Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Eemeli1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 117
|
Lähetetty: 11.08.2005 11:17 Viestin aihe: |
|
|
No, joko joku on ehtinyt kokeilla tuota edellistä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.08.2005 11:38 Viestin aihe: |
|
|
Jos riistanmaku pelottaa ja kyyhkyjä on kokeiltavaksi asti, niin seuraavallakin tavalla voi saalista hävittää.
- Leikkaa lihat irti luista, noin sormenpään kokoisiksi paloiksi.
- Pistä lihat pieneen muovipussiin, mukaan jotain yleislihamaustetta, sitruunamehua, öljyä ja loraus sherryä (Sherry ei välttämätön, sattuu vaan olemaan kaapissa kunnei sitä muutenkaan tule käytettyä). Imaise ilmat pois ja anna marinoitua hetkenaikaa.
- Leikkaa sipuli lohkoiksi.
- Täräytä pataan voita ja öljyä, kuullota sipuli pehmeäksi ja nakkaa kyyhkysenlihat ruskistumaan. Ruskista + kypsennä kevyesti.
- Nakkaa pataan Valion 5% Creme fraiche itämainen curry, tavara on tuommoisessa kermaviilitöntön näköisessä purkissa. Mukaan halutut mausteet, pieni loraus sitruunamehua ja mahdollinen lihaliemikuutio. Anna kuplia kevyesti pitkän Carillo+vesi+jäät aperitiivin juomisen ajan.
- Tarjoile riisin kanssa.
Kastikkeesta tulee erittäin paksu ja maku on voimakkaasti curryinen. Ei missään nimessä kannata tarjoilla sille, joka hakee nimenomaan riistaelämystä. Vaihteluna tai riistanmakua kavahtavalle yksi vaihtoehto tässä tämä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 11.08.2005 21:41 Viestin aihe: |
|
|
Ai että oli hyvää lintupottua. Mummon "salainen" resepti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
shaven Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Mar 2004 Viestejä: 175
|
Lähetetty: 14.08.2005 15:50 Viestin aihe: |
|
|
joku tossa kysyi et pitääkö huuhdella se kun sen on suolistanut?
-ei, koska se alkaa elämään.. bakut tulee. _________________ Kaikki mitä kirjoitan täällä foorumilla, on oma näkemys asiasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 16.08.2005 08:59 Viestin aihe: |
|
|
täs tulis pika ohje kyyhkylle:leikkaa rintalihat kyyhkystä irti, huuhtele ja kuivaa sitte suola ja pippuri kevyesti hieromalla pintaan ja kuumalle pannulle tilkka öljyä ja lihat sekaan, ruskista kauniin värisiks, pienennä lämpöö reilusti ja lisää voita reilu palanen sekaan, paista molemmin puolin muutama minuutti, valmista tuli, hieman juhlavamman version saat noista lisäämällä kermaa paiston lopussa niin tulee kastikekki siin samalla, mukaan paistetua perunaa, puolukka tai pihlajanmarja hilloa, on namia!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
_baikkali Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 1351 Paikkakunta: lempäälä
|
Lähetetty: 10.08.2009 13:11 Viestin aihe: |
|
|
Lisää vaan kyyhky reseptejä kyllästyttää jo vanhat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 11.08.2009 09:43 Viestin aihe: |
|
|
Oma käsitys on nyt muuttunut, että voimakas maksan maku tulee siitä, että jää verta lihaksiin eikä riiputeta lihaa. Itse muutan tälle kaudelle linnun käsittelyä niin, että heti, kun saa linnun käsiin, niin pistän linnun Jaakko Kolmosen ohjeen mukaan. Aikaisemmin en ole tätä harrastanut ja riista on ollut hyvää, mutta koitan nyt, miltä vaikuttaa. Onhan linnun pistämisessäkin tolkkua, sillä hirvieläinkin pistetään. Verta tulee varmasti suhteessa yhtä paljon molemmista kehon kokoon verrattuna
Ja hylkään myös vanhankansan keitä, paista ja hauduta kermassa ohjeet, kun alkaa kyllästymään siihen ohjeeseen. Se on pikaisesti valurautapannulla liha ruskeaksi, suola ja mustapippuri päälle ja 100-120 asteiseen uuniin 5-15 minuuttia koosta riippuen. Tai sitten väännä lintukeiton |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JassoL Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 212
|
Lähetetty: 16.08.2009 17:49 Viestin aihe: |
|
|
Grillattua kyyhkyä lohkoperunoilla ja kermaisella kanttarellikastikkeella.
Kolme päivää jääkaapissa riiputusta ja lihojen irroittelu.
Ensi kertaa testissä santa marian bbqgrilloil. Pullon kyljessä lukee: "Antaa kauniin pinnan ja miedon savun maun grillatulle ruualle. Sopii kaikenlaisiin ruokiin naudan- ja sianlihasta riistaan, kanaan, kalaan, loheen ja äyriäisiin." Laitoin lihat päiväksi öljyyn.
Hiukan on tärähtänyt.Mistä lie johtunut.
Annos
Hyvin näyttää maistuvan!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 16.08.2009 19:40 Viestin aihe: |
|
|
Tein äskön elmäni ensimmäisen kerran kyyhkyn rintapaloja, itselläkin tuli tuo lievä maksan maku. Todennäköisesti johtui liiallisesta paistamisesta? Hieman sai makua pois, kun laitoin uuniin kerman kanssa. Mutta ajattelin kokeilla rintapaloilla seuraavaksi sitä, että keittäisi ne ensin, ja sitten paistaisi. Kuinka kauan pitäisi keittää, tuleeko veteen jotai mausteita? Jos neuvoa hiukan saisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 928
|
Lähetetty: 16.08.2009 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Keittoliemeen kasvisliemikuutio ja vähän punaviiniä. Kastike liemestä suurustamalla ja Sherryä tai Madeiraa sekaan. Kyyhky tykkää makeista jutuista. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vilokas Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 07 Hel 2008 Viestejä: 97 Paikkakunta: Kempele
|
Lähetetty: 16.08.2009 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Näin et voi epäonnistua kyyhkyn rintapalojen kanssa:
Irrota rintalihat luista. Nuiji fileistä tasapaksuja pihvejä esimerkiksi nyrkillä. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyelti molemmin puolin ja jätä maustumaan vaikkapa puoleksi tunniksi. Kuumenna paistinpannu melkoisen kuumaksi ja lisää reilusti voita. Paista tasan kolme minuuttia molemmilta puolilta ja kääri paistit folioon.
Kymmenen minuutin kuluttua avaa folio ja lyö pihviä lautaselle.
Toimii varmasti.
Lisukkeeksi vaikkapa kotitekoiset valkosipulipernat ja raikas salaatti. Olutta juomaksi.
Se on siinä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 04.09.2009 19:06 Viestin aihe: |
|
|
No niin. tänään sain yhden kyyhkyn saaliiksi, ja koitin tuota yhtä reseptiä. Tosin, en nuijinut pihviksi, vaan paistoin rintapalat sellaisenaan kuumalla pannulla, päällä suolaa ja hiukan marinadi litkua. Noin kolme minuuttia per puoli, ja se 10minuuttia folioon käärittynä. Ei ollut maksan makua, tosin se marinadi harmitti, kun se hiukan paloi pintaan kiinni, mutta muuten oikein maistuvaa, että onneksi ei tullut sitä maksan makua, ensi kerralla teen ilman sitä marinadia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
miksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 643
|
Lähetetty: 04.09.2009 19:24 Viestin aihe: |
|
|
vilokas kirjoitti: | Näin et voi epäonnistua kyyhkyn rintapalojen kanssa:
Irrota rintalihat luista. Nuiji fileistä tasapaksuja pihvejä esimerkiksi nyrkillä. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyelti molemmin puolin ja jätä maustumaan vaikkapa puoleksi tunniksi. Kuumenna paistinpannu melkoisen kuumaksi ja lisää reilusti voita. Paista tasan kolme minuuttia molemmilta puolilta ja kääri paistit folioon.
Kymmenen minuutin kuluttua avaa folio ja lyö pihviä lautaselle.
Toimii varmasti.
Lisukkeeksi vaikkapa kotitekoiset valkosipulipernat ja raikas salaatti. Olutta juomaksi.
Se on siinä. |
Tämä on tapa millä itsekin olen kyyhkyt viime vuosina laittanut. Kolmesta minuutista ei ole niin nuuka - vaan sama kuin pihviä paistaessa - kun neste tulee läpi lihasta on hyvä merkki.
Foliossa liha ei ihan heti jäähdy tai mene pilalle joten sillä aikaa voi vielä viimeistellä muuta tarjontaa. Oma suosikki kastikkeeksi on kanttarelleista tehty sellainen. Juomaksi ehdottomasti riistalle sopivan täyteläistä punkkua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
taljaukko
Liittynyt: 23 Jou 2009 Viestejä: 6
|
Lähetetty: 25.12.2009 19:17 Viestin aihe: |
|
|
Kylläpä tuli nälkä nuista JassoL:n kuvista! aijai |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hemingway Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2005 Viestejä: 1044
|
Lähetetty: 11.08.2010 12:55 Viestin aihe: |
|
|
Kausi on taas käynnissä ja jääkaapissa täkkäpaloja runsaasti.
Laittakaas pojat lisää reseptejä tulemaan. Pikapaistoreseptejä tuossa onkin vaikka muille jakaa, jos löytyy takuuvarmoja pidempään hauduttamiseen perustuvia niin mukava olisi kokeilla niitäkin. Samoin keitto- yms reseptit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|