OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vakuumikone
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vatussi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hel 2012
Viestejä: 78

LähetäLähetetty: 24.09.2017 01:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Siis tottakai, mulla on kaikki paistit leikkuun jälkeen päivän-pari jääkaapissa"vetäytymässä" ilman pussia ja sitten 2vk vakuumissa ennen pakastamista.

-jos lihaan on jäänyt bakteeri joka pilaa lihan tulee se esille tässä vaiheessa, jos mättää heti pakkaseen niin eipä näy päälle. On ihan suuren "elintarvike"riistateurastamon menetelmä, ei mikään perus hirviporukkatason keksintö. Käsittelee noin 300 ruhoa vuodessa.


Hieno menetelmä! Kuollut asiakas tarkoittaa että hommat on mennyt vituiksi. Kannattaisko "ammattimiehen" perehtyä hieman asiaan ennen kuin jakaa neuvojaan. Ei sillä sinänsä muuten ole väliä mutta tässä tapauksessa saattaa joltain lähteä henki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8928

LähetäLähetetty: 24.09.2017 10:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Elan kirjoitti:
JSP kirjoitti:



Kyllä kait tuo 20€ laitekkin vetää kalat melko läjään ja teeren lihattomat täkkäluut rutisee kun ilmat lähtee. Ajattelin että ostan joko halvimman tai sitte sellaisen joka on varmasti hyvä.

Tuollaiset 20 eur laitteet ovat ylimääräisen ilmanpoistajia, eivät vakuumikoneita.


Ehkä, mutta kyllä tuolla 20€ sai melko hyvin rahoille vastinetta Very Happy Jos enempi tarvisin laitetta niin sijottaisin varmaan sen 300€. Ehkä sitten kun tuo hajoaa.

Voisitko tarkemmin selittää mikä ero sillä on että lähteekö ilma pois halvalla vai kalliilla koneella? Tarkoitatko vaan sitä että kalliimpi vetää ilman paremmin pois? Itse en ole näihin juurikaan perehtynyt. Näissä halvoissa pussit on aivan erinlaisia kuin kalliimmissa. Ainakin ohuempia.


Olen käyttänyt pajon tuollaista "ilmanpoistajaa" ennen kuin hommasin vakuumikoneen. Ero on siinä, että tuollainen halvempin kone yleensä poistaa ainoastaan pakkauksessa näkyvän ilman, mutta ei tee oikeastaan minkäänlaista alipainetta pakkaukseen. Asian voi kokeilla vaikkapa pistämällä pussiin parin villasukkia ja vakumoimalla ne. Vakumikoneen pakkauksen pitäisi olla täysin kova, samanlainen kuin kahvipaketti ennen avaamista.

Tuollainen halvempi kone voittaa kyllä aina käsinsulkemisen ja parantaa varmasti säilyvyyttä. Eroa kunnon vakuumikoneeseen alkaa tulla siinä vaiheessa, jos hirvipaistin päivämäärä on edellisvuodelta tai kala alkaa lähennellä vuoden ikää.

Pussit on halvempia ja ohuempia siksi, että niiden ei tarvitse kestää -0,9 barin alipainetta. Toisaalta tuollainen ohuempi pussi pitää kyllä muotonsa paremmin eikä ime ilmaa kovin paljon sisäänsä, jos se vaikka pakastinta koluttaessa rikkuu. Paksumman pussin rikkoutumisen huomaa kyllä heti.

Yleensä kuitekin vakuumin häviäminen kyllä johtuu sauman vuotamisesta ja se johtuu yleensä nesteestä saumattaessa. Jos sen huomaa suljettaessa, niin siihen voi tehdä toisen sauman perään. Toinen tapa on pistää vaikka talouspaperi pussiin ennen saumausta ja jättää myös aina kunnon saumausvara eikä ahtaa pusseja liian täyteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 24.11.2017 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.olkkonen.fi/fi/product/genzo-vakuumikone-propack/2050185987069
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20103
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.11.2017 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Siis tottakai, mulla on kaikki paistit leikkuun jälkeen päivän-pari jääkaapissa"vetäytymässä" ilman pussia ja sitten 2vk vakuumissa ennen pakastamista.

-jos lihaan on jäänyt bakteeri joka pilaa lihan tulee se esille tässä vaiheessa, jos mättää heti pakkaseen niin eipä näy päälle. On ihan suuren "elintarvike"riistateurastamon menetelmä, ei mikään perus hirviporukkatason keksintö. Käsittelee noin 300 ruhoa vuodessa.


Itselle osui vähän “menoja” noihin aikoihin, kun lihaosuutta tuli itelle. Sehän johti siihen, että jouduin mobilisoimaan vanhaa äiteetä lihanpakastustehtäviin.

Yllättävän hyvin kävi se Lavan etäopetus puhelimessa, vaikka alkuappäälle vähän epäilikin, miten onnistuu. Ja sanoi, että loppuviimeksi helpompi käyttää mitä vanha markettivakumoija. Sen verran oli kätevä, että vakumoi jauhelihaa kahta 150mm leveätä pussia kerrallaan, itelle ei ois tullut mieleenkään.

Ja ehjät lihat veti tosiaan isoihin vakuumipusseihin ja viikko pari kylmässä. Meikäläinen leikkasi noi sitten annoskokoihin ja pussitti uudelleen ja pakkaseen. Tuskin tuo ainakaan mureuteen huonontavasti vaikutti.

Joku täällä tosiaan ilmineerasi sitä pussien ostopaikkaa ja tilasin aikoinaan kaikenmoisia. Näköjään noille isoillekin löytyi käyttöä. 200x300 ollut aika käytetty ja jauhelihat muistaakseni 150x300 pussiin. Lavalla taitaa olla 160x250 pussikokokin, kun aikanaan nykyiset loppuu, niin ehkä otan tota pikkupussiksi. Aikamoisia häntiähän näihin jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2186

LähetäLähetetty: 25.11.2017 00:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tossa on toinen ostopaikka
http://www.vakuumtuete.de/shop/Shop_Liste.asp?Gruppe=1&Rubrik=8
Pari kolme vuotta tuolta tilannut, varmaan vähän tuhannen pussin päälle.
Huippulaatuisia pusseja ja homma toimii kaikin puolin.

Jauhelihapussina on ollut tuollainen 25x25 sinne menee 500-600g ja saa tehtyä vielä tuplasauman.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 25.11.2017 00:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Intternetti ei pikaisesti katsottuna osaa juurikaan kaupata enää muita kotimaassa kuin v300 versiota. Onko se tuon 100 ylimääräisen euron väärti verrattuna v100 versioon mikä nyt äkkiseltään osui vakuumikonekaupoista silmään?

Tarkoituksena ei ole pussittaa hirvikaupalla, lähinnä parempi vakuumi normi halpiskoneeseen verrattuna riittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20103
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.11.2017 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maisteri kirjoitti:
Tossa on toinen ostopaikka
http://www.vakuumtuete.de/shop/Shop_Liste.asp?Gruppe=1&Rubrik=8
Pari kolme vuotta tuolta tilannut, varmaan vähän tuhannen pussin päälle.
Huippulaatuisia pusseja ja homma toimii kaikin puolin.

Jauhelihapussina on ollut tuollainen 25x25 sinne menee 500-600g ja saa tehtyä vielä tuplasauman.


Jos vertaa Lavan pusseihin, onko eroa? Paksuus taitaa olla sama, 90 micronia.

Itse olen ollut Lavan pusseihin tyytyväinen, ei ole kertaakaan tainneet vuotaa sulatusvaiheessa. Just otin aika satsin kauriin sekalaisia palapaistilihoja sulamaan ja pistin marinaadiin haudutuskattilahommia silmälläpitäen. Kyllä oon edelleen sitä mieltä, että vakumointi parantaa lihalaatua pakastinsäilytyksessä. Tänä syksynä meni kaikki lihat vakuumiin, mielestäni on vaivan väärti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16688

LähetäLähetetty: 25.11.2017 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Millaista vehjettä raatilaiset suosittelisivat noin reilun satasen hintaluokassa?
Pakko se on nyt hankkia kun ollaan mokomaa jo parisen vuotta suunniteltu.


Minä olen vaaginoinut tämmöisellä halpiksella muutaman syksyn ja ihan ok paketteja tulee. Ei tietenkään ole kalliiden veroinen. Yksi paketti oli auennut viime syksynä tehdyistä. Tuo on lainakone, joten oman hankinta on edessä jossain vaiheessa.

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/obh-nordica-7949-supreme-vakuumikone---tyhjiopakkauslaite
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2186

LähetäLähetetty: 25.11.2017 23:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos arvata pitäis niin samoja pusseja nuo on.
Hintavertailu pitäis suorittaa.
On ehdottomasti vaivan väärtti. Kaikki liha mennyt jo jokusen vuoden vakuumiin. Maksaa tietenkin jotain mutta laatu ja säilyvyys on toisella asteella pakastepussitouhuihin verrattuna.

Lahtinen kirjoitti:
Maisteri kirjoitti:
Tossa on toinen ostopaikka
http://www.vakuumtuete.de/shop/Shop_Liste.asp?Gruppe=1&Rubrik=8
Pari kolme vuotta tuolta tilannut, varmaan vähän tuhannen pussin päälle.
Huippulaatuisia pusseja ja homma toimii kaikin puolin.

Jauhelihapussina on ollut tuollainen 25x25 sinne menee 500-600g ja saa tehtyä vielä tuplasauman.


Jos vertaa Lavan pusseihin, onko eroa? Paksuus taitaa olla sama, 90 micronia.

Itse olen ollut Lavan pusseihin tyytyväinen, ei ole kertaakaan tainneet vuotaa sulatusvaiheessa. Just otin aika satsin kauriin sekalaisia palapaistilihoja sulamaan ja pistin marinaadiin haudutuskattilahommia silmälläpitäen. Kyllä oon edelleen sitä mieltä, että vakumointi parantaa lihalaatua pakastinsäilytyksessä. Tänä syksynä meni kaikki lihat vakuumiin, mielestäni on vaivan väärti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20103
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2017 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinnosti tuo 16x25cm pussikoko, enkä viitsinyt tilausta vääntää, kun postikulujen kuoletus vaatisi vähän rapeamman tilauksen. Siinä kirkolla ajellessa tuli poikettua Nippon-verkossa ja kokoa oli heillä hyllytavarana. Otin paketin kokeeksi.

Siitä tuommoinen 30cm pitkä on hyvä, että kun nestettä lähtee joskus nousemaan kohti konetta, niin on enemmän matkaa ihmetellä, ehtiikö hitsisaumaan asti Smile. Saas nähdä, miten 25cm pelittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8928

LähetäLähetetty: 26.11.2017 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohon nesteongelmaan löytyy tietysti tuote, vaikka olen kyllä käyttänyt toistaiseksi ihan tavallista talouspaperia taitettuna.



Onko kukaan muuten käyttänyt noita raakakypsytyspusseja, hinta on ainakin kohtuullisen korkea.

https://www.vakuumi.fi/raakakypsytyspussit-c-84.html

Tuo on kai jonkinlaista "goretex" kalvoa elintarvikekäyttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kelatapa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2015
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 27.11.2017 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toinen tapa on jäädyttää esim. märät sienet ja imaista tyhjäksi kun kosteus on jäätynyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 27.11.2017 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäädyttäminen on huono idea, koska vakumoinnin tarkoitus on poista ilma eli happi pakkauksesta, koska härskiintyminen vaatii happea. Toisekseen jäätyneet kappaleet ovat usein särmikkäitä, jolloin pussi menee paljon helpommin rikki kuin tuoreena vakumoitu. Jäisestä ruhosta sahatut lihat on tosi vaikea saada pysymään ehjänä vaiika olisi lavan laatupusseja.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kelatapa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2015
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 28.11.2017 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinaatko että jään sekaan jää ilmaa vakumoidessa, vai mikä siinä on se perusongelma? Tarkoitan hapen poistoa siis.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kelatapa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2015
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 28.11.2017 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinaatko että jään sekaan jää ilmaa vakumoidessa, vai mikä siinä on se perusongelma?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 7 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com