OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on tarkoitus savustella viikonloppuna chilipaprikoita ja säilö öljyyn,en tiedä onnistuuko mutta omista siemenistä(tai siis viime vuoden chileistä Laughing)joten tappio ei tule olemaan suuri.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.08.2013 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Mulla on tarkoitus savustella viikonloppuna chilipaprikoita ja säilö öljyyn,en tiedä onnistuuko mutta omista siemenistä(tai siis viime vuoden chileistä Laughing)joten tappio ei tule olemaan suuri.


Itsenkin olen ajatellut chilien (jalapeño) savustamista. On oikea kansallisherkku (Etelä-)Amerikassa. Ohjeita löytyy verkosta haulla "chipotle". Toistaiseksi olen ostanut näitä kokonaisina kuivattuina ja sitten oljyyn säilöttynä.

Eli tällaisia:


_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohjeita en katso vaan mutulla mennään.En savusta noin kuiviksi vaan sellaisella jälkilämmöllä kumminkin rakenteen jäävän mehukkaaksi ja ehkä johonkin purkkiin valkosipulia toiseen laakerilehti,ja lipstikkaa mustaherukanlehti ym,katsotaan sitten tekohetkellä.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.08.2013 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Ohjeita en katso vaan mutulla mennään.En savusta noin kuiviksi vaan sellaisella jälkilämmöllä kumminkin rakenteen jäävän mehukkaaksi ja ehkä johonkin purkkiin valkosipulia toiseen laakerilehti,ja lipstikkaa mustaherukanlehti ym,katsotaan sitten tekohetkellä.

Kuulostaa hyvältä Very Happy
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 15:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistän sitten ensi vuonna tietoja tänne miten onnistui ja tuliko ripuli Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.08.2013 15:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä lisäys että siemenkodan poistan niistä,koska esim pakastatteassa jäävävt jotenkin hemmetin vetiseksi.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 17.08.2013 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomeenna olisi savustus päivä.Tarkoitus on myös chilejä savustaa ja sen jälkeen kuivata,voisi olla hyvänmakuinen mauste.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 17.08.2013 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä on tullut omia chilejä savusteltua niin parhaita ovat olleet ohut kuoriset lajikkeet, jostain syystä paksumpi lihaiset rocotot yms ei ole ollut onnistuneita. Valkosipuleita pitää alkaa kohta savustamaan, pääsee Bradley Smoker töihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 19.08.2013 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Justiin otin savustuspöntöstä punaisia pirulaisia ulos.En tosiaan oo ennen savustanut mutta nyt olivat leppäsavussa miedolla lämmölla 20minuuttia jonka jälkeen pönttö pois tulilta ja annoin vielä chilit savustua pöntössä 10min.Maku on hemmetin hyvä ja potku ei oo onneksi hävinnyt pois.Desifioituihin purkkeihin laitoin ja yhteen sinapinsiemeniä,toiseen lipstikkaa,ja kolmanteen pari vs kynttä ja extra virgin oliiviöljyyn.Huomenna olisi tarkoitus ottaa samanlainen satsi ja 50/50%etikkaliemeen mausteineen käsittelyyn.Loput kuivataan (osa savustettuna)ja osa pakastetaan.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 24.08.2013 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Justiin otin savustuspöntöstä punaisia pirulaisia ulos.En tosiaan oo ennen savustanut mutta nyt olivat leppäsavussa miedolla lämmölla 20minuuttia jonka jälkeen pönttö pois tulilta ja annoin vielä chilit savustua pöntössä 10min.Maku on hemmetin hyvä ja potku ei oo onneksi hävinnyt pois.Desifioituihin purkkeihin laitoin ja yhteen sinapinsiemeniä,toiseen lipstikkaa,ja kolmanteen pari vs kynttä ja extra virgin oliiviöljyyn.Huomenna olisi tarkoitus ottaa samanlainen satsi ja 50/50%etikkaliemeen mausteineen käsittelyyn.Loput kuivataan (osa savustettuna)ja osa pakastetaan.


Nyt on maistiaiset otettu ja on todella savuisen makuisia,ehkä liikaakin.Voipi olla että seuraavalla kerralla ei jätetä enää savustamisen jälkeen vetäytymään savuun.Mutta jos haluaa tehdä savustettua maustejauhetta niin toi on siihen aivan täydellisen savuista,siitä tulee hyvä chilipaprika mauste jossa on todella hyvä savun maku joka sopii moniin ruokiin.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.08.2013 13:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hauduttamisen ja grillaamisen yhdistelmä on erittäin hyödyllinen valmistusmenetelmä isokokoisten lihapalojen tai sitkeiden ruhonosien valmistuksessa. Isokokoisemmista mutta mureammista lihoista, kuten kinkut ja paistit, on vaikea saada tasaisesti kypsää lopputulosta pelkästään grillaamalla. Hauduttamalla lihaan saadaan lisäksi mehevyyttä ja makua. Haudutus on mahdollista tehdä edellisenä päivänä, jolloin vaikka grillijuhlissa riistalihojen lopullinen grillaus on nopeaa ja helppoa.

Haudutusaika riippuu lihan koosta, laadusta ja halutusta lopputuloksesta. Haudutetut ja kypsät lihat grillataan nopeasti värin ja rapean pinnan aikaansaamiseksi. Lopuksi lihat kannattaa vielä glaseerata.

Tarkemmat ohjeet blogissani.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.08.2013 13:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleisohje isolle, kalvoiselle lihapalalle:

Suolaa vaikka edellisenä päivänä ruiskulla. Hyvä nyrkkisääntö tuntuu olevan se että punnitsee noin yhden painoprosentin verran suolaa kuppiin, erottelee tästä määrästä reilu puolet ja sekoittaa veteen jonka sitten ruiskuttaa lihan sisään. Loput voi hieroa pintaan. Lihapala jääkaappiin tiukkaan muovipussiin suolautumaan.

Liha nostetaan pöydälle noin tunti ennen kypsennyksen aloittamista. Juuri ennen paistamista maustetaan yltiörunsaasti halutulla kuivamausteiden sekoituksella. Glazea voi ruiskia pintaan kun kypsyminen alkaa.

Kuumennetaan grilli kunnolla. Grillataan pinta umpeen kuumalla hiilloksella. Siirretään liha pois hiilloksen päältä. Lasketaan grillin lämpötila niin alas kuin se vain suinkin on mahdollista hiilloksen sammumatta. Tunnin tai parin välein heitetään kourallinen brikettejä hiillokselle. Mukaan voi laittaa vaikka hikkorilastua parhaaksi katsomallaan tavalla savuttamaan. Vältä grillin availua. Elektroninen lihalämpömittari on oiva apuväline. Jos ottaa langattoman mallin, voi kokatessaan vaikka leikata nurden, kantaa puut, kaataa akan, saunoa jne. kun mittari kuitenkin sitten hälyttää halutussa lämpötilassa.

Tällä metodilla kypsyy esimerkiksi 2,5 kg karitsan putkiluupaisti 57 cm Weberissä noin kuudessa tunnissa. Kalvot vaihtavat ammattia tässä ja ryhtyvät yökötyksen sijaan mehevöittäjiksi.

Juuri kohta laitan tällä meiningillä joitakin kiloja hirven kylkeä paistumaan. Saa sitten illan suussa niitä nakerrella. Kuivaahan niistä tulee ohuimmista kohdin, mutta kun ei polta lihoja, säilyy paksuimmissa kohdissa liha erittäin mehevänä juurikin runsaiden kalvojen ja luun ansiosta. Ohuimmatkin kohdat ovat runsaan mausteen ansiosta mukavaa imeskeltävää.

Tänään käyttämäni omavalmiste BBQ rub: Tellicherry-mustapippuri, valkopippuri, cayennejauhe, paprikajauhe, juustokumina, korianteri, kurkuma, sipulijauhe, valkosipulijauhe, kahvijauho, ruokosokeri. Viimemainittua on yhtä paljon kuin muita yhteensä. Noinkin pitkän maustelistan ansiosta mausteen maku on erittäin laajaspektrinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 24.08.2013 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ionin reseptillä varmaan tulee hyvää.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.08.2013 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Yleisohje isolle, kalvoiselle lihapalalle:

Suolaa vaikka edellisenä päivänä ruiskulla. Hyvä nyrkkisääntö tuntuu olevan se että punnitsee noin yhden painoprosentin verran suolaa kuppiin, erottelee tästä määrästä reilu puolet ja sekoittaa veteen jonka sitten ruiskuttaa lihan sisään. Loput voi hieroa pintaan. Lihapala jääkaappiin tiukkaan muovipussiin suolautumaan.

Liha nostetaan pöydälle noin tunti ennen kypsennyksen aloittamista. Juuri ennen paistamista maustetaan yltiörunsaasti halutulla kuivamausteiden sekoituksella. Glazea voi ruiskia pintaan kun kypsyminen alkaa.

Kuumennetaan grilli kunnolla. Grillataan pinta umpeen kuumalla hiilloksella. Siirretään liha pois hiilloksen päältä. Lasketaan grillin lämpötila niin alas kuin se vain suinkin on mahdollista hiilloksen sammumatta. Tunnin tai parin välein heitetään kourallinen brikettejä hiillokselle. Mukaan voi laittaa vaikka hikkorilastua parhaaksi katsomallaan tavalla savuttamaan. Vältä grillin availua. Elektroninen lihalämpömittari on oiva apuväline. Jos ottaa langattoman mallin, voi kokatessaan vaikka leikata nurden, kantaa puut, kaataa akan, saunoa jne. kun mittari kuitenkin sitten hälyttää halutussa lämpötilassa.

Tällä metodilla kypsyy esimerkiksi 2,5 kg karitsan putkiluupaisti 57 cm Weberissä noin kuudessa tunnissa. Kalvot vaihtavat ammattia tässä ja ryhtyvät yökötyksen sijaan mehevöittäjiksi.

Juuri kohta laitan tällä meiningillä joitakin kiloja hirven kylkeä paistumaan. Saa sitten illan suussa niitä nakerrella. Kuivaahan niistä tulee ohuimmista kohdin, mutta kun ei polta lihoja, säilyy paksuimmissa kohdissa liha erittäin mehevänä juurikin runsaiden kalvojen ja luun ansiosta. Ohuimmatkin kohdat ovat runsaan mausteen ansiosta mukavaa imeskeltävää.

Tänään käyttämäni omavalmiste BBQ rub: Tellicherry-mustapippuri, valkopippuri, cayennejauhe, paprikajauhe, juustokumina, korianteri, kurkuma, sipulijauhe, valkosipulijauhe, kahvijauho, ruokosokeri. Viimemainittua on yhtä paljon kuin muita yhteensä. Noinkin pitkän maustelistan ansiosta mausteen maku on erittäin laajaspektrinen.


Oikein hyvä yleisohje! Silloin kun aikaa on riittävästi ja valmistusajankohta ei ole kriittinen ajoitukseltaan, teen itsekin pitkälti näin.

Kuivumista voi välttää höyrysavustuksella, joka sopii tuollaiseen pitkään epäsuoraan grillaukseen paremmin: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/Range-Rebel-Smoker-45-hiilisavustin-bbq-vertical-water.html

Mutta glazea ei kannata ruikkia pintaan tuossa vaiheessa. Siinä oleva sokeri muuttuu pitemmän grillauksen aikana kitkeräksi. Glaseeraus on viimeistelytekniikka: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/07/lihan-glaseeraus-grillissa-ja-glaze.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2013 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mihinkäs perustuu sitten se, että BBQ-rubeissa on ruokosokeria? Nämä kuivamausteethan siis luonnollisestikin hierotaan raakaan lihaan ennen kypsennystä. Lisäksi käyttämäni ruutapullomallisen glazen ohjeessa kehotetaan käyttämään ainetta koko grillauksen ajan. Tämä glaze on selvästi ohuempaa tavaraa kuin yleensä. En toki kiistä neuvosi meriittejä - varsinkin kun se on yleinen glaseerauksen ohje, en vain itse ole huomannut kitkeryyttä. Eikä ole perheenikään sellaista havainnut. Täytynee tehdä testi jossa teen sekä vanhalla mallillani, että sokerittomalla kuivamausteella ja loppuglaseerauksella.

ps. eiliset hirven kyljet onnistuivat kohtalaisesti. Onneksi grillasin myös hirven entrecotêta, sillä erittäin mausteinen kylki ei ehkä ole niinkään päivällisruokaa, vaan enemmältikin muun touhun lomassa nakerreltavaa dokaussafkaa. Mausteen seossuhteita täytyy ehkä vielä hieman kehittää. Tai sitten täytyy hieman karsia osasia että tulee paremmin koko perheen päivällispöytään sopiva koostumus.

pps. Onnittelut Kaarlelle! Sivusi oli ensimmäinen Google-hitti kun glaseerausta hain!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 30 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com