OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haavakon lihan laatu?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 07.01.2018 08:14    Viestin aihe: Haavakon lihan laatu? Vastaa lainaamalla viestiä

"Arvonnassa" osui kohdalle haavakko peurapukki. Juoksi muutaman tunnin ennen kuin saatiin kaadetuksi. Lihat näyttävät ihan hyviltä, mutta eikös tuollainen stressi aiheuta lihaksiin kaikenlaista ns. riistanmakua?

Onko asialla merkitystä lihan makuun/käyttökelpoisuuteen ja jos, niin onko mitään tehtävissä? Kaato eilen ja nyt orressa n. +5 asteessa kylmiössä. Auttaako kenties pidempi riiputus?

Olisin erittäin kiitollinen vinkeistä, sillä pukki on ihan kohtuullisen kokoinen ja lihaa siis jonkin verran. Säälittäisi laittaa kaikki koiralle! Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 17667
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.01.2018 09:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voisin väittää ettei kukaan tai ainakaan 99,999% ihmisistä pysty maistamaan tota onko eläin ollut stressaantunut pari tuntia ennen kuolemaansa vai ei. Joskus peuroissa olen törmännyt pahan hajuisiin ja makuisiin yksilöihin mutta neki on ammuttu kytikseltä hyvillä osumilla eli stressimausta ei ole kyse.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 7224
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 07.01.2018 09:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Syötävää on ja varmasti myös hyvää. Jos osaa valmistaa vaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14659
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.01.2018 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eli osuman laatu tietty ratkaisee, missä oli reikä??

mahaosumissa pitkälla toimitusajalla menee pska verenkieroon ja leviää ympäri elukkaa. masituu leikkasipa kinkkua tai niskaa. lihasosumalla ei mitään merkitystä, esim. jalka poikki. tulehduselukoilla, kuumeisilla tehdään keittokoe, yksinkertaisesti paistat kikkareen ja maistat maistuuko.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 3768
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 07.01.2018 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja yleisesti ottaen noille haavakoille ei suositella pitkää riiputusaikaa. Lihoiksi ja ruuaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 08.01.2018 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos arvoisat herrat!
Maha pysyi ehjänä, mutta olihan siellä konehuoneessa mössöä.

Huomenna olisi tarkoitus leikata lihat. Ei liene sitten tarkoituksenmukaista enää mureuttaa vakuumissa? Siis suoraan vaan pakkaseen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com