OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustus ja palvauskalusto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Niskahikinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Syy 2019
Viestejä: 358
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 18.04.2022 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pääsisäispaistit tuli savustettua.. ei ehtinyt kuvaa saamaan kun loppui jo. 5 henkeä pisti sileeksi satsin. Ei ollut mitän xxxxx tofun savustelua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 18.04.2022 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee667 kirjoitti:
Rikollista touhua laittaa noita kuvia!



Tuoksun kun vielä saisi.
Laughing


Lihoista saatu palaute on ollut hyvää, hiukan suolaa joutuu viilaamaan noille pienemmille kappaleille, peurankinkut oli ihan tapissa. Mehukasta, kypsää ja savua juuri oikea määrä. Liha syötävää läpiasti eli pinnassa ei mitään kuorta mikä pitäisi veistellä pois. Joulukinkkujen valmissuola on ok ja setti kunnossa. Ja itseasissa se yksinkertaisin juttu, muovit pois ja parveen, hyvä tiivis muoto ja pieni tilantarve.


Hitokseen se askeleita vaan vaatii ja esivalmistelua, toki nyt toistavuorokautta itse lämmitystäkin... Jälkitoimina jäähdyttelyt, pakkaamiset leivinpaperiin ja laatikoihin, ämpäreihin vateihin...
Rasvapeltien ja ritilöiden pesu ottaa aikansa.

Mutta harrastus mikä harrastus.
Laughing





Tulipa mieleen se puunkulutus vielä

Tällä lähdettiin



Ja tämänverran sai vielä takaisi pinoon.




Seuraavan kerran sitten syksyllä ennen joulua.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.08.2022 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se tässä ilmojen viiletessä jo kohta on palvaukset mielessä, peuranlihaa alkaa syyskuussa virtaamaan porukoille ja palvattuna parasta.

Tässä on alkanut jo seuraavaan kauteen varautuminen lähinnä suola ja polttopuuvaraston kartuttamisella ja suolavedentekoon muuripadan valjastamisella. Nyt löytyy 5 muuripadan sydäntä mikä tynnyriin viritettynä antaa mahdollisuuden siirtelyyn lähelle vesipistettä.

Saunaan on harkinnan alla vielä niinsanottu riippuosaston teko, eli kokonaiset takakinkut ja etulavat saisi riippumaan kattoon tilaa ritilöiltä viemästä.


Tähän soppaan saattaa nyt suuren yleisön pyynnöistä hypätä toinen perinnehomma eli sahdin teko.

Juhannuksena oli liki katastrofin ainekset ilmassa siis muilla, sahti oli loppunut tekijältä.

Tämäpä jää nähtäväksi, joku leukaili että suolaa lisää niin alkaa sahtiakin menemään enempi.... Very Happy
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2022 09:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se rupeaa olemaan sitä aikaa että palvisaunan saa kiskaista kesävarastosta asemiin ja alkaa suunnittelemaan joulun palvauksia.

Suolavettä teen muuripadassa heti rehdin satsin, ehkä lähdeveteen jos jaksan vaivaantua, suolaa jo olikin.

Peuraa, kaurista, hirveä, fasaania, rusakkoa, metsoa ja sikapossua on ilmoittautunut, epäilen että 2 satsia saa tehdä jälleen.... Kokemus on osoittanut että hankkii sitä lihaa ilmestyä kun aika on....

Mukavaa puuhaa joulunalla.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 29.11.2022 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään lihoja joku 40 kiloa suolaan. Lauantaina meininki
Ruveta tuohustaan. Jouluksi vielä toinen satsi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2022 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veditkö ruiskulla vai pelkkä liko?

Kesälomaa viikko niin vedän setit peräjälkeen. Selviää yksillä suolavesillä ja siivouksilla.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 29.11.2022 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruiskulla. Annan liota samassa suolassa nyt perjantai iltaan asti,
Sitten puhtaaseen veteen yön yli ja aamulla savuun.

En tiedä onko oikein vai väärin mutta omaan suuhun sopii hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2022 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jviitaniemi kirjoitti:
Ruiskulla. Annan liota samassa suolassa nyt perjantai iltaan asti,
Sitten puhtaaseen veteen yön yli ja aamulla savuun.

En tiedä onko oikein vai väärin mutta omaan suuhun sopii hyvin.


Kympin vettä?

Tuolla on tullut aikaki passeli.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 29.11.2022 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

7%
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2022 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas nyt ois palvaamo asemissa, pesin vielä pinnat sisältä kesän pölyistä ja vatupassilla vaateriin niin mukavee kävellä.



_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.12.2022 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja sitten se riemu alkoi!



Suolasin lihoja viikonloppuna ja pistin tänään klo 6.00 tulet kiukaaseen. Parveen päätyi possun, hirven ja peurankauriin lisäksi villisikaa ja fasaania. Kelin ollessa kosteannihkeä +2 niin lämmöt pysyy pitkästi eikä tartte hanskat kädessä ulkona olla.

Mittaritaulu viritetty ja 4 muuta on vielä valvomassa saunan sisälämpöä ja paria lihapalaa. Mittarit pienempiin ensinnä ja sitämukaa kun kypsyy niin siirrän isompiin.




Tältäpä näyttää sisällä.






_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 21.12.2022 11:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huippua Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 22.12.2022 08:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistäs muuten olet tuota verkkosukkaa hommannut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 22.12.2022 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sepä oli kovaa lämpötilojen vahtimista toistavuorokautta....



Sieltäpä alkoi pvm fasaanilla maistelut... Saisi olla nahkapäällisiä mutta kyllä se pikkusuolasena veistellen maistui....



Kassleria seuraavaksi, tein 2 eri versiota ja tämä jäi vähän ei nyt raa, aksi mutta olisi saanut rasva sulaa enempi, toinen pala oli pitkempään ja selkeästi ylikypsää...





Muitapa en maistellut mutta pistetään loppukuvaa näistä








Kyllä nyt sopii joulun tulla.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CrB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2005
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 22.12.2022 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei. punaista lihaa suositusten mukaan voi syödä max. 300g viikossa.
Tuota suositusta - tai itseään - voi kätevästi huijata jättämällä nitriitin pois suolauksessa tai harmaasuolaamalla tai ylikypsyttämällä harmaaksi.
😇🍗��🥃

E. Kysymysmerkkikuvakkeet tarkoittaa konjamiiniklasillisia.
_________________
Liikettä niveliin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Seuraava
Sivu 8 Yht. 12

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com