OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalintuhavainnot 2020
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 71, 72, 73  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jullimus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2017
Viestejä: 767

LähetäLähetetty: 04.02.2021 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokissa on vikaa jos metossa on huono liha mukamas
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 04.02.2021 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei saa sotkea keittäjiä ja kokkeja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.02.2021 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos ei vieläkään maistu niin kynittynä epäsuoralle hiiligrilliin 6 h. Nahkan alle silavaa niin paljon kuin menee ja sisuksiin kovia hedelmiä ja juureksia. Suola ja pippuri toki silavan kaveriksi. Narulla paketti kasaan. Aluksi kuumemmalla että lähtee hyvin kypsymään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6917

LähetäLähetetty: 04.02.2021 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metton rintaa omenapuuhakkeella 100-110 asteessa savustettuna, sisälämpötila 57 astetta. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun fileet oli syöty.....



On muuten maku ihan eri luokkaa kuin läpikypsäksi uunissa päkkyytetyllä metolla.
_________________
Kuolema tulee mustalla autolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 610
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 04.02.2021 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jalluri kirjoitti:
Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa.


Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 04.02.2021 15:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turisti kirjoitti:
Jalluri kirjoitti:
Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa.


Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks.


Tästä huomaa että makuja on monia. Omaan korvaan kuullostaa melkoiselta kuikkavelliltä tommonen käristys. Vähän niin kuin sisäfileestä tekisi tillilihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Klpr
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2011
Viestejä: 532
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.02.2021 15:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tapiok kirjoitti:
Metton rintaa omenapuuhakkeella 100-110 asteessa savustettuna, sisälämpötila 57 astetta. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun fileet oli syöty.....

On muuten maku ihan eri luokkaa kuin läpikypsäksi uunissa päkkyytetyllä metolla.


Maukkaan näköistä! Mikä oli savustusaika? Jep lähinnä huvittaa näiden entisten pojan kossien reseptit pekoniin kääritystä metosta jota pietetään 12h uunin syleilyssä.
_________________
sole mikhän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.02.2021 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turisti kirjoitti:
Jalluri kirjoitti:
Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa.


Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks.


Samalla tavalla kuin käristys tehdään. Ja kaljaa nesteeksi. Ihan hyvää on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34956

LähetäLähetetty: 04.02.2021 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäniksestä tulee kyllä paras käristys, paljon parempi kuin porosta, lintuja on tullut paisteltua metsässä mm. kivellä tai montussa ja joskus sorsaa savikuoressa, kannattaa kokeilla.
Järvisimpukoitakin on joskus syöty nuotion loisteessa pikaisesti kypsennettynä ja voisulan kera.

Käristystä ei kyllä kannata kailijalla pilata.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5242
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 04.02.2021 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla ei myös tuo linnun liha tahdo nykyisellään nielautua, vaikka voita ja paistinpannua on käytetty ihan kiitettävästi linnun lihan kanssa.

Joku tuollainen savustussydeemi voisi olla se, mikä herättäisi taas ruokahalun.

Syynä on se, että aikanaan tuli syötyä niin paljon linnun lihaa, että vieläkin korvantakuset työntää höyhentä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34956

LähetäLähetetty: 04.02.2021 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla tuon metton kanssa sama homma, tuli pentuna lapettua vissiin kiintiö täyteen.
Teeri sen sijaan on herkkua, vielä joskus kun jonkun saisi.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26295

LähetäLähetetty: 04.02.2021 21:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo asiantuntiat ei edes muista mille maistuu....

leikkeleenä meni ennen paljo nyttemmin tahtoo tulla pihveiksi ja eniten ihan vaan jauhelihana pitkästi toistakiloa yhestä ja siitä sitte kaikenmoista, mureketta, lihapullaa, makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa ym...
ja joka puhuu ettei ole hyvää on tuskin edes maistanu. ja havunmaku höpö höpö
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26295

LähetäLähetetty: 04.02.2021 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

varmuudeksi uusintana,,,mutta jääkööt
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34956

LähetäLähetetty: 04.02.2021 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauhelihaa metosta, niitä tulee sitten vissiin ammuttua ihan luokoon?

Näistä olemattoman vähistä taitas viittiä ampua vaikka olis herkumpaakin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5242
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 04.02.2021 22:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
joo asiantuntiat ei edes muista mille maistuu....

leikkeleenä meni ennen paljo nyttemmin tahtoo tulla pihveiksi ja eniten ihan vaan jauhelihana pitkästi toistakiloa yhestä ja siitä sitte kaikenmoista, mureketta, lihapullaa, makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa ym...
ja joka puhuu ettei ole hyvää on tuskin edes maistanu. ja havunmaku höpö höpö

Ei ole joo meillä havunmakua maistettu, joten se ei ole syy. Jauhelihaksi ei ole metsoa hennottu jauhaa, joten siitä ei ole kokemusta. Voisi olla toinen tuon savun lisäksi, mikä nälän herättäisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 71, 72, 73  Seuraava
Sivu 68 Yht. 73

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com