OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

DIY lihatukki & "meat cleaver" puukkona

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20076
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.02.2024 10:29    Viestin aihe: DIY lihatukki & "meat cleaver" puukkona Vastaa lainaamalla viestiä

Voi olla kuolleena syntynyt ajatus, mutta onko kukaan värkkäillyt DIY-lihatukkia? Saisi olla kumminkin semmoinen maltillisen kokoinen ja jotenkin siirreltävä.

Siinä kun riistaa käsitellyt mökillä ”halki poikki pinoon” periaatteella näin talvisaikaan, niin nopeat, suoraviivaiset ja näyttävät liikkeet ovat olleet parhaita.

Ammattivermeet näyttävät tuolta.






Viimeinen muokkaaja, Lahtinen pvm 20.02.2024 14:05, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3006
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 19.02.2024 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meilläkin on tollainen lihatukki, käytetty kymmeniä vuosia sitten kun ruho vielä kirveellä pilkottiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20076
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen miettinyt, että tekisikö kokeeksi ”lihatukin”.

Onnistuisiko tuommoisen tekeminen esimerkiksi ”järjettömästä” koivun tyvipöllistä.

Jos vetää tylysti sahapinnalle ja hioo sileäksi. Oma veikkaus on kyllä, että halkeilee ja tulee basiliskopesä. Vai auttaisiko esimerkiksi öljyäminen tms.

Toinen vaihtoehto itellä on, että tekisi lihapölkyn, mutta toi leikkuupinta olisi ”irroitettava”, joko paksu puinen levy tai sitten ”muovinen”. Joku järkevä kiinnitys pitäisi keksiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20076
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse miettinyt, että miljardi kiinalaista ei voi olla väärässä. Ja ajatellut, että pitäisikö joskus kokeilla tuommoista ”meat cleaveria”.

Onhan se tavallaan vähän noloa, että tämän ikäisenä on vielä kaikki sormet tallella Smile





Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16647
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän nuo on menneisyyden vehkeitä ajoilta kun kotisikoja luullisena palasteltiin.

Nykyisin on vannesahat kirveellä tehdyn luusilpun sijaan ja pirun hyvä niin.

En ainakaan itse hirveästi hingu mitään luullista lihaa pakastimeen, jotkut ribsit ja lihalliset luut saa sahalla niin siististi.


Edit molemmilla kopeilla on ollu tommoset mutta ainakin toisessa pyöriteltiin metsään ja poltettiin raudat irti
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20076
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakaan mulle on turha tulla väittämään, että paras lihankäsittelyalusta on ”pyörillä oleva pöytä joka siirtyy nojauksesta ja jossa päällä on vielä helevetin liukas muovinen leikkuulauta”.

Itseä vähän kiinnostaisi tuollainen ”viisaus asuu vanhassa kansassa-tyyppinen lihapölkky” riistankäsittelytukki, joka kestää paikallaan, vaikka vähän nojailisikin Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5059
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rosterimies tekee sulle jalat ja hae paksua ABS- levyä Etrasta joka sit vaan ruuveilla kiinni.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihakirves on kyllä ihan hyvä työkalu olemassa. Mutta nykyään tämä ruoanlaitto on vähän erilaista kuin ennen, niin selkeästi varsinkin ranskalaisperäisen keittiön suuntaus on ollut poispäin näistä karkeista patalihoista, niin on jäänyt vähän paitsioon. Idässä ihan normisettiä, kun ruoat ovat paljolti vielä niitä, missä ruhoa käytetään tarkemmin ja lautaselle päätyy muutakin kuin pelkkää syötävää osaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20076
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Rosterimies tekee sulle jalat ja hae paksua ABS- levyä Etrasta joka sit vaan ruuveilla kiinni.


Sellainen taka-ajatus on tosiaan, että rakentelisi mökille riistankäsittelypesäkettä ens keväänä. Olen kalankäsittelypesän tehnyt saareen, rosteritiskipöytää, isoa leikkuualustaa jne. Tuossakin on leikkuutaso irtonaisena.

Jahtimökille kesäkeittiöön järkeillyt alustavasti ”jotain”. Yhtenä vaihtoehtona semmoisenkin featuren rakentaminen, että ”kestää tarvittaessa lyödä kirveellä”. Mahollisesti semmoinen osio tulee integroitua pöytätasoon. Toinen tavoiteltava ominaisuus olisi ”irroitettava leikkuutaso, joka kumminkin lukittuu jotenkin paikalleen”.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16647
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Ainakaan mulle on turha tulla väittämään, että paras lihankäsittelyalusta on ”pyörillä oleva pöytä joka siirtyy nojauksesta ja jossa päällä on vielä helevetin liukas muovinen leikkuulauta”.

Itseä vähän kiinnostaisi tuollainen ”viisaus asuu vanhassa kansassa-tyyppinen lihapölkky” riistankäsittelytukki, joka kestää paikallaan, vaikka vähän nojailisikin Smile.


Siellähän on ollut fiksu pöydäntekijä, "tänne mitään nojaileen ole tultu"

Ja leikkuulevyihin porata reijät nurkkiin ja siihen rst kanteen matalat tapit mihin levyn reijät osuu, yksinkertaista ja toimivaa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1176
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 20.02.2024 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Itse olen miettinyt, että tekisikö kokeeksi ”lihatukin”.

Onnistuisiko tuommoisen tekeminen esimerkiksi ”järjettömästä” koivun tyvipöllistä.

Jos vetää tylysti sahapinnalle ja hioo sileäksi. Oma veikkaus on kyllä, että halkeilee ja tulee basiliskopesä. Vai auttaisiko esimerkiksi öljyäminen tms.

Toinen vaihtoehto itellä on, että tekisi lihapölkyn, mutta toi leikkuupinta olisi ”irroitettava”, joko paksu puinen levy tai sitten ”muovinen”. Joku järkevä kiinnitys pitäisi keksiä.


Olen joskus kauan sitten ollu paikalla kun tollanen lihatukki " tiivistettiin". Ei siinä turhaan olen toistakymmentämilliä paksut vantaat ympärillä ja täyty kyllä ihmetellä miten paljon koivukiiloja saapi uppoomaan umpipuuhun. Äijät hakkas isolla lekalla kiiloja niin kauan, että pintaan ei saanu minkäänlaista lovea josta sais lisäkiilalle alun ja ei jää minkäänlaista jälkee jos lihakirveellä lyö läpi luista tjsp.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20076
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2024 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuullostaa siis siltä, että "kannosta suoraan sahaamalla" tulee ihan yhtä hyvä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5059
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 20.02.2024 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Kuullostaa siis siltä, että "kannosta suoraan sahaamalla" tulee ihan yhtä hyvä Smile


Tee Poppelista tai Sembramännystä! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1176
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 20.02.2024 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Kuullostaa siis siltä, että "kannosta suoraan sahaamalla" tulee ihan yhtä hyvä Smile


Ilman muuta ja löytyykin helposti, hajun perusteella Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com