OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vähän erikoisemmat ateriat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
korpinpoika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2014
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 21.07.2018 14:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapset halusivat joskus lampaita ja puolisoni sai jostakin ilmaiseksi pari pässinpoikaa. Jälkeenpäin ymmärsin miksi olivat ilmaisia. En ole miĺoinkaan nauttinut eläinten tappamisesta. Näiden poikien kanssa en kuitenkaan katunut mitään.
Lampaanliha on aina pyörinyt suussani, eikä nämä pässinpojat tehneet poikkeusta. Anoppi sen sijaan oli tyytyväinen kun sai pääsiäiseksi kunnolla paistia.
Kivekset säästin koska ne kuulemma ovat herrojen herkkua. Komeita pallukoita, onneksi ei itse tarvitse kantaa moisia.
Kyllähän ne valkosipulin kanssa.olivat viipaloituina ihan syötäviä, mutta solidaarisuudesta urosveljiä kohtaan otan mieluummin entrecoteeta. Naudan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpinpoika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2014
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 21.07.2018 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapset halusivat joskus lampaita ja puolisoni sai jostakin ilmaiseksi pari pässinpoikaa. Jälkeenpäin ymmärsin miksi olivat ilmaisia. En ole miĺoinkaan nauttinut eläinten tappamisesta. Näiden poikien kanssa en kuitenkaan katunut mitään.
Lampaanliha on aina pyörinyt suussani, eikä nämä pässinpojat tehneet poikkeusta. Anoppi sen sijaan oli tyytyväinen kun sai pääsiäiseksi kunnolla paistia.
Kivekset säästin koska ne kuulemma ovat herrojen herkkua. Komeita pallukoita, onneksi ei itse tarvitse kantaa moisia.
Kyllähän ne valkosipulin kanssa.olivat viipaloituina ihan syötäviä, mutta solidaarisuudesta urosveljiä kohtaan otan mieluummin entrecoteeta. Naudan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 21.07.2018 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

supipeijaiset on ollut mielessä jo useamman vuoden, mutta ei vaan ole ikinä eestynyt laittamaan testiin.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 21.07.2018 15:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kenguru taitaa olla eksoottisin liha mitä oon syöny.

Tavallisempia "erikoisuuksia" mm. Räkätti, joutsen, mufloni, maksalaatikko jäniksen maksasta,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpinpoika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2014
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 21.07.2018 15:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Petoeläinten liha kannattaa kypsentää todeĺla huolellisesti trikiinien vuoksi.
En ole niistä muuta syönyt kuin ķarhua Venäjällä ja koiraa(?) Aasiassa.
Ainakin Norjassa ja Virossa ilveskin on lautasella. En kyllä miitään noista söisi raakakypsennettynä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 21.07.2018 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin tuolla testillä tarkoitin nimenomaan trikiinitestiä
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
korpinpoika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2014
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 21.07.2018 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Petoeläinten liha kannattaa kypsentää todeĺla huolellisesti trikiinien vuoksi.
En ole niistä muuta syönyt kuin ķarhua Venäjällä ja koiraa(?) Aasiassa.
Ainakin Norjassa ja Virossa ilveskin on lautasella. En kyllä miitään noista söisi raakakypsennettynä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 1343
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 21.01.2019 10:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipäs nyt ole kukaan maininnut hylkeen- tai norpanlihaa.
Vanhemmasta hylkeestä tehty liharuoka tuppaa olemaan yllättävän "riittoisaa" pöydässä, voi olla aika tömäkän makuista. Nuori hylje ja norppa hyvin tehtynä ihan passeleita ruokana.

Eipä ole täällä mainittu hapansilakkaakan.
Kokeilpaapa vaan rohkeasti jos ette ole vielä maistaneet, sen verran pitää erähenkeä olla, että maistaa tuotakin. Ei siihen kuole ja kun kerran maistaa voi syödä lisäannoksen samalla kertaa leivän päällä ja lopuksi jos haluaa, niin pikku snapsi perään.

Allin rintalihoista saa hyvän käristyksen. Jos haluaa loivemman riistan maun,niin tekee uuden nesteen tuohon ja säästää ekan liemen pakkaseen muihin tarkoituksiin.
Onko kukaan testannut merimetsosta käristystä, pitäis sekin kokeilla seuraavaksi.

Savustetusta nahkiaisesta joko tykkää tai sitten ei. Ei oikein ole välimuotoja tuon suhteen, aika persoonallinen makuelämys. Ei ollenkaan kalanmakuinen tuo ympäräsuinen laji ruuaksi tehtynä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 21.01.2019 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ramiwolfin eväistä on ollut hylje alli ja savu nahkiainen. strömminkiä en ole maistanut, mut ruottissa haistanu, viimeistä kertaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2019 10:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustettu nahkiainen?

-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2375
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 21.01.2019 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Delfiiniä söin Venäjällä. Samasta ravintelista/klubista sai myös pössyä, eli oli vähän erilainen menu ku muilla. Delfiini ei eronnut valaan lihasta, jota taas oon syöny Norjassa.

Kengurua sai joskus Tampereella, ihan Hämeenkadun rautatieaseman puoleisessa pääsä olevasta ravintolasta. Maku muistutti hieman kuivattua (poron)lihaa.
Kuten myös jonki eläimen kiveksiä sai Tampereella Saludista, nekin piti tottakai maistaa.

Kauheen ronkeli en ole ruualle ja syön kyllä kaikkea mitä tarjotaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 21.01.2019 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Savustettu nahkiainen?

-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin.


Nakkilasta nahkiaset tuotu eteen. Sekä paistettuna että savustettuna, sekä etikassa liotetettuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2019 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Savustettu nahkiainen?

-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin.


Nakkilasta nahkiaset tuotu eteen. Sekä paistettuna että savustettuna, sekä etikassa liotetettuna.


Sieltä minäkin haen vaan savustettuja en ole nähny.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 21.01.2019 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
vekev kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Savustettu nahkiainen?

-Ihan paistettuna meilläpäin myyvät ja usein paistamolta haenkin.


Nakkilasta nahkiaset tuotu eteen. Sekä paistettuna että savustettuna, sekä etikassa liotetettuna.


Sieltä minäkin haen vaan savustettuja en ole nähny.
Paikkakuntalainen työkaveri aikoinaan toi.

https://www.painoindeksi.org/elintarvike/nahkiainen-savustettu.html

Myös tossa nahkiais paikassa ne paistetaan leppä halolla jolla voi myös laittaa sitä savunmakua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 21.01.2019 18:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Suurinta herkkua Very Happy Very Happy

Löytyy tot priimaa ja sit muutamia vuosikerta YLIpriimoja tosi herkuttelijoille Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com