OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruiskusuolaus?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 20.12.2016 21:38    Viestin aihe: Ruiskusuolaus? Vastaa lainaamalla viestiä

Olisko, arvoisilla riistakokeilla, kokemuksia paistin ruiskusuolauksesta?
Olen tekemässä joulupöytääni peuran sisäpaistin. Olisko ruiskusuolaus ko. paistiin hyvä keino, vai vanha raesuolan pintaan hierominen?

Aion käyttää Himalajan vuorisuolaa, joka on aika karkeaa. Ruiskua varten ajattelin tehdä siitä n. 10% liuosta.

Kuinka paljon liuosta pitää ruiskuttaa paistiin? Voiko suolaa tulla liikaa? Jos, niin mikähän voisi olla oikea määrä? Kuinka kauan ennen paistamista suolaus pitäisi tehdä?

Olisin kovin kiitollinen ohjeista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joku vaan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2016
Viestejä: 443

LähetäLähetetty: 20.12.2016 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noin desilitra kiloa kohden olen itte käyttäny ja tulos on mielestäni ollut hyvä, pitoisuus on ollu se 10 prossaa ja merisuolaa oon käyttäny, muista tehä reikää joka puolelle tasaisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 21.12.2016 08:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos, joku vaan, selkeästä ohjeesta.
Sain tutulta eläinlääkärilta ns. lehmäneuloja. Aika paksuja jötiköitö ja ne sopii tavalliseen injektioruiskuun. Sillä luulis homman käyvän kohtuullisesti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joku vaan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2016
Viestejä: 443

LähetäLähetetty: 21.12.2016 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla mahtaa sitte olla samanlainen ruutta jota oon käyttäny, huuhtele hyvin suolakäsittelyn jälkeen, niin vielä, tuolla10% suolaliuoksella sä et saa sitä paistia"ylisuolattua" ja itte oon laittanu paistin uuniin het suolauksen jälkeen , sama suolapitoisuutta oon käyttäny myös loimulohelle mutta suolaus on tapahtunu sumupullosta tai katajanoksalla ripsimällä suoraa kalan päälle loimutuksen aikana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1193

LähetäLähetetty: 22.12.2016 08:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

7 % suolaliuos, vähän sokeria voi myös liuottaa mukaan. Painon lisäys 25 %, jätetään samaan liuokseen tasaantumaan vrk tai pari, ei mene yli vaikka olis pitempäänkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettäpena
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Hel 2014
Viestejä: 66

LähetäLähetetty: 22.12.2016 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omaan makuun 10 % liikaa. 5% ruiskutus tiheään ja 12 tuntia vähintään samassa liuoksessa niin hyvää tulee. Maku asia tietysti kuinka suolaisesta tykkää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1193

LähetäLähetetty: 22.12.2016 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo se on just näin monessa ohjeessa on 8 % ja sillä tulee kyllä semmonen tupakkimiehen suola Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 23.12.2016 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Isot kiitokset hyvät herrat!

Tänään suolaan ja huomenna uuniin.
Raportoin lopputuloksesta, mikäli jään henkiin! Laughing

Hyvää ja maukasta joulua kaikille foorumilaisille!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 472
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 23.12.2016 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.nimaab.se/se/art/saltlakespruta.php tällänen on ollu jo montavuotta itellä siinä neulass on myös pitkin sivua reikiä että lykkää kunnolla suolavettä myös sivuille kun on isompeja paisteja ja varsinkin isommissa saa kattoo ettei jää sisältä suolaamatta huomannu joskuss että on jääny pikkupala keskeltä suolaamatta.Ei mitään joss nopeesi syödään mutta joss on pitemmmänaikaa niin saattaa pilata makua.On kyllä sekkane pikkune ns.sairaanhoitajan ruisku jota käytän apuna kun suolaan hirvensydämmiä tahtoo tulla suolavettä ulos vähän jokapuolelta ulos isommalla ruiskulla.Teen sitä suolavettä reilusti n.7-8dl suolaa 10.l.vettä ja 2-3dl.sokeria.menee aina vähän hukkaan kun ruiskusuolaa tulee ulos jostain reijästä kannattaa tökkiä kunnolla näkee kun paisti rupee pullottaan.sitte annan tasautua samass suolavetess 2-3päivää.kannattaa aloittaa paistaminen alhaisemmassa lämpötilassa ja sitten nostaa käyttää paisinlämpömittaria niin näkee koska ok.nää on kokemuksiani kun oon savustellu lihoja en oo kuskaan ruiskusuolannu kun oon uunissa paistanu jaa kyllä joskus kun oon lykänny marinaarit sisään paistiin.Huomannu joss aloitan savustaan korkeimmalla lämmöllä (100-120) niin tulee suolavetet uloss ja joss isompia savustelee 10-14tuntia niin paras ajaa ensin 70-80astees niin ettei tuu kuivaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 25.12.2016 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin!
Paistia maisteltu ja hyvää tuli. Suolaus onnistui, näin ekekertalaiela, vähintäänkin kohtuullisesti.

Kiitos kaikile oivasta opastuksesta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Antonov
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 779

LähetäLähetetty: 26.12.2016 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla videolla näkyy käyttämäni suolaustyyli ruiskusuolauksessa. Hyvää on tullut Wink

https://www.youtube.com/watch?v=y-eyHXr5Dww
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joku vaan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2016
Viestejä: 443

LähetäLähetetty: 26.12.2016 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hieno homma ett maistuvaa tuli, jokaisella on varmaan omat niksinsä ja ohjeensa kuinka hyvää tulee, itte aattelin jossakin vaiheessa lisätä suolaveteen hiukan savuaromia ja kattoa mitä tulee?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2009
Viestejä: 113
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 11.11.2017 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostetaan aihetta kysymyksen merkeissä. Kunnon suolaruisku ois hakusessa ja kysymys kuuluu saako linkin http://www.spitjack.com/mm5/graphics/00000001/BRINE-PUMP-MEAT-INJECTORd.jpg mukaista suolaruiskua mistään liikkeestä Suomesta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
psk123
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2005
Viestejä: 773

LähetäLähetetty: 11.11.2017 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://myllyposti.fi/tuote/dick-suolaruisku/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14811
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 12.11.2017 08:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpa suolanen hinta! Shocked
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com