OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rusakko pataan

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mhoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hel 2012
Viestejä: 201
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 23.09.2016 23:29    Viestin aihe: Rusakko pataan Vastaa lainaamalla viestiä

Rusakko on itselle aika yleinen riista, joten siitä on tullut tehtyä kastikkeita, risottoa, pataruokia, lämmin salaatti..

Nyt pitäisi keksiä jotain muuta. Huomenna mennään varmaan perinteisellä hitaasti kypsytetyllä padalla, ajatuksia siis lähinnä seuraaville kerroille.

Fileet yleensä irrottelen siististi rangasta eli ne nyt jää ainakin näyttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veeteetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2005
Viestejä: 548
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 24.09.2016 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole mikään riistakokki, mutta tämä oikealta riistakokilta saatu resepti on toiminut: rusakko pilkotaan pannuun sopiviksi paloiksi, pinnat ruskitetaan, pataan yhtä paljon (50/50) sipulia ja porkkanaa kuin on rusakkoakin, liemeksi 50/50 vettä ja kermaa, suolaa ja pippuria, lopuksi muutama tunti uunissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
passokoera
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Maa 2013
Viestejä: 20
Paikkakunta: pohjois-karjala

LähetäLähetetty: 24.09.2016 09:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihapullia tulee tehtyä usein ja toimii. Vaatii tosin lihamyllyn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mhoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hel 2012
Viestejä: 201
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 24.09.2016 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

passokoera kirjoitti:
Lihapullia tulee tehtyä usein ja toimii. Vaatii tosin lihamyllyn.


Lihamylly löytyy. Laitatko mukaan esim. siankylkeä vai ihan pelkkää rusakkoa? Rasvaahan siinä kun ei juuri ole. Niin ja mites kalvojen kanssa, pois vai mukana?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
passokoera
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Maa 2013
Viestejä: 20
Paikkakunta: pohjois-karjala

LähetäLähetetty: 24.09.2016 12:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kalvoineen laitan lihat ja ajan parikertaa myllystä läpi. Pekonia saatan puolipakettia laittaa, jos sattuu kaapista löytymään, muuten ei mielestäni sikaa kannata laittaa. Smetanalla tai ranskankermalla saa rasvaisuutta taikinaan.
Teen siis näin: Kuullotan sipulia, valkosipulia ja tuoretta timjamia öljyssä.
Jauhan lihat ja ajan kuullotetut sipulit yms. myös myllystä läpi. Samalla putsaan myllyn muutamalla näkkileivällä ja laitan nekin taikinaan mukaan. Tämän jälkeen vaivaan taikinaa yleiskoneella ja heitän smetanaa/ranskankermaa sekaan. Mausteeksi mustapippuria, reilusti suolaa ja tabascoa ruukaan laittaa muutamia tippoja. Kananmunaa en laita ollenkaan, koska en halua kumimaista rakennetta.
Taikinaa voi jäähdyttää jääkaapissa/pakastimessa, jolloin muotoilu käy helpommin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1249
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 25.09.2016 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee ranssinjussia, uunissa ruistaikanakuoressa kun kypsentää 5h.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 9209

LähetäLähetetty: 25.09.2016 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ulkofileet grilliin kokonaisina mausteiden kera.

Loput pataan kiehumaan niin kauan että lihat irtoo sormilla repimällä luista. Sitten vaan pannulla paistelee kerman kera.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jessus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tam 2012
Viestejä: 415
Paikkakunta: Los Bananos, CA

LähetäLähetetty: 26.09.2016 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keitän kinttuja 3-4 tuntia niin, että lihat irtoaa helposti ja näistä sekoitan tasalaatuista "nyhtörusakkoa" sopiviin annospusseihin ja pakkaseen. Noita on sitten hyvä heittää pizzan päälle jne. Fileet ovat hyviä paloina maustevoin kera uunissa paistettuna.

Joskus tulee vedettyä kaikki lihat myllyn läpi ja näistä väännän riistakebabbia. Tuo kahteen kertaan myllyn läpi voisi olla ihan paikallaan tässäkin. Tahtoo kalvoja jäädä.

Tuosta keitetystä ja pannulla käristetystä kastikkeesta en tykkää ollenkaan. Varsinkin jos on oikein pitkäsukaiseksi jätetty lihat nii hyi helevetti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 27.09.2016 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lontoossa Michelin ravintolassakin pomona toiminut kaverini eräällä lintujahtireissulla pyöräytti jänispadan "lonkalta" joka vei kielen mennessään. Pyysin reseptin myös itselleni. Enkä siihen ole vieläkään kyllästynyt. Kannattaa kokeilla!

janispata

1 rusakko paloina
1 sipuli
4 valkosipulin kyntta
1 porkkana
pala lanttua
2-3 perunaa
pala selleria
pari oksaa tinjamia tai rosmariinia
2 laakerinlehtea
6-8 katajan marjaa
suolaa,rouhittua mustapippuria
5 kokonaista mustapippuria
oljya ruskistamiseen
olutta
2dl+kermaa

hakattua tuoretta persiljaa

Hiero suolaa ja pippuria paloiteltuihin rusakon paloihin ja ruskista ne huolella padassa tilkalla oljya. Lisaa ronskisti paloiteltu sipuli ja murskatut valkosipulin kynnet ja kuullota hetki, lisaa katajan marjat, laakerinlehdet, tinjami ja kokonaiset pippurit ja olutta tarpeeksi juuri peittamaan liha palat. Tuo olut kiehumis pisteeseen, peita kannella ja kypsenna uunissa n.160c( hienosti haudutellen) kunnes lihapalat ovat mureat( 1,5h) lisaa paloitetut juurekset ja perunat ja kerma kypsenna ilman kantta kunnes juurekset ovat kypsia, tarkista maku. jos haluat paksuutta, lisaa hieman maizena suurustetta. Lopuksia aimo annos hakattua persiljaa.

Ja eiku syomaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 657
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 29.03.2019 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli rusakoita ammuttua kyttäykseltä senverran,että kokeilen tehdä perinteistä ossopuccoa luuttomista takajalkojen lihoista.
Kiekkoja saa siitäkin leikattua,luut käytän perinteiseen paistiin myöhemmin.
Voin seuraavalla kerralla ruskistaa ossopuccoon myös luita.

Nyt uunissa n 3h.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 657
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 29.03.2019 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä oli hyvää,voin suositella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com