OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

kalaa säilöön
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tomppav
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Huh 2004
Viestejä: 477
Paikkakunta: koillis-savo

LähetäLähetetty: 30.06.2005 21:04    Viestin aihe: kalaa säilöön Vastaa lainaamalla viestiä

tähän aikaan ku ei voi metästää niin pitää kalastaa.Ja kalaa tulee,ainaki särkinäisiä ja ahvenaisia.Ja jokunen pienempi hauven tuppiki.
Elikkäs purkkikalaa heleposti ja ruisleivän särpimeksi,voin ja ylähuulen lisäksi.
-tarvitaan n.1kg puhistettuja kaloja,särkinäisiä ja ahvenaisia jne
-tarvitaan myöski riittävä määrä lasipurkkeja joissa on peltikansi tallessa
-leikataan kaloista paloja joissa on selkäruoto matkassa ja jaetaan tasasesti kaikkiin purkkeihin,kerroksittain sipulin kans
-sitte ite liemi joka ksaillaan seuraavista aineksista:
1 dl ruokaöljyä
2 rkl etikkaa
2 rkl sinappia(ei sitä makiaa litkua)
3 rkl ketsuppia
sitruunapippuria sopivasti ja tilliä
sekä 3-4 tl jauhettua merisuolaa
kaikki tämä sekotetaan ja lisätään purkkeihin,kalojen ei tarvi peittyä ees liemeen.
Tässä vaiheessa purkkeihin laitetaan kansi kiinni ja purkit laitetaan KYLMÄÄN uuniin ja lämmönsäätöhanikat käännetään näyttämään 150 astetta celssiusta.Uunissa ne saapi olla semmosen 4-5 tuntia.
Ku purkit sisältöineen on jäähtyny,otetaan tuoretta ruisleipää,voita päälle ja purkin sisältyä siihen vielä kans päälle ja toivotaan että kala ei lopu kesken.Tai leipä.
_________________
ei net yhettömissä ole...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 07.07.2005 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NAM! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tomppav
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Huh 2004
Viestejä: 477
Paikkakunta: koillis-savo

LähetäLähetetty: 08.07.2005 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja viimesin kokeilu osotti että tomaattipyrettä reilusti liemeen ketsupin sijasta niin eeku paranee!!
_________________
ei net yhettömissä ole...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 24.07.2005 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipahan testattua reseptiä Siioilla ja isoilla ahvenilla meni eka purkki maistellessa Laughing Laitoin ketsupin sijasta tuota tomaattipyrettä. Nyt on purkkikalat turvattu talveksi Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 24.02.2012 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nostellaanpa vanha aihe pinnalle. kävi tuossa ammattikalastaja äsken pihassa tuomassa supille roippeita ja anto mulle parikiloo ruodottomia hauki fileitä. junttasinpa lasipurkkeihin ja uunissa muhivat parasta aikaa. soosin tein valmiista pastakastikkeesta mihin lisäsin hiukan makeaa chilisoosia. sitruunapippuria,suolaa ja oliivi öljyä. aamulla maistellaan. onko muut purkitelleet haukea ja minkälaisilla tuloksilla.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34918

LähetäLähetetty: 24.02.2012 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suu vettyy Very Happy
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 29.02.2012 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

särestä ja muikusta tulee parhaat,sanoisin että särki on paras,muutaman kerran tehnyt
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 09.03.2012 07:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo ei laiteta ainakaan seuraavaksi haukea. madetta täytyy kokeilla ,ahventa ja särkeä myös.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 09.03.2012 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kovin vähältä tuntuu tuo nesteen määrä. Reilu desi kalakilolle? Confused
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 09.03.2012 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sain siivottuja muikkuja vajaan viis kiloo nyt pitää ruveta keittelemään lasipurkkeja puhtaaks. tillichilisekoitusta ajattelin kokeilla.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sulokokki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Kes 2013
Viestejä: 25

LähetäLähetetty: 10.07.2013 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkälaiset purkit tai lähinnä kannet käy tähän hommaat? Eikö tavallisissa silli-yms purkkien kansissa ole joku muovi sisäpinnassa joka uunissa sulaa tai palaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 10.07.2013 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei pala eikä sula. Itselläni on samat korkit tainnut kiertää jo 10-15 kierrosta.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 10.07.2013 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

just niitä purkkeja, eivät mene miksikään uunissa. gookleta teko ohjeet. itse pidän purkit ylös alaisin uunissa ja säilytyksessä näkee vuodot heti jos epä onnistuu
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 14.07.2013 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilmeisesti ne lasipurkit kestävät hyvin lämmityksen aikanakin? Ettei paukahda liiasta paineesta Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Core
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2012
Viestejä: 103
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 14.08.2013 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on kokeilussa ensimmäistä kertaa muikuilla. Amatöörinä ostin vain puoli kiloa, eihän sillä saanut edes kahta kurkkupurkkia täyteen! Lisäksi soosia tuli reilusti ja laitoin sitten kaiken tuohon pieneen määrään, saa nähdä maistuuko muu kuin purkitettu soosi Laughing ..
Purkit ja kannet keitin vartin verran, eipä noita ole tarkoitus paria päivää kauempaa säilöä jos vaan tulee syömäkelpoista. Särkeä olisin ostanut, mutta eipä sitä kaupoista oikein tahdo saada.

Purkit uunissa (kympin paikkeilla valmista):



Jätättekö muuten tuon 4 tunnin jälkeen purkit uuniin jäähtymään? Haittaako jos ottaa lämmöt pois ja antaa olla uunissa aamuun asti?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com