OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaato, keklu, keittiö & karummat kropanosat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1183
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 06.09.2023 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeeMu kirjoitti:
Kaapissa odottelis tuoreen sadon hirven pumppu, yleensä nuo on tullut kuivattua keväällä tai keitettyä leivänpäällisiksi.
Nyt kuitenkin kävi mielessä josko tuosta sais vaikkaa jotaki pataa vai peräti käristys?
Ideoita?


Siitä tulee hyvä stroganoffin pihvi eli ylikypsä patahan se loppujen lopuksi taitaa olla kun tarpeeksi hauduttelee. Olen vuollu valkoiset rasvat ja paksuimmat kiinnikkeet vai mitä ne lienee pois ja sitten vaan ohjeen mukaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 06.09.2023 18:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeeMu kirjoitti:
Kaapissa odottelis tuoreen sadon hirven pumppu, yleensä nuo on tullut kuivattua keväällä tai keitettyä leivänpäällisiksi.
Nyt kuitenkin kävi mielessä josko tuosta sais vaikkaa jotaki pataa vai peräti käristys?
Ideoita?


Suolavesikeitto ja savustus, niin ei tarvi tehä enää koskaan muuta Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.09.2023 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa pikku hiljaa kotipakkasessa laatikonpohjat näkyä uhkaavasti, mikä tietysti tässä vaiheessa vuotta on hyvä asia.


Roippeita ruskistukseen


Pata porisemaan ja vähän ”twistiä” joukkoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.09.2023 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paistien sun muiden siistinnässä jääneet normaalisti jauhelihaan menevät "roiskepalat" saivat ihan kunniallisen lopun.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.09.2023 08:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän offtopikkia


Emännän kanssa käytiin Ikeassa. Rouva sanoi, ettei tommosta mihinkään tarvi ja vie hirveästi tilaakin. Pistin salaa kassiin, kun ”raudassa ei ole raha hukassa ja sai mielestäni halavalla”. Olikohan reilun kympin.


Aattelin kyllä vähän, että onkohan ”vihtaani k…stu”, mutta vaikuttas pelaavan.


Vähän voita ”perunamatojen” joukkoon, niin varsin hyvin putosi jälkikasvullekin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 30.10.2023 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joku mulle joskus kehui, että hän on niin taitava kokki, että saa kaikista riistalinnuistakin maksan makuisia…

Kaveri ampui eilen hirvenvasan ja siinä kun nyljettiin, sipaisi palan maksaa meikäläiselle yllätyksenä ja pyytämättä.

Aika laillahan edelleen nämä sisuskalut saa jaettua arvostusta kaatajasta riippuen. Ite tykkään, varsinkin näin kun tulee mukava kerran parin kokkaussatsi, eikä ”koko maksa”.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.11.2023 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mammuttihirven ribsit


Kaveri ampuu kolomennollakasin Superhammerheadilla. Ei voi valittaa, kun aina saadaan vetää kinneriin, kun pyssy pamahtaa. Kymmeniä vuosia kumminkin porukassa takana ja paljon kaatoja. Perjantaina leikattiin ja ”aika paljon jäi ribsejä itelle kun kukaan muu ei halunnut”.


Ribsien kanssa varsin toimiviksi olen havainnut erimoiset ”vaihteistoöljyt”, en esimerkiksi Pirkkaa pidä tässä huonona. Nyt oli tommosta.


Yöksi marinadiin.


Ikean teräspaljuun ritilälle ja vettä pohjalle (kosteutus ja helpompi pesu). Mopoajat takaisin tyyliin koitin saada mittariin 70… Läksin kiertoilmauunilla tylysti 200 asetuksella ja jossain välissä pudotin 150 asteeseen.


Sanoisin, että aika heviä shittiä ja ihan pieni salaattipeti ei varmaan tuo Tapiolan Ankerias-mitallia. Periaatteessa on semmoinen äijäruoka, että johonkin tilaisuuteen aika ässä. Parpakuu-kastike yhdistettynä kohtuu tömäkkään riistanmakuun + vanhan naarashirven ”marmorointi” lihakerrosten välissä nostaa kolesteroliarvoja ehkä noinmitalla 200%.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16672
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.11.2023 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo kukaan muu ei halunnut-tilanne tänäänkin kopilla....

Oli veistelty kylkiluunvälejä naaraasta eli rasvaa jonkiverran... Ei jauhelihan joukkoon haluttu niin otin koko läjän....

Trimmasin rasvasta pois noin 80% ja nyt suolaa plus marinadia yön yli, huomenissa kuumaan leivonuuniin ja siellä rapeaksi tiristys.

Veikkaanma että syötyä tulee Very Happy
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11053

LähetäLähetetty: 02.11.2023 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Joo kukaan muu ei halunnut-tilanne tänäänkin kopilla....

Peurajahdin jälkeen oli sama tilanne muutama viikko sitten sydänten kanssa. Otin sitten kaikki neljä ja savustelin kotona ja laitoin palloina vakuumiin. Nyt on leivän päälle ollut leikkelettä taas hyvin.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16672
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 02.11.2023 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en myöskään pumpuista välitä, ei se raudanmaku niin mieleistä ole.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5111
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 02.11.2023 12:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Itse en myöskään pumpuista välitä, ei se raudanmaku niin mieleistä ole.



Kuivalihaksi vaan. Ainakin naudan sydämestä tule aivan erinomaista kuivaa lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 02.11.2023 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Joo kukaan muu ei halunnut-tilanne tänäänkin kopilla....

Oli veistelty kylkiluunvälejä naaraasta eli rasvaa jonkiverran... Ei jauhelihan joukkoon haluttu niin otin koko läjän....


Helpostihan se näin menee. Meilläkin oli varmaan likemmäs sata kiloa jauhelihavärkkiä, niin ei oikein ollut kellään motia enää roplata noiden kylkiluunvälilihojen kanssa juur tuon rasvahomman takia. Siinämielessä porukka oli varmaan mielissään, että valtaosa oli vedetty ribseiksi. Melko lailla nopeampi käsittely.

Onhan se ihan selvä, että tuommoisista ”luun vierestä” lihoista saa takuulla hyvää settiä, kun näkee vaivaa.

Huomenna olis vasan leikkuu. Ans kattoo, mitä "ihmeellistä" siitä keksisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11053

LähetäLähetetty: 02.11.2023 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Itse en myöskään pumpuista välitä, ei se raudanmaku niin mieleistä ole.

Savu peittää Laughing
Ite kyllä oon tykänny leivän päällä
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.11.2023 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Pari peuransydäntä, noin kaks litraa vettä ja noin desi suolaa. Kolmenvartin keitto noinmitalla.


Unohtu laittaa munakello päälle… Tarkoitus oli vetää puolisen tuntia savustimessa ja sitten virta pois ja noin 10min tekeytyminen päälle. Täähän lienee se herkin vaihe suolauksen lisäksi, ettei mene kuivaksi. Itellä pääs vähän lipsahtamaan.


Ei mitään niin isoa vahinkoa, mitä ei majoneesilla korjattaisi.

Johonkin toinen sydän hävis siinä ”suolaa maistellessa” Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20122
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.11.2023 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saatiin rouvan kanssa viimejouluna tuollainen Eat Finland-kirja joululahjaksi, jolla saa kaksi pääruokaa yhden hinnalla siinä esittelyssä olevista ravintoloista. Ollaan nyt sitten herätty, että jotkut noista eduista olisi hyvä käyttääkin.


Varsin hienoja ravintoloita on kyllä

Siitä aasinsillalla, että monastihan ne omat ruuat on silti enempi oman maun mukaisia.


Se varmaan on yksi perustavaa laatua oleva ero, että useasti ne omat kokkaukset on vähän semmoisia ”koiran oksennuksen näköisiä” ja noissa ravintoloissa taas visuaalisesti hienoja. Niin kuin vaikka tämä pakastusvaiheessa palojen siistinnässä vasasta jääneistä ”roiskeista” tehty uunipata. Harvemmin ravintolassa pääsevät silti makumaailmassa ja suutuntumassakaan samalle tasolle. Tai annoksen koossa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 10 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com