Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.01.2017 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Rosvopaistiemulaatiolla saa hyvin muunnettua monenlaista palaa herkuksi. Laittaa suureen pataan potkat rinnat kyljet tiiviisti. Paljon mustapippuria jauheena ja tuoreita chilejä kokonaisina. Suolaa tietty vähän. Hierotaan siis lihojen pintaan nuo kuivat mausteet. Illalla uuniin 200 asteeseen. Kahden tunnin jälkeen lämpö alle sataan. Sitten voikin mennä itse nukkumaan. Aamulla ei vielä kannata syödä tuota. Päivällisaikaan voi aloitella. Ensimmäisenä päivänä perunamuusia kaveriksi. Toisena päivänä riisiä. Kolmantena päivänä menee vaikka pastan kanssa. Neljäntenä päivänä tulee hyvää subia. Hienoksi hakattuna piirakkaa. Jne. Leivinuunissa tai maakuopassa tulee toki mukavammin. Urpaanilla hirvestäjällä vaan ei välttämättä ole moisia ainakaan talvella käytettävissä.
Edit: kansi lihojen ylle!
Boschin 1 kW yleiskoneen lihamyllyn muuten pesee kolmessa minuutissa kun ei päästä kuivumaan. Ei ole ongelma.
Viimeinen muokkaaja, ioni pvm 17.01.2017 17:44, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1111 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 17.01.2017 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Omalla kohdalla kyse on enemmänkin siitä haluaako keittiössä vähällä vaivalla paljon vai hieman tai enemmänkin vaivaa nähden vähän.
Nyt kun nuo ruuhkavuodet on kaukana takana niin viihdyn enemmän keittiössä ja kohtuullisella vaivannäöllä saa hirven ennen pelkästään jauhetuista osista hyvinkin erilaisia alku tai pääruokia OSAKSI ateriakokonaisuutta. Se kyllä palkitsee kun samanhenkisen Keittäjän kanssa kiireettä kokkailee ja pitemmän kaavan mukaan illastaa sopivia ruokajuomia unohtamatta.
Kyllähän se ajoittain puolustaa paikkaansa myös tehdä iso kuppi karjalanpaistia tai vaikka kaalilaatikkoa ja mättää sitä muutama päivä  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 19006 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 07:42 Viestin aihe: |
|
|
Voitt0 kirjoitti: |
No, viimeiset 30 v on opeteltu omalla porukalla luuttomaksi leikkuu…
|
Tuosta tuli mieleeni, että joskus aikoinaan kävin Pekingissä ekaa kertaa ja arvostamani kollega oli reissussa myös vähän niin kuin mentorina, niin paljastui että hän oli asunut Kiinassa pidempäänkin. Hänellä oli aika lailla sitten jo näkemystä tuohon kiinalaiseen menoonkin ja ruokakulttuuriin.
Ilmeisesti jostain syystä Kiinassa arvostavat noita ”luullisia lihoja”, tiedä sitten sitä perimmäistä syytä. No, onhan siellä ruutikin keksitty .
No, pitää myöntää, että on sitä joskus keittoa tehdessä itsekin tullut noita lihaisimpia luita nakerreltua  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 19006 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 07:53 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: |
Tuolla slow cookerilla saa pienellä vaivalla ison
köntin kerralla jalostettua ja sitä voi sitten hyödyntää seuraavina päivinä monenlaisen evään kanssa. |
Hypätääs vähän kalustopuolelle:
Meikäläiseltä on tämmöinen mennyt ihan täysin ohi. Eli kyseessä on jonkinmoinen haudutuspata? Eikös Erätukku noita joskus kaupannut, ajattelin kai silloin, ettei tommoinen voi takuulla toimia . Riisinkeitinhän on itsellä jatkuvassa käytössä ja mielestäni tosi kätevä. Onko tämä laite sitten niin kuin vastaava keittopesä ”muulle ruualle”?
Eli kyseessä on kai joku tuonnäköinen peli? Saattaisi olla tosiaan kova sana näille ”jäännösosillekin”.
Oisko jollakulla kokemusta moisesta:
- Tekeekö mitään ja mitä tuolla voi tehdä? Lihat ja juurekset pataan ja sitten ihmetellään, mitä tulee? Vai voiko tuommoisella tehdä vaikkapa hernekeittoakin?
- Uskaltaako tuommoista oikeasti jättää yksikseen puhisemaan, eikös tuolla ole tarkoitus kypsyttää tuntikausia?
- Noitahan on tilavuudeltaan monen kokoisia, taitaa olla lähtien 3.5 liitrasta ylöspäin. Oisko vinkkiä, mikä on ”järkevän kokoinen” pienelle perheelle?
- Suosituksia ”hyvästä” vermeestä, vai onko kyseessä keittiön kaapinperälle päätyvästä ”leipäkoneesta”… |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5870
|
Lähetetty: 18.01.2017 07:55 Viestin aihe: |
|
|
Hitaasti hauduttaen tekee niin liharuuat, kuin sen riisipuuronkin. Suosittelen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1111 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.01.2017 09:49 Viestin aihe: |
|
|
"
- Suosituksia ”hyvästä” vermeestä, vai onko kyseessä keittiön kaapinperälle päätyvästä ”leipäkoneesta”…"
Olen mietiskelly ihan samaa ja tullut tulokseen jotta nykyvermeillä varustettu sähköuuni ajaa saman asian ja astian/t voi valita tarpeen mukaan.
Toinen ihmettelyn aihe on ollut friteerauspata, mutta empä taida sitäkään hankkia eli jätän kaappitilan laadukkaille keitto- ja paistoastioille ja niitähän voi käyttää myös leivinuunissa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7430
|
Lähetetty: 18.01.2017 09:54 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on tuolainen haudutuspata ... Pataruokia varten. Lähinnä kesäkäyttön vuoksi. Talvella nimittäin käytän takkaa hauduttamisessa. Uuni on kesäkuumalla hohkaavinaan liikaa lämpöä ulospäin tuohon verrattuna.
Ilman on pärjännyt aikoinaan,mutta kyllä sillä käyttöä on. Lämpimänä pito ominaisuus on kätevä. Ei tarvitse varoa pohjaan palamista jos vaikka ulkona viihtyy aiottua pidempään. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Wetzlar Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2008 Viestejä: 592 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 18.01.2017 10:56 Viestin aihe: |
|
|
Tietenkin paistit ja fileet on oma selkeä kokonaisuus. Luut meillä menee pääosin koiramiehille, joskus nappaan hirven niskasta 10cm paloja keittolihaksi. Samoin menee keittolihaksi ne, jotka täällä luetun perusteella mennee jauhelihaksi. Keittolihoista sitten tehdään esim. borschkeittoa, lihakeittoa jne. Kotona paloiteltaessa tulee pienempää silppua, joka laitetaan karjalanpaistiin, merimiespihviin, poronkäristyksen hirvikäristysversioon jne. Mitä jää jäljelle, annetaan naapurin koiralle.
Tuosta lihan keittämisestä. Minun tapani. Ensin tietenkin poistetaan kalvoja, vertymiä jne. Huuhdellaan kylmässä vedessä ja kiehautus niin, että pinnalle tulee kuohua. Lihat pois, keittoliemi pois, kattilan pesu. Uusi kylmä vesi, lihat ja mausteet veteen ja pari tuntia keittämistä. Hyvin siellä loput kalvot ja jänteet "sulavat". _________________ - näillä mennään - |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9594 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 18.01.2017 11:57 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta haudutuspadasta... Ilmankin varmaan pärjäisi, mutta omasta mielestäni kätevä peli,
uskaltaa jättää sopat tulille vaikka metille lähtiessä ja luulen, että vie jonkin verran vähemmän
virtaa mitä sähköuunin lämmittäminen. Tuollahan tulee tehtyä noita 10+ tunnin haudutuksia.
Värkin valinnasta vinkkiä.. Itellä on lahjaksi saatu Jahti&Jakt merkkinen aromipesä ja
nimikinhän jo sen sanoo, että !&%¤# möivät... (Oonki monesti todennu, että ostat mitä tahansa
Erä- tai Retkitukusta, niin aina kustaan silmään. Ja jos tuntuu ettei oo kusetettu, niin sillon et oo vielä vaan huomannu.!)
Suurin puute tuossa on hämärät toiminnot, ei meinaa ulkomuistista saada päälle koko värkkiä.
Lämpötiloja on kaksi high ja low. Lisäksi lämpimänä pito.
Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1111 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.01.2017 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Lihat kannattaa keittää mahdollisimman suurina paloina. Lihat kylmään veteen ja liedelle. Vaahdon kuorinta eli en vaihda vettä ja sitten suola ja mausteet sekä liemijuurekset. Hirvenlihoja keittelen niin kauan että luut on selkeästi irti. Luiden erotteleminen ja lihojen kuutiointi (tässä vaiheessa lattian kuivaus koiran kuolasta) ja liemen voi myös nyt jäähdyttää niin saa enimmän rasvan kuorittua pinnalta pois. Tuloksena on lihasopan tiiviste joka on hyvää myös pakastuksen jälkeen ja kun ottaa käyttöön lisää keitokseen vaan vettä, perunat, purjoa, persiljaa ja ehkä liemikuution. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 19006 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 12:16 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: |
Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa. |
Oisko jotain esimerkkiä moisista, mistä löytyis? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 19006 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Wetzlar kirjoitti: |
Tuosta lihan keittämisestä. Minun tapani. Ensin tietenkin poistetaan kalvoja, vertymiä jne. Huuhdellaan kylmässä vedessä ja kiehautus niin, että pinnalle tulee kuohua. Lihat pois, keittoliemi pois, kattilan pesu. Uusi kylmä vesi, lihat ja mausteet veteen ja pari tuntia keittämistä. Hyvin siellä loput kalvot ja jänteet "sulavat". |
Tuosta "lihojen huuhtelusta" juur keskusteltiin kotopuolessa. Ilmeisesti kohtuu käytetty tapa.
Veden vaihtamisesta en ole kuullut, mutta varmaan tulee kirkkaampi keitto noin, mutta meneekö makua? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1817 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9594 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 18.01.2017 13:18 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Peto kirjoitti: |
Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa. |
Oisko jotain esimerkkiä moisista, mistä löytyis? |
Tuolla on aika lailla valikoimaa:
http://verkkokauppa24h.fi/search.php?q=Sous+Vide
Ei tosiaan ole itsellä kokemusta kuin tuosta J&J värkistä, mutta tällä kokemuksella kokeilisin
esimerkiksi tuollaista Klarsteinia, missä on 0,5 asteen säädöt, 24 h ajastin ja konepestävät kulhot sekä kannet. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1111 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.01.2017 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Kattelin kuitenkin eBay.de haulla slow cooker, aika paljon valikoimaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|