OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vanhan tilalle uusi, nopeutettu lupaprosessi ?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Weis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Mar 2022
Viestejä: 34

LähetäLähetetty: 20.11.2022 11:26    Viestin aihe: Vanhan tilalle uusi, nopeutettu lupaprosessi ? Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kenelläkään vahvistusta eilen radalla kuultuun huhuun tulevasta muutoksesta…että jos olet vaihtamassa vanhaa pyssyäsi uuteen niin että toimintatapa ja kaliiperi ei muutu niin lupaprosessi on täysin sähköinen ja uusi lupa ”melkein samantien” saatavilla ? Milloin tämä tulee ?
Entä se että patruunoiden osto menisi liikkeiden osalta niin että lupa tarkistetaan poliisin verkosta nykyisen lupakortin sijaan ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 13544

LähetäLähetetty: 20.11.2022 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi tuollainen muutos tulla joskus mutta ei näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa. Jälkimmäinen kuulostaa enempi mahdolliselta mutta toisaalta poliisin sähköisen asioinnin järjestelmät ovat vissiin taas vasta suunnitteluvaiheessa niin ehkä ei tuonkaan kanssa kannata alkaa pidättelemään henkeä.

Tuohon ensimmäiseen vielä sellainen kommentti ettei nykyinen toimintatapakaan varsinaisesti hidas ole, ongelmat ovat resurssoinnissa. Sitten kun pääsee jättämään lupahakemuksen (tämäkin tulevaisuudessa sähköisesti) niin parhaimmassa tapauksessa hakemus käsitellään heti, onhan kertomuksia että luvan on saanut heti mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BlueMarlin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 2251

LähetäLähetetty: 20.11.2022 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän hallituksen aikana aselakia ei avata eikä seuraavan hallituksen hankkeista voi kenelläkään olla tietoa. Sanoisin, että kyseessä on ns. tupakkapaikan juttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
leverman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 1184

LähetäLähetetty: 20.11.2022 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vahvasti epäilen että tuollaista ei tulla tässä maassa näkemään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Havumetsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Syy 2012
Viestejä: 965
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 20.11.2022 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon ostoluvan hakeminen sähköisesti piti tulla jo joskus 3-5v?? sitten. Kysyinkin siitä silloin poliisilta koska se järjestelmä on toiminnassa niin epäili jotain et siirtyy yhen kymmenen vuotta ainakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 13544

LähetäLähetetty: 20.11.2022 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliko jotain vuosisitten kun hommalle haettiin pääarkkitehtia tai pääsuunnittelijaa tai jotain, joka antoi ymmärtää että homma on "palaa lähtöruutuun" -tilanteessa. Vaikka etenisi suunnitelmien mukaan siihen tulee varmaankin vielä normaali julkishallinnon tietojärjestelmäuudistuksiin liittyvä useamman vuoden korjausjakso. Edellisessä yrityksessä tuossa vaiheessa vissiin huomattiin ettei tuosta tule mitään ja homma aloitettiin alusta uudestaan. Ei ole ihme että luvat kallistuu kun halutaa pitää kiinni kustannusvastaavuudesta, asiakkaat kustantaa nämä söhläilyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12655

LähetäLähetetty: 20.11.2022 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Historiaa. 1. kerran sähköistä luparosessia lupailtiin vuonna 1998. Sen jälkeen sitä on lupailtu toistuvasti ja viimeksi 2019 aselakiin kirjattiin että se tulee ja esim aselainaamiset pitää ilmoittaa siihen. Viimeisin tieto aselaista on se että pykälälle annettiin lykkäystä ja se tulee käyttöön aikaisintaan maaliskuussa 2024.

Sähköistä aseluparekisteriä alettiin kerran jo tekemänä 2019 lopulla. Se kaatui omaan mahdottomuuteensa ja rahaa ei palanut kuin pari miltsiä. Sittemmin sitä on alettu tekemään ilman kilpailutusta Valtion jonkin IT-kumppanin kanssa. [Mikä voisikaan mennä pieleen kun on luottokumppani ja heille avoin shekkivihko edessä.]

Tulemme näkemään sähköisen lupa-anomisrekisterin kanssa vielä muutaman lykkäyksen. Oma veikkaus on joulukuu 2028 ja syynä silloinkin uusi EU-direktiivi joka edellyttää kaikilta EU-mailta että aselupa-asiat pitää hoitaa sähköisesti tai Brysselin hillotolppakiintiötä jäsenmaiden poliitikoilta leikataan. Omin voimin ja "teemme parhaamme"-menetelmällä tuo ei toteudu ikinä koska sitä on jo nyt sillä tyylillä yritelty 24 vuoden ajan pääsemättä puusta pitkään.

Vanhan aseen vaihtaminen uuteen vaatisi sähköisen aserekisterin lisäksi myös lakimuutoksia joten 2030 on sellainen varovainen arvio näin optimistin näkökulmasta. Pessimistin näkökulmasta aselupaprosessin selkeyttäminen ja helpottaminen ei toteudu ikinä, oli meillä sähköinen aselupaprosessi tai ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com