OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lintukeitto

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 23.07.2005 16:18    Viestin aihe: Lintukeitto Vastaa lainaamalla viestiä

Tässähän oli puhetta lintukeitosta aiemmin. Ajatuksissa oli kirkaslieminen keitto, hiukan funteerattuani ja kokilta ideoita kysyen syntyi seuraava liemi.

Pakkasessa oli vielä yksi riekko..


Juureksia mukaan, perunaa, porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, purjoa, sipulia ja pari valkosipulin kynttä.


Riekko hiukan pieneksi ja kattilaan kiehumaan pariksi tunniksi kunnes liha irtoaa helposti. Mausteena laakerin lehteä ja timjamia.


Vihannekset pieniksi.


Lihat irti luista kun olivat kypsyneet. Keitinliemen siivilöin harsokankaan läpi.


Keitinliemeen kaikki vihannekset ja lihat edelleen kypsymään. Kypsyyttä säätelin leikkaamalla hitaammin kypsyvistä vihanneksista pienempiä paloja kuin nopeasti kypsyvistä. Mukaan pippureita ja suolaa. Pakkasesta laitoin vielä mukaan muutamia viime syksyllä kasaan keitettyjä riistamaustekuutioita.


Noin tunnin keittelyn jälkeen jälki oli tämän näköistä.


Valmis annos, joka oli ok näöltään ja maultaan. Lihaa olisi voinut olle enemmän tekemääni kasvismäärään nähden, mutta toimii näinkin kun liemestä tulee hyvä.

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 23.07.2005 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse valmistin viimevuonna lintukeiton kahdesta pyystä ja yhdestä kyyhkysestä. Vihanneksiksi tuli muistaakseni porkkanaa perunaa lanttua ja sipulia sekä tietenkin mausteet suola pippuri rakuunaa jne. maun mukaan...

Valmistustavaltaan meikäläisen keitto ollut oikeastaan yhtään erilainen, ainoastaan tuota lihan irrottamista keittämällä ei tarvinnut tehdä kun olin jo nylkiessä ottanut rintalihat irti rintalastasta, eipä tarvi sitten ruuanvalmistuksessa erikseen keitellä irti, ellei ole jo sitä kokoluokkaa jolloin otetaan myös jalat mukaan ja jänikset tietenkin omana kokonaisuutenaan... Smile

Ainoa virhe tuli noiden lihojen kanssa, joita keittelin ainoastaan tunnin verran jolloin ne jäivät hieman sitkeiksi.
Tässähän taisit keitellä riekonlihoja kaikenkaikkiaan kolmisen tuntia, jolloin ne ei varmaan kovin sitkeiksi jääneet...? Smile
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 23.07.2005 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep, tarkoitus onkin, että liha on erittäin kypsää ja hajoaa helposti. Kokki serkkuni kertoi heidän hyödyntävän keitossa erityiseen lintujen hitaasti kypsyvät paikat. Rintalihoja he eivät laita ollenkaan keittoon, sen sijaan esim. siivet, jalat ja rangat. Rintalihat käytetään paremmin niille sopiviin ruokiin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 23.07.2005 18:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nätti keitto, mutta hiukan on "terveellisen" näköinen. Itse freesaisin keitetyt lihat ja juurekset vielä voi-öljy-seoksessa, sitten lisäisin liemen päälle ja keittäisin kypsäksi. Tuolla toisaalla puhuin siitä sulatejuustosta tai kermasta. Sitä sitten jos haluttaa oikein täyteläistä. Linnun lihathan ovat lähes täysin rasvattomia pelkällään.

Mutta tuo jarin ohje on tosi hyvä perusohje mille tahansa lihakeitolle. Ottakaahan opiksi jos kokkailu ei oikein ole vielä selkäytimessä. Ja AINA LOPUSSA MAISTAMINEN ENNEN TARJOILUA!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paukku Masa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2005
Viestejä: 652
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 24.07.2005 02:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
AINA LOPUSSA MAISTAMINEN ENNEN TARJOILUA!

Siinä on vaan se vaara, että tulee maisteltua vieraidenkin osuus, jos on oikein hyvää!! Razz Razz
_________________
Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 1216
Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän

LähetäLähetetty: 25.07.2005 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paukku Masa kirjoitti:
Retonkimies kirjoitti:
AINA LOPUSSA MAISTAMINEN ENNEN TARJOILUA!

Siinä on vaan se vaara, että tulee maisteltua vieraidenkin osuus, jos on oikein hyvää!! Razz Razz


Maistelee pääasiassa vain niitä ruokajuomia niin keittoa riittää mahdollisille vieraille enempi. Cool Laughing
Kuuluuko Retonkimiehellä jälkiruuaksi tuo hillakiisseli. Question Cool
_______________________

_________________
Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 25.07.2005 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pelimies kirjoitti:

Kuuluuko Retonkimiehellä jälkiruuaksi tuo hillakiisseli. Question Cool


Ei kyllä se hillakiisseli sopii parhaiten ihan pääruoaksi vaan. Jälkiruoaksi voi suunnistaa paikalliseen ravitsemusliikkeeseen aiheuttamaan pahennusta Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
samit71
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Maa 2005
Viestejä: 73

LähetäLähetetty: 19.10.2005 10:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos jarih resptistä kokeilin juuri sitä ja hyvää oli! Suosittelen muillekkin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vonkamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1471
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 19.10.2005 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kannattaa malttaa mielensä kun keittelee lintuja; itse tein elämäni ensimmäistä lintukeittoa tossa viikko sitten. Ammuin heinäsorsan ja eikun kotiin keittelemään. Olin niin nälkäinen ja malttamaton päästäkseni uusiin makuelämyksiin että ei se poloinen ehtinyt nauttia kuumasta kylvystä kuin reilut puoli tuntia. Tais olla raakaa mutta hyvää.

Nyt odotellaan koska kasvaa siivet selkään
_________________
Sako Finnlight aito Suomalainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Riehpan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 131
Paikkakunta: enontekiö

LähetäLähetetty: 23.10.2005 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Evil or Very Mad
_________________
Sylen Syöksen Keihäsvartta Tantereeseen Tärähtämättömään,Kalliohon Kumahtamattomaan,,,,,,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com