OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Luonnonsuojelulain uudistus Ympäristöministeriö

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
wata
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2012
Viestejä: 1373
Paikkakunta: North carelia

LähetäLähetetty: 20.02.2020 00:14    Viestin aihe: Luonnonsuojelulain uudistus Ympäristöministeriö Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.ym.fi/lsuudistus

Linkin sivuilta pääsee kyselyyn jonka ovat järjestäneet kansalaisille.
_________________
”Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3572

LähetäLähetetty: 20.02.2020 07:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saipahan kirjoittaa mitä mieltä on esim susista ja korvauksista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 11322

LähetäLähetetty: 20.02.2020 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samoin ja tuulimyllyistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 884
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 20.02.2020 09:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, ympäristöministeriöhän lain mukaan kansalaisia kuuntelemalla haluaa osoittaa, että kyse on sitten myös kuulemisten perusteella tehtyä lainsäädännön toivottua uudistusta.
Kyllähän ympäristöministeriöllä on jo selvät sävelet mitä ja miten ne haluaa uudistukset tehdä, tämä kuuleminen on vain muodollista teatteria kuten aina ennenkin.

Heillä on jo hyvin tarkoin selvillä etukäteen, miten he luonnonsuojelulakia ja asetusta päivittämällä saavat sekä voivat kieltää, rajoittaa sekä estää metsästystä luonnonsuojelualueilla entistä tehokkaammin.
Voidaan siis olla edelleen tässäkin asiassa kokoaan suurempia.

Nyt luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen taatusti saadaan muutettua luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi, jolloin sen tavoiteen perusteella on helppoa perustella mitä tahansa toimenpidettä, kunhan muistetaan vielä esille tuoda koko maailmassa meneillään oleva lajikato.
Ja tällä mantran hokemisella on perusteltavissa ja toteutettavissa kaikki ne "lisätarpeet" uusien ja "välttämättömien" uusien luonnonsuojelualueiden perustamiseksi laajentamaan jo entisestäänkin laajoja luonnonsuojelualueita, joiden todellinen ja julkinen salaisuus on ympäristöministeriön "tarve" saada kielletyksi metsästys. ( Joka on muuten oikeasti osa uusiutuvien luonnonvarojen kestävää käyttöä, jota jo nykyinenkin luonnonsuojelulaki voisi "tukea" paremmin)

Tulee olemaan mielenkiintoista, että miten käy ja totetutuu entisen muotoilun mukainen lause luonnonsuojelulaissa joka kuului: luonnonympäristön kestävän käytön tukeminen eli kun nykyinen luonnonsuojelulakihan ei ole kuten Ruotsin luonnonsuojelulaki, jonka avulla myös säädellään oikeasti esim. uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä, niin mitenhän muutos ja lakimuutos toteutuu tässä kohdin osana lainmuutosta ?

Tässä asiassa pitää olla erityisen hereillä maa- ja metsätalousministeriön sekä eräväen, ettei homma karkaa ymäristöministeriölle lopullisesti.

Toinen mielenkiintoinen seikka ja ristiriita tulee olemaan se, kun vanhojen kansallispuistojen lait asetukset tulisi päivittää/uudistaa nykyisen luonnonsuojelulain kiemuroihin, kun nuo vanhat asetukset sallittuine käyttö ja kieltomääräyksineen on tehty vanhan luonnonsuojelulain aikaan, jolloin niiden mm. niiden metsästyksen sallivuus voi olla huomattavasti laajempaa kuin nykyisellä luonnonsuojelulailla olisi mahdollista.

Esim. Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa ON MYÖS MUU METSÄSTYS SALLITTUA PAIKALLISILLA ASUKKAILLA, mikä tarkoittaa kaikkea metsästystä, mutta johon pitää saada kirjallinen lupa Metsähallitukseltä.
Tässä on vain se pikku ongelma, kun Metsähallitus ei ole koskaan myöntänyt kenellekään yhtään ainoaa metsästyslupaa edes pienpedoille, vaika tuolla kansallispuiston alueella on ollut erittäin merkittäviä ongelmia pienpetojen osalta paikallisille lintukannoille jo todella pitkään.

Kolmas mielenkiintoinen ongema on se, että kun nämä vanhat kansallispuistot on perustettu, niin niiden perustamislaissa on määritetty, ettei noiden suojelualueiden määräyksiä voida muuttaa aiemmasta, mikä on taas ristiriidassa nykyisen luonnonsuojelulain kanssa.
Tämän asian ympäristöministeriö yrittää yleensä kiertää perustamalla/laajentamalla vanhoja kansallispuistoja, jolloin he voisivat sitten tälle "uudelle ja laajemmalle" suojelualueelle ottaa käyttöön uuden luonnonsuojelulain mukaiset ja entistä tiukemmat kiellot metsästykselle ja samalla he voisivat kumota nuo vanhat säädäkset uudella lainsädännöllä.

Neljäs ongelma tulee siitä, kun on myös jo aiemmin päätetty sellainen linjaus luonnonsuojelualueiden metsästyksen järjestelyasioiden hoitamisessa, että OLENNAISIA MUUTOKSIA METSÄSTYSKÄYTÄNTÖIHIN EI SAISI TEHDÄ,mikä tarkoittaa seuraavaa.

Esim. jos alueella on saanut aiemmn harjoittaa hirvenmetsästystä, niin sitä ei voi muuttaa pelkästään pienriistan metsästämiseksi tai vastaavasti jos tuolla alueella on saanut metsästää ennen vain pienpetoja ja vesi- tai kanalintuja, niin tällöin ei olisi mahdollista laajentaa käsitettä koskemaan enää hirvieläinten metsästystä tulevaisuudessa.

Tässä kohdin Itäisen Suomenlahden kansallispuiston osalta tullaan näkemään ihmeellinen show.

Ympäristöministeriö yrittää lytätä kaikin keinoin tuon alueen perustamisasetuksen mukaisen kaiken metsästyksen sallivuuden, jotta tuo asia saataisiin pois näkyvistä julkisuudesta.
Ympäristöministeriö on yrittänyt peitellä ja vähätellä tuon kansallispuiston kaikkea metsästystä tukevaa asetustekstiä ja julkisuuteen tiedoksi saamista kymmeniä vuosia pimittäen koko asian paikallisilta asukkailta jo alusta lähtien mm. jättäen koko perustamisasetuksen mukaisen tekstin metsästyksen sallimisesta pois alkuperäisestä kansallispuiston järjestyssäännöstä.
Ai miksi ympäristöministeriö on yrittänyt peitellä tätä Itäisen Suomenlahden kansalispuiston kaiken mahdollisen metsästyksen sallivuutta pois julkisuudesta ?
Yleensähän ympäristöministeriö esittää, että vain Pohjois-Suomen kansallispuistoissa on mahdollista olla laajempia metsästyskäytäntöjä paikallisilla asukkailla ja näillä Etelä-Suomen pienemmillä kansallispuistoilla jotka sijaitsevat vielä tiheämmin asutuissa ympäristöissä ei "voitaisi" mm. vaaran aiheutumisen vuoksi sallia laajempia metsästyskäytäntöjä harjoitettavaksi.
Todellinen syys siihen on se, että kun täällä olisi NIIN PALJON IHMISIÄ KANSALLISPUISTOJEN ALUEELLA, JOTKA LUOKITELTAISIIN PAIKALLISIKSI ASUKKAIKSI, jolloin he kaikki voisivat saada periaatteessa metsästysluvan noille alueille.
Tämän takia Metsähallitus ja ympäristöministeriö höpöttää seuraavaa pas...kamantraa julkisuuteen:
Pohjois-Suomessa paikallisen asukkaan määritelmä olisi oltava kuntakohtainen ja Etelä-Suomessa KYLÄKOHTAINEN !
Niin tavanomaisen OBJEKTIIVISTA toimintaa taas kerran tältä meidän punavihervoittoiselta luonnonsuejelusakilta.

Tälläistä on Suomessa ympäristöministeriön toimintamalli ja tavat "luonnonsuojelussa", jossa käytännön toiminnassa sitä toteuttaa Metsähallituksen luontopalvelu toimiessaan ympäristöministeriön alaisuudessa luonnonsuojelualueilla, joita Metsähallitus hallinnoi yleisesti siis Suomessa.
Tämä kaikki on mahdollista, kun luonnonsuojelulain mukaan ylin päätäntävalta luonnonsuojeluasioissa on ympäristöministeriöllä, joka tekee myös esitykset luonnonsuojelulain muutosesityksiin Suomessa, jotka eduskunta kumileimasin tavoin yleensä kiltisti hyväksyy kerta toisensa jälkeen ja me metsästäjät sekä paikalliset asukkaathan olemme saaneet tästä kyydistä nauttia jo pitkään.
Eikä mikään tule muuttumaan Suomessa tästä parempaan päin tällä menolla.
Ehkä äänestysmuutoksen avulla vaaleissa olisi vihdoin mahdollisuus tehdä tarvittavia korjausliikkeitä tulevaisuudessa, mutta se vaatisi oikeasti aktiivisuutta vaaleissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xyxy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2007
Viestejä: 2166

LähetäLähetetty: 20.02.2020 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lähtökohtaiseti Eduskunta säätää lait, tällä YM:n kysely on irvokasta pilaa parlamentarismille, koska vastaajista valtaosa on viherpiiperöporukkaa ja vain heidän näkemyksensä vaikuttavat.

Tulee huomioida, että Suomen pinta-alasta noin neljännes on jo suojeltu eriasteisesti ja valtaosa EU:n tikasti suojelluista metsistä on Suoemssa

Kaikilla suojelualueilla tulee sallia metsästys ja kalastus, koska ne ovat osa alukuperäisen Suomen luontoa (ainakin jääkauden jälkeisenä aikana)

Ihmisen asema yhtenä suurpetona tulee vihdoin tunnustaa ja sallia nykyista vapaampi (luonnollisempi) kilpailu suurpetojen kanssa. Petokantoja tulee rajoittaa siten, että ihmiselle riittää aina metsästettävää.

Maahan tulee saada alueelliset itsenäisesti ja alueen asukkaiden suorassa (maakuntavaalit) kontrollissa olevat elY -keskukset.

SYKE ja YM tulee saattaa kansan kontrolliin tai toiminnat hajottaa muiden ministeriöiden alaisuuteen.

Siinä muutama näkemys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3572

LähetäLähetetty: 20.02.2020 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elyt ja luket ovat monelle ihmisille suojatyöpaikkoja. Pitää järjestää monenlaisia projekteja, että pystyy ostamaan rehuja kaupasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 18781

LähetäLähetetty: 20.02.2020 11:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Elyt ja luket ovat monelle ihmisille suojatyöpaikkoja. Pitää järjestää monenlaisia projekteja, että pystyy ostamaan rehuja kaupasta.
Taatusti näin. olen aina naureskellut Baijerin työvoimahllinnon poliittiselle osastolle. Ei naurata enää lainkaan. Pelkkää ämmähommaa ja tyystin tarpeetonta touhua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com