Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 11.07.2010 13:16 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Tuo limppu on tosiaan juuri tuollainen makea leipä. Ei sitä oikein joka päivä voi syödä, mutta erittäin hyvä hieman juhlavampiin hetkiin. Kannattaa ehdottomasti maistaa. Siitä voi tehdä esim. graavikalaleivän juhlavan aterian alkupalaksi. Leipomo on siitä erikoinen, että limppu on sen ainoa tuote. Lisäksi se säilyy lähes ikuisuuden.
http://www.maalahdenlimppu.fi/ |
Tuosta säilymisestä, nyt tuli niin suurta paskoo, ettei ole määrää eikä laitaa, sillä ei se ole meillä koskaan kahta kolmea päivää säilynyt, vaan sen on aina joku syönyt _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.07.2010 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Ostin tuota Maalahen limppua V!ttu se mitään ruisleipää..jotakin imelää saaristolaisleipää...ei voi puhua ruisleivästä,meilläpäin syötettiin melassit äpyleille,rohkeimmat teki väkijuomia,mut ruisleivästä turha puhua tuon osalta... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.07.2010 18:53 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Ostin tuota Maalahen limppua V!ttu se mitään ruisleipää..jotakin imelää saaristolaisleipää...ei voi puhua ruisleivästä,meilläpäin syötettiin melassit äpyleille,rohkeimmat teki väkijuomia,mut ruisleivästä turha puhua tuon osalta... |
Minulle kehuttiin sitä ruisleipänä _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 18.07.2010 21:39 Viestin aihe: Ruisleipää, vaikka voissa paistaisit sen. |
|
|
Maalahden Limppua on jo vuodesta 1906 lähtien valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan täysjyvärukiista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ei leivän makeus sitä mihinkään muuta, mistä se on leivottu. Onhan normaalikin ruisleipä hyvää, mutta myös tuo on hyvää. Aikoinaan kuulemma sitä tehtiin sen takia makeaksi, että se säilyy hyvin ja kalastajat kun muutoin söivät suolakalaa paljon, niin se leipä sopi siihen kuin nyrkki jonkun silmään _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 18.07.2010 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Meiltä suomesta löytyy vieläkin yllättävän monia vanhoja leipälaatuja joista ei kovin laajalti edes puhuta. Toki itäsuomalainen perinteinen ruislimppu on hyvää mutta niin on moni muukin leipä, kunhan vaan on tehty oikein ja kunnon aineista. Noita mustia saaristolaisleipiäkin tuntuu löytyvän montaa, toisistaan paljonkin poikkeavaa sorttia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.07.2010 22:22 Viestin aihe: Re: Ruisleipää, vaikka voissa paistaisit sen. |
|
|
whiski kirjoitti: | Maalahden Limppua on jo vuodesta 1906 lähtien valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan täysjyvärukiista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ei leivän makeus sitä mihinkään muuta, mistä se on leivottu. Onhan normaalikin ruisleipä hyvää, mutta myös tuo on hyvää. Aikoinaan kuulemma sitä tehtiin sen takia makeaksi, että se säilyy hyvin ja kalastajat kun muutoin söivät suolakalaa paljon, niin se leipä sopi siihen kuin nyrkki jonkun silmään |
Käys whiski kattomassa noiden leipien tuoteselosteet, niin koet ikävän yllätyksen; niissä on huomattavan paljon muitakin jauhoja kuin ruisjauhoja ja se ainakin minua tökkii pahanpäiväisesti!!
Imellytyksessä ei sinällään vikaa; tykkään mämmistäkin, mutta mistäs saat nykypäivänä 100%:sta ruisjauhosta tehtyä mämmiä!!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 19.07.2010 04:47 Viestin aihe: |
|
|
Miksi pitää olla 100% ruista jos muutenkin on hyvää ?
Itse olen aina eniten pitänyt kotona vanhalla reseptillä tehdystä sekaleivästä jossa enin osa ruista mutta seassa myös karkeaa vehnäjauhoa (tai spelttiä). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 19.07.2010 08:21 Viestin aihe: Re: Ruisleipää, vaikka voissa paistaisit sen. |
|
|
Vilperi kirjoitti: | whiski kirjoitti: | Maalahden Limppua on jo vuodesta 1906 lähtien valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan täysjyvärukiista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ei leivän makeus sitä mihinkään muuta, mistä se on leivottu. Onhan normaalikin ruisleipä hyvää, mutta myös tuo on hyvää. Aikoinaan kuulemma sitä tehtiin sen takia makeaksi, että se säilyy hyvin ja kalastajat kun muutoin söivät suolakalaa paljon, niin se leipä sopi siihen kuin nyrkki jonkun silmään |
Käys whiski kattomassa noiden leipien tuoteselosteet, niin koet ikävän yllätyksen; niissä on huomattavan paljon muitakin jauhoja kuin ruisjauhoja ja se ainakin minua tökkii pahanpäiväisesti!!
Imellytyksessä ei sinällään vikaa; tykkään mämmistäkin, mutta mistäs saat nykypäivänä 100%:sta ruisjauhosta tehtyä mämmiä!!?? |
Minulle se on vain hyvää, jos ei ole kokonaan ruista, sillä vaikka se leipä olisi kuinka hyvää, niin ruis allergian takia alkaa viinahissi tökkimään jo muutaman palan jälkeen, ja syön ainakin viiteen kertaan sen leivän, kun tulee röyhtäisyä niin monta kertaa. Muiden jauhojen avulla voin nauttia kohtuudella myös ruisleipää.... _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 19.07.2010 09:39 Viestin aihe: |
|
|
Sekaleipä on eriasia kuin ruisleipä ja sekaleipää allekirjoittanutkin syö pääsääntöisesti ja joskus jopa ranskistakin, mutta jos mä ostan ruisleipää, niin sen pitää olla 100 rosenttisesti rukiista tehtyä tai se jää hyllyyn.
Näistä eri maakuntien seka/hiivaleivistä on erittäin hyviä kokemuksia varsinkin pienleipomoiden taholta, joten suosittelen!
En tiedä vieläkö on pystyssä, mutta jos joku erehtyy Klaukkalan läpi ajamaan, niin varsinaisen taajaman jälkeen pohjoista kohti ajaessa oli mäen päällä takavuosina "Uudenmaan leipä" tai jotain tuonnimistä kantava putiikki ja sen perunalimppua,hiivalepää ja lihapiirakoita muistelen kaiholla!!
Olin joskus duunissa sillä suunnalla ja heidän tarjontaansa tuli tutustuttua jokapäiväisesti koska laatu oli erinomaista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 20.10.2010 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Jahans... onpas ollut hiljaista tällä rintamalla. Onko kaikki vielä niin jahtitunnelmissa ettei ole ehtinyt kokkaamaan?
Laitetaanpas pupua pataan...
Pupu pannulle:
Perussetti... lihat pataan, sekaan porkkanaa, sipulia, pippuria, pari valkosipulin kynttä, pari laakerin lehteä, loraus punkkua...
Nyt aivan uusi kokeilu... ruusukaalit kehiin...
Ai niin... laitetaanpas pataan vielä ripaus homejuustoa...
Ruusukaalien kuullotus pannulla ja kermaan hautumaan... lopuksi sekaan suolaa ja sitruunan mehua
Pupua pöytään, höysteenä muusia, ruusukaalimuhennosta ripauksella paistettua pekonisilppua, paistetut minitomaatit, padan liemestä siivilöity kastike ja puolukkaa...
Sanoisin että olipas muuten aika hyvä! Vaikka itse vieroksun kaalia niin uskaltauduin kokeilemaan. Muhennoksesta tuli miedon makuinen ja sopi pupun lisukkeeksi mielestäni erinomaisesti. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20096 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.11.2010 16:45 Viestin aihe: |
|
|
Seuraavaakin suosittelisin kokeilemaan:
Haetaan kaupasta rehuja
Hommataan “keisarikastiketta”, löytyy useammaltakin valmistajalta. Tämä kastike on nimenomaan tässä se juttu.
Kokkaus käyntiin. Krutongit, vai mitä kortonkeja ovatkaan, syntyy vaaleasta leivästä öljyssä käristämällä.
Onnistuu riistastakin, mutta esimerkiksi punkku ei tämän kanssa parhaiten istu, ainakaan omaan suuhun.
Tuommoiset kanan “minuuttipihvit” sopii tähän todella hyvin.
Ruokana tämä on sellaista salaattia, “jota mieskin voi syödä”. Ja uppoaa naisväkeen paremmin kuin perinteinen lihapläjäys… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 12.11.2010 20:00 Viestin aihe: |
|
|
Caesar-salaatti on kyllä todella hyvää, kastike kannattaa kyllä tehdä itse eikä käyttää purkkitavaraa, eron kyllä huomaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20096 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.11.2010 09:06 Viestin aihe: |
|
|
Mites toi kastike tehdään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LPJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2007 Viestejä: 258
|
Lähetetty: 13.11.2010 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Tänne myöskin reseptiä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
erämäyrä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Tam 2009 Viestejä: 26 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 13.11.2010 16:53 Viestin aihe: Ceasar kastike |
|
|
Moro
Tollasta vois kokeilla...
3 anjovisfileetä
2 keltuaista
1 valkosipulin kynsi
1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2-1 sitruunan mehu
1 tl worcestershirekastiketta
suolaa, mustapippuria
(parmesaaniraastetta)
1.Hienonna anjovikset haarukalla kulhon pohjalla. Lisää keltuaiset ja sekoita.
2.Vatkaa oliiviöljy mukaan vähitellen. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Purista joukkoon valkosipulin kynsi.
3.Salaattiin kuuluvasta parmesaanista voit halutessasi sekoittaa osan kastikkeeseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|