Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 02.06.2017 21:06 Viestin aihe: |
|
|
4 tunnin jälkeen. Nyrkin kokoinen pala ommppupuuta parin tunnin savustukseen alussa, folioon, ja sitten vähän kikkailua. Ei maistu keittolihalta.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 03.06.2017 18:18 Viestin aihe: |
|
|
Heräteostoksena tuli napattua kaupasta Poppamiehen Kentucky Bourbon BBQ soossi mukaan. Kotona ihmetys olikin sitten iso, kun alkuperämaaksi merkitty Costa Rica. WTF, luullut kotimaiseksi näitä. Taidanpa jatkossakin keitellä omat soossini.
Sinänsä ei turha ostos koska hokasin aineosista että käytetty omenamassaa, ei huono idea seuraavan soosin pohjaksi ollenkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 03.06.2017 22:28 Viestin aihe: |
|
|
No olihan se poppamies pakko testata. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Oulun Kärpät Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Lok 2014 Viestejä: 35
|
Lähetetty: 08.06.2017 14:32 Viestin aihe: |
|
|
Auttakaapa kokeneemmat. Ostin Weberin hiiligrillin ja ei oo juurikaan kokemusta grillaamisesta. Toki briketeillä piti heti testata kevyesti makkaran ja kasvisten grillaamista ja hyvin onnistu. Huomenna ois isompi porukka tulossa ja ajatuksena ois että eka hirven paistista lehtipihvejä kuumalla lämmöllä ja ku ne saadaan pois niin ribsejä epäsuoralla. Varsinainen kysymys on että laitanko eka nuo hiilet pihvien paistoon ja sitte briketit epäsuoralle lämmölle ribseille? Oliko niin että hiilistä irtoaa paremmin sitä lämpöä tuolle suoralle lämmölle? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 08.06.2017 21:20 Viestin aihe: |
|
|
Jos tuossa järjestyksessä, niin minä laittaisin piippusytyttimessä briketit punaseks ja levittelisin ne vähän laajemmalle. Lehtipivit käryämään ja kun ne valmiita, niin briketit reunaan, räppänät kiinni ja lämpöjen pudotus sopivaksi epäsuoraa varten. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 08.06.2017 21:36 Viestin aihe: |
|
|
Lehtipihvi on niin ohut, että kaikki hoituu samoilla hiilillä. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 08.06.2017 22:25 Viestin aihe: |
|
|
https://www.amazon.co.uk/BBQ-Smoking-Alder-Wood-Chunks/dp/B01BSQ5LZS
Katsoessani vain 4 laatikkoa jäljellä. Tuossa alkaisi olemaan jo katteet kohillaan kun paatilla nakkaisi muutaman motin.
Kummallista kyllä jenkeissäkään ei juuri leppää käytetä muuta kuin inkkareiden kalansavustamoissa. Samalla leveysasteella finskisoldaatin kanssa asuu kuitenkin jokunen muukin tyyppi siellä. Mikähän lienee syy.
En nyt esimerkiksi siellä paljon käytettyjä hedelmäpuita mitenkään ylivertaisena pidä leppään verrattuna.
Tai joku hikkori, jonka kanssa pitää olla jo varovainen, tai oikeasti kovan savun ystävä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 22.06.2017 23:10 Viestin aihe: |
|
|
Pallorillattu 5h. Ei keitelty. Luut lähtee nykimällä.
Se Poppamiehen soosi ei muuten ole pöllömpää, vaikka vähän kuluttajaa kusetetaankin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 25.08.2017 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Tälle päivälle kalenterissa kauden jahtipaukkujen lataus ja ajattelinpa pitkästä aikaa laittaa babyribsit palloon. Kotosalla ei kuitenkaan ollut jäljellä kuin hikkoria savuun joten paikalliseen motonettiin toteamaan, että kesä on ohi. Ei oo miun maun savuja, eikä tuu enää.
Onneksi sentäs motonettien sisäisillä siirroilla sai syksyn/ talven kirsikat varaukseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 28.08.2017 10:48 Viestin aihe: |
|
|
Aika huonosti noita grillaus/savustus tarpeita saa näin syksyllä, tuntuu monella liikkeellä olevan toimintamallina se iso kuorma keväällä jota sitten myydään kunnes siirrytään ei-ole malliin tavaran loputtua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heppi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Lok 2008 Viestejä: 23
|
Lähetetty: 28.08.2017 13:37 Viestin aihe: |
|
|
Ei sua Jaatinen kusetettu. Luepa vaikka http://www.poppamies.fi/ . Soosit & sörsselit. mitä Poppamies -nimellä myydään on ihan heidän omia tuotteitaan ja kehitetty ihan vain heille. Muiden brändien tuotteet, joita myyvät on ihan rehellisesti sitten muilla nimillä. Toki niitä keitellään ympäri maailman, mutta ovat kuitenkin reseptit ja lajikkeet ihan itse kehitelleet, toki osan yhdessä ulkomaan tuottajien kanssa yhteistyössä. Tästä on sitten ihan ensikäden tietoa. Kaikki soosit ei omaan suuhun kympillä nappaa, mutta nup BBQ:t ja rubit ovat kaikki kokeilemisen arvoisia. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
aspir Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Hel 2013 Viestejä: 129
|
Lähetetty: 28.08.2017 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Jaatisen grillistä valmistuu kyllä erinomaisen näköistä lihaa...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 02.04.2018 20:33 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Kyllähän noiden hiilien kanssa välillä on tietynlaista jumppaa. Milloin ne on loppu ja milloin ne on varastoinnin jäljiltä kosteita. Joskus oon itekin järkeillyt, että paljonkohan hiiliä menee, että grillaa saman verran mitä vaikkapa 6kg kaasupotulla.
Ja tuntuu noissa hiilissä kyllä olevan aikamoisia erojakin. Kaasulla ei pääse samallalailla hifistelemään, kuin hiilivalinnoilla
 |
Itse hommasin Weberin brikettigrillin kanssa kaasun seuraksi pari viikkoa sitten. Kyllä noita hifistelymahdollisuuksia on tosiaan aika lailla enemmän tarjolla. Niin briketti kun hiilipuolella, mutta varsinkin jenkeissä on kanssa varustetta tarjolla vaikka minkälaista.
Kyllähän tämä hiilillä pelaaminen on jotenkin enemmän koukuttavaa kun kaasupullon vaihtaminen... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 02.04.2018 22:24 Viestin aihe: |
|
|
mikä olikaan nimitys sellaiselle grillille, jossa on toisessa laidassa "palotila", sellainen tornin tapainen jossa voi polttaa hiiliä tai puuta ja vetää sitten sen alaosasta lisää hehkuvia hiiliä tarpeen vaatiessa itse grilliosaan ruokien alle?
sille oli muistaakseni joku espanjalaisperäinen nimitys tjsp. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|