Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tee667 Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2015 Viestejä: 731
|
Lähetetty: 26.05.2020 21:45 Viestin aihe: pikkukalaa umpiopurkkiin |
|
|
Luulen että muutkin ahneuttaan/nuukuuttaan tässä seurakunnassa harrastavat pikkukalojen umpioimista lasipurkkiin. Minkälaisia mausteita millekin lajille olette käyttäneet? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 379
|
Lähetetty: 26.05.2020 22:35 Viestin aihe: Re: pikkukalaa umpiopurkkiin |
|
|
tee667 kirjoitti: | Luulen että muutkin ahneuttaan/nuukuuttaan tässä seurakunnassa harrastavat pikkukalojen umpioimista lasipurkkiin. Minkälaisia mausteita millekin lajille olette käyttäneet? |
Meillä umpioidaan enää oikeastaan vain särkeä. Mausteeksi tomaattipyrettä, laakerinlehteä, musta- ja valkopippuria, suolaa. Siinäpä se. Älyttömän hyvää Öljyä toki mutta se nyt ei varsinainen mauste ole. Joskus on laitettu vähän sipulia mukaan mutta yleensä ei.
Ahventa on joskus säilötty ja se todettiin meidän suissamme parhaaksi ilman tomaatinmakua ja ilman laakerinlehteä.
Nykyisin, kun aikaa on, fileeraan nahattomaksi ja ruodottomaksi kaikki pikkuahvenet. Ihan pienetkin. Sen vuoksi ei enää tule affenta umpioitua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 379
|
Lähetetty: 26.05.2020 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Meinasi äkkiseltään unohtua yksi tärkeä ainesosa: Etikka. Kalalajista riippumatta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee667 Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2015 Viestejä: 731
|
Lähetetty: 27.05.2020 08:01 Viestin aihe: |
|
|
mehtäinssi kirjoitti: | Meinasi äkkiseltään unohtua yksi tärkeä ainesosa: Etikka. Kalalajista riippumatta. |
Etikkaa??? Paljonko? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 812 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 379
|
Lähetetty: 27.05.2020 12:29 Viestin aihe: |
|
|
tee667 kirjoitti: | mehtäinssi kirjoitti: | Meinasi äkkiseltään unohtua yksi tärkeä ainesosa: Etikka. Kalalajista riippumatta. |
Etikkaa??? Paljonko? |
Oman maun mukaan 1-5 rkl/kg kalaa. Joskus luin ohjeen : 1 kg kaloja > 3 rkl etikkaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
zeke Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Kes 2008 Viestejä: 811
|
Lähetetty: 27.05.2020 23:13 Viestin aihe: |
|
|
Osa resepteistä neuvoo että lasipurkin korkki vedetään kunnolla kiinni ja sitten uuniin.
Eikö purkki räjähtää paineesta kun sisältö lämpenee? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 379
|
Lähetetty: 27.05.2020 23:27 Viestin aihe: |
|
|
zeke kirjoitti: | Osa resepteistä neuvoo että lasipurkin korkki vedetään kunnolla kiinni ja sitten uuniin.
Eikö purkki räjähtää paineesta kun sisältö lämpenee? |
Kyllä kannet saa vetää kiinni kunnolla. Jos ne eivät ole tiukalla, sisällön lämpötila ei nouse välttämättä yli 100 asteen jolloin jää botuliiniriski. Tiukasta kiristyksestä huolimatta aina silloin tällöin joku purkki vähän vuotaa. Ne syödään ensimmäiseksi koska eivät ole umpioituneet. Ja siksi siis kannattaa latoa purkit uunipellille eikä pelkälle ritilälle. Säästyy uunin siivoamiselta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee667 Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2015 Viestejä: 731
|
Lähetetty: 28.05.2020 08:15 Viestin aihe: |
|
|
Käytättekö te ihan normi kierrekorkkikansia? Mulla on ollut sellaisia linkull suljettavia, joissa on tiiviste välissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
zeke Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Kes 2008 Viestejä: 811
|
Lähetetty: 28.05.2020 08:48 Viestin aihe: |
|
|
mehtäinssi kirjoitti: | ... Jos ne eivät ole tiukalla, sisällön lämpötila ei nouse välttämättä yli 100 asteen jolloin jää botuliiniriski..... |
Tuo on kyllä totta, muuten sisältö vain kiehuu n. 100:ssa asteessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 379
|
Lähetetty: 28.05.2020 10:19 Viestin aihe: |
|
|
tee667 kirjoitti: | Käytättekö te ihan normi kierrekorkkikansia? Mulla on ollut sellaisia linkull suljettavia, joissa on tiiviste välissä. |
Joo, ihan normaaleja kierrekorkkikansia. Vanhoja hillo- ja sillipurkkeja. Maustekurkkupurkkeja yms. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|