Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6333 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 25.03.2011 13:58 Viestin aihe: |
|
|
Kiimahauki kirjoitti: | Vrk 11 tuli syötyä eka pala ja vrk 13 seuraava. Huomenna 2 vkoa täynnä ja taitaa lihat joutaa poies seinältä. Meni vissiin taas vaan suolaus hiukka yli kun osa lihoista mennyt ihan valkeiksi vaikka ei ollut suolassa kun reilu 12 tuntia... |
Onko sulla ne lihat niin, että niihin pääsee aurinko paistamaan? Nimittäin sitä valkoista tuppaa kertymään kun aurinko paistaa aamupäivästö kylmiin lihoihin ja ne alkaa hikoilemaan. Mullakin sitä tulee eteläseunustan pisimpiin lihoihin kun niiden kärkiin paistaa aurinko ja siitä jää selvä raja varjon laidan kohdalle. Suolaa se valkoinen ei ole jos lihaa ei ole tönkkösuolattu vaan jotain lihasnestettä ja saattaahan siihen tarttua ilmassa olevaa pölyä. Eli jos ulkonäöllisesti virheettömät lihat haluaa, niin ne pitäisi olla täysin varjossa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiimahauki Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2008 Viestejä: 222 Paikkakunta: Etelä-Lappi
|
Lähetetty: 25.03.2011 15:18 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy: Lihat roikkuu räystään alla niin että vasta iltapäivän aurinko pääsee niitä valaisemaan. Täytynee alkaa markkinoimaan vaikka "valkohomekuivalihana"! Ja hinta vähintään satku kilolta... _________________ Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6333 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 25.03.2011 20:09 Viestin aihe: |
|
|
Iliman muuta. Kaupatessa kun vielä roikottaa sätkää herpeksen runtelemassa huulessa ja koneremontin näköisillä käsillä välillä pölyyttää tuhkaa mahan päältä villapaidasta, niin kauppa käy kojussa kuin siimaa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 25.03.2011 20:15 Viestin aihe: |
|
|
Ei oo ihme ettei tästä mitään vientivalttia suomen talouden pelastamiseksi taida tulla näillä kauppamiehillä
Tänään pistelin poskeen kaikkein pienimmän palan. Vahvuutta palalla ei ollu kuin puolisen senttiä ja ihan valmiilta vaikutti. Alkoi tuossa palassa jo suola maistumaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6333 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 25.03.2011 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Mulla lihapalasten keskipaino tuoreena on n. 300g ja hyvät on kelit olleet kun pakkasista huolimatta olen jo melkein kolmasosan nostanut pakkaseen. Ripustelu tapahtui 3 viikkoa sitten. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 25.03.2011 20:50 Viestin aihe: |
|
|
Tarkoituksella tein kohtuu pieniä palasia näin ensikertalaisena - muutama pala voi tuon 300g rajan täyttää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1676
|
Lähetetty: 25.03.2011 21:55 Viestin aihe: |
|
|
Kiimahauki kirjoitti: | Sämpy: Lihat roikkuu räystään alla niin että vasta iltapäivän aurinko pääsee niitä valaisemaan. Täytynee alkaa markkinoimaan vaikka "valkohomekuivalihana"! Ja hinta vähintään satku kilolta... |
Elä hullu nuin halvalla kun tavallinenkin kuivaliha jo tuon verran kilolta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiimahauki Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2008 Viestejä: 222 Paikkakunta: Etelä-Lappi
|
Lähetetty: 25.03.2011 22:52 Viestin aihe: |
|
|
Juu ei noista taija myytäväksi jäähä. Tuleepi syötyä sitä mukaa kun kuivavat. _________________ Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1676
|
Lähetetty: 29.03.2011 23:11 Viestin aihe: |
|
|
kolme viikkoa roikkuneet, hyvää on. Huomenna pitää ottaa pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 31.03.2011 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Onks tossa menny jokin vikaan vai
Ollu about 1,5 viikkoo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 31.03.2011 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Mitä lihaa? Paljonko suolaa? Paistaako aurinko lihoihin? Pääseekö lumi satamaan päälle? _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 31.03.2011 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Nauta sydän
Umpisuolaus 1 vrk
Aurinko paisto pari eka päivää tunnin pari paivässä. Nyt ei suoraan.
Ei pääse lumi kuin alussa yhtenä päivänä kun tuli poikittain. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6333 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 31.03.2011 21:35 Viestin aihe: |
|
|
En ole ikinä nähnyt tuollaista! Kuinka te onnistutte ryssimään maailman helpoimman lihantekotavan vaikka se on tässäkin säikeessä kymmenen kertaa neuvottu?
Ei vaan tottapuhuen sulla on varmaan mennyt suolaus överiksi. Käyt nyt yhen palasen ja maistat onko tuo suolaa vai mitä ja jos se on suolaa, niin otat ja peset lihat ja laitat takaisin. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 31.03.2011 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Näyttää olevan pinnassa talikerros kuin meikäläisen maksassa...?
Tali ei kuiva, vaan se on poistettava jo ennen suolausta.
Jos tosiaan tuo valkea on suolakarstaa, niin vuole pois, huuhtele lihat ja pane roikkumaan. Kelit eivät tähän hätään lopu, vaikka nyt vkl ajan vähän lämmintä lupaakin.
Kerrohan miten jatkossa menee..! _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 31.03.2011 22:30 Viestin aihe: |
|
|
Juu alussa näytti suola valkasevan erilailla joten ei ilmeisesti suolaa.
Liha oli kyllä puhasta kaikesta valkosesta ennen ku laiton suolaukseen. Siis tarkasti kalvot, rasvat yms pois ainaskin parhaista paloista.
Täytynee huomenissa tutkia tarkemmin, poistaa tuo töhnä ja jatkaa roikotusta. Kyllähän nuo vielä sais toisen samanlaisen rupeaman olla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|