Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jusbe_u Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Mar 2007 Viestejä: 48 Paikkakunta: Pirkkala
|
Lähetetty: 13.06.2009 16:37 Viestin aihe: Riista lihan valmistaminen ilman riipututsta? |
|
|
Eli oletteko syöneet riippumatonta lihaa eli suoraan jahtipäivän jälkeen? onko ihan syötävää ja ok?
Ajatus olis että jahtipäivän jälkeen tehdä muurikassa esim jäniksen lihaa? _________________ http://www.adressit.com/aseet |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Benellihunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2008 Viestejä: 2687 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 13.06.2009 16:41 Viestin aihe: |
|
|
On tullut monesti syötyä ilman riiputusta,ja harvoin sitä itse tulee päivä tolkulla riiputettua lintua varsinkin jos on lämmin ilma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rakki Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 984
|
Lähetetty: 13.06.2009 17:04 Viestin aihe: |
|
|
Riiputtaminen on melkein turhaa, jos esim. Keittää lihan ensiksi(ns. ylikypsäksi) ja sitten paistaa pannulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fraga Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Tam 2008 Viestejä: 1883 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 13.06.2009 18:20 Viestin aihe: |
|
|
Eks pakastaminenkin mureuta lihaa??
Itse joskus tulee riiputettua mutta harvemmin pitempään kuin yön yli jos myöhään tullut jahista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pihkat Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2007 Viestejä: 4618
|
Lähetetty: 13.06.2009 18:48 Viestin aihe: |
|
|
Nuoria lintuja en yleensä riiputa kun sen aikaa että veret valahtaa.. _________________ Voi pihkat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 13.06.2009 20:55 Viestin aihe: |
|
|
Fraga kirjoitti: | Eks pakastaminenkin mureuta lihaa?? | Ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 13.06.2009 23:28 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Fraga kirjoitti: | Eks pakastaminenkin mureuta lihaa?? | Ei. |
Oon käsittänyt että pakastaminen rikkoo soluja ja niiden nesteet valuvat kudoksiin, jonka seurauksena liha "pehmenee". Eli menee muhjuksi, ei mureaksi. Tetri on varmaan oikeassa joskin luulen että oma höpötykseni on selitys miksi jotkut väittää että se murenee. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 14.06.2009 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Pakastaminen ei korvaa riiputusta.
Riiputtamisen jälkeen pakastus ei myöskään liiemmin tuhoa lihan rakennetta, hiukan tapahtuu lisää "mekaanista mureutumista", ehkäpä juuri sitä "pehmenemistä", jonka ainakin osin välttää hitaalla viilentämisellä ja hitaalla sulattamisella.
Kuolonkankeana pakastaminen tekee lihasta enempi tai vähempi valmistus- ja syöntikelvottoman. Saaliselukan rigor mortis -ilmiön siis pitäisi antaa ensin laueta, ennen ruuaksi valmistamista.
Muuten, tämä unohtuu usein kalojen kohdalla, joilla tosin siihen menee korkeintaan muutama tunti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 14.06.2009 19:29 Viestin aihe: |
|
|
Tuoreeltaan voi omien kokemusten mukaan laittaa pannulle, mutta ei pakastimeen ennen riiputusta. Lintuja varsinkin on lyöty pannulle suoraan metsästä tullessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|