Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1856 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 26.11.2017 19:31 Viestin aihe: |
|
|
Hvin oli suola ja maut tasaantuneet
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17102 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 26.11.2017 19:51 Viestin aihe: |
|
|
Näin on.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.11.2017 19:54 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköistä.
Olikohan sattumaa, mutta otti viikolla silmään, että myytävä lohi oli täälläpäin vähän muuttunut. Täällä on valmispakatussa ollu pitkään laihaa kilon filettä. Nyt oli kunnon paksuja paloja isosta kalasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Takkutikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2017 Viestejä: 1243
|
Lähetetty: 26.11.2017 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Hyvän näköistä.
Olikohan sattumaa, mutta otti viikolla silmään, että myytävä lohi oli täälläpäin vähän muuttunut. Täällä on valmispakatussa ollu pitkään laihaa kilon filettä. Nyt oli kunnon paksuja paloja isosta kalasta. | Hinnat kun ovat näin korkealla olleet, niin olisiko indikaatio laskevista hinnoista...? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juse Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Jou 2004 Viestejä: 4741
|
Lähetetty: 27.11.2017 23:16 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän tuolla valmetilla on ihan liian paksuja siivuja. Ihan väärin siivutettu. _________________ Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17102 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 28.11.2017 07:35 Viestin aihe: |
|
|
juse kirjoitti: | Kyllähän tuolla valmetilla on ihan liian paksuja siivuja. Ihan väärin siivutettu. |
Niin leipää näkyy vielä.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 28.11.2017 08:31 Viestin aihe: |
|
|
Voita kannattaa laittaa runsaasti niin että köyhän leipä ei näy alta.(Spede Pasanen) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.04.2018 08:21 Viestin aihe: |
|
|
Pari viikkoa sitten tuli jo avattua grillikausi mökillä. Kyllä pääsiäisenäkin voi näköjään tummentaa läskiä . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.07.2020 18:47 Viestin aihe: |
|
|
Etsiskelin itselleni mieluisaa RUB seosta hirvenlihan grillaukseen. Löysin oheisen ionin muutama vuosi sitten laittaman RUB ohjeen. Hieman vastaava seos mielen päällä.
Valkosipulijauhetta 4rkl
Sipulijauhetta 4rkl
Savupaprikajauhetta 4rkl
Kahvijauhetta 2rkl
Korianteria 2rkl
Rosmariinia 1rkl
Oreganoa 1rkl
Kuivattua. Persiljaa 2rkl
Juustokuminaa 4tl
Mustapippuria 8tl
Cayennepippuria 2tl
Chilijauhetta 2tl
Fariinisokeria 2dl
Siinäpä tuo ajatelmia.. Oliskohan suunnilleenkaan kohdillaan? Tarkoitus olisi siis tehdä maustepurkkiin RUB seosta isompi annos.
Jos en löydä ruiskua suolaan lihan 6% suolavedessä yön yli liotuksella..
ioni kirjoitti: | Yleisohje isolle, kalvoiselle lihapalalle:
Suolaa vaikka edellisenä päivänä ruiskulla. Hyvä nyrkkisääntö tuntuu olevan se että punnitsee noin yhden painoprosentin verran suolaa kuppiin, erottelee tästä määrästä reilu puolet ja sekoittaa veteen jonka sitten ruiskuttaa lihan sisään. Loput voi hieroa pintaan. Lihapala jääkaappiin tiukkaan muovipussiin suolautumaan.
Liha nostetaan pöydälle noin tunti ennen kypsennyksen aloittamista. Juuri ennen paistamista maustetaan yltiörunsaasti halutulla kuivamausteiden sekoituksella. Glazea voi ruiskia pintaan kun kypsyminen alkaa.
Kuumennetaan grilli kunnolla. Grillataan pinta umpeen kuumalla hiilloksella. Siirretään liha pois hiilloksen päältä. Lasketaan grillin lämpötila niin alas kuin se vain suinkin on mahdollista hiilloksen sammumatta. Tunnin tai parin välein heitetään kourallinen brikettejä hiillokselle. Mukaan voi laittaa vaikka hikkorilastua parhaaksi katsomallaan tavalla savuttamaan. Vältä grillin availua. Elektroninen lihalämpömittari on oiva apuväline. Jos ottaa langattoman mallin, voi kokatessaan vaikka leikata nurden, kantaa puut, kaataa akan, saunoa jne. kun mittari kuitenkin sitten hälyttää halutussa lämpötilassa.
Tällä metodilla kypsyy esimerkiksi 2,5 kg karitsan putkiluupaisti 57 cm Weberissä noin kuudessa tunnissa. Kalvot vaihtavat ammattia tässä ja ryhtyvät yökötyksen sijaan mehevöittäjiksi.
Juuri kohta laitan tällä meiningillä joitakin kiloja hirven kylkeä paistumaan. Saa sitten illan suussa niitä nakerrella. Kuivaahan niistä tulee ohuimmista kohdin, mutta kun ei polta lihoja, säilyy paksuimmissa kohdissa liha erittäin mehevänä juurikin runsaiden kalvojen ja luun ansiosta. Ohuimmatkin kohdat ovat runsaan mausteen ansiosta mukavaa imeskeltävää.
Tänään käyttämäni omavalmiste BBQ rub: Tellicherry-mustapippuri, valkopippuri, cayennejauhe, paprikajauhe, juustokumina, korianteri, kurkuma, sipulijauhe, valkosipulijauhe, kahvijauho, ruokosokeri. Viimemainittua on yhtä paljon kuin muita yhteensä. Noinkin pitkän maustelistan ansiosta mausteen maku on erittäin laajaspektrinen. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1856 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 05.07.2020 08:56 Viestin aihe: |
|
|
Itse tehnyt pari kertaa hirven briskettiä ja siinä käyttänyt kuivamausteseosta. Ensimmäisessä setissä oli savupaprikaa josta en kyllä tykännyt. Syötyä tuli ja ihan hyvin upposi, mutta savupaprika antoi voisikohan kuvailla hieman tunkkaisen hajun ja maun. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 05.07.2020 09:31 Viestin aihe: |
|
|
Itse petyin tuon savupaprikan makuun, ei napannut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 05.07.2020 11:08 Viestin aihe: |
|
|
Seos odottaa vielä tekemistä, jos vaihtaa savupaprikan ihan normi paprikajauheeseen, olisiko siinä se idea? Vai jättäiskö paprikan ylipäätään pois taikka vähentäisi sen osuutta? _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 05.07.2020 11:23 Viestin aihe: |
|
|
Maista ne paprikat ja teet ihan vaan sellaset pikku testi sopat. Makuraati paikalle. Paistettuihin pottuihinkin tavan paprika on hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 05.07.2020 11:32 Viestin aihe: |
|
|
vekev kirjoitti: | Maista ne paprikat ja teet ihan vaan sellaset pikku testi sopat. Makuraati paikallbe. Paistettuihin pottuihinkin tavan paprika on hyvää. |
Näimpäs taidan tehdä.. Teen tuon suolaantumassa olleen kilon paistin varraslihaksi.. Puolet paprikan kera ja puolet ilman.. Kuivamaustan tikkulihat ja kypsytän.. Tarvittaessa kostutus, vaikka omppumehun ja öljyn seoksella... Sitten makuraati koolle.. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 05.07.2020 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Homma elää taidampas leikata tuuman paksuiksi pihveiksi, nuijia ja kuivamaustaa..
Simppeliä ja voi tehdä noita vertailuja. Tikkulihat kuivamaustettuna ei välttämättä ole se paras idea.. : _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|