OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Variksia ja Lokkeja ravinnoksi?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
M.Jussila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Mar 2004
Viestejä: 110
Paikkakunta: Simo

LähetäLähetetty: 06.04.2005 20:18    Viestin aihe: Variksia ja Lokkeja ravinnoksi? Vastaa lainaamalla viestiä

Löytyykö täältä foorumilta ketään niin yllytyshullua joka olisi syönyt kyseisten lintujen lihaa? Jos on niin taputukset sille. Niin monistahan vanhoista suomalaisista ruokakirjoista löytyy reseptejä juuri variksille.
Lokkihan on tunnetusti norjalaisten herkkua. Varmaankin useaa heppua ällöttäisi edes ajatuskin näitten syömisestä vai ällöttääkö?
Ottakaa kantaa tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Jos sellaisia jotka ovat maistaneet näitten lintujen lihaa on tällä foorumilla kertokoot kokemuksistaan. Kertokaa oksettaako teitä vai kiinnostaako? Tai jollette keksi mitään muuta haukkukaa vaikka koko aiheen kirjoittaja lyttyyn!!
Älkää peljätkö kirjoittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 06.04.2005 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taida mulle maistua, mutta olen kuullut juttua jonkun variksia ruuaksi laittaneen. Ja vielä kehui hyvän makuiseksi, Confused mutta elämä on
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 06.04.2005 22:11    Viestin aihe: Varista .. Vastaa lainaamalla viestiä

Varista valmistettiin muutama vuosi sitten FST:n ohjelmassa ruuaksi. Toimittajat kehuivat makua ja se herätti hiukan hilpeyttä. Kokkina taisi olla Bertel Lindvik Vaasasta. Lokin munia syötiin vielä -60 luvulla saaristossa ja ei ne nyt ihan kauhean makuisia olleet. Salmonellariskin vuoksi on hyvä keittää ne ihan koviksi. Maku on suunnilleen sama kun koskelon munissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1289
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 07.04.2005 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei meitä surulla ruokita sanoi puliukko kun naurulokkia paistoi.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 07.04.2005 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anoppi söi harakkaa pääsiäisen aikaan...
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Spede
***


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 2646

LähetäLähetetty: 07.04.2005 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Repesorsa kirjoitti:
Anoppi söi harakkaa pääsiäisen aikaan...



Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RaDeK69
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2004
Viestejä: 1256
Paikkakunta: Jyväskylän lähellä

LähetäLähetetty: 07.04.2005 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Soppiihan tuota aina kokkeilla... Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
musuli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 401
Paikkakunta: keski-suomi

LähetäLähetetty: 07.04.2005 19:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varista olen laittanut useamminkin. Maistuu siinä missä kaikki muutkin tummalihaiset (maa)riistalinnut. Jotakuta saattaa tietysti kuvottaa, jos kokki menee kertomaan etukäteen, että soppa ei olekaan tehty riekosta. Kaatopaikkavarikset kannattanee jättää tautivaaran takia syömäti. ehdottaisin, että varisten syöminen leviäisi laajemmalti meidän metästelijöiden keskuuteen. Turha heittää hyvää lihaa tunkioon ja toisaalta saisimme tuosta ehkä jonkun sortin goodwilliä ja arvostusta näiltä ecoviheriäisiltä - oltaisiin vähän kuin ne eettisistä syistä roskiksista ruokansa hakevat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 07.04.2005 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silloin uutena (tuossa 1960 v tienoilla) oli meillä poikosilla tapana keväällä tehdä "ulkoiluretkiä" rannoille,metsiin ja vainioille. Tapana oli kiivetä räksän, variksen ja harakanpesille (kelpasi ne vesilinnunpesätkin).
Ei muuta kuin munat lippalakkiin, lakki hampaisiin ja puusta alas.
Ja eikun tulille, vettä kattilaan ja munat keittoon. Ja keiteltiin vissiin varttitunti varmuuden vuoksi. Eihän löysä muna ole tosimiehen asia....
Siihen aikaan ei pahasti muuta evästä mukana ollutkaan kuin ruisleipää, suolaa, voinokare, maitoa, piimää tai mehua "patenttikorkki"-tahi vaarinkaljapullossa.
Mahdollisesti retkellä saadut kalat kiikutettiin sitten äitimuorille, joka ihmetteli, "ettei nuilla mulijakkeilla ies näläkö oo, vaikkon koko päivän metissä ryöjänneet".
Kyllähän kuusi koskelonmunaa rippikoulupojaltakin "näläkää tammejaa..."
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
cava



Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 6
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 30.04.2005 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus kesällä 70 luvulla isäukko vei kaksi huntterin alkua mökille viikoksi, jätti rahaa muutaman senaikaisen kympin ja palassi takaisin ahjon ääreen. Meillä munakarvat kasvoi jo sen verran, että kaljaa teki mieli ja niinpä ostettin kyläkaupasta koko rahalla karjalaa.

Mutta asiaan lokki on hyvää, liha vaaleaa ja kypsyy helposti, luut vähän isot. Haahkan munat ( voi,voi) hiukan maultaan voimakkaita, mutta kyllä niitä nälkään syö. Silkkiuikku ei onnistunut, oli sitkeää...

Niin se kului kesäviikko joskus 70-luvulla Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M.S



Liittynyt: 11 Syy 2005
Viestejä: 5
Paikkakunta: Kaukana korvessa

LähetäLähetetty: 11.09.2005 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos kukaan syönyt minkkiä, supia ym. tuholaisia
Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M.S



Liittynyt: 11 Syy 2005
Viestejä: 5
Paikkakunta: Kaukana korvessa

LähetäLähetetty: 11.09.2005 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

:::
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pietu



Liittynyt: 15 Lok 2004
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 09.01.2006 12:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

on tullut joskus maistettua lokkia keitettynä, eikä maku mikään ihan kamala ollut... Rintaliha maistui hieman kalalle, mutta koivet olivat hyviä ja liha niissä vaalea. "Räkättirastaita" on tullut syötyä enemmänkin, niissä on tosi hyvä liha tosin sitä on aikas vähän.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 10.01.2006 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtikausi alkaa elokuussa rastailla. 6-10 kpl täkkälihaa nuotiolla tikussa ja vähän suolaa päälle, a vot. Jotkut kehuvat myös nuoren variksen lihaa mainioksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Louhi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2005
Viestejä: 193

LähetäLähetetty: 11.01.2006 16:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no johan onkin mielenkiintoista.ihmisen mielikuvitus on rajaton mitä ruuan hankkimiseen ja valmistukseen tulee.rastaat hmh... eikö ne oo sisuskaluiltaan =suolistoltaan aika eläväisiä siis matosia.kissat ainakin saavat itsensä loisia täyteen vaan tietty nehän ei saalistaan liiemmin kypsentele.tuleehan ne raaasta kalastakin tietty. muistelen,että metsästelevä nuoriso on kyyhkyläisistä sanonut myös,että olipa harvinaisen matonen tipu.että miten lie, ootteko joutaneet tutkailemaan syömienne lintujen suoliston tilaa,vai onko ollu kiire päästä maistelemaan rastasta á la tikunnokka?mitäs muita etnoruokia sitä täältä suloisesta Suomenmaasta löytyy,laittakaahan menyyt uusiksi,tiiä vaikka joku kotikokki innostuisi kokeilemaan. Wink Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com