OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Bresaola, ilmakuivattua hirveä.

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 23.12.2017 11:13    Viestin aihe: Bresaola, ilmakuivattua hirveä. Vastaa lainaamalla viestiä



Bresaola on homman nimi. Tämä oli eka kokeilu hirven pyöröpaistista.

-Paistista kaikki kalvot ja rasvat pois pinnasta. Ison pyöröpaistin leikkasin pitkittäin kahtia.
- Upota paistit hyvään punaviiniin. Valkosipulia, rosmariinia, pippuria, laakerinlehtiä, timjamia maun mukaan sekaan. Paino päälle ettei paistit nouse pintaan ja pinnalle niin paljon oliiviöljyä että pinnassa on ilmaa läpäisemätön kalvo.
- Anna olla jääkaapissa 2 viikkoa.
- Ota paistit viinistä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Hiero pintaan suolaa niin paljon kuin pysyy. Itse käytin myös nitriittisuolaa, varmuuden vuoksi. Kääri harsoon ja sido narulla.
- Laita kuivaan, ilmavaan, alle 15 asteeseen paikkaan roikkumaan. Laita jotain alle keräämään tippuvaa lientä kun suola alkaa imemään nestettä lihasta.
- Odota 3-4 viikkoa (kun painosta on lähtenyt n.30%), avaa paketti ja nauti.
Jos tulee mustaa seittimäistä hometta niin heitä lihat roskiin. Jos alkaa tulemaan vihertävää hometta, pyyhi lihoja punaviinietikalla. Valkoista hometta saa olla ja valkoista kuivaa suolaa pinnassa.

Video ensimmäisen "muumion" avajaisista.
https://www.youtube.com/watch?v=RhMapOo4ZXg&t=6s
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 8865
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 23.12.2017 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliko hyyää?
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 23.12.2017 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Oliko hyyää?

Oli. Ens kerralla pikkusen vähemmän kuivatusta. Suolaa on riittävästi ja olutta kuluu Laughing
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 23.12.2017 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvännäköstä!

Mä vähän oikasen ja käytän kuivuria, tulee valmista 2:ssa vuorokaudessa.
Kovasuolassa n 6tuntia ja puoltoista vuorokautta kuivurissa.
Paras keli olis pikku pakkanen 3-8astetta, nii ois kuivempaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1604

LähetäLähetetty: 23.12.2017 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tätähän vois kokeilla tuossa keväämmällä kun kuivalihakausi alkaa.
Jotenkin tuo "alle 15 asteinen" ei oikein houkuttele.

Lisäksi kysymys, miksei suolaa laiteta jo marinadiin mutta vasta pintaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 23.12.2017 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:
Tätähän vois kokeilla tuossa keväämmällä kun kuivalihakausi alkaa.
Jotenkin tuo "alle 15 asteinen" ei oikein houkuttele.

Lisäksi kysymys, miksei suolaa laiteta jo marinadiin mutta vasta pintaan?

Jos "alle 15 asteinen" ei houkuttele, niin ei kannata syödä serranon- tai parmankinkkuakaan...

Löytyy myös reseptejä joissa suola laitetaan viinin sekaan.
Saa ihan itse jokainen kokeilla reseptiä mikä hyvältä tuntuu.
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1001

LähetäLähetetty: 25.12.2017 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Serranon- tai Parmankinkku tms kaltaiset tuotteet, bresaola mukaanlukien, valmistuu keskimäärin n. 12°C ja 75% ilmankosteudessa. Kuivalihat sitten erikseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1604

LähetäLähetetty: 25.12.2017 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaatinen kirjoitti:
Serranon- tai Parmankinkku tms kaltaiset tuotteet, bresaola mukaanlukien, valmistuu keskimäärin n. 12°C ja 75% ilmankosteudessa. Kuivalihat sitten erikseen.


Ei kai siinä mikään, jos on tilat missä tuon 75% saavuttaa niinkuin Espanjan tai Italian vuoristoseuduilla mutta nihkeä taitaa Suomen talven >90% ilmankosteuksissa ja nuissa lämpötiloissa yrittää valmistaa mitään ihmisravinnoksi kelpaavaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1001

LähetäLähetetty: 25.12.2017 22:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitappa kosteusmittari, niin yllätyt...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1001

LähetäLähetetty: 25.12.2017 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yllättävän kuivaa siellä on, vaikka muuta luulisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1001

LähetäLähetetty: 25.12.2017 23:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt esimerkiksi -1.6°C ja 74% +-5%, en ole kalibroinut tuota mittaria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com