskaltauduin kokeilemaan. Muhennoksesta tuli miedon makuinen ja sopi pupun lisukkeeksi mielestäni erinomaisesti.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.11.2010 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraavaakin suosittelisin kokeilemaan:


Haetaan kaupasta rehuja


Hommataan “keisarikastiketta”, löytyy useammaltakin valmistajalta. Tämä kastike on nimenomaan tässä se juttu.


Kokkaus käyntiin. Krutongit, vai mitä kortonkeja ovatkaan, syntyy vaaleasta leivästä öljyssä käristämällä.


Onnistuu riistastakin, mutta esimerkiksi punkku ei tämän kanssa parhaiten istu, ainakaan omaan suuhun.


Tuommoiset kanan “minuuttipihvit” sopii tähän todella hyvin.

Ruokana tämä on sellaista salaattia, “jota mieskin voi syödä”. Ja uppoaa naisväkeen paremmin kuin perinteinen lihapläjäys…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 12.11.2010 20:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Caesar-salaatti on kyllä todella hyvää, kastike kannattaa kyllä tehdä itse eikä käyttää purkkitavaraa, eron kyllä huomaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.11.2010 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites toi kastike tehdään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LPJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2007
Viestejä: 258

LähetäLähetetty: 13.11.2010 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänne myöskin reseptiä.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
erämäyrä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Tam 2009
Viestejä: 26
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 13.11.2010 16:53    Viestin aihe: Ceasar kastike Vastaa lainaamalla viestiä

Moro
Tollasta vois kokeilla...

3 anjovisfileetä
2 keltuaista
1 valkosipulin kynsi
1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2-1 sitruunan mehu
1 tl worcestershirekastiketta
suolaa, mustapippuria
(parmesaaniraastetta)

1.Hienonna anjovikset haarukalla kulhon pohjalla. Lisää keltuaiset ja sekoita.

2.Vatkaa oliiviöljy mukaan vähitellen. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Purista joukkoon valkosipulin kynsi.

3.Salaattiin kuuluvasta parmesaanista voit halutessasi sekoittaa osan kastikkeeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 14 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com