OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 53, 54, 55
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12386

LähetäLähetetty: 06.04.2021 07:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Honkila kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Leppähän se savupuu on....


Voipi olla tiukassa löytää, kun mennään tarpeeksi ylös.. Laughing
Ja melko harvinainen savustuspuu leppä, muualla kuin Suomessa. Tai ainakaan englanninkielisissä maissa. En tiedä miten naapurimaissamme sitten. Mutta laajemmin pyökki, omena, tammi ja hikkori mahtaa olla niitä käytetyimpiä. Myös kirsikka, pähkinä, päärynä, luumu.... hedelmiä tuottavat puut ylipäätään.

Eihän ne leppäsavu eikä koivunkaan pahalle maistu, mutta syy niitten käytön yleisyyteen lienee kuitenkin saatavuus (ja joutavuus), enemmän kuin maku. Eikäpä itelläkään tulisi kodassa tai saunassa palvatessa välttämättä muuta käytettyä...

Mutta pöntöillä ja muilla vähemmän puuta kuluttavilla menetelmillä, suosittelen koittamaan muitakin puulaleja. Tammella ja kirsikalla esim aivan erinomaisia ruokia tullut tehtyä. Ilman suoraa vertailua vaikea väittää mikä ollut puulajin osuus, mutta ei kyllä kannata kokkoonkaan noita puita laittaa, sanon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6378
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 06.04.2021 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
Mites Sämpy... ootko maistanu jäniksestä tehtyä käristystä...on erittäin hyvää...


En oo. Taitaa olla edellisestä jäniskaadostakin varmaan 15 vuotta, joten vähemmälle jäänyt niitten syöminen.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 22.03.2022 15:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jälleen olis räystään aluset lihaa pullollaan.
Poroa muutama kymmen kiloa ja sitte kymmenkunta kiloa hirveä mitä kylmäsavustelin puolipäivää kodassa ensin.
Nyt viikon työkeikalla jonka jälkeen varmaan pääsee ensimmäisiä paloja maistelemaankin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 24.03.2022 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jo on ekat n.3kg kuivattu ja toinen setti (jota ensin kylmäsavustin) menossa. ja tämä siis lappeenrannassa.. hyvät ollu kelit. Lumikin haihtuu ihan silmissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 01.04.2022 18:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeeMu kirjoitti:

Nyt viikon työkeikalla jonka jälkeen varmaan pääsee ensimmäisiä paloja maistelemaankin

työreissu hieman venähtänyt ja venyykin vielä viikolla joten piti soittaa apujoukot tarkastamaan lihojen tilannetta, olivat osa jo kuivuneet täysin rutikuivaksi(liian kuivaksi) ja loput juuri sopivia.
pitänee vielä satsi sydämmiä laittaa kuivumaan kun pääsee kotia joskus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6105
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 11.02.2023 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

55km edukuntatalon rappusilta lähti kuivalihat juur roikkumaan.

Ei ole kuin pari kiloa hirven paistia, kun teki paikallinen naudan sydänkauppias kusetukset.

EP:llä pitää viikon päästä sitten laittaa 15-18kg naudan sydämmiä käsittelyyn ja roikkumaan. Mutta jännä nähdä kuin nämä onnistuu.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10316
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 11.02.2023 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Minä laiton viikko sitten peuranlihoja roikkumaan. Lupasi hyvää keliä, että olis joka yö pakkasta, vaan eihän se toteutunut.
Tais viikolla olla kolme vuorokautta putkeen plussalla, mutta enpä käynyt lihoja pakkaseen hakemassa.
Aattelin, että pari astetta plussalla, max. kolme, jääkaappilämpöjä. En tiiä sitte ehtikö ne märätä.

Ens viikko kans vähän epämääräisen näköstä ennustetta, vaan ei maha mittää, oon koko viikon reissussa.

Saapa nähä mitä tullee vai tulleeko mittää. Ensimmäistä kertaa tätä ite koetan valmistaa ja pikkusen jännittää.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2290
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 12.02.2023 08:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nykytalvet etenkin etelämpänä taitaa olla vähän haasteellisia kuivalihan tekoon, mutta nätti häkki Pedolla on niille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 53, 54, 55
Sivu 55 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com