OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6333
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 25.03.2011 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiimahauki kirjoitti:
Vrk 11 tuli syötyä eka pala ja vrk 13 seuraava. Huomenna 2 vkoa täynnä ja taitaa lihat joutaa poies seinältä. Meni vissiin taas vaan suolaus hiukka yli kun osa lihoista mennyt ihan valkeiksi vaikka ei ollut suolassa kun reilu 12 tuntia... Shocked


Onko sulla ne lihat niin, että niihin pääsee aurinko paistamaan? Nimittäin sitä valkoista tuppaa kertymään kun aurinko paistaa aamupäivästö kylmiin lihoihin ja ne alkaa hikoilemaan. Mullakin sitä tulee eteläseunustan pisimpiin lihoihin kun niiden kärkiin paistaa aurinko ja siitä jää selvä raja varjon laidan kohdalle. Suolaa se valkoinen ei ole jos lihaa ei ole tönkkösuolattu vaan jotain lihasnestettä ja saattaahan siihen tarttua ilmassa olevaa pölyä. Eli jos ulkonäöllisesti virheettömät lihat haluaa, niin ne pitäisi olla täysin varjossa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimahauki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2008
Viestejä: 222
Paikkakunta: Etelä-Lappi

LähetäLähetetty: 25.03.2011 15:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy: Lihat roikkuu räystään alla niin että vasta iltapäivän aurinko pääsee niitä valaisemaan. Täytynee alkaa markkinoimaan vaikka "valkohomekuivalihana"! Cool Ja hinta vähintään satku kilolta...
_________________
Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6333
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 25.03.2011 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iliman muuta. Kaupatessa kun vielä roikottaa sätkää herpeksen runtelemassa huulessa ja koneremontin näköisillä käsillä välillä pölyyttää tuhkaa mahan päältä villapaidasta, niin kauppa käy kojussa kuin siimaa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 25.03.2011 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei oo ihme ettei tästä mitään vientivalttia suomen talouden pelastamiseksi taida tulla näillä kauppamiehillä Cool

Tänään pistelin poskeen kaikkein pienimmän palan. Vahvuutta palalla ei ollu kuin puolisen senttiä ja ihan valmiilta vaikutti. Alkoi tuossa palassa jo suola maistumaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6333
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 25.03.2011 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla lihapalasten keskipaino tuoreena on n. 300g ja hyvät on kelit olleet kun pakkasista huolimatta olen jo melkein kolmasosan nostanut pakkaseen. Ripustelu tapahtui 3 viikkoa sitten.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 25.03.2011 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoituksella tein kohtuu pieniä palasia näin ensikertalaisena - muutama pala voi tuon 300g rajan täyttää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1676

LähetäLähetetty: 25.03.2011 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiimahauki kirjoitti:
Sämpy: Lihat roikkuu räystään alla niin että vasta iltapäivän aurinko pääsee niitä valaisemaan. Täytynee alkaa markkinoimaan vaikka "valkohomekuivalihana"! Cool Ja hinta vähintään satku kilolta...


Elä hullu nuin halvalla kun tavallinenkin kuivaliha jo tuon verran kilolta Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimahauki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2008
Viestejä: 222
Paikkakunta: Etelä-Lappi

LähetäLähetetty: 25.03.2011 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu ei noista taija myytäväksi jäähä. Tuleepi syötyä sitä mukaa kun kuivavat.
_________________
Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1676

LähetäLähetetty: 29.03.2011 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolme viikkoa roikkuneet, hyvää on. Huomenna pitää ottaa pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5545

LähetäLähetetty: 31.03.2011 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onks tossa menny jokin vikaan vai Question Question Question



Ollu about 1,5 viikkoo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.03.2011 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä lihaa? Paljonko suolaa? Paistaako aurinko lihoihin? Pääseekö lumi satamaan päälle?
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5545

LähetäLähetetty: 31.03.2011 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nauta sydän
Umpisuolaus 1 vrk
Aurinko paisto pari eka päivää tunnin pari paivässä. Nyt ei suoraan.
Ei pääse lumi kuin alussa yhtenä päivänä kun tuli poikittain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6333
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 31.03.2011 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole ikinä nähnyt tuollaista! Kuinka te onnistutte ryssimään maailman helpoimman lihantekotavan vaikka se on tässäkin säikeessä kymmenen kertaa neuvottu?

Ei vaan tottapuhuen sulla on varmaan mennyt suolaus överiksi. Käyt nyt yhen palasen ja maistat onko tuo suolaa vai mitä ja jos se on suolaa, niin otat ja peset lihat ja laitat takaisin.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.03.2011 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää olevan pinnassa talikerros kuin meikäläisen maksassa...?
Tali ei kuiva, vaan se on poistettava jo ennen suolausta.
Jos tosiaan tuo valkea on suolakarstaa, niin vuole pois, huuhtele lihat ja pane roikkumaan. Kelit eivät tähän hätään lopu, vaikka nyt vkl ajan vähän lämmintä lupaakin.
Kerrohan miten jatkossa menee..!
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5545

LähetäLähetetty: 31.03.2011 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu alussa näytti suola valkasevan erilailla joten ei ilmeisesti suolaa.
Liha oli kyllä puhasta kaikesta valkosesta ennen ku laiton suolaukseen. Siis tarkasti kalvot, rasvat yms pois ainaskin parhaista paloista.
Täytynee huomenissa tutkia tarkemmin, poistaa tuo töhnä ja jatkaa roikotusta. Kyllähän nuo vielä sais toisen samanlaisen rupeaman olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 40 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com