OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaasugrilli
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 19.04.2017 01:53    Viestin aihe: Kaasugrilli Vastaa lainaamalla viestiä

Eli millaisia kaasugrillejä erämiehillä on käytössä ja onko suosituksia millainen kannattaisi hankkia? Koko on päätetty, ja 4 polttimen grilliä ollaan etsimässä. Weber on varmasti merkkinä laadukas, mutta vaihtoehtoina on ostaa Weber, tai edullisempi grilli ja koiralle tutkapanta, joten nyt taidetaan päätyä edullisempaan ja tutkaan. Hiiligrillissä on oma viehätyksensä, mutta on ryökäle liian hidas ja työläs, joten sille tarvittaisiin nyt kaveriksi näppärämpi kaasukäyttöinen grilli. Tarkoitus on tehdä kesällä käytännössä kaikki ruoka ulkona ja en haluaisi ostaa joka kesälle uutta mallia. Eli mikä tai mitkä ovat hyväksi havaittuja kapineita Weberin lisäksi? Nuo aivan halvimmat on tyrmätty pois laskuista, koska eivät ole kestäneet vuotta pidempään, mutta onko siellä sanotaan 300-700€ välilllä mitä hyviä vaihtoehtoja ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota jos haluaa ruuantekovälineen useammaksi vuodeksi?

Itse lukisin valurautaritilät ehdottomiksi, parila pitää löytyä ja helppo puhdistettavuus olisi iso juttu. Parilan toki voi hankkia myös erikseen, mutta nostaa kokonaishintaa heti selvästi, ja joistain se löytyy kuitenkin suoraan. Ainakin tällä hetkellä tarjontaa on kaupoissa heikosti, eli jos on vinkata hyviä malleja, niin osaisi alkaa metsästää kauppaa mistä sellaisen voisi löytää nähtäväksi.

Millaisia lisävarusteita noihin löytyy ja mitä olette kokeneet hyödylliseksi? Nuo infrapunapolttimet olisivat varmaan joskus kivat, mutta oletteko huomanneet merkittävää etua? Sivukeitin on omasta mielestä aika turha, kun keittiö löytyy kuitenkin ikkunan toiselta puolen ja siellä voi tarvittaessa keittää. Joihinkin malleihin on saatavilla moottorilla toimivia vartaita, mutta saakohan tuollaisen kiinni melkeen mihin tahansa? Vaikuttaisi erittäin mielenkiintoiselta ja kokeilun arvoiselta kapineelta. Tuli mieleen esimerkiksi sisäfile vartaaseen pyörimään, sivelee itse tehdyt marinaadit pintaan, paistomittari kylkeen ja tuollainen erikseen myytävä savustus laatikko grilliin ja luukku kiinni. Ei tarvitse käännellä, joten savut pysyy sisässä ja paistomittarilla tietää milloin on valmista. Saattaisi saada mukavaa vaihtelua perus grillaukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 19.04.2017 12:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksinkertainen vastaus on kyllä valitettavasti se ettei Weberin tasoista vehjettä kyllä löydy ainakaan halvemmalla. Nimimerkillä kokemusta on. Tollainen 400 vehje kesti 3,5vuotta josta viimeinen vuosi meni kyllä jo aika pyhällä hengellä. Itse ottaisin (otin) Weberin kolmella polttimolla, sen saa tarjouksesta jo tohon 300-700 budjetin ylärajaan. Neljäs poltin ei mielestäni anna mitään varsinaista lisäarvoa, jos ei hiukan isompaa pinta-alaa nyt varsinaisesti usein tarvitsee.

Jos nyt kuitenkin halutaan pysyä poissa weberistä voisi joku https://www.bauhaus.fi/kaasugrilli-broil-king-crown-cart-410.html olla vaihtoehto, Broil Kingit on ainakin ulkoisesti ihan hyvälaatuisen oloisia. Puhdistettavuus, varaosien saanti, lisävarusteet ja kokonaislaatu tekee kyllä Weberistä sen ykkösen.


Infrapunat on varmasti hyvä lisä, mutta ei taida kyllä hyvissä merkeissä vielä saada tolla budjetilla. Sivukeitintä käytän itse paljon, mökillä en juuri viitsi paistaa/keittää sisällä kun tilat on aika pienet. Vartaita saa sekä merkkikohtaisia hemmetin kalliita sekä tarvikevehkeitä jotka sopii jos sopii, nämäkin yleensä hintavia. Purulaatikkoa tulee käytettyä aina välillä, tosin savustus hoidetaan yleensä smokerilla tai muurikan putkisavustimella eväästä riippuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras_a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2013
Viestejä: 1953

LähetäLähetetty: 19.04.2017 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on saman tapainen mitä tuossa linkissä oli. Mutta eri merkkinen. Hyvin on toiminut vakkkei olekkaan weber.

Lisävarusteista sanoisin, että 2 nestekaasupulloa helpottaa vatutusta aika lailla. Mikään ei harmita niin kuin jos olet aloittamassa grillailua ja nestekaasu loppuu kesken kaiken.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 19.04.2017 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on ollut nyt jonkun vuoden Broil Kingin Crown 490, ja eipä tuosta ole mitään valittamista.
Laadukkaan oloinen ja vastaava Weber olisi maksanut yli tuplaten. Tuossa mallissa on neljä poltinta
alhaalla, sivukeitin, takapoltin ja verkkovirralla toimiva varras. Polttimet ja lämmönjakolevyt rosteria.
Kansi tuplakuorinen, kaasupullo mahtuu hyvin alakaappiin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
jansir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hel 2016
Viestejä: 715
Paikkakunta: Napapiirin antisankari

LähetäLähetetty: 19.04.2017 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

viisi vuotta ollu Landmannin rilli 4+1 polttimella, tarpeeksi iso jotta pystyy jo useemman ihmisen ruuat kerralla rillaamaan. Olisko ritilä + parila-ala yhteensä joku 60x35 cm ja ylätaso vielä erikseen 60x15 cm. Ainaki ite ollu tyytyväinen
_________________
En tiedä mistään vielä mitään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 19.04.2017 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Landmann ollut myös itsellä mielessä. Isä ukko osti sellaisen muistaakseni 2006, ja vielä on täysin hengissa ja asiallisen oloinen laite muutenkin. Toki sitähän ei tiedä oliko tuurilla hyvä yksilö, tai oliko sellainen malli joka kestää pidempään kuin keskiverto Landmann. Nyt hieman ihmetellyt ja pohtinut olisiko esimerkiksi Landmann Avalon 4.1 sellainen hyvä peli. Monet muut merkit kuulostaa omaan korvaan oudolta, joten laadusta ei osaa sanoa yhtään mitään. Weber on tietysti oma lukunsa, mutta maksaakin se sitten tuplaten. Samaa laatua en oletakkaan tietysti saavani, mutta sellainen useita vuosia kestävä ja asiallinen olisi mukava saada hieman edullisemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9977
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 19.04.2017 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itellä isommasti kokemusta vain muutamasta Mustangista (kaikki surkeita pidemmän päälle)
ja Weberin Spirit E310 sekä Q3000 -malleista.

Omalta terassilta löytyy tuo Spirit E310, eikä siinä ole mitään vikaa. Ainoastaan se,
että tullut käytettyä myös tuota Q3000 mallia ja todettua se vieläkin paremmaksi.
Varsinkin grillin puhdistus on yhtä juhlaa tuon Q3000 -mallin kanssa. Se on myös yllättävän iso,
vaikka pallogrillimäinen olomus viestii muuta... Näyttäs olevan vain 5 cm kanttiinsa pienempi
grillaus ala kuin tuollaisessa 4-polttimen Landmanissa. Tehot Q3000 kyllä riittää polttamaan vaikka isonkin läjän pihvejä.

Näin keväällä aina palkitsee, kun muistelee, miten Mustangit piti aina todeta parin vuoden
käytön jälkeen puhkiruostuneiksi. Weberi on saattanut jäädä vaikka putsaamatta viimeisellä
grillauksella, mutta ei kun pönttö kuumaksi ja pienen käristyksen jälkeen harjaa, niin se on kuin uusi, eikä ruostetta missään.
Varsinkin tuon Q-mallin kuupan työntää puhtaaksi ihan käden käänteessä. Spiritissä on vähän
enemmän peltejä harjailtavana, monimutkaisemman rakenteen johdosta.

Että suositelen kyllä lämpimästi kaikille kunnon grilliä kaipaaville Weberin Q3000...
On kunnon valurauta ritilät loistavalla emaloinnilla, kannet valualumiinia ja rosteripolttimissa tehot kohillaan.
Näkyy olevan Motonetissä 529€. Viime kesänä Gigantti myi kampanjassa hintaan 444 €, saa nähä tuleeko tänä kesänä tarjousta.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 19.04.2017 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aina grillatessa kiitän itseäni siitä, etten ole ostanut paksaa grilliä, vaan ostin Weberin. Ritilät ja grilli muutenkin kiitettävän helppoa pitää puhtaana. Saa keskittyä täysin ruoan valmistukseen eikä tarvii kikkailla paskojen paistoalustojen kanssa. Ruostumattomat polttimet oli käyttövalmiit talven jälkeen ilman mitään huoltoa. Se oli vaan huppu pois päältä ja startista käyntiin. Teho riittää mainiosti ainakin omaan käyttöön, eikä isommallekkaan porukalle ole jäänyt kokkaamatta. Itellä siis aloittajan tarvetta pienempi malli Q3000, eli kahdella polttimella. Polttimia on kuitenkin kolmessa rivissä siten, että isompi poltin lämmittää etu ja takaosassa ja pienempi poltin krillin keskellä. Hintaa oli tosiaan viime keväänä tarjouksessa ~450 € että oishan sillä saanu 2-3 mustangia, mutta enpä ole paljo halpoja krillejä kaivannu. Sen verran on kokemusta noista mustangeista ja muista ruosteläjistä, että ihmeitä pitää tapahtua, ennen kun semmosta takapihalleni huolin.

Toki omat kokemukset Weberistä on vasta vuoden ajalta. Tiedän kuitenkin esimerkin siitäkin, että kaks kaveria osti samaan aikaan grillit. Toinen osti Weberin ja toinen samankokoluokan halvan peltipolttimen. Arvata saattaa kummalla on viiden vuoden jälkeen edelleen sama grilli ja kumpi on ostamassa jo kolmatta grilliä.


https://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/grillit-ja-kesatuotteet/WEBQ3000/weber-q3000-kaasugrilli
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 19.04.2017 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luojan lykky mie oon pärjänny samalla 4mm rosteripeltisllä puugrillillä 15 vuotta, ettei ole tullut kaasu mieleen. Kuulostaa kovin vaikealta.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 19.04.2017 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Luojan lykky mie oon pärjänny samalla 4mm rosteripeltisllä puugrillillä 15 vuotta, ettei ole tullut kaasu mieleen. Kuulostaa kovin vaikealta.


Aina tietenkin ei ihan kaikessa ole kyse vaan "pärjäämisestä"...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.04.2017 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riuden linjoilla, puulla mennään. Ja itsetehty grilli tottakai.

-Mutta ei se sovi johki rivariin nuo savuvehkeet, se on selvä.

-Tein muute giljotiinilla savustushaketta lepästä, vaahterasta ja omenapuusta, kerrankin kesän tarpeen.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 20.04.2017 01:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaasun etu on helppous. Työpäivän jälkeen (itsellä yleensä +12h) ajelee kotiin ja käy kaupasta nappaamassa lihaa matkaan. Kaasulla pääset paistamaan heti kun lihat on leikattu, hiiliä tai puuta odotellaan aika tovi. Omat kesälomat on syksyllä jahtikaudella ja töitä painetaan hulluna koko kesä, joten se hissukseen grillailu ei sovellu aikatauluun. Kivaahan se on mutta enemmän sellaista mökillä ajan kanssa touhua. Kaasulla saa hyvää ruokaa helposti. Ei tarvita voita, ei tarvitse käryyttää keittiössä ja tulella paistettu on vaan eri, kuin pannussa lämmitetty. Omasta mielestä maku on jopa eri parilalla paistetuissa tuotteissa, kuin tavallisessa valurautapannussa paistetuissa. Todellinen kulinaristi valitsee jonkun muun tavan kuin kaasun, mutta itse tykkään tehdä kaasulla ruokaa ulkona. Helppoa ja nopeaa, sekä kaiken lisäksi suheellisen terveellistä ja ennen kaikkea todella hyvää.

Kyllähän se weber himottaisi, mutta halvin 4 polttimen malli maksaa pitkästi toista tonnia. Mites tuollaisella kahden polttimen systeemillä onnistuu epäsuoralla tulella kypsytys? Eli toiseen laitaan polttimet päälle ja toisesta laidasta kiinni ja liha sinne. Hyvä taktiikka isomman köntsän valmistukseen, niin ei pääse pinnat palamaan. Ajattelin vielä jatkojalostaa ja käyttää savustuslastuja tuolla polttimien päällä tuomassa lisämakua. Ja saako noihin pienempiin webereihin sähköistä varrasta? Jotenkin noiden isompien köntsien kanssa alkanut kovasti houkuttaa ajatus automaattisesti pyörivästä vartaasta. Ei itselläkään normaali olosuhteissa ongelma pienen grillin kanssa ole kesken loppuva paistoala, mutta isommalla voi varioida melko paljon. Toki herkkään paistoalakin loppuu kesken jos tulee edes pari kaveria syömään. Itse tykkään laittaa rosamunda pottua folioon ja paistumaan, vihannekset tulee parilalla, pihvit ja jokunen pekoniin kääritty sieni kaverina, niin jo siinä alkaa olla kohtalaisen paljon tilan tarvetta. Harvoin grillaan pelkkää makkaraa tai pelkkää pihviä, vaan kaikki lisukkeet tehdään samalla grillissä jos grillaamaan alka ja tykkään ottaa kaikki suoraan grillistä pöytään.

Edit: Weberin q malli kyllä houkuttaisi helpon putsattavuuden kannalta, mutta on siinäkin paistoala sen 10cm lyhempi, kuin tuollaisessa 4 polttimen landmannissa. Ja jos poltinten tehoa ynnää, niin weber lupaa q mallille noin 6,5kw tehoa ja 3 polttimen malleille noin pyöreästi 9,5kw. Landmann avalon esimerkiksi 4x3,8 + sivupoltin, eli tuskin tehossa mahdottomia ainakaan häviää. Tuo on totta, että noita 200€ tarjous mustangeja on nähty ja loppuun poltettu, eivätkä tahdo toista saati kolmatta kesää nähdä. Weber on varmasti se kestävin, mutta se sopivan kokoinen 4 polttimen genesis maksaa kuitenkin 1300€ ja se tuntuu turhan kovalta hinnalta opiskelijan budjetista grillille. Eli nuo halvimmat unohdetaan suosiolla, kun niistähän nyt tajuaa jo kaupassa etteivät kestä, jos hieman heiluttaa ja tutkii materiaaleja. 500-700€ hintaluokkaan löytyy jo useampaa merkkiä, jotka eivät kaadu tuulessa, kannesta kun ottaa kiinni ja nostaa, niin huomaa että on tosiaan tehty metallista ja ritilät on jämerää valurautaa, eikä sellaisia mistä melkeen näkee läpi. Eli tuollainen keskihintainen aavistuksen laadukkaammin tehty kiinnostaa. Sen tiedän, että ehkä hieman työläämpi puhdistaa, ja vaatii sitä Weberiä enemmän, mutta jos siinä tutkapannan verran säästää, niin totta se on köyhän pestävä ahkerammin. Toki nuo pienemmät weberit sopisivat nippa nappa budjettiin, mutta täytyy kyllä miettiä tarkkaan käykö pieneksi. Mökiltä löytyy tuollainen 2 polttimen ja toinen 3 polttimen halpikset ja ne on kummatkin kyllä aika ahtaita. Jos pelkkää lihaa latoo grilliin, niin tila kyllä riittää, mutta pariloiden ja muiden kanssa kokonaisvaltaisempaa lounasta kokkaillessa tahtoo epätoivo iskeä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Q-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2014
Viestejä: 22

LähetäLähetetty: 20.04.2017 07:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://uppaa.fi/image/hY0

Tässä kuvassa vielä protovaiheessa ollut yläpuolelta lämmittävä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jansir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hel 2016
Viestejä: 715
Paikkakunta: Napapiirin antisankari

LähetäLähetetty: 20.04.2017 08:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja tähän täytyy myös varmaan mainita että pascaa ei todellakaan kannata ostaa. Ennen Landmannia ostin jonkun halpiksen joka ekalla startilla räjähti.. Ilmeisesti kaasusäädössä joku vika, päästi vain täysillä kaasua joka syttyessään muotoili koko grillin uudestaan.
_________________
En tiedä mistään vielä mitään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9977
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 20.04.2017 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä keskustelussa mainituilla Webereillä onnistuu myös epäsuora kypsennys,
tosin siinä lajissa saattaa Spirit mennä Q-sarjan edelle poltinrakenteesta johtuen.
Myös vartaita taitaa saada aikalailla malliin kuin malliin:
http://www.webergrill.fi/grillaustarvikkeet/varaosat/grillivartaat-m60r.aspx
Weberille on kyllä muutenkin saatavissa varmaan kaikki keksityt lisävarusteet, jos niillä haluaa hifistellä.

Onhan puuhiilloksella tunnelmallista käristellä lihoja, mutta ei se kyllä kovin kätevää mielestäni ole.
Tahtoo se hiillos olla aika vähän aikaa ns. makeimmillaan. Aikaakin menee siihen malliin,
että jätän sellaisen puuhastelun mieluusti eräkämpän kiireettömiin iltoihin.

Kunnon pihvin paistoon on kaasu mielestäni ihan ehdoton. Grilli saadaan nopeasti riittävän kuumaksi,
jolloin on helppo ottaa hyvä paistopinta lihoille, eikä mene homma keittelyksi.

Tulihan sitä eilen illalla taas biffit käräytettyä:


_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 1 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com