OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sahti – Aito ja alkuperäinen Suomalainen tuote
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 14.06.2016 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:35, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 14.06.2016 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mettäkaveri oli tehnyt isomman satsin ja sille oli pälkähtänyt päähän pakastaa sitä. Pakkasesta otettuaan niin ensimmäiset meni tooodella hyvin päähän. Huomasi jälkikäteen että vesi tuli seoksesta vasta jälkivaiheessa ja esisulat olivatkin sitten todella paljon alkoholipitoisempaa Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10072
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 14.06.2016 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä tähän juomaan ehdin perehtyä, niin hyvin tehty sahtihan on hieman hedelmäistä, raikasta ja vain lievästi makeaa.
Maistuu niin saunan päälle kuin heinäpellolakin. Emännän suvussa on vielä taitoa tallella ja omaan makuun
Hämeenkyröläinen oli kyllä hyvää ja ravitsevaa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 14.06.2016 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hämeenkyrö, Sastamala, Kankaanpääakselilla tehdään ihan juotavaa sahtia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 14.06.2016 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:35, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 14.06.2016 22:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen enemmänkin olutmiehiä, mutta onneksi tuttavapiirissä on aitoja asiaan paneutuneita sahtivirtuooseja. Kunnon sahti on hyvää, mutta hemmetin petollista. Sahdinteko kaikkine kommervenkkeineen ei ole mikään helppo juttu. ekana tiukan vierteen mäskäys...ei ihan helppoa... Sitten käyttäminen ja kellarivarastointi ...
Oikein tehty sahti on hemmetin hyvää.. ja uskaltaa pierrä ilman housunpersuksen äkillisestä värimuutoksesta... Netin ihmemaailmasta löytyy muutamia varsin asiantuntevan oloisia sahtisivustoja... työohjeineen kaikkineen..
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 14.06.2016 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:34, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 14.06.2016 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkä se tuo sahtikin on enempi niille jotka pitävät kotitekoisista oluista yms.
Henk.koht en ole maistanut kuin pskan makuisia niitäkään.
Jos kohta en ole yhtään hyvän makuista pienpanimoiden tuotettakaan maistanut.
Ulkomailla vtuttaa usein kun joutuu juomaan paikallisia litkuja.
Helppo olla rajoitteinen, ei tarvitse edes yrittää briljeerata niillä Very Happy
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 14.06.2016 23:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lappeenrannassa tuli viimeviikolla jonkun pienpanimon olutita maisteltua useampaakin sorttia ja ainakin nämä voittivat monet yleiset perusoluet.

En tosin minäkään mikään sahdin ystävä ole, mutta kyllä se kiljun voittaa. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20081
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.06.2016 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iso-Jaska kirjoitti:


Jotkin vehnäoluet ovat myös "sahtimaisia".


Aika lailla tosiaan löytyy esimerkiksi noita "banaaniaromeja" niin joistain vehnäoluista, kuin sahdeistakin.

Kai tuo vehnäoluen juominen on harjaannuttanut jotenkin tonne sahtirintamallekin Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 15.06.2016 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En haluaisi toistaa itseäni, mutta vehnäoluet ne vasta pskan makuisia ovatkin Very Happy
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20081
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.06.2016 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Hämeenkyrö, Sastamala, Kankaanpääakselilla tehdään ihan juotavaa sahtia.


Itselleni oli tavallaan yllätys, ettei sahti olekaan mikään "maanlaajuinen" juttu.


(Lainaus avausviestin kirjasta)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20081
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.06.2016 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä tuota kirjaa tavailin, niin silmiin otti pari mielenkiintoista seikkaa.

Ilmeisesti tuo sahti käytetään lämpöisessä vain muutaman päivän ajan ja sitten astiat siirretään viileään, jossa käyminen edelleen hiljalleen jatkuu.

Sahti on kirjan mukaan olueen verrattuna hyvinkin erilainen juoma: Kylmäketjun pitää olla koko ajana katkeamaton ja ilmeisesti sahdilla on jonkinmoinen ”ajallinen optimi-ikkuna”, jolloin maku on parhaimmillaan. Oliskos tuo sitten muutama viikko käymisvaiheesta ja kylmävarastoinnin aloittamisesta.

Nuokin saattaa jonkin verran makuelämykseen vaikuttaa, sen raaka-ainepanoksen ja valmistusprosessin lisäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10072
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 16.06.2016 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hämeenkyrössä väittivät, että jääkaapissa sahti menee äkkiä pilalle, mutta säilyy kaivossa...
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräpeikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2008
Viestejä: 3312
Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.

LähetäLähetetty: 16.06.2016 11:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt Peto tarkkana sanamuotojen kanssa. Eppäilen että sahti säilyy jääkaapissa huonosti, koska se tulee sieltä tissuteltua joutuun...
_________________
Mogens Trolle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com