OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.08.2013 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Mihinkäs perustuu sitten se, että BBQ-rubeissa on ruokosokeria? Nämä kuivamausteethan siis luonnollisestikin hierotaan raakaan lihaan ennen kypsennystä. Lisäksi käyttämäni ruutapullomallisen glazen ohjeessa kehotetaan käyttämään ainetta koko grillauksen ajan. Tämä glaze on selvästi ohuempaa tavaraa kuin yleensä. En toki kiistä neuvosi meriittejä - varsinkin kun se on yleinen glaseerauksen ohje, en vain itse ole huomannut kitkeryyttä. Eikä ole perheenikään sellaista havainnut. Täytynee tehdä testi jossa teen sekä vanhalla mallillani, että sokerittomalla kuivamausteella ja loppuglaseerauksella.

ps. eiliset hirven kyljet onnistuivat kohtalaisesti. Onneksi grillasin myös hirven entrecotêta, sillä erittäin mausteinen kylki ei ehkä ole niinkään päivällisruokaa, vaan enemmältikin muun touhun lomassa nakerreltavaa dokaussafkaa. Mausteen seossuhteita täytyy ehkä vielä hieman kehittää. Tai sitten täytyy hieman karsia osasia että tulee paremmin koko perheen päivällispöytään sopiva koostumus.

pps. Onnittelut Kaarlelle! Sivusi oli ensimmäinen Google-hitti kun glaseerausta hain!


Nämä on tällaisia yleisohjeita, eikä mitään lopullista ja ainoaa oikeaa sääntöä ole, niin kuin ei ruuan laitossa yleisestikään. Muutama pointti kuitenkin tuohon kysymääsi:

Yleensä RUBit hierotaan kuivaan ja raakaan lihanpintaan se imeytyy pitkälti lihan sisään eikä näin ollen jää tahmeana sokerisena kastikkeena (joka voi palaa) lihan pintaan. Jos kypsennysmenetelmä on pelkästään epäsuora grillaus, niin lihan pintalämpötila ei välttämättä nouse koko aikana niin kuumaksi, että sokeri palaisi. Monet kuitenkin grillaavat myös epäsuoran grillauksen aikana lihaan rapsakan pinnan, jolloin sokeri helposti palaa.

Sumutinpullossa myytävät valmisglazet neuvovat toki käyttämään ainetta mahdollisimman usein ja paljon, kuinkas muutenkaan Wink Tosin niiden sokerimäärä lienee huomattavasti pienempi, kuin perinteisissä glaseerauskastikkeissa.

Sitten vielä lopuksi. Glaseeraus tekniikkana tarkoittaa oikeistaan ainoastaan ruuan loppukiillotusta ja sen voi tehdä muutenkin, kuin sokeria karamellisoimalla, esimerkiksi voilla. Jos käyttämilläsi menetelmillä on tullut hyvää ruokaa, niin ei liene syytä vaihtaa toimintatapoja pelkästään nettiviisastelun takia Very Happy

PS: Google-optimoinnin eteen on tullut nähtyä kosolti vaivaa... Kiva kun homma alkaa lopulta palkitsemaan.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.08.2013 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä luulen että toi suositus ruokosokerille johtuu vaan mausta,mutta onhan siinä jo sopiva väri bbg:uelle,siinä on kyllä kiva maku ja sitä kannattaa ostaa paloina esim itämaisita ruokakaupoista.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2013 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Esitinkin kysymyksen siinä mielessä että kun glaseeraus tehdään vasta loppuvaiheessa ettei sokeri kitkeröidy kovassa lämmössä, niin miksi sitten ennen kypsennystä asennettavassa kuivamausteessakin on sokeria. Ilmeisesti olisi sitten niin että periaatteessa kuivamauste ei sovellu suoraan, siis kuumaan grillaukseen kovin hyvin. Testailemallahan nämä toki itselle saa loppuviimeksi selville.

On nimittäin mahtavaa kesäpäivän rattoa kun testailee asioita grillin kanssa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.08.2013 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Esitinkin kysymyksen siinä mielessä että kun glaseeraus tehdään vasta loppuvaiheessa ettei sokeri kitkeröidy kovassa lämmössä, niin miksi sitten ennen kypsennystä asennettavassa kuivamausteessakin on sokeria. Ilmeisesti olisi sitten niin että periaatteessa kuivamauste ei sovellu suoraan, siis kuumaan grillaukseen kovin hyvin. Testailemallahan nämä toki itselle saa loppuviimeksi selville.

On nimittäin mahtavaa kesäpäivän rattoa kun testailee asioita grillin kanssa!


Olen kyllä itsekin käyttänyt sokeria pintamausteiden joukossa kuivaan raakaan lihaan, mutta hieronut sen lihan pintaan ja antanut imeytyä. Lopputulos on erilainen, kuin siirappimaisen viimeistelykastikkeen kanssa, joka käytännössä jää ainoastaan lihan pintaan kiiltävänä tahmana.

Asiasta toiseen. En laita savustuspöntönkään pohjalle sokerinpaloja vaikka vanha ja perinteinen ohje käskeekin laittamaan niitä leppäpurujen joukkoon. Sokeri palaa savupöntön pohjaan ja antaa värin lisäksi kitkerää makua. Yleensä ripottelen savukalan pintaan hiukan sokeria ja saan paremman lopputuloksen...
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.08.2013 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse myös lopettanut sokerin käytön pöntön pohjalla.Joskus laitan hunajaa hiukan pintaan ja kalan sisälle.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.08.2013 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omenapuusta saatuja lastuja kun käyttää, niin saa unohtaa koko sokerin; siinä on itessään sen verran sokeria kun tarviikin!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.08.2013 16:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikä ei oo koskaan käyttänyt muuta kun leppää,pitäisköhän antaa periksi ja kokeilla muitakin Smile
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2013 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirsikkapuun lastu sopii loistavasti esimerkiksi lohelle! Kalan pintaan suolan lisäksi ruokosokeria, kurkumaa, (sitruuna)pippuria, sipulijauhoa ja valkosipulijauhoa kohtalaisen maltillisesti. Epäsuora grillaus, mieto+ tai kohtalainen- lämpö ja kilon fileelle 40 min. Ei kuivu mutta nyrjähtää juuri kypsän puolelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2013 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirsikkapuun lastu sopii loistavasti esimerkiksi lohelle! Kalan pintaan suolan lisäksi ruokosokeria, kurkumaa, (sitruuna)pippuria, sipulijauhoa ja valkosipulijauhoa kohtalaisen maltillisesti. Epäsuora grillaus, mieto+ tai kohtalainen- lämpö ja kilon fileelle 40 min. Ei kuivu mutta nyrjähtää juuri kypsän puolelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.08.2013 17:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs oli se firma mistä noita eri puulastuja sai ostettua?
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.08.2013 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs oli se firma mistä noita eri puulastuja sai ostettua?
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.08.2013 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Mikäs oli se firma mistä noita eri puulastuja sai ostettua?

Yleensä sieltä missä grillejä ja savustuslaitteita myydään, esimerkiksi verkkokauppa.comissa.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 25.08.2013 23:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heinäsorsan rintafileet.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2013 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rautakaupoissa näyttäisi olevan myös aika hyvin Weberin lastuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 29.08.2013 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ketsupin itse tekeminen on helppoa ja lopputulos on aidompi sekä mauiltaan rikkaampi kuin heinzien ja felixien massatuotteet. Omatekoisessa ketsupissa ei ole lisäaineita, ja siihen on helppo virittää sopivasti oman maun mukaista potkua. Juuri nyt tomaatit ovat halvimmillaan ja niillä onnekkailla, joilla on kasvihuone, on suurin sato käsillä. Omatekoinen ketsuppi erottaa myös todellisen grillimaisterin eväät kaiken maailman hamppareista ja hodareista.

Ohjeet löydät täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/08/kotitekoinen-ketsuppi.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 31 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com