Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 07.04.2014 10:53 Viestin aihe: |
|
|
Ainakin kotimainen omppupuu anta savulle lievää makeutta ja kataja taas lievää kitkeryyttä, joten jing ja jang tsydeemiä siis.
Eipähän tarvii sokeripaloja änkeä pilaamaan peltiä.
Purutkin alkaa hiljalleen olemaan kuivat, joten eiköhän kohta taas savustella lihhoo ku pala possunfilettä odottaa jääkaapissa.
Vaikka ensimmäisissä viestessäini olinkin hyvin epäileväinen koko vehkeen toiminnasta, niin mieli on muuttunut hyvinkin positiiviseen suuntaan sähkösavustimen suhteen!!
Tuolla kahden mittarin taktiikalla saa pidettyä lämmöt kurissa ja eikä tarvii turhaan kantta aukoa kesken savustuksen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.04.2014 18:05 Viestin aihe: |
|
|
Tuli tänään vaihteeksi käytyä kaupassa ja bongasin tuollaisen paistin:
No, ei muuta kun savupönttö "tulille" uusilla puruilla; tuossa vielä kuvaa paistista ennen pönttöön laittoa:
Alkusavustus menneillään:
Hiukan taukoa välillä:
Alkaa olla kohtapuoleen valmista:
Ja valmista kauraa; nyt se on vetäytymässä pöntössä tän kirjoituksen ajan; tarvii laittaa potut kiehumaan, niin on taas evästä muutamaksi päiväksi.
Nyt kuvaa sen savustuksen jälkeen:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 26.04.2014 19:00 Viestin aihe: |
|
|
Tuon kun yksin syö, niin takuulla närästää
Kuukausi takaperin oltiin mökkeilemässä ja siellä sattui vastaava savustin olemaan, niin pääsi testaamaan.
Olin kyllä positiivisesti yllättynyt laitteen käyttömukavuudesta. Oli helppo savustella päivällä pilkityt ahvenet. Sen kun nakkeli suolatut kalat ja leppäpurun sisälle ja tökkäsi pistokkeen seinään. Ei tarvinnut alkaa puiden kanssa tuohaamaan.
Niin ja samalla lailla oli aamulla pää kipeä kuin perinteisimmillä savustimilla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.04.2014 19:14 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän tosta ole evästä useammaksi päiväksi, mutta tuo savujuttu menee mun kaaliini juurikin helppouden takia; ei tartte sitä kaupan lihaa aina uunissa laittaa ja makukin on toinen!!
Hyvä vehjes kaikenkaikkiaan ja tuolla kahden mttarin taktiikalla kun etenee, niin ei tartte etukantta avata lainkaan ennenkuin esim. liha on kypsää. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.04.2014 06:53 Viestin aihe: |
|
|
Laitetaan ny kuva vähän jo kärsineestä paistista:
Onnistuu tuon lihankin savustaminen sähköpöntöllä kun vaan malttaa pitää lämpötilat suhtkoht alhaalla! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1856 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.09.2014 15:50 Viestin aihe: |
|
|
Savustelin kaljoittelun ohessa silakoita tuolla pömpelillä. Ei ehkä paras peli tuohon puuhaan. Tai sitten täytyisi pitää alussa luukkua auki, että kalat pääsevät paremmin kuivumaan.
No, kertaistumalta nuo tuli kyllä syötyä, joten maussa ei ollut mitään vikaa. Pitää tehdä toistenkin, mutta vähän ehkä tuunata tuota tekotapaa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6238
|
Lähetetty: 22.09.2014 16:00 Viestin aihe: |
|
|
Aika vaaleiksi ovat jääneet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.09.2014 08:53 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 23.09.2014 12:12 Viestin aihe: |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | Aika vaaleiksi ovat jääneet. |
Pikkaisen enempi olutta kyytipojaksi niin ei haittaa... Itse tein savustettuja katkarapuja viime viikolla pohjoisessa ollessa sähkösavustimella, hemmetin hyviä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.09.2014 14:25 Viestin aihe: |
|
|
Jonkinmoista väriä tuli. Mutta kyllä tuo silakoiden savustaminen tuolla vaatii vähän erilaista lähestymistapaa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.09.2014 18:13 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: |
Pikkaisen enempi olutta kyytipojaksi niin ei haittaa... Itse tein savustettuja katkarapuja viime viikolla pohjoisessa ollessa sähkösavustimella, hemmetin hyviä... |
Käytitkö jotain erityistä tapaa, maustetta tms. katkiksien savustamiseen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 23.09.2014 19:37 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Weatherby kirjoitti: |
Pikkaisen enempi olutta kyytipojaksi niin ei haittaa... Itse tein savustettuja katkarapuja viime viikolla pohjoisessa ollessa sähkösavustimella, hemmetin hyviä... |
Käytitkö jotain erityistä tapaa, maustetta tms. katkiksien savustamiseen? |
Enpä oikeastaan, ihan normi leppäpuruillakin meni kun ne oli ainoat mukana. Pari kertaa niitä tehnyt ja havainnut että niiden pitää olla aika hyvin valutettu ja suht väljästi ritilälle ladottu. Savustimeen laitto vasta sitten kun savua kehittyy jo kunnolla ja aikaa 6-8 minuttia, ei enempää ettei ne kuivu ja tule sitkeiksi. Tietenkin jos jotain raakaa jättikatkarapua tekee niin pidempi savustus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.01.2015 17:13 Viestin aihe: |
|
|
Noin 50min muutaman pakkasasteen kohtuu tyynessä kelissä. Aika hyvä tuli. Vajaan kilon pala.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpelan isäntä Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2018 Viestejä: 181
|
Lähetetty: 18.12.2019 16:07 Viestin aihe: |
|
|
Hyvää päivää!
Motonetissä oli tarjouksessa tuommoinen Mustangi termostaatilla ja lämpömittarilla. Kerrassaan surkea tekele kun ei edes luukku pysy kunnolla kiinni ja mittarikin heiluu ja rämisee irrallaan.
Savustukseen suosittelen wilpittömästi kotimaisia Opa Muurikka Oy:n laatutuotteita ja bluutööt paistomittarien kuningas on tietenkin Meater+.
Melkein jouluisin terveisin: Korpelan isäntä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|