OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaato, keklu, keittiö & karummat kropanosat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1029
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 22.01.2017 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omalta kohdalta pähkäily saa nyt loppua ja seurailen Kettusen mallia ja tilaan sen kattilan reunaan kiinnitettävän Sous Vide -lämmitin-ropelli vempeleen ja slow cooking edelleen uunissa kuhunkin tarkoitukseen sopivassa padassa. Painavin syy valintaan on tilantarve ja toiseksi noita patoja ja potteja on kaapissa riittämiin niin sähkö- kuin leivinuuniin.

Jaahas, olis kaalilaatikko uunissa valmiina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7661
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.01.2017 14:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliko Pedolla uunin lämpötila miten tarkkaan kontrollissa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 8978
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 22.01.2017 15:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Oliko Pedolla uunin lämpötila miten tarkkaan kontrollissa?


Huonosti. Oisko ollu n. 110 astettä pyyntö potikasta, kun kokemusken mukaan satasen pyynnöllä ei vesi poreile.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7661
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.01.2017 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No se on sitten kiehunut. Alle sadan saa olla pitkässä haudutuksessa. Aluksi olen aina hieman shokeerannut kovemmalla lämmöllä. Niinhän se rosvopaistikin saa ensiksi kovempaa kuumaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3467

LähetäLähetetty: 22.01.2017 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli tänään hirven lapaa ja kinnerpaistia puolikkaan tikkuaskin kokoisina paloina valurautapadassa ässehtimässä. Ensin ruskistelin siinä padassa liedellä, sitten pari tuntia 95 asteessa takassa ja sitten laitoin vielä 2,5 tuntia uuniin 110 asteeseen. Ei ole tarvinu nestettä lisäillä ja välijänteet ja kalvot murenee nyt aika kivasti. Laitoin vielä uuniin, mutta virrat pois. Syönti tuolla klo 19 tienoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tikkutakku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Tou 2012
Viestejä: 78
Paikkakunta: etelän vetelä

LähetäLähetetty: 26.01.2017 00:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Painekattilan hankin itselleni joululahjaksi. En todellakaan ole katunut. Verkkokaupasta kävin kopasee ja mukana normi kansi joten ihan tavan kattilana voi myös käyttää. Eikä todellakaan ollut hinnan kirous. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/18352/fjfvd/Anton-Oliver-Instabistro-painekattila-7-litraa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1029
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 26.01.2017 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites pohjaan palamisen riski painekattilassa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.01.2017 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli siinä reenattua paremmilla kropanosilla, kun oli mahdollisuus laittaa ilman pakastamista.


Mielenkiintoinen homma, että aika häiriintyneen makuisetkin marinadit tuottaa joskus tosi hyviä lopputuloksia. Eikös tuolla alun linkissä kaadettu pataan kokakolaa...


Aika nopeasti kaurispaisti siirtyi mahaan Smile. Uunitin keraamipadassa, tuo uunittaminen on kyllä monasti tae hyvään lopputulokseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.02.2017 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koitin uteliasuuttani vetää myös luullisia osia vakuumiin. Ei kyllä pysynyt vakuumi kaikissa pusseissa sisällä. Sen verran oli kai terävämpää luuta vasten pussinpintaa.

Tiedä sitten, pystyiskös noille kropanosille tekemään jotain esikypsytystä vakumoituna kylmässä. Ainakin potkille koitin.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.02.2017 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olikohan tästä jo jotain.

Meille menee poikkeuksetta noi "ribsit" puukon kautta lihattomiksi ja jauhelihakippaan.


Leikkasin nyt noi ribsit "levynä" irti.

Onkohan joku onnistunut loihtimaan noista jotain järkevää? Vai pitääkö odotella grillikautta ja koittaa, miten käy "konekivääriluille"...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1744
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 09.02.2017 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse tein sen virheen hirviribsien kanssa että niitä tuli liian vähän... nuorimmaisella meinas mennä itkuksi kun hänelle jäi noita liian vähän.
Nuohan voi paahtaa lopuksi uunissa vaikka grillivastuksen alla grillin sijaan. Kaverini tekeekin noi ensin keittäen ja sitten uunissa paahtaen.

http://www.kettunet.com/hirveen-hyvat-ribsit/


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
kyrätulli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2014
Viestejä: 669

LähetäLähetetty: 10.02.2017 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran ja kauriin ribseistä saa jäätävän hyvää kun hauduttaa kaalin kanssa, vähän niinku lammaskaalin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 473
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 14.02.2017 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin täällä ruattissa kaikki on aina isompaa kuulin kaverilta joka muutti naapuriksi muutamia vuosia sitten oli asunu samalla paikkakunnalla jossa ite olin töissä -70luvulla.Kuinka vain hirvijahti pojilla oli alkanu rivakasti ja oli 17 hirvee orsilla ja piti aloittaa paloittelu.Jostain syystä ei porukat tullu yhteissymmärrykseen kuinka lihat jaetaan että saadaan tasan kaikille.Joku tosi älykäs keksi oivan keinon,jauhetaan kaikki jauhelihaksi,asia selvä.Itellä on vähän huono omatunto just kun palotellaan ja palottelen hyvää tavaraa menee hukkaan kun palottelee että lihat luista irti ja luut mettään.Ei oo pakkasessa tilaa vaikka niitä olis kuinka monta oon nytt kyllä yhen satsin luita keittäny juureksien kera lihaliemeksi ja sitten pakastanu,luukkin pitäss ennen keittoo uunissa paistaa että tulis kunnon maku.Huomannu että nuoremmat metsästäjät haluaa mieluimmin jauhelihaa koska perhe niin haluaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 30.03.2017 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt ollaan vähän vieraammilla vesillä, potkat olleet aika lailla aina vakio jauhelihavärkkiä Smile

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 30.03.2017 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikaisen pohdinnan Smile jälkeen hain tommosseen slow cookerin…

Muutamaa asiaa siinä viimemetreillä tuli pohdittua:

Minkä kokoinen:
Ilmeisesti padan täyttöaste pitäisi olla vähintään 50%, että homma luonaa parhaiten. Päädyin käpistelemään 3.5 ja 4.5 litran vetoisia teelmyksiä. Ahneuksissani otin isomman, vaikka vakavasti mietin, että piisaisko tuo pienempikin.

”Merkkituote” vai ei:
Tuommoisen ei_merkkituotteen saa noin puolet halvemmalla mitä merkkituotteen. Saattavat toki tulla samasta pajasta. Halvimmillaan noita on kai irronnut 20…30e hintaan. Kokkauksen luonteeseen kuuluu, että pata jätetään ”yksikseen tulille” koko päiväksi, niin se vähän hillitsi intoa hankkia halvinta mahdollista.

Keraaminen vai ”peltipata”:
Päädyin tuommoiseen raskaaseen keraamipataan ja vielä speksin mukaan semmoiseen, jonka pitäis olla konepesunkestävä.

Digitaalinen vai ei:
Varmaan tuollainen manuaalinen olisi varmatoimisempi, mutta ajattelin että eiköhän sitä eletä jo digiaikaa. Digitaalisessa kai lähinnä se plussa, että padan saa ohjelmoitua ”putoamaan” halutun kokkausajan jälkeen ylläpitotoiminnolle. Tiedä sitten, onko tuosta käytännön hyötyä.

Viimemetreillä pähkäilin Puuilon Pregon (40e) ja vähän jokapuolella myytävän Crock Potin (90e) välillä. Sattui tuollainen Crock pot olemaan Gigantissa hyllyssä ja päädyin hinnasta huolimatta siihen. Saas nähdä, päätyykö ulkovarastoon kuinka nopeasti…

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
Sivu 6 Yht. 9

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com