OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koiran ruokinta
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 19731
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 20.04.2009 22:41    Viestin aihe: Koiran ruokinta Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheesta löytyy varmasti jos jotakin mutta kysympä tässä nyt kuitenkin pikaiseen ammattilaisilta ohjeita. Mielipiteitäkin löytyy varmasti monia..

Mutta mutta. Omistan tällä hetkellä kolme metsästys koiraa ja lisäksi häkistä löytyy yksi veljenkin ajokoira. Kuukauden päästä pitäisi tulla taloon taas uusi hirven ja karhun surma. Tähän asti koirien ruokinta on hoidettu monenlaisilla kotiruuan jätteillä ja lisäksi jollain halparaksuilla. Jotenkin on vain alkanut tuntumaan että se ei vain ole ihan sopivaa koirille. Amerikankettukoiran korvavaivat menevät todennäköisesti viljapitoisen ruuan piikkiin, seropin maha aina löysällä ym. Sitten vielä näistä perus lähimarketin koiran ruuista kuuluu kaikenmoista negatiivista.

Siispä kysyn mitä kuivaruokaa alan koirilleni syöttämään ns. perusravinnoksi lihan ja luiden lisäksi? Pitäisi olla mieluusti tietysti mahdollisimman edullista ja että sitä olisi kohtalaisen helppo hankkia mutta kuitenkin riittävän laadukasta kettu- ja hirvikoirille jotka joutuvat aika koville kun käyttöaika on. Olisiko puolustusvoimien käyttämä eukanuba(vai mikä se oli Laughing ) oikea valinta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaurajyrä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2006
Viestejä: 214
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 20.04.2009 23:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eläinkauppaan mars ja sieltä kunnon nappulat koirille. Noissa kaupan ruuissa lihaa n3% kun kunnon ruuissa 60%<. aikamoinen ero, huomaa kyllä koiran voinnissa. Belcando ja Eagle uppoo noille meitin koiruuksille.
_________________
Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sorsamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Elo 2005
Viestejä: 242

LähetäLähetetty: 20.04.2009 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen syöttänyt Jahti&Vahti ruokaa. Säkki maksaa n.25-28€.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
imotna
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2008
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 20.04.2009 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ikinähän ei tiedä mikä juuri sinun koirille sopii mutta fakta on se että noissa halvemmissa annokset ovat isoja ja tietysti koirat ulostaa myös paljon kun taas moni esim. juuri Euganubaa ei koiralle anneta niin paljon kun se on täyttä tavaraa kokonaan ja koirat käyttää sen paremmin hyödyksi.

Itse olen suosinut juuri eläinkaupan Euganubaa, Nutroa, Hill´s yms. sekä lihaa lisäksi ja noista koirat ovat saaneet tarvittavat ravintoaineet toki karvanlähdön aikoihin olen antanut lisäksi vitamiinikuurin.

Mielestäni noissa hintavammissa on hinta-laatusuhde oikeanlainen mutta jokainen antaa mitä haluaa ja koirat voivat toimia ja pelittää vaikka pelkillä perunankuorilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9112

LähetäLähetetty: 21.04.2009 01:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaurajyrä kirjoitti:
Eläinkauppaan mars ja sieltä kunnon nappulat koirille. Noissa kaupan ruuissa lihaa n3% kun kunnon ruuissa 60%<. aikamoinen ero, huomaa kyllä koiran voinnissa. Belcando ja Eagle uppoo noille meitin koiruuksille.


Tuimat on teillä päin papanat... Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 21.04.2009 07:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Booster basickkiä on nyt tullu seisojalle syötettyä aika liki saman hintasta ku jahti&vahti sitä saa ainakin tilaamalla vip storelta ite oon välillä tilannu ku edustaja asuu naapurissa tai sit hakenu eräkontista sopii paremmin mun koiralle ku jahti&vahti siit meni koiralla mahasekasin/kauheet ilmavaivat.
hinta laatu suhde enemmän ku kohillaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1544
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 21.04.2009 07:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

meillä on viimeajat koiria ruokittu Mästres Jakt rehulla tai sitten Canami lamb&rice rehulla.. molempia olen hakenut ruotsin puolelta. Ollaan kaverieni kanssa ostettu kokokonainen lava kerrallaan.. Tuoteseloste kertoo paljon rehusta. liha pitäisi näkyä listalla ensimmäisenä, Omega 3 ja 6 rasvahapot yms... Toinen juttu, että oman koiran kuntoa on hyvä seurata. siitä näkee miten ruokinta on onnistunut...
Meille kaikille jotka lähdimme mukaan tähän hankintarinkiin kävi niin, että silmät aukesi kuin kissanpojalla... Oman koirani kohdalla kävi niin, että turkki kiiltää kuin hylkeellä ja jo 9v koira on kuin nuori sälli... Tosi tyytyväinen.. hinta-laatusuhdekkin on ihan kohdillaan...
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 695

LähetäLähetetty: 21.04.2009 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ethän sä mitään, ainakaan nappuloita, lihan ja luiden lisäksi koirillesi tarvitse. Raakaruuastahan ne saavat ihan kaiken tarvisemansa, niin kuin susikin ja se on sentään elänyt ja voinut hyvin jo satoja tuhansia vuosia! Lihan joukkoon kun lisäät valkosipulirouhetta ja happamia maitotuotteita, niin johan koirasi ovat terveitä sekä voivat hyvin. Ainakaan omilla harmaillani ei ole edes punkkiongelmaa tuon vakosipulin ansiosta. Toki annan nenäpunkkikuurin ennen jahtikautta.

Kun huolehdit että luu/lihasuhde on noi 60/40 ja kerran viikossa maksaa, silloin tällöin voit myös antaa keitettyjä kakanmunia ja tietysti ne normaalin kotiruoan jättet, niin hyvä tulee. Itse tosin jätän kotiruoastakin viljat ym. hiilarit pois, sillä koiran elimistö tuottaa RAASATA eläinperäisestä rasvasta kaiken tarvitemansa hiilihydraatin.

Kaikenlaisia luita, siis myös kanan luita, voit täysin turvallisesti syöttää koirillesi, mutta AINOASTAAN ja VAIN RAAKANA. Kypsennetty luu sälöytyy ja saattaa aiheuttaa ongelmia. Tietysti koirat pitää ja varsinkin pentu opettaa syomään, eli pureskelemaan, esim. broilerin siipiä, vaikka pitämällä siivestä kiinni ja samalla "pakottamalla" hauvelin pureskelemaan eikä nielaisemaan kokonaisena. Broilerin siivet ja koipi/reidet ovatkin erittäin hyvää ja tasapaisnoista ruokaa ihanteellisen liha/luu suhteen ansioista ja niitähän saa ihan lähikaupasta reilusti alle 2€kilo!

Googlettamalla saa paljon lisäteitoa raakaruokinnasta. Kannattaa kuitenkin käyttää ihan maalaisjärkeä ja ajatella mitä se susi täällä pohjoisella pallonpuoliskolla suö ja mitä sen saaliseläimet syövät. Ne eivä täällä syö ollenkaan niin paljon hedelmiä kuin monissa barffausohjeissa kerrotaa, mutta kun sen sanan hedelmä muuttaa lehtivihreäksi, niin alkavat ohjeet olla kohdillaan!

Raakaruoan raaka-aineita saa hyvin helposti ja edullisesti esim. palvaamoista, makkaratehtaista ja teurastamoista, sekä myös vaikkapa Kennelrehun autoista. Lähikauppiaskin myy esim. päiväyksenvaivaamia eriä miellyttävän edullisesti mieluummin kuin heittää ne roskikseen! Raakaruokinta tulee myös paljon halvemmaksi kuin mikään nappula- tai muu teollinen ruokinta! Koirasi kiittää sinua parhaasta mahdollisesta ruokinnasta virkeydellä, rauhallisuudella, terveydellä ja jahti-innolla!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
O_K
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hel 2008
Viestejä: 695
Paikkakunta: Leppävirta

LähetäLähetetty: 21.04.2009 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raakaruokinta ois tietenkin paras vaihtoehto, mutta harva osaa/viitsii antaa kaikkea koiran tarvitsemia pöperöitä. Pelkkä liha, luut, sisäelimet ja piimä kun eivät pitkään riitä. Luonnon elukat (susi) syö saaliinsa lähes kokonaan joten eväs on monipuolinen, vaikka äkkiseltään tuntuu että lihaahan se susi syö. Mukana on kumminkin veri, rasvat,luut, karvaa, nahkaa, suolet+sisältö sekä muut sisuskalut. Lisäksi luonnonelukat syövät jonkin verran kasvikunnan tuotteita vaikka petoja ovatkin.

Ruokintaan käytetty aika suhteessa saavutettuun hyötyyn on paras koiran syödessä laadukkaita nappuloita lihalla/sisuskaluilla höystettynä. Juoksuttaa sen vapautuvan ajan koiraa syksyn koitoksia varten Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TeemuP
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Elo 2006
Viestejä: 74
Paikkakunta: Raisio

LähetäLähetetty: 21.04.2009 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä kolmea koiraa syötetään jahtivahti nappuloilla johon sekaan tungetaan aina raakaa lihaa sekä muuta mitä sattuu löytymään. Monia muitakin merkkejä tullut kokeiltua mutta meidän jämptille tulee samantien armoton karvanlähtö ja ripuli jos jotain muuta kuin jahtivahtia kuppiin lykkää. Kaksi muuta koiraa ei sitten välitäkään merkistä tuon taivaallista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Visakoivu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2005
Viestejä: 318

LähetäLähetetty: 21.04.2009 19:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eukanuba, Hills, Royal Canin, Jahti&Vahti yms. on tullut kokeiltua. Lisäksi useampi marketin halpamerkki.

Pari vuotta sitten kaveri suositteli kokeilemaan Acana-merkkistä ruokaa ja nyt tuntuu siltä että mikäli ei jotain yllättävää oiretta ilmene niin ruokamerkki ei ihan heti vaihdu. Kallista on mutta kyllä maistuu eikä tule toisesta päästä ämpäritolkulla tavaraa. Hinta tuolla kanadalaisruoalla on kyllä ihan tolkuton kun vielä pienensivät säkkikokoa ja hinta taisi silti nousta mutta olen jatkanut ruokaa sopivilla ruuantähteillä ja riisillä niin ei se enää tunnu niin pahalta. Jahtikaudella rasvaista lihaa sekaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 19731
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 21.04.2009 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin. Ohjeita on tullut ja kiitos niistä! Ja tosiaan mielipiteitä oli monia mutta täytyy valita joku mitä tästä läheltä saa ainakin alkuun kokeeksi. Joo lihaa ja luita tulee syötettyä jonkun verran mutta lisäksi olisi hyvä saada nappuloita juuri sen vuoksi että niillä on vaivaton ruokkia. Kädet on täynnä vaikka mitä hommia ja projekteja ja vielä pitäisi ehtiä vanhat koirat juoksuttaan sekä uusi tuleva penikkakoira opettamaan tulevaisuuden hommiinsa. Eli kiirusta pitää ja ruokinnan olisi hyvä olla mahdollisimman helppoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 21.04.2009 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Roburia on syötetty jo useampi vuosi. Lisäksi rasvaista lihaa, rypsiöljyä ja satunnaisesti piimää. Karva kiiltää ja liike riittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 21.04.2009 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä syötiin pentuaika vuoden ikäiseksi Royal Caninia ja siitä siirryttiin JahtiVahdin Energiaan. Säkki maksaa n. 21 euroa. Ennen vaihtamista JahtiVahtiin vertailin ravintoainetaulukot Royal Caninin aikuisruoan ja JahtiVahdin Energian välillä ja JahtiVahti oli parempaa osittain. Esim. hehkutusjäännös oli pienempi, jotkut hivenainemäärät parempia. Jahtikaudeksi vaihdetaan JahtiVahdin Extraenergiaan.

Tämän lisäksi raakaa jauhelihaa ja luita. Jos koiraa syöttää raakalihalla, pitää muistaa antaa muulla keinoin muut vitamiinit ja hivenaineet mitä ei lihasta saa.

Lähikaupan sessehyllystä en ostaisi ainuttakaan nappulaa koiralle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masix
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Kes 2008
Viestejä: 110
Paikkakunta: Nastola

LähetäLähetetty: 21.04.2009 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tehdään nyt sitten selväksi, että raakaruokaa ja papanoita ei kannata syöttää yhtä aikaa. Ainakin luiden ja papanoiden välissä tulisi olla aikaa väh. 12h, koska nappulat menevät ruoansulatuksen läpi huomattavasti nopeammin. Tästä syystä kaikki ravintoaineet eivät siirry verenkiertoon. Samasta syystä luu-nappula yhdistelmässä piilee myös suolistotukoksen vaara. Lihan ja papanoiden sekoituksessa tätä vaaraa ei tietenkään ole.

Sitten aiheesta: En ainakaan menisi suosittelemaan mitään markettien ruokia sen enempää nimiä mainitsematta. Itse olen syöttänyt koiralleni (mäyris) Hill'siä ja Jahti&vahtia, joista jälkimmäinen oli hieman parempaa. Siirryin kuitenkin raakaruokaan, kun ei kumpikaan koiralle kuitenkaan erityisen hyvin sopinut, enkä jaksanut enää metsästää sopivaa. Mitään jokaiselle koiralle sopivaa ruokaa ei ole. Seuraat niitä koiran paskoja ja silloin ku ne näyttää hyviltä ja sitä ei tule kottikärrykaupalla niin olet löytänyt hyvän ruoan. Tietysti kannattaa kiinnittää huomiota myös turkkiin, ruokahaluun ja yleiseen mielentilaan.
_________________
Koirien limusiini
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com