OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaato, keklu, keittiö & karummat kropanosat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 12.08.2019 19:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä innostuneena kaivoin juuri Tefalin kaapista ja hetken päästä syödään peurapataa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 17.10.2022 18:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


15g omalataus Oryx avautui mielestäni riittävästi. Se mikä vauhdissa ja herkässä avautumisessa voitetaan, niin läpäisyssä menetetään. Yllättäen putos silti laakista paikalleen, vaikkei käynyt edes rankaan eikä isoille luille.




”Luutonta lihaa”



Suolavesikeitto ja savustus sytämmelle



On aika lailla parasta hirvenlihaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 17.10.2022 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustettua sydäntä?

Mulla tulee sydän laitettua aina keittämällä, leivänpäällisiksi. Kieli samalla keitolla ja samaan käyttötarkoitukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 17.10.2022 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sydämmen keitto suolavedessä ja siihen kolmenvartin savustus. Nyt oli jotain omenapuulastua vielä.

Erittäin bueno.

Jonkun aikaa laittanut sydämet noin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 18.10.2022 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Sydämmen keitto suolavedessä ja siihen kolmenvartin savustus. Nyt oli jotain omenapuulastua vielä.

Erittäin bueno.

Jonkun aikaa laittanut sydämet noin.


Samoin, just meni viimeset siivut tosin vain leppäsavussa, suosittelen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 18.10.2022 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää kokeilla, kiitos vinkistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1669

LähetäLähetetty: 18.10.2022 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauanko keität ennen 45min savustusta, kypsäksi vai ylikypsäksi? Hyvältä näyttää lopputuote.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.10.2022 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:
Kauanko keität ennen 45min savustusta, kypsäksi vai ylikypsäksi? Hyvältä näyttää lopputuote.


Isohko hirvensydän oli aika tarkkaan tunnin kattilassa. Ja kohtuu tömäkkä suola saa olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.10.2022 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin hakemassa Jahtimökille pahuuttani tuollaisen minikoon slow cookerin



Kotona on styrankimman kokoinen ja silloin tällöin tulee käytettyä.

Näinä aikoina tietysti kiinnostavin seikka on sähkönkulutus ja tossahan taitaa maksimitehot olla 145W. Mielenkiintoista nähdä, miten tommonen vain kahen litran padalla oleva teelmys pelaa.

Järkeilin, että tuommoisessa 1...2 jahtaajan viikonloppukäytössä noi normit monen litran padalla olevat haudutuspadat on liian suuria.

Jännä nähdä, palaako mökki heti, jos ton jättää jahtipäivän ajaksi kokkailemaan.

Vielä jännempi nähdä, että jos tonne täräyttää "supinsyötiksi" pussitetusta liharoipeesta/luuklohmuista parhaat päältä hautumaan, tuleeko ihmisravinnoksi kelpaavaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 02.11.2022 15:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Sydämmen keitto suolavedessä ja siihen kolmenvartin savustus. Nyt oli jotain omenapuulastua vielä.

Erittäin bueno.

Jonkun aikaa laittanut sydämet noin.

Kiitos vinkistä. Etäpäivä, että sydän oli kypsymässä pari tuntia liemessä liedellä ja nyt kylmäsavussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 729

LähetäLähetetty: 27.11.2022 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein vasan sydämen Lahtisen ohjeilla. Suolaa tuli liian vähän keittoveteen, tunnin keittelin. Savussa oli puoli tuntia, olisi saanut olla vähän pitempäänkin. Jatkoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19889
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.03.2023 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikaruokaa

Peuran paistien siistinnästä pakastetut jauhelihamyllyn välttäneet palat pieneksi ja grillikauden avauksen possunribsien ylijäämäpalat + sibalit + purkki kermaa pataan + mausteet (Suola, musta/sitruunapippuri, grillimauste, sitruunatujaus ja lusikallinen chilitahnaa) ja uuniin. Ja palaveriin.



Peruspelivirhe tuli tehtyä, eli uuni jäi liian kuumalle (+200C) ja kastike meni vähän vähiin. Muuten varsin helppoa ja hyvää.

Jos muuten osuu tuommoinen töhnä silmiin, kannattaa kokeeksi ostaa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 25.08.2023 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven potkaa. Ison hirven. Potka kiekoiksi, kyytipojaksi porsasta. Ruskistus ja crockpotiin hautumaan sipulin, porkkanan ja mustien torvisienien kera. Näist väheksytyistä ruhon osista tulee kyllä herkullista syötävää.


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 26.08.2023 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mites sattukin kun just laitoin mukaellun occo pucon hirven potkakiekoista uuniin. Mukaellun kun varsiselleriä ei mun keitoksissa ole eikä tule, korvasin suippopaprikalla ja sitruunan kuorella. Remoulatan sijaan rouskuista tehty sienisalaatti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 06.09.2023 16:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaapissa odottelis tuoreen sadon hirven pumppu, yleensä nuo on tullut kuivattua keväällä tai keitettyä leivänpäällisiksi.
Nyt kuitenkin kävi mielessä josko tuosta sais vaikkaa jotaki pataa vai peräti käristys?
Ideoita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 9 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com