OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"Oikeaoppiset" nuotiokahvit?
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.03.2016 08:20    Viestin aihe: "Oikeaoppiset" nuotiokahvit? Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa mökillä keiteltyä takassa "nuotiokahveja". Ja kun paikalla oli vähän enemmänkin naisväkeä ja kahvinjoukossa hieman "Irlantia", niin neuvoja oikeaoppisista nuotiokahveista tuli enemmän kuin tarpeeksi...

Tuollahan on hommasta keskusteltu, mutta enemminkin välinepainotteisesti.
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=76651&highlight=nuotiokahvit


Mutta miten nuo nuotiokahvit pitäisi "kaiken taiteen sääntöjen mukaan" oikeaoppisesti keittää?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Havumetsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Syy 2012
Viestejä: 1122
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 26.03.2016 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tapoja varmasti monia mutta täälläpäin tapana vesi kiehuvaksi, pois tulelta, kahvi pannuun ja takaisin tulella käyttää jotta kerran kuohahtaa. Sitten hetki joikhataan ja taputellaan pannun kylkeä puukon hamarapuolella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15043

LähetäLähetetty: 26.03.2016 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikäläinen ei kiehauta. Tulee kitkerä maku.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leafs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2006
Viestejä: 2088

LähetäLähetetty: 26.03.2016 10:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, puukon hamaralla 2 kopautusta pannun kylkeen, kolmas pilaa kahvin. Yks laaraa kupilla kahesti ja hetken jälkeen kaataa puolikkaan kupin kylmää vettä pannuun. Tapoja on ainaki yhtämonta ku keittäjää.
_________________
HPPH
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aspir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2013
Viestejä: 129

LähetäLähetetty: 26.03.2016 10:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Usein neuvotaan lisäämään kiehautuksen jälkeen loraus kylmää vettä edesauttamaan porojen laskeutumista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 26.03.2016 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun vesi on kiehahtanut, otetaan pannu pois tulelta, lisätään kahveenporoja veden pinnalle teinitytön tissin kokoinen keko ja jätetään kahvipannu tasaselle odottelemaan.
Kun porot ovat vettyneet, lyödään kahvi, eli nostetaan pannua n.5cm ja tiputetaan maahan. Jos ei mene kerralla, niin toinen kolautus. Vettyneet porot humahtaa veden läpi kohti pohjaa.
Vielä kun pikkusen aikaa malttaa odottaa, että kaikki porot on pohjalla.
Sitten voikin kaataa kupposen kuumaa.
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 26.03.2016 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JapiTre kirjoitti:
Kun vesi on kiehahtanut, otetaan pannu pois tulelta, lisätään kahveenporoja veden pinnalle teinitytön tissin kokoinen keko ja jätetään kahvipannu tasaselle odottelemaan.
Kun porot ovat vettyneet, lyödään kahvi, eli nostetaan pannua n.5cm ja tiputetaan maahan. Jos ei mene kerralla, niin toinen kolautus. Vettyneet porot humahtaa veden läpi kohti pohjaa.
Vielä kun pikkusen aikaa malttaa odottaa, että kaikki porot on pohjalla.
Sitten voikin kaataa kupposen kuumaa.

Sama tahti on askelten Smile
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21398
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.03.2016 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JapiTre kirjoitti:
Kun vesi on kiehahtanut, otetaan pannu pois tulelta, lisätään kahveenporoja veden pinnalle teinitytön tissin kokoinen keko ja jätetään kahvipannu tasaselle odottelemaan.
Kun porot ovat vettyneet, lyödään kahvi, eli nostetaan pannua n.5cm ja tiputetaan maahan. Jos ei mene kerralla, niin toinen kolautus. Vettyneet porot humahtaa veden läpi kohti pohjaa.
Vielä kun pikkusen aikaa malttaa odottaa, että kaikki porot on pohjalla.
Sitten voikin kaataa kupposen kuumaa.

Suurinpiirtein näin. Tuolla konstilla tulee hyvä kahvi. Ite nykyään käytän mittaa kahvin annostelussa.. Ennen vallan kaadettiin silmämääräisesti kahvi vaan mutta nykyään jos mitta on niin käytän. Meillä keitetään nykyään pannukahvia siis kotonakin ja kahvinkeitin on jääny aika turhaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21398
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.03.2016 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos paikalla on yksikin muu ihminen keittäjän lisäksi on näiden muiden ihmisten tehtävä neuvoa kahvinkeittoa.. Se kuuluu oikeaoppisen nuotikahvin valmistustraditioon. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35436

LähetäLähetetty: 26.03.2016 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja kerran se pannu pitää pistää nurinkin ennen tarjoilua.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Alpertti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2015
Viestejä: 1013
Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.03.2016 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Ja jos paikalla on yksikin muu ihminen keittäjän lisäksi on näiden muiden ihmisten tehtävä neuvoa kahvinkeittoa.. Se kuuluu oikeaoppisen nuotikahvin valmistustraditioon. Very Happy

+1
Ja kritisoida mahdollista väärää valmistustapaa ja kehua kuinka oma tapa on paljo parempi! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15043

LähetäLähetetty: 26.03.2016 12:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:
JapiTre kirjoitti:
Kun vesi on kiehahtanut, otetaan pannu pois tulelta, lisätään kahveenporoja veden pinnalle teinitytön tissin kokoinen keko ja jätetään kahvipannu tasaselle odottelemaan.
Kun porot ovat vettyneet, lyödään kahvi, eli nostetaan pannua n.5cm ja tiputetaan maahan. Jos ei mene kerralla, niin toinen kolautus. Vettyneet porot humahtaa veden läpi kohti pohjaa.
Vielä kun pikkusen aikaa malttaa odottaa, että kaikki porot on pohjalla.
Sitten voikin kaataa kupposen kuumaa.

Sama tahti on askelten Smile


+1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2236
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 26.03.2016 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Meikäläinen ei kiehauta. Tulee kitkerä maku.


Tämä on tullu itekki hoksattua. Tulee paljon parempi kahvi kun jättää pannun olemaan vaan semmoselle etäisyydelle tulista ettei jäähdy.

Kaikki taikatemput porojen laskettamiseksi ovat turhia. Aikanaan tullu seki testattua. Antaa pannun olla vaan.

Oikia määrä poroja on se, että jos yhtään eppäilyttää onko liian vähän, lisätään. Sitten ku ei enää eppäilytä onko liian vähän, on poroja sopivasti. Toinen konsti on seurata nuotioseuran ilmeitä. Tarpeeksi monta kauhistunutta ilmettä indikoi oikeaa porojen määrää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 26.03.2016 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:
Oikia määrä poroja on se, että jos yhtään eppäilyttää onko liian vähän, lisätään. Sitten ku ei enää eppäilytä onko liian vähän, on poroja sopivasti. Toinen konsti on seurata nuotioseuran ilmeitä. Tarpeeksi monta kauhistunutta ilmettä indikoi oikeaa porojen määrää.


Näin. Laiha kahvi on kauhiaa. Paljon kans pärjää.

Reilulla kaadolla suoraan paketista ja naamalla arvioiden kaadetaan poroja "sen verran kun imeytyy." Eli kun kaadetaan veden päälle kahvia nii sitte ku ei vettä näy nii määrä on sopiva ja sitteki vielä pikkasen yli. Tämä ei tosin kaikilla pannuilla onnistu eli syvillä pannuilla tulee tällä ohjeella liika laihaa. Sitte ku on kaadettu nii puutikulla tai puukonterällä hämmennetään. Kiehautus tulee tehtyä päivästä riippuen, joskus kiehautan ja joskus en.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 26.03.2016 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JapiTre kirjoitti:
Kun vesi on kiehahtanut, otetaan pannu pois tulelta, lisätään kahveenporoja veden pinnalle teinitytön tissin kokoinen keko ja jätetään kahvipannu tasaselle odottelemaan.
Kun porot ovat vettyneet, lyödään kahvi, eli nostetaan pannua n.5cm ja tiputetaan maahan. Jos ei mene kerralla, niin toinen kolautus. Vettyneet porot humahtaa veden läpi kohti pohjaa.
Vielä kun pikkusen aikaa malttaa odottaa, että kaikki porot on pohjalla.
Sitten voikin kaataa kupposen kuumaa.


+1
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 1 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com