OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästysvuosi vaihtuu: Pakastin tyhjäksi?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 13.08.2006 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Over&Under kirjoitti:

Ja itse syön sorsafileet kypsinä.. Häpäisenkö riistaa.?


Tuskinpa se mitään riistan häpäisyä on. Toiset vaan haluaa jostain ihmeellisestä syystä hukata lihan mausta parhaan terän "paistamalla vielä varmuuden vuoksi minuutin toiseltakin puolelta." Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 13.08.2006 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juha kirjoitti:
Over&Under kirjoitti:

Ja itse syön sorsafileet kypsinä.. Häpäisenkö riistaa.?


Tuskinpa se mitään riistan häpäisyä on. Toiset vaan haluaa jostain ihmeellisestä syystä hukata lihan mausta parhaan terän "paistamalla vielä varmuuden vuoksi minuutin toiseltakin puolelta." Rolling Eyes


Maistuu minulle kypsänä paremmalta...
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 14.08.2006 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtavia herkkuja ja hyviä kuvia (makukin taitaa olla kohdillaan)

Kuvista päätellen herrat vaan "kiduttaa" maukunystyröitä sähköliedellä? Suosittelen ehdottomasti käyttämään kaasuliettä riistaruokien valmistuksessa. Tulee muuten parempaa -ja tämä on tosi. Lämmön säätely helpompaa ja valittu kypsyys saavutetaan paremmin (helpompi näin harrastekokille hallita -tarkoitan itseäni)
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20444
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.10.2006 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Möyrein pakastimessa GT:hen jäitä hakien ja silmiin osui pari ylivuotista tavia. Oli siis viimevuodelta vielä jäänyt linturiistaa pakkasen kätköihin.

Jos hirvenjauhelihan käyttö hampurilaisiin saa jonkun ärsyyntymään, niin seuraava varmaan katkaisee verisuonen päästä Smile



Tavi-tapakset Välimeren malliin…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 19.10.2006 18:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistan kunnioittajat ovat ilmeisesti järkyttyneet niin, etteivät ole kyenneet vastauksia kirjoittelemaan Smile

Joka tapauksessa, nyt seuraa valitettavasti hieman offtopikkia.. Embarassed

Tänään mieleni teki lintupaistia, joten kaivelin pakkasesta tavin ja heinäsorsan, niillä luulisi isommankin äijän nälän helpottuvan.

Ajattelin ensin valmistaa nuo tämän maanmainion ohjeen mukaan.
http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=8479

Tämän reseptin mukainen teeri&pyy lajitelma valmistui viime viikonvaihteessa ja hyvää oli, vaikka hieman kaipailinkin ohjeeseen kuvia. Ne ovat nimittäin haihtuneet jonnekin bittiavaruuteen Smile
Koskenlaskija-juuston vaihdoin Mustaan-Pekkaan, mutta muutoin tein aivan yo. ohjeen mukaan.

Sitten iskikin kauhistus, tajusin että tästä päivästä ei tulisikaan romanttista kynttiläillallista, vaan paikalla olisi koko lauma nälkäisiä suita.
Noin tehtynä eivät riistatarpeet riittäisi alkuunkaan. Eikä sitä raatsi näin huono-onninen (taitamaton?) metsämies kolmatta lintua esiin ottaa.

Lisäksi tuo ohjehan on mehtä/metsäkanoille eikä vesilinnuille.
Oli keksittävä muuta.

http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=11332

Tällainen iski silmääni. Kuvat ovat tuostakin hävinneet, joten aloitteleva kokki joutui taas "ostamaan sian säkissä"

No asiaan lopultakin..

[img][/img]

Sipulin pilkonta on hattumaista hommaa..



[img][/img]

Linnut leikkuulaudalle ja lihat irti luista kuten neuvotaan.


[img][/img]

Pekonin käytöstä riistan kanssa ei itselläni ole järin hyviä kokemuksia, joten nuo "valkoraitaiset possunkyljetkin" ovat jääneet kaupan hyllylle. Nyt tarvittiin kuitenkin äkkiä jotain "suurustetta" sörsseliin, ettei se jäisi mitäänsanomattoman pieneksi. Tämän aterian lisäkkeenä ei kaikkien riistan kunnioittajien harmiksi olekaan punaisen tuvan pihamaalta noukittuja perunoita, vaan kuten kuvastakin näkyy -Couscousia, tuota Ylä-Afrikan (?) vatsaa turvottavaa vehnämössöä.

[img][/img]

Tykötarpeet: Paistinpannu jossa lihat kärvennetään rusehtaviksi, pilkotut sipulit, mausteet (pippuri, sitruunamehu, suola, Ingmanin hapankermavalmiste) Kattila johon ruskistetut lihat laitetaan..

[img][/img]

Koska kaapista ei jostain syystä löytynyt sherryä, oli turvauduttava muihin juomiin.
Normaalisti tällaiset kaadetaan ihan jonnekin muualle, mutta hätä ei lue lakia.

Ja lopuksi kerma vielä hautumaan vähäksi aikaa.

[img][/img]

Ja kuten alkuperäinen ohjekin totesi, mitenkään esteettistä annosta ei tullut, mutta minkä tämä näössä häviää niin maussa kyllä voittaa..ja komeasti. Ja nuo "valkoraitaiset possunkylkisiivut" ovat todellakin ihan eri asia kuin pekoni. Suosittelen!

Ja kuten olen ehkä antanut ymmärtää Razz , niin on todella sääli, että noista mainioista resepteistä ovat kuvat hävinneet. Tuo Petteri_N:n ohje sopii mille tahansa metsäkanalle taatusti. Ja hyvää tulee. Eikä riistaakaan ole "pilattu" mitenkään.
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20444
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.10.2006 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirmumyrskyn aikaan

Kunnon erämiehen ominaisuuksiin kuuluu myös se, että osaa lukea luonnonmerkkejä ja viedä perheensä kovien kelien alta suojaan turvallisen luolan lämpöön Smile



Kokeellinen ruuanlaitto jatkuu: Teriyaki-hirvi


Kahvihifistelyä


Konjaagh


Kyytipoikaa viinille
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 01.11.2006 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilu jatkuu: Palataanpa hieman takaisin.. Seuraava lienee niitä perinteisimpiä?

Pannulla lämmitettyä teerenkinttua paistolämpimän ruisleivän kera


_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nippon1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 26.12.2006 23:17    Viestin aihe: tahtoo olla Vastaa lainaamalla viestiä

Tahtoo olla sil viissiin että hampaat irvessä pitääpi hirvet syyä ja linnut on sitten niitä piristäviä poikkeuksia.
_________________
Rauhasa hissun kissun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20444
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.02.2007 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Hifistelykeittiön tuotoksia: Pekoniin käärittyä kyyhkyä, sitruunalla siveltyä avokadoa ja luumutomaatti-mozzarellasalaatti Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 25.02.2007 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muuten yees. Mutta tuo aaltopahvi pöytäliina. Smile
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 25.02.2007 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:


Hifistelykeittiön tuotoksia: Pekoniin käärittyä kyyhkyä, sitruunalla siveltyä avokadoa ja luumutomaatti-mozzarellasalaatti Smile


Onnistuko, eli Suomeksi: Saitko?

Laughing
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 04.03.2007 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Onnistuko, eli Suomeksi: Saitko? "

Kyllä kai nyt vähemmälläkin.
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 05.03.2007 23:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vai ei saa hirvestä tehä hampurialaisia, onko siinä joku semmone periaate, että riistan liha pittää laittaa niin, että se maistuu pahalta? Eiköhän se oo paras kunnioituksen osotus, että sen laittaa niiku parraana maistaa.

Ite on tehty monesti tosi hyviä haapana (saattaapi siellä joku jouhari ja tavikin olla joukossa) pitsoja, niin paistetuna palotellusta, kuin jauhettuna käristetystäkin haapanasta nami nami.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20444
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2007 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Pakastimentyhjennysprojekti etenee edelleen kokeellisilla urilla…

Ykkösolutta…

Paprikat, täytettynä nuudelilla ja paksussa kermassa+sulatejuustossa paistetulla hirvenlihalla, odottelevat juustokuorrutusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.03.2007 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen, meillä on pelottavan samankaltaisia ruokia. Noita eritavoin täytettyjä paprikoita ja jumboherkkusieniä tulee useinkin tehtyä. Avokadon käyttö esim. pisti silmään tuolla aiemmin. Kokeilepa sitä muutan paistetun lohen alla... Sitruunaa ja mustapippuria voi puristaa siihen maun lisäämiseksi.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Sivu 3 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com