OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hiiligrilli & pallogrillaus
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 15801
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.05.2017 18:28    Viestin aihe: Hiiligrilli & pallogrillaus Vastaa lainaamalla viestiä

Hiiligrilli & pallogrillaus

Avataas nyt ihan oma topikkinsa, kun tuota hiiligrillausta on ripoteltuna useampaankin topikkiin, yleensä kaasugrilliteeman alle.

Itellä on suurinpiirtein saman laatuluokan vehkeet kaasu- ja hiilipuolelle, mutta tuo hiilihomma ei vaan ole oikein omalla kohdalla lähtenyt liitoon.

Ehkä suurin ”hyöty” hiiligrillauksessa tuntuu olevan se, että aromit leviää laajemmalle ja noita naapurienkin kersoja tulee kauempaa jaolle Smile

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 29258

LähetäLähetetty: 07.05.2017 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylellistä,meillä on tiilistä ladottu hiiligrilli ja sillä tulee hoidettua kaikki pihveistä affenen savusteluun,kaasusta en ole oikein koskaan innostunut,yksinkertainen on kaunista (ja halapaa).
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 07.05.2017 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi olla halapaa jos hiilloksen tekee puita polttamalla. Hiilet ostamalla hiiligrillaus ei ole kovinkaan edullista.
Itse luovuin hiiligrillauksesta koska kaasulla grillaus on vaivattomampaa, nopeampaa ja lämpötilan säätö
helpompaa jolloin kynnys grillaukseen on matalammalla. Hiilet myös tulevat yllättävän kalliiksi ja niitä saa
olla koko ajan ostamassa, kun säkillinen ei kauaa kestä. Sinällään hiiligrillauksessa on enemmän sellaista
aidon grillauksen hohtoa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
olavikuulapää
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Jou 2016
Viestejä: 2103
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 07.05.2017 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hermoja raastavaa on hiilillä grillaus jos ei ossoo.. Mien en ossoo Laughing
Noh, jokainen pilattu pihvi on lähempänä onnistumista.
Kunhan saan remppahommat tehtyä, niin muuraan semmosen grilli-pizzauuni-savustuskeskuksen pihalle, ettei ainakaan jää siitä kiinni, ettei ole resurssit kohillaan. Siitä olikin sopivasti tänään jo puhetta emännän kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 15801
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.05.2017 06:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän noiden hiilien kanssa välillä on tietynlaista jumppaa. Milloin ne on loppu ja milloin ne on varastoinnin jäljiltä kosteita. Joskus oon itekin järkeillyt, että paljonkohan hiiliä menee, että grillaa saman verran mitä vaikkapa 6kg kaasupotulla.

Ja tuntuu noissa hiilissä kyllä olevan aikamoisia erojakin. Kaasulla ei pääse samallalailla hifistelemään, kuin hiilivalinnoilla Smile


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.05.2017 07:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kovin teknisen kuuloista on herrojen grillaus. Ja vaikean.
Leppäklapilla kun tekee hiilloksen, ja grilli on riittävän iso että voi toisessa päässä pitää isompaa hiillosta kuin toisessa niin ei paljoa voi grillaus helpommaksi ja halvemmaksi muuttua.
Tähän ynnättynä 4mm pellistä tehty grilli jota ei tarvitse olla puunailemassa ja suojaamassa niin kyllä se kaasugrilli on se vaivalloisempi vaihtoehto.
Toki jos jatkuvasti on kesällä grillailemassa niin ajankäyttö voi olla jollekin ongelma, itse tulee sen verran harvoin rillailtua ettei tuolla ole mitään väliä.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 08.05.2017 08:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riuden kanssa samoilla linjoilla, jos kiire on niin mikro on keksitty.

Reilunkokoinen 90cm halkaisijalta grilli ja 70cm ritilä koronsäädöllä, värkit 5mm ja rosteria, puilla vallan eikä niin nuukaa onko mitä lehtipuuta. Eilenkin tuli pihvit, perunat,kahvit ja muurinpohjaletut siinä äkikseen tehtyä, aikaa mittaamatta kevätillassa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.05.2017 08:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rosterikin välttää, mie olen hapokasta kyllä suosinut Very Happy.
Myös ritilöissä.

Miulle suurin kynnys kaasugrilliin on juuri se vaivalloisuus.
Itseäni ei kiinnosta putsailla, suojailla ja säilytellä grilliä kuin kipeetä vehjettä.
Tuollainen kirkkaasta paksusta raudasta tehty hiili/puugrilli on täysin huoltovapaa.
Vaikka pskat jäisi ritilöihin homehtumaan, ne palavat pois kun tulet pistää päälle ja raapaisee sitten karstat harjalla tai lastalla kun hiillos alkaa olla valmis.
Toki nyt puhutaankin vehkeistä joita ei saa kaupasta rahallakaan, vaan se pitää tehdä tai teettää.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1440

LähetäLähetetty: 08.05.2017 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samoilla linjoilla olen kyllä Vallun ja Riuden kanssa. Välillä tulee haloilla tehtyä mutta jotenkin olen kyllä ihastunut noihin hiiliin ja aika vähiin jäänyt haloilla teko muuten kuin mettäoloissa. Hiilissä on kyllä suuria eroja ainakin itselle parhaiten tuntuu pelaavan motonetin myymät Marienburgit. Jotkin briketit on myös todella hyviä mutta noita motonetin hiiliä käytännössä tulee käytettyä.

Kaasugrilliä en enää edes omista ja eipä kyllä ikävä ole. Jotenkin tuntuu että hiilellä grillaten jopa jauhomakkarat maistuvat paremmalta ja kun hiilien kanssa on oppinut pelaamaan niin eipä sitä millään muotoa vaivalloisena voi pitää. Käy heittään tulet grilliin ja lähtee hakemaan sisältä grillattavat tuotteet ja kun pääsee takaisin ulos onkin hiillos jo aika lailla makeimmillaan. Vähän niin kuin puusauna että ilman ei osaa eikä halua olla. Hiukan on hiilien kanssa opettelua että oikea tuntuma tulee mutta aivan varmasti jokainen normaalilla järjenjuoksulla varustettu grilli maisteri oppii niillä grillaan niin lihat kuin kasviksetkin. Niin ja ihan pääsin unohtaan niin löytyyhän meiltä "kesämökiltä" sähkögrillikin kun yhtiösäännöt kieltää muut grillaus muodot. Niin aivan syötävän hyvät makkarat silläkin saa aikaiseksi mutta lihoja en ole uskaltanut vielä kokeilla. Smile Mutta jos saan valita niin ehdottomasti hiilille minun ääneni.


Hintaa en ole laskenut niin kaasulle kuin hiilillekään. Elämä maksaa ja siksi käydään töissä ja jos elämä kaatuuu grillaamiseen kannattaa miettiä olisiko aika miettiä työhommia uudestaan. Mutta missään tyylissä (edes siinä sähkögrillissä) ei ole mitään vikaa kunhan nyt mies vain grillaa jollakin tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.05.2017 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulikin muuten mieleeni, että kokeilenpa kiillottaa ritilän tänään uudelleen, onko mitään eroa. N. 10 vuotta tuolla on grillailtu ilman mitään huoltotoimenpiteitä.
Voi siis ollakin ettei tuo täysin huoltovapaa ole.
Eli itselläni tuo "ritilä" on siis tehty 5-6mm hapokas levy, joka on laserilla tai vedellä leikattu ritiläksi. Helppo pyyhkäistä rolocillä ja kiillotuslaikalla lähes peiliksi paistopinnaltaan.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2375
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 08.05.2017 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyviä aihioita riittävän kokoiseksi hiiligrilliksi on esim. lämminvesivaraaja. On rosteria ja löytyy erikokoisia.

Se halki ja toiseen päähän ritiliä. Toisessa päässä voi voi polttaa lisää hiiltä ja samalla keittää perunat kattilassa yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9223
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 08.05.2017 09:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotkut noista briketeistä on puristettu jostakin kivihiililen tomusta tai vastaavasta. Yleensä näistä tauhkoista saa sitten pahan maun ruokaansa. Kunnollista koivu- tai leppähiiltä ei voita mikään.
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1536
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 08.05.2017 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä käytän hiil-/brikettirilliä ihan laiskuuttani.... Mulla on 62cm halkaisijaltaan Weber. Reilusti yli 10 vuotta olen sillä pihvit, makkarat, fileet, ribsit, kalat ja kasvikset grillaillut. Nyt alkaa hivenen ikä näkyä, mutta muutama käyttövuosi lienee vielä jäljellä.
Hiilet/briketit sytytän piippusytyttimellä.. Ei tartte lotrata syttynesteillä. Silloin kun tartten nopsaan kuumaa tulta käytän lehtipuuhiiltä.Kun haluan pitkää kypsennystä vaikkapa kanaa epäsuorasti lämmitellessä.. Silloin hyviä brikettejä... pallogrillillä olipas siinä hiiliä tai brikettejä on avainsananat maltti, maltti ja maltti..ensin kunnon hiillos (siinä odotellessa voi siemailla olusen tai pari... sitten eväät tulille ja eikun nautiskeleen..
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1601

LähetäLähetetty: 08.05.2017 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattais näiden avotulella paistajien pysyä muualla kun hiilillä grillaamisesta on kyse Rolling Eyes Klapeista jos alkaa hiiliä grillausta varten tekemään niin saa monta tuntia polttaa nuotiota ennenkuin hiilloksella mitään makkaraa kummempaa saa lämpimäksi.

Onko kellään kokemusta noista kunnollisista grillihiilistä, esim. Fogo charcoal tai Big Green Egg-hiilet? Itsellä ainaki suurin ongelma hiiligrillauksen suhteen(johon olen kyllä innokas) on juurikin hyvälaatuisten hiilten hankkimisen vaikeus. Noilla huoltoasemien "lehtipuuhiilillä" kun ei juuri mihinkään pääse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.05.2017 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing kannattaa kokeilla kunnon grilliä jos ei ilman hifi hiiliä onnistu muuten.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 1 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com