OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Avec sähkösavustin

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.10.2010 12:04    Viestin aihe: Avec sähkösavustin Vastaa lainaamalla viestiä

Tällainen Avec sähkösavustin tuli hetken mielijohteesta hommattua.

http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=3343

Edullinen, helppo käyttää, melko näppärän kokoinen ja siistin näköinen. Pari satsia on tullut kalaa ja lihaa savustettua ja palvattua. Heti huomasi ettei laitetta ole tarkoitettu suomalaiseen +0 asteiseen ulkoilmaan, paremminkin +25 asteen amerikkalaiseen barbeque juhliin. Teho ei oikein riitä nostamaan kaapin lämpöä tarpeeksi, eivätkä purut tahdo lähteä savuamaan, ainoastaan hieman paahtuvat. Ratkaisin itse ongelman tekemällä uuden ritilän pari milliä vastuksen päälle ja puruastia siihen, jo pelaa. Kaapin lämpö nousee nollakelissä täydellä teholla noin 150 asteeseen vajaan tunnin paahtamisen jälkeen, mutta savua muodostuu jo 120 asteen lämmöllä, ainakin riittävästi palvaamiseen. Tehon kanssa joutuu vähän kikkailemaan, mutta lyhyellä harjoittelulla säädöt oppii melko nopeasti.

Olen käyttänyt purujen seassa myös kuivia, kuorittuja koivukiekkoja, mutta pelkät purutkin tuntuvat riittävän melko pitkään. Varsinkin palvattu poron - ja hirvenvasan paisti oli erittäin herkullista, palvaus kesti noin 4-5 tuntia noin 80-120 asteen lämmöllä. Aluksi vähän enemmän lämpöä ja lopussa hissukseen. Kannattaa laittaa lihoihin sisälämpömittari, itse jätin lihat noin 62 asteiseksi sisältä. Noin 1 kg:n paistit suolasin yön yli suolaliuoksessa jossa oli 3 litraa vettä ja 2 dl karkeaa suolaa.

Hinnan vuoksi tätä masiinaa uskaltaa jopa suositella Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
scuba-x
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Tou 2006
Viestejä: 40
Paikkakunta: Asikkala

LähetäLähetetty: 08.11.2010 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtaisiko toimia myös kylmäsavustimena jos tällaisen savustimen laittaisi laatikon pohjalle?? Lisäisi monipuolisuuta huomattavasti. Kunhan lämmöt pysyy kurissa Confused

http://kauppa.savustintukku.fi/product_details.php?p=64
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 09.11.2010 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä ettei toimisi, tuossahan sanotaan että pitäisi toimia vaikkapa jääkaapissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
scuba-x
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Tou 2006
Viestejä: 40
Paikkakunta: Asikkala

LähetäLähetetty: 20.11.2010 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aluksi meinasin askarrella oman pöntön mutta nyt täytyy käydä hakemassa toi Avec kotiin. Tällainen oli myös yhtenä vaihtoehtona. Luultavasti hankin sen mökille kun ei ole sähköjä saatavilla siellä saaressa ( paitsi aggregaatilla jota ei kauaa jaksa luonnon helmassa kuunnella).

http://www.peltivelho.fi/Uuniesite.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ardem
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Tam 2010
Viestejä: 61
Paikkakunta: kainuun korpi

LähetäLähetetty: 26.12.2010 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos näistä savustimista nyt muilla käyttökokemuksia että onko nämä yhtään kehittyneet tuosta mitä ensimmäinen kirjoittelia kirjoitteli.
Kärkkäisellä näyttäis olevan aika edukkaasti näitä nyt myynnissä.
Ei mahda saada puruja savuamaan -20 asteen pakkasilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mizakkki



Liittynyt: 03 Tam 2011
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 03.01.2011 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tosiaan ala lastut savuamaan savustuslämpötilassa. Rakennettu mielestäni kokonaan väärin, eli lastulaatikko aivan liian kaukana vastuksesta. Eipä jaksa eikä ole aikaakaan alkaa väsään itse laatikko vastuksen lähelle. Myös oven automaattikatkasu ei toiminu mulla. Ovessa oleva tappi oli liian lyhyt ja aina ei kaappi lähtenyt päälle kun laittoi oven kiinni. Soitto maahantuojalle ei tuonut lisää tietoa purujen savuamisesta, joten palautin laitteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ardem
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Tam 2010
Viestejä: 61
Paikkakunta: kainuun korpi

LähetäLähetetty: 03.01.2011 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,jääpä sitten minun osaltani kyseinen kötöstys kaupan hyllylle. Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 07.02.2011 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

scuba-x kirjoitti:
Mahtaisiko toimia myös kylmäsavustimena jos tällaisen savustimen laittaisi laatikon pohjalle?? Lisäisi monipuolisuuta huomattavasti. Kunhan lämmöt pysyy kurissa Confused

http://kauppa.savustintukku.fi/product_details.php?p=64


Perkle että tuli hyvää kylmäsavulohta tuolla savustimella, ehdottomasti hintansa väärti vehje. Palaa takuuvarmasti yli 10 tuntia tuottaen tasaisesti savua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com