Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8762 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 30.05.2022 22:49 Viestin aihe: Kauriin ruhopaino |
|
|
Muutaman vuoden tossa perehtyny kunnolla kauriisiin ja niiden metsästykseen ja kaikki niihin liittyvä kiinnostaa. Oon tässä muutaman vuoden pukkeja punninnu ihan mielenkiinnon vuoksi. Seuraavia havaintoja on itselle tullu:
- pukit on syksyllä ja talvella painavampia ku keväällä. Kevätjahdissa ammutut on täysin rasvattomia, mikä selittänee asian.
- kevätpukkijahdissa ammutut mielestäni täysikasvuiset pukit ovat painaneet 16-17 kg (ruhopaino)
-talvella ammutut mielestäni täysikasvuiset pukit on painaneet 18-19 kg. Muistaakseni yks tammikuinen sarvet pudottanut pukki, jonka punnitsin oli 21 kg, mut en oo sitä mihinkään ylös merkannu, niin en ole nyt enää ihan varma.
Onko kukaan muu punninnu kauriita? Millaisia ruhopainoja on ollu. Lähinnä kiinnostaa, että mikä on iso ja mikä on paljon. Eli mikä on "täysikasvuinen".
Mun puheessa ruhopaino tarkoittaa nyljettyä ja suolistettua ruhoa, josta on poistettu pää ja sorkat... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21402 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.05.2022 06:43 Viestin aihe: |
|
|
Olen punninnut jokaisen kauriin lihat, mutta en ruhoa. Olisko suurimman pukin lihat ollut 11,5kg. Sitten toinen reilu 10kg. Pikkupukit ollut sitä 8-10 väliin. Naarasta ei ole tainnu mennä 9kg yli juurikaan. Ja vasat ollu 5-7kg. Ja tosiaan kinkut palasteltuna luut pois, mutta lapojen luut ja pala niskaa nikamineen on sisältynyt useimpiin punnituksiin 11,5kg pukin lihapainossa vain 15cm pätkä niskaa mutta ei lapaluita.
Ei älytön otanta mutta muutama vuosittain. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8762 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 31.05.2022 07:57 Viestin aihe: |
|
|
Tuota lihapainoa on hiukan vaikea verrata, kun ihmiset ottaa lihat vähän eri tavalla ja tarkkuudella. Joku avaa kinkut, toinen jättää kokonaiseksi, kolmas jättää luunkin sisään. Oon joistain pukeista lihat punninnu ja saanu noin 8-10 kg talteen. Nämä painot siis puhtaista lihoista, joista on kaikki luut poistettu ja paistit leikattu erilleen (niidenki välistä lähtee kalvoa ja rasvaa jonkun verran pois)... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|