OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

JAuhelihan pakkaaminen vakumipusseihin
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 866
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 26.02.2020 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vakuumiin laitetaan meilläkin, kukin tavallaan kun tuo mylly jauhaltaa vaikka koko hirven varttitunnissa. Paras lopputulos asiantutijoiden mukaan taitaisi tulla jos jauheliha-aihiot jauhaisi vasta ennen ruoaksi valmistamista, jauhelihaan kun jää aina paljon ilmaa kokolihaan verrattuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 3096
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 26.02.2020 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EIVA kirjoitti:
Vakuumiin laitetaan meilläkin, kukin tavallaan kun tuo mylly jauhaltaa vaikka koko hirven varttitunnissa. Paras lopputulos asiantutijoiden mukaan taitaisi tulla jos jauheliha-aihiot jauhaisi vasta ennen ruoaksi valmistamista, jauhelihaan kun jää aina paljon ilmaa kokolihaan verrattuna.

Olisi joskus mukava nähdä, minkä laatuista tuollainen vartti/hirvi mylly tekee jauhelihasta.

Eikä meilläkään jauhelihaa emäntä vakumoi. Pakastepussiin ja imaisee enimmät ilmat pois. Varmaan olisi laadukkaampaa kevättalvella, mutta näkyy tuo häviävän noinkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1819

LähetäLähetetty: 26.02.2020 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauheliha ilman muuta vakuumiin. Viime vuosina sitä on meidän porukassa tehty 30-35 kg per lärvi, 2-3 jaossa. Olen tehnyt 1,2 kg annoksia, koska valmistan kerralla isomman määrän sapuskaa, josta osa takaisin pakkaseen. Toinen etu on se, että pussit on isompia, jolloin j-lihan pussiin laitto helpottuu.

Pussin suu kannattaa taittaa aika reilusti, että pysyy varmasti kuivana. Isolla reikäkauhalla, siis semmoisella litteällä, saa riittävän isoja paloja pussiin. Punnitsen joka pussin. Sitten painellaan littanaksi, nurkkia myöten ja koneeseen.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 11993

LähetäLähetetty: 26.02.2020 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
EIVA kirjoitti:
Vakuumiin laitetaan meilläkin, kukin tavallaan kun tuo mylly jauhaltaa vaikka koko hirven varttitunnissa. Paras lopputulos asiantutijoiden mukaan taitaisi tulla jos jauheliha-aihiot jauhaisi vasta ennen ruoaksi valmistamista, jauhelihaan kun jää aina paljon ilmaa kokolihaan verrattuna.

Olisi joskus mukava nähdä, minkä laatuista tuollainen vartti/hirvi mylly tekee jauhelihasta.

Eikä meilläkään jauhelihaa emäntä vakumoi. Pakastepussiin ja imaisee enimmät ilmat pois. Varmaan olisi laadukkaampaa kevättalvella, mutta näkyy tuo häviävän noinkin.


Itellä ollu sekä että, mitään maku eroa huomannu, samoin et hyvin on kitusiin uponnu, itel ja muksuil.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 866
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 26.02.2020 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koneteollisuus Oy:n lihamyllu LM-22, 3mm. terä, lihalaatikollinen kerralla tuuttiin, voimavirta mylly, ei tukehdu isoihinkaan paloihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 12964
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.02.2020 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en noihin yhteislihoihin sekoa, on senverran huoletonta veikkoa osa että itse en moista pskaa söisi.

-Suunnilleen lattialta poimitut ja rasvat/kalvot/veriset myllyyn vaan... Hyvää tulee Rolling Eyes

-Ei toki kaikkia porukoita koske, en sillä sano.
_________________
kolmipiippu ja paikkatakki..🐺 benelli ja ajokki...🐶 houmeristi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mettäinssi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2012
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 28.02.2020 00:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mäki kirjoitti:
Itse laitan sopivan kokoisen vakuumipussin suoraan lihamyllyn (kenwood) teräputken ympärille ja jauhan massan suoraan pussiin sisään ja siitä vakuumiin (lava). Homma on hidasta mutta siistiä. Ennen pakastusta painelen pussukat tasapaksuiksi levyiksi.


Mulla suunnilleen sama. Jauhan suoraan pussiin, mutta taitan pussin reunat alas ja vaaka pussin alla eli täyttäessä näkee koko ajan paljonko pussissa on tavaraa. Kohtuullisen nopeaa yksinkin tehden verrattuna siihen että ensin jauhat erilliseen astiaan, josta lapioit pussiin ja punnitset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 14126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.02.2020 09:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä jauheliha vakumoidaan noin 400...500g erissä. Kohtuu työlästä, mutta mielestäni laatu on selvästi parempaa kuin ennen vakuumikonetta, ei pakkasenpuremia jne.

Littanaksi painellut levyt meilläkin, ennen vakumointia..

Mielenkiintoinen aihe, pitänee joskus tekaista tuommoinen sahattu tuoppi.

Sen olen huomannut kun on kaikenkokoisia pusseja, niin pienimmissä se sentinkin ero leveydessä vaikuttaa jouhevuuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1255
Paikkakunta: metsämaat

LähetäLähetetty: 28.02.2020 11:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheeseen liittyen: Ostatteko metripusseja joita pätkitte ja saumaatte 2 saumaa vai käytättekö valmiita pusseja ja selviätte yhdellä saumauksella?
_________________
Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1227
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 28.02.2020 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JukkaI kirjoitti:
Aiheeseen liittyen: Ostatteko metripusseja joita pätkitte ja saumaatte 2 saumaa vai käytättekö valmiita pusseja ja selviätte yhdellä saumauksella?


Itellä ollut käytössä sekä rulla että pusseja. Käytännössä pussit on mun mielestä parempi ratkaisu. Voisi olla tilanne toinen, jos vakuumikone olis vähän parempi ja saumoista tulisi 100% tiiviitä. Nyt tahtoo olla tilanne, että kaikki pussit ei sulkeennu samalla tavalla ja sen huomaa sitten kun tavaraa kaivaa pakastimesta. Jos vielä pitäisi kaksi saumaa per pussi saada onnistumaan, niin epäonnistumisen mahdollisuudet tuplaantuisi pusseihin verraten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7293
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.02.2020 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asiallinen vakuumikone ja laadukkaat pussit tai putki niin kyllä onnistuu saumat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hellokitty
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2012
Viestejä: 3201

LähetäLähetetty: 28.02.2020 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleisimmin tuo vuoto johtuu siittä kun tumpataan tavaraa lian täyteen ja partikkelit-nesteitä yms joutuu suoraan saumattavaan kohtaan. Eipä siinä auta laatu,eikä senpuoleen saumojen määräkään silloin. Kohtuus kaikessa ni hyvä tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 14126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.02.2020 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taisin ottaa joskus jotain Lavan 15x30cm pusseja, eli kapeita ja pitkähköjä.

Helposti jää tosiaan liharoiskeita polttosaumaan, kun ahtaaseen suuaukkoon kauhoo tavaraa.. Tuo tuoppitemppi vois noissa toimia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 908
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 28.02.2020 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hellokitty kirjoitti:
Yleisimmin tuo vuoto johtuu siittä kun tumpataan tavaraa lian täyteen ja partikkelit-nesteitä yms joutuu suoraan saumattavaan kohtaan. Eipä siinä auta laatu,eikä senpuoleen saumojen määräkään silloin. Kohtuus kaikessa ni hyvä tulee.


Toinen yleinen syy nähdäkseni on jäisten kalikoiden kolistelu niin tulee reikiä varsinkin ilmakanavapusseihin siksi kammiokone olis parempi kun pussit on paksumpia ja ilman noita imukanavia eikä myöskään nesteet pyri saumaan. Tosin jos lihaliemitiivistettä keittelet niin jääpalapussit toimii hyvin niiden pakastamiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7293
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.02.2020 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No se nyt on itsestäänselvyys että pakattavaa elintarviketta ei päästetä saumaan. Huono, siis halpa kone ja/tai pussit tuottavat varman epäonnistumisen. Kokemusta on sekä huonosta että nyttemmin hyvästä laitteesta. Jo tuo vähän toistasadan obhnordica näyttäisi toimivan hienosti. Epäilen, että sen halvemmalla ei hommasta selviä. Pitkäikäisyydestä ei vielä tiedä sanoa.

Meillä on sen verran kätevä emäntä että saadaan jauhelihatkin sotkematta pussiin. Voihan sen pussin sotkea kokonaisellakin lihalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com