Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15836
|
Lähetetty: 27.05.2015 12:22 Viestin aihe: |
|
|
Tuli muuten hyvää, joskus viiden tunnin jälkeen alkoi haista kypsälle ja otin jäähtymään. Suola jäi kyllä hosuessa laittamatta mutta saahan sitä lisättyä syödessäkin. Haarukkaruokaahan tuo, ei juuri leikkailla siivuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 27.05.2015 12:26 Viestin aihe: |
|
|
Kuuleman mukaan oikein hyvän makuinen, äärimmäisen helppo valmistaa ja ottaa mukaan evääksi:
Otetaan tavallinen ruispuikula (leipä siis).
Puolikkaiden väliin muutama muikku,niille suolaa ja päälle siivu läskiä/kylkeä ja kääritään leivinpaperiin. En nyt muista pitikö vielä pyöräyttää folion sisäänkin.
Sitten uuniin muutamiksi tunneiksi.
Pitää kokeilla, juuri tuo helposti syntyvä ja kompakti valmis pakkaus evääksi kiinnostaa. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15836
|
Lähetetty: 12.06.2015 21:30 Viestin aihe: |
|
|
Patakukko taas uunissa, edellinen loppui eilen ja oli kaupassa sopivaa muikkua. En ole viitsinut mallia vaihtaa, tulee noinkin aika hyvää ja on helppoa, taikinankin sekoittelen lusikalla kupissa, sitten kun alkaa jäykistymään vetelen lusikalla tasaiseksi pinnaksi.
On kyllä uskomatonta miten hyvää tuosta tulee vaikka tällainen "karvaranne" noita vääntää ilman mitään ohjetta. Mutta huijaa ne savolaisetkin, naapurin emäntä on Kuopiosta kotoisin, vanhemmat kovia kalastaan ja syömään kalaa, kun tuossa pyörähti iltasella niin esittelin kukkoreseptin, sanoi että äitinsä tekee ihan samalla tavalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 13.06.2015 21:53 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Patakukko taas uunissa, edellinen loppui eilen ja oli kaupassa sopivaa muikkua. En ole viitsinut mallia vaihtaa, tulee noinkin aika hyvää ja on helppoa, taikinankin sekoittelen lusikalla kupissa, sitten kun alkaa jäykistymään vetelen lusikalla tasaiseksi pinnaksi.
On kyllä uskomatonta miten hyvää tuosta tulee vaikka tällainen "karvaranne" noita vääntää ilman mitään ohjetta. Mutta huijaa ne savolaisetkin, naapurin emäntä on Kuopiosta kotoisin, vanhemmat kovia kalastaan ja syömään kalaa, kun tuossa pyörähti iltasella niin esittelin kukkoreseptin, sanoi että äitinsä tekee ihan samalla tavalla. |
Mä teen vielä laiskemman miehen version kukosta Kannen teen ruisleivän paloista. Lorautan reilusti vettä päälle että leivät muokkautuvat hyvin eivätkä kuivu liikaa. Hyvää tulee, vaikka vääräoppista onkin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 22.09.2017 16:21 Viestin aihe: |
|
|
lämmityskauden (leivinuunin siis) ensimmäinen kukko pitäisi kohta pyöräyttää.
ensimmäisellä sivulla oleva resepti oli vaan hukkunut prkle, vaan onneksi se eralle.netistä löytyi. jos kohta kyllä tuon olisi suurinpiirtein muistanut ulkoakin. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 22.09.2017 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Kaveri tekee purkitettua kukkoa, ruisleipiä ja kalaa ja läskii ja painekattilaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 22.09.2017 17:39 Viestin aihe: |
|
|
vois olla aika pirun hyviä. itsellä edelleen kokeilematta tuo yllämainittu "pikakukko". _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 22.01.2021 17:24 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä etätyö on poikaa, nakkasin aamulla alkajaisiksi kukon uuniin, tuoksusta päätellen voisi kohta päästä syömään 😃 _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 22.02.2021 16:12 Viestin aihe: |
|
|
Mie tein muuten tässä taannoin näitä turkulaisten uusia keksintöjä, "rostiksia", kalakukko kuoreen.
Eli normi kalakukkokuori, ehkä tavallista enemmän vehnäjauhoja, muuten on vaikea saada ohutta kuorta pysymään ehjänä, ja sisään munavoita ja riisipuuroa. Ihan jees. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|