OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästysvuosi vaihtuu: Pakastin tyhjäksi?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Saraspaa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 231
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 31.10.2009 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei oo Lahtinen malttanu antaa paistin "levähtää ennen leikkausta.. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20415
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.11.2009 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtisen perhe osallistuu ilmastotalkoisiin...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 04.11.2009 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja maku senkun paranee, jos on jäänyt vielä huomiseksi !
Minusta parhaimmillaan väsyksiin asti pakerretun pakkaspäivän iltana.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommi.r
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2007
Viestejä: 152
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 04.11.2009 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kattelin näitä lahtisen touhuja, mutta nyt se selvis. Äijä polttelee piipussa kuivattuja suppilovahveroita, tai no näyttää ainakin Laughing

Vitsi vaan , ok? Wink

Jatka samaan malliin.

Hyvä hyvä!!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 04.11.2009 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän nuo mitään Suppilovahveroita ole vaan Madonlakkeja. Kyllähän tuon huomaa jo siitä mitä Lahtinen tänne "runoilee"... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 05.11.2009 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Lahtisen perhe osallistuu ilmastotalkoisiin...




Nälkähän tässä tulee. Keittojen aatelia Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20415
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 05.11.2009 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saraspaa kirjoitti:
Ei oo Lahtinen malttanu antaa paistin "levähtää ennen leikkausta.. Rolling Eyes


En malttanut odottaa kuin hetken Smile.

Aika mielenkiintoista muuten, paljonko tuo vielä "kypsyy" uunista poisottamisen jälkeenkin. Puukotin paistia vähän heti poisoton jälkeen ja aika punaista oli. Siinävaiheessa kun tuota alettiin syömään, punerrus oli aika pitkälle jo hävinnyt ja alkoi olla liiankin kypsää lähes.

Miten tuo "levähdys" tehdään oikeaoppisesti?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 05.11.2009 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiiä oikeaoppisuudesta, mutta folioon käärittynä annetään 'vetäytyä' tuollaisen varttitunnin - jos malttaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 05.11.2009 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olemme porukassa tehneet paistin kypsennyksen siten että uuniin on paistin kera laitettu erillisellä anturilla varustettu lämpömittari. Anturin kärki keskellä lihakönttiä.

Kun mittari näyttää tiettyä lämpötilaa (jota tietenkään en nyt muista), otetaan paisti pois uunista, kääritään se huolellisesti folioon ja vielä tukevaan kerrokseen sanomalehteä. Tämä käärö pannaan vajaaksi puoleksi tunniksi sivuun jona aikana paisti itsekseen "tekeytyy" siten että on jo kypsää mutta sisältä silti selvästi punainen ts. hyvä "medium".

Tällä tavalla nesteet pysyvät mukana lihassa ja lopputulos on, sopivasti maustettuna, erittäin maukasta syötävää.

Toimii muuten myös linnulle, testasimme pyyllä pari viikkoa takaperin ja hyvää tuli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 06.11.2009 01:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

65-75 Maun mukaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.11.2009 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riippuu aika paljon lihasta. Hyvin riiputetun paahto- tai sisäpaistin sisälämpötilaa ei kannata hinata yli 65 asteen, fileistä puhumattakaan. Ulko- ja kulmapaisti haudutetaan mielellään nesteessä reilusti ylikypsäksi. Pienten riistalintujen kypsennyksessä oman maun mukaan paras lopputulos saadaan jossain 55-57 asteen liepeillä. Vanha teeri ja metso vaativat jokusen asteen enemmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 06.11.2009 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juha toikin esille asian että myös lihoissa on eroja...

Oma tapani on hyvin raakakypsytetyt ja vasan paistit ottaa uunista noin 58 asteisena. Tämän jälkeen folio + pyyhe/sanomalehti ympärille ja vähintään vartti huilia. Isomman köntin kanssa voi hyvin tuota aikaa pidentääkin. Niin ja muistakaa että tuo huilimisaika on hyvä hetki viimeistellä kastike kuntoon, kastike on ruuan sielu Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 21.01.2010 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piti tuota pakastinta toasen tyhyjentee "tulevien" peyrojen tieltä...
Nyt muhhii uunissa padan peällä kokonaenen sipuleilla täytetty yrttimarinoitu nahkapeällinen syyssorsa, padan sisällä muhhii toasen rusakon paisteja, pyy ja lopussa lisään sinne vielä paistettua hirven maksaa ja kauriin munuaiset...sörsseliksi kai tuota voisi sanoa?
Kermainen matsutake-kastike ja valkosipulikermaperunat on lähtökuopissaan...
Ne aperitiivit ja digestiivit on vielä mietintä myssyssä ja selveneevät tarkemmin sitten muutaman saunakaljan jäläkeen...ehkä portviiniä ja "tinkstuuraa", mene ja tiedä... Wink

Kuumennettua juustoleipää vaniljakastikkeessa ja lakkahilloa on jälkiruokana.

Kai noita syö ja juo...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 22.01.2010 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Justiinsa söi tuota sekamelskaa, en sitten sekoittanut maksaa ja munuaista pataan vaan erikseen... Laughing meleko suunmyötäistä evästä oli.
Aperitiivina oli sitten lopulta the woodcock scotch whisky...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 22.01.2010 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raakakypsennetylle paistille ja fileelle maks 55 astetta uunissa ja siten pois. Loppulämpö on köntistä riippue 60-65 elli parahultainen medium.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Sivu 10 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com