OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haahka

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
bomber9



Liittynyt: 19 Hei 2005
Viestejä: 2
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 20.07.2005 09:43    Viestin aihe: Haahka Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kenelläkään tiedossa hyviä Haahka reseptejä ja muutenkin kommentteja haahkasta ruokalintuna. Itse en ole vielä haahkaa maistanut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 20.07.2005 12:30    Viestin aihe: Re: Haahka Vastaa lainaamalla viestiä

bomber9 kirjoitti:
Onko kenelläkään tiedossa hyviä Haahka reseptejä ja muutenkin kommentteja haahkasta ruokalintuna. Itse en ole vielä haahkaa maistanut.


Haahkaa voi mielestäni valmistaa monella eri tavalla, esm kermasoosissa, padassa hauduttamalla, uunipaistina jne... Verrattuna sorsaan paisto/haudutusaika haahkalla on paljon pidempi, mutta riippuen taas onko sinulla vanhoja tai nuoria(haahkoja) lintuja, kypsyminen voi pikkaisen vaihdella..

Asiaan vaikuttaa myös valmistatko pelkästään rintapaloja ja koipia, vai haudutatko kokonaisena... Itse kokeilin viimeksi ensin kypsentää lihan keittämällä lihat kokonaisista linnuista irti.. Lihoista tein sitten sillppua ja ruskistin ne vielä kerran valurautapannussa, lisäsin pikkaisin soijaa (ei liikaa, oman maun mukaan)annoin kiehahtaa pikkaisen ja kermat päälle..

Sitten annetaan kerman kiehua pikkaisen kasaan, ja tarjoillaan vaikka perunoitten kanssa.. (soijan sijaan voi käyttää vaikka jotankin viiniä?)


Tervetuloa muuten "Bomber9" foorumille !! Toivottavasti viihdyt... (hakutoiminnolla löydät enemmän merilinturesepti keskusteluja)
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
bomber9



Liittynyt: 19 Hei 2005
Viestejä: 2
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 20.07.2005 13:07    Viestin aihe: Re: Haahka Vastaa lainaamalla viestiä

Merilinnustaja kirjoitti:
bomber9 kirjoitti:
Onko kenelläkään tiedossa hyviä Haahka reseptejä ja muutenkin kommentteja haahkasta ruokalintuna. Itse en ole vielä haahkaa maistanut.


Haahkaa voi mielestäni valmistaa monella eri tavalla, esm kermasoosissa, padassa hauduttamalla, uunipaistina jne... Verrattuna sorsaan paisto/haudutusaika haahkalla on paljon pidempi, mutta riippuen taas onko sinulla vanhoja tai nuoria(haahkoja) lintuja, kypsyminen voi pikkaisen vaihdella..

Asiaan vaikuttaa myös valmistatko pelkästään rintapaloja ja koipia, vai haudutatko kokonaisena... Itse kokeilin viimeksi ensin kypsentää lihan keittämällä lihat kokonaisista linnuista irti.. Lihoista tein sitten sillppua ja ruskistin ne vielä kerran valurautapannussa, lisäsin pikkaisin soijaa (ei liikaa, oman maun mukaan)annoin kiehahtaa pikkaisen ja kermat päälle..

Sitten annetaan kerman kiehua pikkaisen kasaan, ja tarjoillaan vaikka perunoitten kanssa.. (soijan sijaan voi käyttää vaikka jotankin viiniä?)


Tervetuloa muuten "Bomber9" foorumille !! Toivottavasti viihdyt... (hakutoiminnolla löydät enemmän merilinturesepti keskusteluja)


Kiitos vinkeistä merilintu! Näyttää täällä olevan ihan asiallista keskustelua ja välillä kiivastakin Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perehn
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 105
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 04.09.2005 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En vaiheet ennen ruoan valmistamista. Pitääkö/kannattaako haahkaa riiputtaa? Entäs nylkeminen, kannattaako vai kynitääkö? Jos jättää nylkemättä mitä vaikuttaa?

t Pekka
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wallu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: HKI / Hausjärvi

LähetäLähetetty: 12.09.2005 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs, kun tuossa omaankin pakastimeen kulkeutu kokonainen haahka suolistettuna, plus maksa ja sydän, niin mitenkäs tuon sais nyt sitten parhaiten hyödynnettynä?

Kannattaako tuo pistää sellasenaan uuniin, vai kuinka?
_________________

Ei se smitn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Paukku Masa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2005
Viestejä: 652
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 12.09.2005 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vinkkinä vaan, et haahkassa on aika voimakas maku, joka ei kaikkia miellytä.
Jos haluaa makua miedommaksi, niin lintu/ lihat voi liottaa yön yli maidossa tai laimeassa etikkavedessä. Lisäksi maku pehmenee, mitä pidempään malttaa lintua hauduttaa!!
Haahka on hyvin laitettuna maukas lintu!!
Very Happy
_________________
Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Erasmus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2005
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 11.10.2005 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En metsästä haahkaa, mutta valitettavasti joskus sellainen verkkoon hukkuu. Olisiko moinen lintu käyttökelpoinen, kun vesi on kylmää ja lintu on muuten pilaantumaton mutta verestämätön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EddieVHalen



Liittynyt: 29 Syy 2005
Viestejä: 3

LähetäLähetetty: 11.10.2005 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämmöinen on myös hyvää:

-Ruskista haahkaa valurautapannulla.
-Ota pata, johon laitat vettä. Lisää myös paistoliemi siihen.
-Laita haahka pataan, lisää perunat ja porkkanat ym. mielesi mukaan
-Anna hautua uunissa muutamia tunteja.

Tämä toimii monien muidenkin riistalintujen kanssa.
Ja välttämätön lisä tarjoilussa on puolukat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2005
Viestejä: 790

LähetäLähetetty: 08.12.2005 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erasmus kirjoitti:
En metsästä haahkaa, mutta valitettavasti joskus sellainen verkkoon hukkuu. Olisiko moinen lintu käyttökelpoinen, kun vesi on kylmää ja lintu on muuten pilaantumaton mutta verestämätön.


Appiukkoni joka oli ammattikalastaja, sai aikoinaan paljonkin lntuja verkkoihinsa, ja otti ne tietenkin aina talteen. Kyniminen oli kuulemma hankalampaa kun ammutun linnun, koska sulat ja höyhenet olivat "vettyneet"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com