OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

pikkukalaa umpiopurkkiin

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 494

LähetäLähetetty: 26.05.2020 21:45    Viestin aihe: pikkukalaa umpiopurkkiin Vastaa lainaamalla viestiä

Luulen että muutkin ahneuttaan/nuukuuttaan tässä seurakunnassa harrastavat pikkukalojen umpioimista lasipurkkiin. Minkälaisia mausteita millekin lajille olette käyttäneet?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäinssi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2019
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 26.05.2020 22:35    Viestin aihe: Re: pikkukalaa umpiopurkkiin Vastaa lainaamalla viestiä

tee667 kirjoitti:
Luulen että muutkin ahneuttaan/nuukuuttaan tässä seurakunnassa harrastavat pikkukalojen umpioimista lasipurkkiin. Minkälaisia mausteita millekin lajille olette käyttäneet?


Meillä umpioidaan enää oikeastaan vain särkeä. Mausteeksi tomaattipyrettä, laakerinlehteä, musta- ja valkopippuria, suolaa. Siinäpä se. Älyttömän hyvää Very Happy Öljyä toki mutta se nyt ei varsinainen mauste ole. Joskus on laitettu vähän sipulia mukaan mutta yleensä ei.

Ahventa on joskus säilötty ja se todettiin meidän suissamme parhaaksi ilman tomaatinmakua ja ilman laakerinlehteä.

Nykyisin, kun aikaa on, fileeraan nahattomaksi ja ruodottomaksi kaikki pikkuahvenet. Ihan pienetkin. Sen vuoksi ei enää tule affenta umpioitua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäinssi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2019
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 26.05.2020 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinasi äkkiseltään unohtua yksi tärkeä ainesosa: Etikka. Kalalajista riippumatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 494

LähetäLähetetty: 27.05.2020 08:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mehtäinssi kirjoitti:
Meinasi äkkiseltään unohtua yksi tärkeä ainesosa: Etikka. Kalalajista riippumatta.


Etikkaa??? Paljonko?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 659
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 27.05.2020 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On noita sinttejä tullut vintattua vuosien mittaan ja myös purkitettua.
Nykyisin nyljen pienet ahvenet,suuremmat fileiksi.

Muistin virkistämiseksi.
https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/ala-sailo-botuliinia-purkkiin/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäinssi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2019
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 27.05.2020 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee667 kirjoitti:
mehtäinssi kirjoitti:
Meinasi äkkiseltään unohtua yksi tärkeä ainesosa: Etikka. Kalalajista riippumatta.


Etikkaa??? Paljonko?


Oman maun mukaan 1-5 rkl/kg kalaa. Joskus luin ohjeen : 1 kg kaloja > 3 rkl etikkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zeke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2008
Viestejä: 369

LähetäLähetetty: 27.05.2020 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osa resepteistä neuvoo että lasipurkin korkki vedetään kunnolla kiinni ja sitten uuniin.

Eikö purkki räjähtää paineesta kun sisältö lämpenee?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäinssi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2019
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 27.05.2020 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

zeke kirjoitti:
Osa resepteistä neuvoo että lasipurkin korkki vedetään kunnolla kiinni ja sitten uuniin.

Eikö purkki räjähtää paineesta kun sisältö lämpenee?



Kyllä kannet saa vetää kiinni kunnolla. Jos ne eivät ole tiukalla, sisällön lämpötila ei nouse välttämättä yli 100 asteen jolloin jää botuliiniriski. Tiukasta kiristyksestä huolimatta aina silloin tällöin joku purkki vähän vuotaa. Ne syödään ensimmäiseksi koska eivät ole umpioituneet. Ja siksi siis kannattaa latoa purkit uunipellille eikä pelkälle ritilälle. Säästyy uunin siivoamiselta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 494

LähetäLähetetty: 28.05.2020 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytättekö te ihan normi kierrekorkkikansia? Mulla on ollut sellaisia linkull suljettavia, joissa on tiiviste välissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zeke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2008
Viestejä: 369

LähetäLähetetty: 28.05.2020 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mehtäinssi kirjoitti:
... Jos ne eivät ole tiukalla, sisällön lämpötila ei nouse välttämättä yli 100 asteen jolloin jää botuliiniriski.....


Tuo on kyllä totta, muuten sisältö vain kiehuu n. 100:ssa asteessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 28.05.2020 09:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/190886/Kalan%20umpioiminen%20lasipurkkiin/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäinssi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2019
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 28.05.2020 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee667 kirjoitti:
Käytättekö te ihan normi kierrekorkkikansia? Mulla on ollut sellaisia linkull suljettavia, joissa on tiiviste välissä.


Joo, ihan normaaleja kierrekorkkikansia. Vanhoja hillo- ja sillipurkkeja. Maustekurkkupurkkeja yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com