Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1079 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 22.01.2017 13:58 Viestin aihe: |
|
|
Omalta kohdalta pähkäily saa nyt loppua ja seurailen Kettusen mallia ja tilaan sen kattilan reunaan kiinnitettävän Sous Vide -lämmitin-ropelli vempeleen ja slow cooking edelleen uunissa kuhunkin tarkoitukseen sopivassa padassa. Painavin syy valintaan on tilantarve ja toiseksi noita patoja ja potteja on kaapissa riittämiin niin sähkö- kuin leivinuuniin.
Jaahas, olis kaalilaatikko uunissa valmiina. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 22.01.2017 14:23 Viestin aihe: |
|
|
Oliko Pedolla uunin lämpötila miten tarkkaan kontrollissa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9275 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 22.01.2017 15:14 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Oliko Pedolla uunin lämpötila miten tarkkaan kontrollissa? |
Huonosti. Oisko ollu n. 110 astettä pyyntö potikasta, kun kokemusken mukaan satasen pyynnöllä ei vesi poreile. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 22.01.2017 15:40 Viestin aihe: |
|
|
No se on sitten kiehunut. Alle sadan saa olla pitkässä haudutuksessa. Aluksi olen aina hieman shokeerannut kovemmalla lämmöllä. Niinhän se rosvopaistikin saa ensiksi kovempaa kuumaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3521
|
Lähetetty: 22.01.2017 18:05 Viestin aihe: |
|
|
Mulla oli tänään hirven lapaa ja kinnerpaistia puolikkaan tikkuaskin kokoisina paloina valurautapadassa ässehtimässä. Ensin ruskistelin siinä padassa liedellä, sitten pari tuntia 95 asteessa takassa ja sitten laitoin vielä 2,5 tuntia uuniin 110 asteeseen. Ei ole tarvinu nestettä lisäillä ja välijänteet ja kalvot murenee nyt aika kivasti. Laitoin vielä uuniin, mutta virrat pois. Syönti tuolla klo 19 tienoilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tikkutakku Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Tou 2012 Viestejä: 78 Paikkakunta: etelän vetelä
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1079 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 26.01.2017 12:21 Viestin aihe: |
|
|
Mites pohjaan palamisen riski painekattilassa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 17831 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.01.2017 20:24 Viestin aihe: |
|
|
Tuli siinä reenattua paremmilla kropanosilla, kun oli mahdollisuus laittaa ilman pakastamista.
Mielenkiintoinen homma, että aika häiriintyneen makuisetkin marinadit tuottaa joskus tosi hyviä lopputuloksia. Eikös tuolla alun linkissä kaadettu pataan kokakolaa...
Aika nopeasti kaurispaisti siirtyi mahaan . Uunitin keraamipadassa, tuo uunittaminen on kyllä monasti tae hyvään lopputulokseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 17831 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.02.2017 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Koitin uteliasuuttani vetää myös luullisia osia vakuumiin. Ei kyllä pysynyt vakuumi kaikissa pusseissa sisällä. Sen verran oli kai terävämpää luuta vasten pussinpintaa.
Tiedä sitten, pystyiskös noille kropanosille tekemään jotain esikypsytystä vakumoituna kylmässä. Ainakin potkille koitin.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 17831 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.02.2017 09:11 Viestin aihe: |
|
|
Olikohan tästä jo jotain.
Meille menee poikkeuksetta noi "ribsit" puukon kautta lihattomiksi ja jauhelihakippaan.
Leikkasin nyt noi ribsit "levynä" irti.
Onkohan joku onnistunut loihtimaan noista jotain järkevää? Vai pitääkö odotella grillikautta ja koittaa, miten käy "konekivääriluille"... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1808 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 09.02.2017 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Itse tein sen virheen hirviribsien kanssa että niitä tuli liian vähän... nuorimmaisella meinas mennä itkuksi kun hänelle jäi noita liian vähän.
Nuohan voi paahtaa lopuksi uunissa vaikka grillivastuksen alla grillin sijaan. Kaverini tekeekin noi ensin keittäen ja sitten uunissa paahtaen.
http://www.kettunet.com/hirveen-hyvat-ribsit/
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
kyrätulli Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2014 Viestejä: 683
|
Lähetetty: 10.02.2017 10:27 Viestin aihe: |
|
|
Peuran ja kauriin ribseistä saa jäätävän hyvää kun hauduttaa kaalin kanssa, vähän niinku lammaskaalin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 14.02.2017 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Niin täällä ruattissa kaikki on aina isompaa kuulin kaverilta joka muutti naapuriksi muutamia vuosia sitten oli asunu samalla paikkakunnalla jossa ite olin töissä -70luvulla.Kuinka vain hirvijahti pojilla oli alkanu rivakasti ja oli 17 hirvee orsilla ja piti aloittaa paloittelu.Jostain syystä ei porukat tullu yhteissymmärrykseen kuinka lihat jaetaan että saadaan tasan kaikille.Joku tosi älykäs keksi oivan keinon,jauhetaan kaikki jauhelihaksi,asia selvä.Itellä on vähän huono omatunto just kun palotellaan ja palottelen hyvää tavaraa menee hukkaan kun palottelee että lihat luista irti ja luut mettään.Ei oo pakkasessa tilaa vaikka niitä olis kuinka monta oon nytt kyllä yhen satsin luita keittäny juureksien kera lihaliemeksi ja sitten pakastanu,luukkin pitäss ennen keittoo uunissa paistaa että tulis kunnon maku.Huomannu että nuoremmat metsästäjät haluaa mieluimmin jauhelihaa koska perhe niin haluaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 17831 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 30.03.2017 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Nyt ollaan vähän vieraammilla vesillä, potkat olleet aika lailla aina vakio jauhelihavärkkiä
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 17831 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 30.03.2017 12:49 Viestin aihe: |
|
|
Pikaisen pohdinnan jälkeen hain tommosseen slow cookerin…
Muutamaa asiaa siinä viimemetreillä tuli pohdittua:
Minkä kokoinen:
Ilmeisesti padan täyttöaste pitäisi olla vähintään 50%, että homma luonaa parhaiten. Päädyin käpistelemään 3.5 ja 4.5 litran vetoisia teelmyksiä. Ahneuksissani otin isomman, vaikka vakavasti mietin, että piisaisko tuo pienempikin.
”Merkkituote” vai ei:
Tuommoisen ei_merkkituotteen saa noin puolet halvemmalla mitä merkkituotteen. Saattavat toki tulla samasta pajasta. Halvimmillaan noita on kai irronnut 20…30e hintaan. Kokkauksen luonteeseen kuuluu, että pata jätetään ”yksikseen tulille” koko päiväksi, niin se vähän hillitsi intoa hankkia halvinta mahdollista.
Keraaminen vai ”peltipata”:
Päädyin tuommoiseen raskaaseen keraamipataan ja vielä speksin mukaan semmoiseen, jonka pitäis olla konepesunkestävä.
Digitaalinen vai ei:
Varmaan tuollainen manuaalinen olisi varmatoimisempi, mutta ajattelin että eiköhän sitä eletä jo digiaikaa. Digitaalisessa kai lähinnä se plussa, että padan saa ohjelmoitua ”putoamaan” halutun kokkausajan jälkeen ylläpitotoiminnolle. Tiedä sitten, onko tuosta käytännön hyötyä.
Viimemetreillä pähkäilin Puuilon Pregon (40e) ja vähän jokapuolella myytävän Crock Potin (90e) välillä. Sattui tuollainen Crock pot olemaan Gigantissa hyllyssä ja päädyin hinnasta huolimatta siihen. Saas nähdä, päätyykö ulkovarastoon kuinka nopeasti…
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|