OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hiiligrilli & pallogrillaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 02.06.2017 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.soppa365.fi/reseptit/soppa365/liharuuat/porsaanribsit-henkka-alenin-tapaan

Tämähän on oikaistava tapaus, koska ihmiset uskoo jotain Henkkaa. Mutta eivät tajua, että henkat tekee kustanustehokasta keittolihhaa pintagrillattuna.

Ribsit grillataan alusta loppuun. Piste. Ei keitetä.

Onkohan suomessa keittämätöntä ribsiä ravintolassa tarjolla? En ole koskaan törmännyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 02.06.2017 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

4 tunnin jälkeen. Nyrkin kokoinen pala ommppupuuta parin tunnin savustukseen alussa, folioon, ja sitten vähän kikkailua. Ei maistu keittolihalta.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 03.06.2017 18:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heräteostoksena tuli napattua kaupasta Poppamiehen Kentucky Bourbon BBQ soossi mukaan. Kotona ihmetys olikin sitten iso, kun alkuperämaaksi merkitty Costa Rica. WTF, luullut kotimaiseksi näitä. Taidanpa jatkossakin keitellä omat soossini.
Sinänsä ei turha ostos koska hokasin aineosista että käytetty omenamassaa, ei huono idea seuraavan soosin pohjaksi ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 03.06.2017 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



No olihan se poppamies pakko testata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oulun Kärpät
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 08.06.2017 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Auttakaapa kokeneemmat. Ostin Weberin hiiligrillin ja ei oo juurikaan kokemusta grillaamisesta. Toki briketeillä piti heti testata kevyesti makkaran ja kasvisten grillaamista ja hyvin onnistu. Huomenna ois isompi porukka tulossa ja ajatuksena ois että eka hirven paistista lehtipihvejä kuumalla lämmöllä ja ku ne saadaan pois niin ribsejä epäsuoralla. Varsinainen kysymys on että laitanko eka nuo hiilet pihvien paistoon ja sitte briketit epäsuoralle lämmölle ribseille? Oliko niin että hiilistä irtoaa paremmin sitä lämpöä tuolle suoralle lämmölle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 08.06.2017 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tuossa järjestyksessä, niin minä laittaisin piippusytyttimessä briketit punaseks ja levittelisin ne vähän laajemmalle. Lehtipivit käryämään ja kun ne valmiita, niin briketit reunaan, räppänät kiinni ja lämpöjen pudotus sopivaksi epäsuoraa varten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1831

LähetäLähetetty: 08.06.2017 21:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lehtipihvi on niin ohut, että kaikki hoituu samoilla hiilillä.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 08.06.2017 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.amazon.co.uk/BBQ-Smoking-Alder-Wood-Chunks/dp/B01BSQ5LZS

Katsoessani vain 4 laatikkoa jäljellä. Tuossa alkaisi olemaan jo katteet kohillaan kun paatilla nakkaisi muutaman motin.

Kummallista kyllä jenkeissäkään ei juuri leppää käytetä muuta kuin inkkareiden kalansavustamoissa. Samalla leveysasteella finskisoldaatin kanssa asuu kuitenkin jokunen muukin tyyppi siellä. Mikähän lienee syy.
En nyt esimerkiksi siellä paljon käytettyjä hedelmäpuita mitenkään ylivertaisena pidä leppään verrattuna.
Tai joku hikkori, jonka kanssa pitää olla jo varovainen, tai oikeasti kovan savun ystävä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 22.06.2017 23:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Pallorillattu 5h. Ei keitelty. Luut lähtee nykimällä.
Se Poppamiehen soosi ei muuten ole pöllömpää, vaikka vähän kuluttajaa kusetetaankin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1000

LähetäLähetetty: 25.08.2017 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tälle päivälle kalenterissa kauden jahtipaukkujen lataus ja ajattelinpa pitkästä aikaa laittaa babyribsit palloon. Kotosalla ei kuitenkaan ollut jäljellä kuin hikkoria savuun joten paikalliseen motonettiin toteamaan, että kesä on ohi. Ei oo miun maun savuja, eikä tuu enää.
Onneksi sentäs motonettien sisäisillä siirroilla sai syksyn/ talven kirsikat varaukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 28.08.2017 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika huonosti noita grillaus/savustus tarpeita saa näin syksyllä, tuntuu monella liikkeellä olevan toimintamallina se iso kuorma keväällä jota sitten myydään kunnes siirrytään ei-ole malliin tavaran loputtua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heppi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Lok 2008
Viestejä: 22

LähetäLähetetty: 28.08.2017 13:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei sua Jaatinen kusetettu. Luepa vaikka http://www.poppamies.fi/ . Soosit & sörsselit. mitä Poppamies -nimellä myydään on ihan heidän omia tuotteitaan ja kehitetty ihan vain heille. Muiden brändien tuotteet, joita myyvät on ihan rehellisesti sitten muilla nimillä. Toki niitä keitellään ympäri maailman, mutta ovat kuitenkin reseptit ja lajikkeet ihan itse kehitelleet, toki osan yhdessä ulkomaan tuottajien kanssa yhteistyössä. Tästä on sitten ihan ensikäden tietoa. Kaikki soosit ei omaan suuhun kympillä nappaa, mutta nup BBQ:t ja rubit ovat kaikki kokeilemisen arvoisia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aspir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2013
Viestejä: 127

LähetäLähetetty: 28.08.2017 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaatisen grillistä valmistuu kyllä erinomaisen näköistä lihaa... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 02.04.2018 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Kyllähän noiden hiilien kanssa välillä on tietynlaista jumppaa. Milloin ne on loppu ja milloin ne on varastoinnin jäljiltä kosteita. Joskus oon itekin järkeillyt, että paljonkohan hiiliä menee, että grillaa saman verran mitä vaikkapa 6kg kaasupotulla.

Ja tuntuu noissa hiilissä kyllä olevan aikamoisia erojakin. Kaasulla ei pääse samallalailla hifistelemään, kuin hiilivalinnoilla Smile




Itse hommasin Weberin brikettigrillin kanssa kaasun seuraksi pari viikkoa sitten. Kyllä noita hifistelymahdollisuuksia on tosiaan aika lailla enemmän tarjolla. Niin briketti kun hiilipuolella, mutta varsinkin jenkeissä on kanssa varustetta tarjolla vaikka minkälaista.

Kyllähän tämä hiilillä pelaaminen on jotenkin enemmän koukuttavaa kun kaasupullon vaihtaminen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20151
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 02.04.2018 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mikä olikaan nimitys sellaiselle grillille, jossa on toisessa laidassa "palotila", sellainen tornin tapainen jossa voi polttaa hiiliä tai puuta ja vetää sitten sen alaosasta lisää hehkuvia hiiliä tarpeen vaatiessa itse grilliosaan ruokien alle?
sille oli muistaakseni joku espanjalaisperäinen nimitys tjsp.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 4 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com