OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hyvä sepelkyyhkyresepti?!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Eemeli1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 117

LähetäLähetetty: 11.08.2005 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No, joko joku on ehtinyt kokeilla tuota edellistä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 11.08.2005 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos riistanmaku pelottaa ja kyyhkyjä on kokeiltavaksi asti, niin seuraavallakin tavalla voi saalista hävittää.

- Leikkaa lihat irti luista, noin sormenpään kokoisiksi paloiksi.

- Pistä lihat pieneen muovipussiin, mukaan jotain yleislihamaustetta, sitruunamehua, öljyä ja loraus sherryä (Sherry ei välttämätön, sattuu vaan olemaan kaapissa kunnei sitä muutenkaan tule käytettyä). Imaise ilmat pois ja anna marinoitua hetkenaikaa.

- Leikkaa sipuli lohkoiksi.

- Täräytä pataan voita ja öljyä, kuullota sipuli pehmeäksi ja nakkaa kyyhkysenlihat ruskistumaan. Ruskista + kypsennä kevyesti.

- Nakkaa pataan Valion 5% Creme fraiche itämainen curry, tavara on tuommoisessa kermaviilitöntön näköisessä purkissa. Mukaan halutut mausteet, pieni loraus sitruunamehua ja mahdollinen lihaliemikuutio. Anna kuplia kevyesti pitkän Carillo+vesi+jäät aperitiivin juomisen ajan.

- Tarjoile riisin kanssa.

Kastikkeesta tulee erittäin paksu ja maku on voimakkaasti curryinen. Ei missään nimessä kannata tarjoilla sille, joka hakee nimenomaan riistaelämystä. Vaihteluna tai riistanmakua kavahtavalle yksi vaihtoehto tässä tämä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 11.08.2005 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai että oli hyvää lintupottua. Mummon "salainen" resepti. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
shaven
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Mar 2004
Viestejä: 175

LähetäLähetetty: 14.08.2005 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joku tossa kysyi et pitääkö huuhdella se kun sen on suolistanut?
-ei, koska se alkaa elämään.. bakut tulee.
_________________
Kaikki mitä kirjoitan täällä foorumilla, on oma näkemys asiasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.08.2005 08:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

täs tulis pika ohje kyyhkylle:leikkaa rintalihat kyyhkystä irti, huuhtele ja kuivaa sitte suola ja pippuri kevyesti hieromalla pintaan ja kuumalle pannulle tilkka öljyä ja lihat sekaan, ruskista kauniin värisiks, pienennä lämpöö reilusti ja lisää voita reilu palanen sekaan, paista molemmin puolin muutama minuutti, valmista tuli, hieman juhlavamman version saat noista lisäämällä kermaa paiston lopussa niin tulee kastikekki siin samalla, mukaan paistetua perunaa, puolukka tai pihlajanmarja hilloa, on namia!! Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
_baikkali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 1351
Paikkakunta: lempäälä

LähetäLähetetty: 10.08.2009 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lisää vaan kyyhky reseptejä kyllästyttää jo vanhat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 11.08.2009 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma käsitys on nyt muuttunut, että voimakas maksan maku tulee siitä, että jää verta lihaksiin eikä riiputeta lihaa. Itse muutan tälle kaudelle linnun käsittelyä niin, että heti, kun saa linnun käsiin, niin pistän linnun Jaakko Kolmosen ohjeen mukaan. Aikaisemmin en ole tätä harrastanut ja riista on ollut hyvää, mutta koitan nyt, miltä vaikuttaa. Onhan linnun pistämisessäkin tolkkua, sillä hirvieläinkin pistetään. Verta tulee varmasti suhteessa yhtä paljon molemmista kehon kokoon verrattuna Smile

Ja hylkään myös vanhankansan keitä, paista ja hauduta kermassa ohjeet, kun alkaa kyllästymään siihen ohjeeseen. Se on pikaisesti valurautapannulla liha ruskeaksi, suola ja mustapippuri päälle ja 100-120 asteiseen uuniin 5-15 minuuttia koosta riippuen. Tai sitten väännä lintukeiton Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JassoL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 212

LähetäLähetetty: 16.08.2009 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grillattua kyyhkyä lohkoperunoilla ja kermaisella kanttarellikastikkeella.


Kolme päivää jääkaapissa riiputusta ja lihojen irroittelu.


Ensi kertaa testissä santa marian bbqgrilloil. Pullon kyljessä lukee: "Antaa kauniin pinnan ja miedon savun maun grillatulle ruualle. Sopii kaikenlaisiin ruokiin naudan- ja sianlihasta riistaan, kanaan, kalaan, loheen ja äyriäisiin." Laitoin lihat päiväksi öljyyn.




Hiukan on tärähtänyt.Mistä lie johtunut.


Annos


Hyvin näyttää maistuvan!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 16.08.2009 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein äskön elmäni ensimmäisen kerran kyyhkyn rintapaloja, itselläkin tuli tuo lievä maksan maku. Todennäköisesti johtui liiallisesta paistamisesta? Hieman sai makua pois, kun laitoin uuniin kerman kanssa. Mutta ajattelin kokeilla rintapaloilla seuraavaksi sitä, että keittäisi ne ensin, ja sitten paistaisi. Kuinka kauan pitäisi keittää, tuleeko veteen jotai mausteita? Jos neuvoa hiukan saisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 16.08.2009 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keittoliemeen kasvisliemikuutio ja vähän punaviiniä. Kastike liemestä suurustamalla ja Sherryä tai Madeiraa sekaan. Kyyhky tykkää makeista jutuista.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vilokas
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hel 2008
Viestejä: 97
Paikkakunta: Kempele

LähetäLähetetty: 16.08.2009 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin et voi epäonnistua kyyhkyn rintapalojen kanssa:

Irrota rintalihat luista. Nuiji fileistä tasapaksuja pihvejä esimerkiksi nyrkillä. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyelti molemmin puolin ja jätä maustumaan vaikkapa puoleksi tunniksi. Kuumenna paistinpannu melkoisen kuumaksi ja lisää reilusti voita. Paista tasan kolme minuuttia molemmilta puolilta ja kääri paistit folioon.

Kymmenen minuutin kuluttua avaa folio ja lyö pihviä lautaselle.

Toimii varmasti.

Lisukkeeksi vaikkapa kotitekoiset valkosipulipernat ja raikas salaatti. Olutta juomaksi.

Se on siinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 04.09.2009 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin. tänään sain yhden kyyhkyn saaliiksi, ja koitin tuota yhtä reseptiä. Tosin, en nuijinut pihviksi, vaan paistoin rintapalat sellaisenaan kuumalla pannulla, päällä suolaa ja hiukan marinadi litkua. Noin kolme minuuttia per puoli, ja se 10minuuttia folioon käärittynä. Ei ollut maksan makua, tosin se marinadi harmitti, kun se hiukan paloi pintaan kiinni, mutta muuten oikein maistuvaa, että onneksi ei tullut sitä maksan makua, ensi kerralla teen ilman sitä marinadia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
miksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 643

LähetäLähetetty: 04.09.2009 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vilokas kirjoitti:
Näin et voi epäonnistua kyyhkyn rintapalojen kanssa:

Irrota rintalihat luista. Nuiji fileistä tasapaksuja pihvejä esimerkiksi nyrkillä. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyelti molemmin puolin ja jätä maustumaan vaikkapa puoleksi tunniksi. Kuumenna paistinpannu melkoisen kuumaksi ja lisää reilusti voita. Paista tasan kolme minuuttia molemmilta puolilta ja kääri paistit folioon.

Kymmenen minuutin kuluttua avaa folio ja lyö pihviä lautaselle.

Toimii varmasti.

Lisukkeeksi vaikkapa kotitekoiset valkosipulipernat ja raikas salaatti. Olutta juomaksi.

Se on siinä.


Tämä on tapa millä itsekin olen kyyhkyt viime vuosina laittanut. Kolmesta minuutista ei ole niin nuuka - vaan sama kuin pihviä paistaessa - kun neste tulee läpi lihasta on hyvä merkki.

Foliossa liha ei ihan heti jäähdy tai mene pilalle joten sillä aikaa voi vielä viimeistellä muuta tarjontaa. Oma suosikki kastikkeeksi on kanttarelleista tehty sellainen. Juomaksi ehdottomasti riistalle sopivan täyteläistä punkkua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taljaukko



Liittynyt: 23 Jou 2009
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 25.12.2009 19:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylläpä tuli nälkä nuista JassoL:n kuvista! aijai Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hemingway
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2005
Viestejä: 1044

LähetäLähetetty: 11.08.2010 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kausi on taas käynnissä ja jääkaapissa täkkäpaloja runsaasti.

Laittakaas pojat lisää reseptejä tulemaan. Pikapaistoreseptejä tuossa onkin vaikka muille jakaa, jos löytyy takuuvarmoja pidempään hauduttamiseen perustuvia niin mukava olisi kokeilla niitäkin. Samoin keitto- yms reseptit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 3 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com