OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Karhun maksaa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 10.06.2017 12:00    Viestin aihe: Karhun maksaa Vastaa lainaamalla viestiä

Meinasin syöttää pojille tänään saunaillan ohessa karhunmaksan, parivuotiaasta otuksesta. On se testattu toki trikiinivapaaksi.
Mitenhän tuosta saisi edes jotenkin syötävän makuisen, toki meinasin vasta selkeästi kännin puolella sitä tarjota, meneehän se kai silloin "kun se on karhua".
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16671
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 10.06.2017 12:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyrkillinen voita mukaan niin menee.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 10.06.2017 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ottakaa sen verran riittävästi saunajuomia että ei tartte kokkailla, raakana vaan! Sit siihen päälle vielä kapakkaan painimaan.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 10.06.2017 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paa tunkioon.
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 11.06.2017 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin uppos, itseasiassa söin itsekin Laughing
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 610
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 11.06.2017 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perskules, myöhästyin, äijät on jo varmaan laittaneet nallen maksan naamariin. Mutta käytän tätä säijettä kylmästi hyväkseni ja laitan tähän oman ”toiveuneni” josko täältä heruis ajatuksia tai vaikka peräti kokemuksia. Huonosti olen maksaa hyödyntänyt mutta ittellä ollut jo hyvän aikaa toiveena saada heti mettässä peuran tai hirven kaadon jälkeen, tarjota tuoretta maksaa porukalle. Tuntuisi vaan että sellainen kruunaisi jahtipäivän ja olisi ehkä uudenlainen kokemus useammalle, vallankin ittelleni. Voi olla että jää vaan toiveuneksi...

Mielessäni olen suunnitellut alustavasti niin että siihen tarvitaan isohko muurikka -tyyppinen paistinalusta, sille joku jalusta minkä alle saa valmiista kuivista klapeista nopeasti tulen. Sitte maksasta pois enimmät kalvot ja suikaleiksi. Voita paistinalustalle ja etukäteen kotona valmistettu perunasurvos tai paistinperunat sekä valmiiksi esikuulotettu sipuli lämpiämään reunustoille. Pottujen tai minkä muun lisukkeen lämmittämiseen voi miettiä muitakin sukkelia lämmitystapoja. Sitten uusi voi maksasuikaleita varten, nopea paisto ja maustaminen suolalla ja mustapippurilla sekä kerma perään. Tarjoillaan tuon perunasurvoksen ja sipulien ja vaikka puolukkahillon kanssa. Itse en jättäisi hyvää viintä tuosta missään hinnasta pois eli vaikka Nortonin Cabernet Savignonia. Tiedä sitten miten onnistuisi käytännössä mutta olis mielenkiintoista kokeilla.

Onko kellaan kokemuksia tuollaisesta kaadolla tehdystä ”pikaruoasta” tai ajatuksia tuollaiselle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16671
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 11.06.2017 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä kuulosta pahalle, sipulit kerkee kypsymään pelipaikallakin, itse tekisin vain ruisleipää kaveriksi ja paistosta päälle sekä kylmää maitoa.

-Muistaa vain kuuman pannun, ettei tule maksasta liian maksaisaa ja aitoa kuohukermaa/voita.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 729

LähetäLähetetty: 13.06.2017 09:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Eipä kuulosta pahalle, sipulit kerkee kypsymään pelipaikallakin, itse tekisin vain ruisleipää kaveriksi ja paistosta päälle sekä kylmää maitoa.

-Muistaa vain kuuman pannun, ettei tule maksasta liian maksaisaa ja aitoa kuohukermaa/voita.


Mitä toi kuuma pannu ja liian maksaista tarkoittaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10086
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 13.06.2017 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee667 kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Eipä kuulosta pahalle, sipulit kerkee kypsymään pelipaikallakin, itse tekisin vain ruisleipää kaveriksi ja paistosta päälle sekä kylmää maitoa.

-Muistaa vain kuuman pannun, ettei tule maksasta liian maksaisaa ja aitoa kuohukermaa/voita.


Mitä toi kuuma pannu ja liian maksaista tarkoittaa?


Pitää olla niin kuuma pannu, ettei tarvi jäädä paistamaan pidemmäksi aikaa, kun siinä se pilalle menee ja muuttuu äklö maksaiseksi.
Maku on paljon miedompi ja parempi mediumina.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1480

LähetäLähetetty: 13.06.2017 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti tapoja paistaa maksa on monia ja karhun maksaa en ole koskaan paistellut niin siinäkin taitaa olla oma makumaailmansa. Mutta oma tapa valmistaa maksa on seuraava. Eli tärkein homma on saada kaadetusta elukasta veret oikeasti pois. Ranka/pää laukauksilla jossa veret jää enemmän tai vähemmän sisään on hidasta liotella veret pois eikä se yleensä edes kunnolla onnistu. Mikäli verta jostain syystä on enemmän niin leikkaus pihveiksi ja liotus kylmässä vedessä vettä vaihtaen ainakin yön yli. Pannu kuumaksi mutta ei liian kuumaksi. Avotulella vähän kokeilemista mutta vanhanliiton sähköhellalla jossa asteikko 1-6 joku 5 on lähellä optimia. Maksan pintaan hieman suolaa ja myllystä pippuria. Maksa pannulle ja kypsyys niin että maksa on keskeltä vielä reilusti punertavaa. Lisukkeeksi sipulia ja jos haluaa kermasoosia niin pihvejä ei keitetä enää liemessä vaan soosi tehdään erikseen jotta maksaa ei kypsennetä yli. Pahin moka maksan valmistuksessa on verinen maksa tai liika kypsennys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10086
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 13.06.2017 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselle riittää, kunhan pihveiksi leikatun maksan huuhtelee huolellisesti muutamaan kertaan vedellä
ja sen jälkeen liottaa vähintään pari tuntia keskioluessa. Tuo olut pehmentää makua mukavasti.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 610
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 13.06.2017 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyviä ajatuksia / neuvoja overkill, tänks. Näetkö ettei kaadolla valmistamisessa ole onnistumisen mahdollisuuksia? Esim. suikaloiminen ja suikaleiden huuhteleminen paikan päällä ja perään valmistus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 610
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 13.06.2017 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja Pedon ohjein valmistus "lähentelee" jo kaatohetkeä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10086
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 13.06.2017 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turisti kirjoitti:
Hyviä ajatuksia / neuvoja overkill, tänks. Näetkö ettei kaadolla valmistamisessa ole onnistumisen mahdollisuuksia? Esim. suikaloiminen ja suikaleiden huuhteleminen paikan päällä ja perään valmistus.


Me on paljonkin tehty maksaa (tosin hirven) kenttä oloissa. Joku tyhjä muovinen jätskirasia reppuun,
missä saa maksat huuhdottua ja siihen sitten hetkesi olueen likoon. Vaikka puoleksi tunniksi,
jos pitää heti kaadolla syödä. Ehtiipähän tulet tasoittua. Muurikalla homma käy hienosti.
Mukaan tarvii vielä sen voin, suolan ja pippurin.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1480

LähetäLähetetty: 13.06.2017 11:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turisti kirjoitti:
Hyviä ajatuksia / neuvoja overkill, tänks. Näetkö ettei kaadolla valmistamisessa ole onnistumisen mahdollisuuksia? Esim. suikaloiminen ja suikaleiden huuhteleminen paikan päällä ja perään valmistus.


Olen paistanut maksaa ihan kaadolla ilman pesujakin ja kyllä se onnistuu mutta vaatii sen että ampuminen/pistäminen on onnistunut hyvin. Jos maksaan jää verta alkaa se kuohumaan paistettaessa harmaaksi mössöksi ja käytännössä liian verisen maksan paisto ei tahdo onnistua mitenkään. Toki huuhtelulla ja liotuksella voidaan paljon pelastaa mutta lähtökohtaisesti jos liotus alkaa vaatimaan yön yli liotusta monessa vedessä voi vain miettiä mikä mahtaa olla paistien ja fileiden verisyys tilanne. Eli mielestäni maksa on erittäin hyvä indikaattori sen suhteen kuinka hyvin veret on saatu pois ruhosta.

Tuota pedon vinkkiä oluen käytöstä pitää kyllä syksyllä testata....


Viimeinen muokkaaja, overkill pvm 13.06.2017 11:24, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com