Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 21.05.2015 22:20 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Mielenkiintoiset noi knöölit padanpohjalla. Ilmeisesti suunniteltu alunperinkin tulikäyttöön. |
Joo kyllä Se on nimeltään Dutch Oven. Perinteinen jenkkiläinen. Esim. youtubesta löytyy miljoona videoo dutch oven:illa kokkaamisesta.
Noilla jaloilla sen voi laittaa hyvin hiilloksen päälle, tai modernimmin brikettien päälle. Kannessa on semmoset laidat että siinä päällä pysyy myös hyvin hiilet/briketit. Uunina käytettäessä pitää saada lämpöä sekä päältä että alta Mutta sitähän voi käyttää sekä kattilana, uunina että paistinpannuna.
Tossa on esim. yksi video dutch oven kokkaamisesta "uunimoodissa"
https://youtu.be/1TRhLLjt_Nw
Lodge valmistaa takuukamaa tollaseen käyttöön. Paksua valurautaa joka varaa lämpöä niin että pienet vaihtelut tulen lämpötilassa ei haittaa kokkailua. Semmosen kun hankkii niin siinä on aikanaan takuuvarma riidan aihe perillisille  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21003 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.05.2015 11:45 Viestin aihe: |
|
|
Mielenkiintoisen näköistä settiä. Pakko sanoa, että itseltä mennyt täysin ohi.
Aitoa lodgea ei taida saada mistään "halavalla" . |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 22.05.2015 11:52 Viestin aihe: |
|
|
Jamie Oliver tollasella kokkas rodeossa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 22.05.2015 17:50 Viestin aihe: |
|
|
Löytyy varmasti muitakin hyviä valmistajia kuin Lodge, mutta en osaa sanoa mitä ne olis. Sen verran googlettelin aihetta ennen kuin omani tilasin, että jotkut valmistajat tekevät ohuempia patoja kuin toiset. Perkuleen painava se mun pata on. Se on mobiili ainoastaan jos on liikkeellä autolla/veneellä/härkävankkurilla/jollain vastaavalla  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 23.05.2015 06:33 Viestin aihe: |
|
|
Ne on ameriikassa ihan höpöinä noihin dutch oveneihin. Pitkään jo himoinnu sellasta, mutta en o malttanu kun ovat tosiaan törkiän hintasia. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.05.2015 09:16 Viestin aihe: |
|
|
Punnasin juuri oman patani kalavaakalla. Noin 8,5 kg kannen kanssa. Ja tilavuus on muistaakseni jossain 6-7 litran paikkeilla. Ei tosiaan viitti selkärepussa kovin kauas kanniskella  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ekohippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2015 Viestejä: 3811
|
Lähetetty: 23.05.2015 12:04 Viestin aihe: |
|
|
Jaahas, olisiko kokonaansa ignoorattu tiedustelu täällä paremmassa hoivassa? Itseäni lainaten:
"Osaisivatko raatilaiset arvailla hintaa "metallivalmiille" kotakeittiölle?
Kuusikulmainen, kolmessa nurkassa putki, tuhkaloota, arina ja ne "tarjotinklipsut" 12kpl.
Kokonaan 3mm rst, paitsi arina 10mm SMO.
Väsättiin töissä porukalle noita ja matkalla totesin, että haluan sittenkin tavallisen grillikatoksen. Siellähän nuo ei taida kuin savuttaa? Nyt kaveri koettaa justiinsa ostaa sen ja ei oo mitään käryä hinnoista." _________________ "Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21003 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.05.2015 16:10 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Löytyy varmasti muitakin hyviä valmistajia kuin Lodge, mutta en osaa sanoa mitä ne olis. Sen verran googlettelin aihetta ennen kuin omani tilasin, että jotkut valmistajat tekevät ohuempia patoja kuin toiset. Perkuleen painava se mun pata on. Se on mobiili ainoastaan jos on liikkeellä autolla/veneellä/härkävankkurilla/jollain vastaavalla  |
Meinasin siinä tilata ton Lodgen ilmineeraamastasi linkistä, kun en perjantaina tuntenutenut itseäni köyhäksi ja kipeäksi .
Vaan eihän toi firma kelpuuttanut Paypälliä.
Tein siinä sitten "SuloVilenit" ja tilasin halvemman version toisaalta. Yleensähän tää homma menee niin, että sen halvan version kanssa sitten huomaa, että kyllähän tää homma toimis, jos vermes olis kunnollinen...
Ja sitten tilataan se kunnollinen... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21003 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.05.2015 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Perintöpannu tulilla. Jokohan se kesä alkais pikku hiljaa tulla. Kun koko ajan puhalsi meren yli, niin aika rapsakat kelit oli saaressa. No, eipä oo hyttysistä kiusaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21003 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.06.2015 16:28 Viestin aihe: |
|
|
Nonni, dutch oven on hyppysissä. Vai pitää varmaan sanoa China oven... Viiskymppiä kotipostiin Saksan ebaysta. Saas nähdä...
Ihan pelkkää pelliä pata ei ole, oiskohan tilavuutta noin viislitraa, ehkä vähän vajaa.
Mitenkähän toi ”seasoning” kuuluis oikeaoppisesti tehdä ja millä. Eli padan käyttökuntoon rasvaus? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 03.06.2015 00:55 Viestin aihe: |
|
|
Seasoningin voi tehdä kasviöljyllä. Silavakin käy, jotkut on ehdottomasti sen puolesta ja toiset vastaan Eläinperäinen rasva voi pilaantua.
Pese uusi pata kuumalla vedellä. Esim. keitä siinä vettä. Sinunkin patasi näyttäisi olevan jonkin sortin pre-seasoned.
Käsittele pata öljyllä/rasvalla. Talouspaperi on persiistä siinä hommassa koska se nukkaantuu karkeaan valurautaan. Nenäliina toimii paremmin.
Kuumenna rasvattu pata. Tuossa videolla ohjeistavat pitämään yhden tunnin 350 fahrenheitissa eli noin 180 Celsiusta löylyä.
https://youtu.be/qGRWHOHSluM
Pitäiskin tehdä uusintakäsittely myös mun padalle...
Olen aina aloittanut oman patani käytön öljyämällä ja kuumentamalla sen. Pyyhin kuumasta padasta ylimääräiset öljyt pois nenäliinalla. Sitten varsinainen kokkausrasva ja ruoanlaitto alkaa. Ei ole ainakaan koskaan menny vatta ruikulille näin toimien Käytön jälkeen pesu lämpimällä vedellä, kuivaus, ja olen myös öljynnyt sen kevyesti useimmiten lämmityksen kera. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21003 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.06.2015 07:00 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: |
Kuumenna rasvattu pata. Tuossa videolla ohjeistavat pitämään yhden tunnin 350 fahrenheitissa eli noin 180 Celsiusta löylyä.
https://youtu.be/qGRWHOHSluM
|
Hyvä linkki. Näköjään tein itse lähes kaiken väärin .
- Läskiperäinen rasva
- Pata väärinpäin grillissä
- Selvästi liian lyhyt kuumennusaika |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21003 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.06.2015 13:50 Viestin aihe: |
|
|
Testasin pataa:
Briketit tekeytymään
Pataan possua, sipulia, perunaa, valkosibalia, sieniä. Ja olutta... Mitä nyt sattui mökiltä löytymään.
Tuommoisella kaksipuoleisella hiilestyksellä pata kiehuu yllättävänkin rapsakasti, vaikkei heti olisi uskonut. ”Kiinalaisuus” tulee tässä nopeasti ekaa kertaa julki: Kansi ei ole tiivis, nestettä joutuu lisäämään kesken operaation muuallekin kuin kokkiin. Mitenkähän noi Lodget, onko kansi tiivis?
Kiinalaisuus tulee syöntivaiheessa ilmi toisen kerran tai sitten kyse on vaan luulotaudista. Ihan kuin padassa olisi jotain muutakin mausteita kuin pitäisi. Oliskohan sittenkin seasonoinnissa pataan jäänyt kiinanpään varastoparafiinejakin...
Grillaukseen verrattuna sikäli mielenkiintoista hommaa, että pata pärjäilee aika pitkiä aikoja omillaan ja samalla voi tehdä jotain mökin kevätaskareita.
Jos jotain pitäis tosta sanoa, niin kansi ois saanut olla tiiviimpi. Tommosessa vehkeessä kannattaisi satsata heti laatuun, jos laadukkaammat ovat ja pysyvät oikeasti mitoillaan. Vaikka maksavatkin enempi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 03.06.2015 14:55 Viestin aihe: |
|
|
Polta tyhjänä nuotiolla jonkin aikaa kuumalla niin lähtee sivumaut pois jos niitä on.
Kyllä toi silava on ainut "oikea" aine rasvapolttoon. Öljykin välttää mutta ei kyllä yhtä hyvää. Samaa tuubissa olevaa tullut itse käytettyä viime vuodet, kätevää verrattuna siihen että sitä joutuisi jostain lihakaupasta metsästämään. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17306 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 03.06.2015 15:04 Viestin aihe: |
|
|
Tee ruistaikinasta stefa tuohon kanteen... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|