OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Saksan aselakiin lievennys itselataavien lippaisiin liittyen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EeeKoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 2571

LähetäLähetetty: 22.11.2016 15:18    Viestin aihe: Saksan aselakiin lievennys itselataavien lippaisiin liittyen Vastaa lainaamalla viestiä

Firearms United Finland uutisoi lakimuutoksesta Saksassa:


Lainaus:

Saksa on vapauttanut itselataavien irtolippaallisten aseiden käytön metsästyksessä:

Saksassa aiemmin vallinnut tiukaksi luonnehdittu aselainsäädäntö on nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan muuttunut aikaista sallivemmaksi.

Uuden 10.11.2016 voimaan tulleen metsästysasetuksen mukaan on saksassa nyt mahdollista metsästää 20 -tai useamman patruunan lippaita vastaanottavien itselataavien kertatuliaseiden kanssa. Tämän saa tehdä mikäli lippaaseen ladataan vain 2 patruunaa (2+1 periaate). Aiempaan lainsäädäntöön verrattuna tämä on hyvä asia koska aiempi lainsäädäntö ei sallinut kiinnittää metsästykseen käytettävään aseeseen yli viiden patruunan lipasta ylipäätänsä.

Saksan metsästysliiton ja saksalaisen lähteemme mukaan on nyt voimaan tulleen muutoksen mukaisesti täysin laillista metsästää esimerkiksi AR15, AR10 - konstruktioihin perustuvilla metsästyksessä käytettävillä ampuma-aseilla. Uuden asetuksen piiriin kuuluvat luonnollisesti myös vastaavaat venäläiset AK-johdannaiset itselataavat kiväärit sekä haulikot (Saiga, Molot jne).

Tämän uutisen yhteydessä on myös erittäin tärkeää mainita että kyseinen uusi asetus kumoaa kaksi aiempaa maaliskuussa 2016 annettua tuomioistuimen määräystä jotka kielsivät itselataavien irtolippaita vastaanottavien ampuma-aseiden käytön metsästyksessä kokonaan. Saksassa oli tästä syystä keväästä asti vallinnut hyvinkin suuri huolestuneisuus ja epätietoisuus asiaan liittyen.

Monet saksalaiset harrastus, metsästys- sekä eri asealan ammattikuntien tahot toivottivat uuden muutoksen erittäin tervetulleeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 22.11.2016 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fiksu päätös..

Samanlainen pitäisi olla meilläkin. Erityisesti siksi että olisi mahdollista käyttää samaa asetta ja lipasta niin metsästyksessä kuin reserviläisammunnoissa sekä esimerkiksi omassa harjoituskäytössä radalla.

Näin riittäisi että osaa ja ymmärtää ladata aseen metsästystä varten 1+2 tai 1+3 patruunalla..metsästettävästä riistalajista riippuen.

Kun laki kieltäisi lataamasta liian suurella patruunamäärällä niin sen tulisi riittää..Vai pitääkö varmemmaksi vakuudeksi kieltää sakon uhalla myös lain rikkominen?

Verrataanpa asiaa vaikka autolla ajamiseen. Liikenteessä määrätään rangaistavaksi ajaminen ylinopeudella. Pitäisikö edellä mainitun lisäksi määrätä autoon pakolliseksi sellaiset rajoittimet että se kulkee enintään suurinta sallittua nopeutta?

Vai, ollaanko yleisesti sitä mieltä ettei metsästäjiin voida luottaa? Heitä pitää jostain erityisestä syystä huomioida lainsäädännössä muita tiukemmin. Siis valvoa tarkemmin ja tilaisuuden tullen rangaista enemmän/ankarammin kuin muuta ns. lainkuuliaista väestöä mahdollisista rikkeistä.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com