OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Garmin Astro 220 Nordic gps-koiratutka
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 78, 79, 80  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
AMY
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Lok 2007
Viestejä: 94

LähetäLähetetty: 25.12.2010 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hlohi kirjoitti:
Tässä lueskeltuani palstan keskustelua, herää ajatus että kun asiaperustein ei enää pysty laitonta harrastustoimintaansa perustelemaan aletaan ottaa mukaan arvailuja ja uskomuksia. Ministeriön ja virastojen virkamiehet lukevat näitäkin palstoja. Itse kukin kirjoittaja rakentaa tänne omaa identiteettiään omalla tyylillään. Kuinka uskottava on asiallisen virkamiehen silmissä rähinäroope joka viis piittaa laeista ja asetuksista, olettaa erilaisten uskonnollisten vakaumusten, mafian tai vaalituen olevan koko homman takana?

Mitä tulee tähän "Lex garminiin", niin asiaa tulee pohtia myös siltä kantilta että tänä päivänä paikannetaan koirien lisäksi myös metsästäjiä. Jos haetaan yleispätevää ratkaisua tähän tarkoitukseen, joka toimii myös GSM- ja 3G- verkkojen ulottumattomissa tulee huomioida riittävä taajuuksien määrä ja laajennettavuus. Suomessa on vähän reilu 300 000 metsästäjää, vajaa 100 000 metsästyskoiraa eli pyöreästi noin 400 000 potentiaalisesti paikannettavaa kohdetta. Kun tämä koko populaatio jaetaan tasaisesti Suomen pinta-alalle joka on reilu 300 000 km2, niin jokaista 0,8 km2 kohden on yksi paikannettava kohde. Tämä tarkoittaa sitä, että 10 km säteellä, mikä toivottavasti olisi tulevaisuudessa laitteiden kantama olisi noin 400 laitetta. Jos jokainen laite lähettäisi paikan esim kerran 4 sekunnissa tarvittaisiin 100 taajuutta jotta ei tulisi päällekkäisyyttä.

Muut näkökannat olen tällä palstalla jo aiemmin esittänytkin.

Tracker ei edusta mitään uskonto- tai rotukuntaa. Meillä on töissä ja omistajina ainakin 4:n uskontokunnan edustajia ja mahtaapa osa olla ihan vailla uskontoakin. Työntekijöissä löytyy niin miehiä kuin naisia, myös ihonväriltään erilaisia ihmisiä.

Trackerin työntekijöiden tärkeimpänä tehtävänä on pyrkiä keinoin pitämään asiakkaansa tyytyväisinä tuotteisiin ja palveluihin jotta he jatkossakin kääntyvät metsästystuotteissa Trackerin puoleen ja tuovat mukanaan myös uusia asiakkaita, ja sitäkautta järjestävät työntekijöille töitä, yritykselle tulosta, sekä ympäröivälle yhteiskunnalle hyvää. Mikäli työntekijät eivät tätä asiaa tee ovat he luusereita. Yritys on palvellut suomalaisia metsästäjiä jo yli 30 vuotta ja tavoitteena on palvella seuraavatkin 30 vuotta. Vain pitkäjänteinen ja nöyrä, asiakkaita kuunteleva työ tuottaa tulosta pitkällä tähtäimellä.

Jos alalla toimivia yrityksiä, joita Euroopassa on useita, halutaan kuulla niin on kai niilläkin asiasta sanoa oma mielipiteensä? Tavoitteena voitaisiin pitää yhteiseurooppalaista taajuusaluetta, jossa on metsästyksen ja metsässä liikkujien paikannukseen ja telematiikkatiedon jakamiseen riittävästi tilaa. Tähän käyttötarkoitukseen on olemassa jo valmiita ja hyvin soveltuvia taajuusalueita, joita yhteiseurooppalaisella sopimuksilla voidaan vielä laajentaa. Näin alalle syntyisi vapaa ja terve kilpailu, jossa jokainen valmistaja toimii yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaisesti eikä verkko tukehtuisi vaikka laite olisi jokaisella metsästäjällä ja koiralla.

Tilantarpeen lisäksi tulee ottaa huomioon myös taajuusalue, kanavanleveys, lähetystehot, toimintasuhde sekä myös muut tekniset asiat kuten esimerkiksi taajuushyppelyt. Taajuusalueella on vaikutusta antennin fyysiseen kokoon sekä kuuluvuuteen, lähetysteholla kuuluvuuteen sekä virrankulutukseen ja toimintasuhteella lähetyksen tiheyteen sekä lähetettävän datan määrään. Kanavanleveydellä voidaan vaikuttaa datanopeuteen ja taajuushyppelyn tärkein tehtävä lienee vähentää päällekkäin sattuvista lähetykisistä aiheutuvaa haittaa.

Edellisten lisäksi Euroopassa on käynnistymässä standardointiprojekteja radiorajapinnan ohella myös siihen, miten ja mitä tietoja laitteet välittävät toisilleen. Jos välitystapa on kaikissa sama, ovat eri merkkiset tuotteet yhteensopivia toistensa kanssa.

Garmin Astron tyylinen laite on varmasti sopivissa olosuhteissa hyvä metsästykseen. Sen sijaan sen käyttämästä taajuusalueesta en olisi niinkään varma. Matalahko taajuus aiheuttaa varsin pitkän antennin tarpeen. Kuten olemme saaneet esimerkiksi tältä palstalta lukea, pitkät antennit aiheuttavat ongelmia. Ihanteellinen taajuus tämän tyyppiselle laitteelle lienee tuolla 400 MHz ja 1000 MHz välimaastossa, jolloin kokoaallon mittainen marssiantennikin on koossa joka on metsästäjän kannettavissa. Tällä hetkellä paras kompromissi lienee tuossa noin 900 MHz:n tuntumassa olevat lupavapaat taajuudet.

Viestintäviraston virkamiehiä voi ymmärtää hyvin. Nykyisen kaltainen tilanne, jossa käytössä on muutama laite ja on haettu vain muutamaa kanavaa, ei niiden olemassaolo häiritse kovinkaan paljon taajuusalueen muita käyttäjiä. Viestintäviraston tehtävä on arvioida asiaa tältä kannalta ja vaikka se muuta haluaisikin, ei se lakien puitteissa muuta voi. Sitä varten meillä on olemassa ministeriö. Ministeriössä asiaa voidaan pohtia laajemmassa mittakaavassa, ottaa huomioon erilaiset laajenemisskenaariot, käyttötarkoitusta parhaiten palvelevat taajuudet sekä toimialan ja asiakaskunnan muut tarpeet Suomessa ja Euroopassa.

Henkilökohtaisesti en ole alunperinkään uskonut että kyseineessä oleva laite tulee koskaan sallituksi Suomessa, sillä vaikka se auttaa hetkellisesti käyttäjien tarpeisiin, niin se ei ole paras mahdollinen tekniseltä kannalta ajatellen pitkässä juoksussa. Eli taajuuden vapauttamisien vaikutus olisi sama kuin housuun pissaaminen pakkasella.

Siinä mielessä Suomen ja EU:n lainsäädäntö on epäonnistunut, että se on mahdollistanut luvattomien laitteiden vapaan myynnin ja markkinoinnin. Tästä on aiheutunut se, että jotkut tahot ovat käyttäneet syntynyttä tilannetta taloudellisesti hyväkseen. Kuluttajalle, joka on tällaisen laitteen hankkinut, ajatellen käyttää sitä Suomessa, on suuri mahdollisuus aiheutua pysyvä haitta. Hänen laitteensa ei välttämättä tule koskaan lailliseksi käyttää Suomessa. Kun käyttöä myös valvotaan, niin laite muuttuu arvottomaksi ainakin "julkisella" paikalla käytettäessä, kuten esimerkiksi koirakokeissa. Jos laitteen käyttämä taajuusalue vapautuukin, voi se vapautua ihan eri näköisenä ja paljon enemmän kanavia sisältävänä. Tässäkin tilanteessa kuluttajalla oleva laite on jo vanhanaikainen tullessaan lailliseksi.


Ei voi mitään, mutta nämä kirjoitukset ovat saaneet minut luopumaan "kotimaisista" tutkista! Pidän todella ihmeellisenä sitä, että jos oma laite ei ole tarpeeksi hyvä, niin pyritään rajoittamaan kilpailua ja mustamaalaamaan kilpailijan tuotetta käyttämällä mitä ihmeellisimpiä sepustuksia ja "kauhukuvia".
PS. En omista Astroa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pixma
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Syy 2010
Viestejä: 51
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 25.12.2010 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On ollut Garmin jo pitemmän aikaa käytössä, silti on mieltänostattavaa tavata "kotimaisten" käyttäjiä ja vierestä seurata kännykän hiplausta, kiroilua ja palelemista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valkkari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 196
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 25.12.2010 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka Astro toimii kahdella pannalla jos on käyttökokemuksia voisko joku valottaa asiaa.


Kunhan vain kyselin Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2007
Viestejä: 923

LähetäLähetetty: 25.12.2010 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wink

Viimeinen muokkaaja, Nile pvm 16.04.2011 23:01, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 25.12.2010 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valkkari kirjoitti:
Kuinka Astro toimii kahdella pannalla jos on käyttökokemuksia voisko joku valottaa asiaa.


Kunhan vain kyselin Wink


Neljä pantaa oli Ruotsissa yhtäaikaa seurannassa. Samalla tavoin piirsi kuin yhtä pantaa, tosin tietenkin eri väreissä/koira.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 25.12.2010 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep, kolme ollut samaan aikaan seurannassa. Ei mitään onkelmia, plussaa vaan kun pystyy kulkemaan niin että välttää jo toisen porukan kulkemat maastot...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2007
Viestejä: 923

LähetäLähetetty: 25.12.2010 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Embarassed

Viimeinen muokkaaja, Nile pvm 16.04.2011 23:02, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kpk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Elo 2010
Viestejä: 34

LähetäLähetetty: 26.12.2010 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko muilla pannan akku tyhjentyny itsestään? Mulla tekee tämmmöstä. Vai onko tuossa pannan laturissa myös joku akun tyhjennys systeemi kun jostain semmoista luin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
akm
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2007
Viestejä: 93
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 26.12.2010 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kpk kirjoitti:
Onko muilla pannan akku tyhjentyny itsestään? Mulla tekee tämmmöstä. Vai onko tuossa pannan laturissa myös joku akun tyhjennys systeemi kun jostain semmoista luin?


Ite kanssa huomannu saman pariin otteeseen.Nykyää tarkistelen aina edellisenä päivänä pannan virran enne kun jahtiin lähtee.Kapulassa itessää tuntuu oleva välillä myös jotain kun ei meinaa aina sammua enne kun patterit käyttää irti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kpk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Elo 2010
Viestejä: 34

LähetäLähetetty: 26.12.2010 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama ajo reissu jääny sivuun sen takia ku pannassa akku tyhjä, vaikka olin ladannut pari päivää aikaisemmin...perhana Confused No nyt sitten täytyy pitää koko ajan roikassa Laughing Niin ja pantahan on DC40 ja vasta päivitin uuden version, ei kait se siitä voi johtua..Ei ole aikaisemmin tuota tehnyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 27.12.2010 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kysymys typ filen muokkaajille... Aikaisemmin yritin liian hienoa systeemiä gpsmappereita ja sendmappia ja en onnistunut siirtämään karttoja gepsiin. Nyt kävin kopasemassa tuota edellä mainittua linkkiä ja olipa helppo muuttaa korkeuskäppyrät lähes näkymättömiin, mutta sitten meni sormi ihmetyksen suuhun.Nimittäin.

Mieleni tekisi muuttaa metsämaa valkoiseksi ja pellot keltaisiksi ilman rasterikuviota.(vinoviivaa)

Milläköhän nimellä nuo kulkevat kun ei oikein omaan logiikkaan stemmannut olemassa olevat värit ja rasteri. Tai sitten englanninkielen taidoissa on pahasti puutteita.

Myöskin aivan pikkuteiden viivaa tekisi mieli hieman paksuntaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tiptop
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2006
Viestejä: 131

LähetäLähetetty: 27.12.2010 19:55    Viestin aihe: kysymys Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä saapi muutettua kun laite näyttää kaikki mitat ja matkat ft:nä eli ilmeisesti jalkoina? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Erä-Jorma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2005
Viestejä: 588
Paikkakunta: Etelä-Savo

LähetäLähetetty: 27.12.2010 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kpk kirjoitti:
Muutama ajo reissu jääny sivuun sen takia ku pannassa akku tyhjä, vaikka olin ladannut pari päivää aikaisemmin...perhana Confused No nyt sitten täytyy pitää koko ajan roikassa Laughing Niin ja pantahan on DC40 ja vasta päivitin uuden version, ei kait se siitä voi johtua..Ei ole aikaisemmin tuota tehnyt.

itse huomasin saman juuri, kahteen viikkoon ei ole panta ollut käytössä, kun ei joka viikko pääse norjaan, akku oli pannasta ihan lopussa ja vime reissun jälkeen latasin täyteen. Ei ole päivitetty tai tehty muutakaan ihmeellistä. Viime reissu meni piloille kanssa kun pelipaikoilla norjan vuoristossa huomasin, ettei pannassa ole potkua yhtään jäljellä. Akku menee niin finaaliin, ettei yritäkään edes käynnistää laitetta
_________________
Jos kynsien alta ei löydy verta, likaa ja öljyä; se on amatöörien puuhastelua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 27.12.2010 20:45    Viestin aihe: Re: kysymys Vastaa lainaamalla viestiä

tiptop kirjoitti:
Mistä saapi muutettua kun laite näyttää kaikki mitat ja matkat ft:nä eli ilmeisesti jalkoina? Laughing


Menu advanced settings units tais olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kpk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Elo 2010
Viestejä: 34

LähetäLähetetty: 27.12.2010 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erä-Jorma kirjoitti:
kpk kirjoitti:
Muutama ajo reissu jääny sivuun sen takia ku pannassa akku tyhjä, vaikka olin ladannut pari päivää aikaisemmin...perhana Confused No nyt sitten täytyy pitää koko ajan roikassa Laughing Niin ja pantahan on DC40 ja vasta päivitin uuden version, ei kait se siitä voi johtua..Ei ole aikaisemmin tuota tehnyt.

itse huomasin saman juuri, kahteen viikkoon ei ole panta ollut käytössä, kun ei joka viikko pääse norjaan, akku oli pannasta ihan lopussa ja vime reissun jälkeen latasin täyteen. Ei ole päivitetty tai tehty muutakaan ihmeellistä. Viime reissu meni piloille kanssa kun pelipaikoilla norjan vuoristossa huomasin, ettei pannassa ole potkua yhtään jäljellä. Akku menee niin finaaliin, ettei yritäkään edes käynnistää laitetta


Tosiaankin akku menee tyhjäksi, ei lähde ollenkaan päälle. Pitänee ottaa yhteys PuuhaPenaan jos tietäisi asiasta jotain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 78, 79, 80  Seuraava
Sivu 27 Yht. 80

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com