OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Karmea totuus eräkeittiöstä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2004
Viestejä: 433
Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen

LähetäLähetetty: 24.08.2005 21:21    Viestin aihe: Karmea totuus eräkeittiöstä Vastaa lainaamalla viestiä

Rakkaat lukijamme. Olette varmasti huomanneet kuinka tällä palstalla on esitelty vain inhottavan onnistuneita reseptejä. Kaikki ohi paistinpannun lentäneet tarveaineet ja väärään kurkkuun kaatuneet juomat on sensuroitu pois. Tässä jaksossa sellaista ei ole tapahtunut vaan seuraava taltiointi on 20.8.2005 kuvattu ja se tulee nyt ulos täysin sensuroimattomana.

Kaikki ruuanvalmistuishan alkaa perinteisesti tarveaineiden haulla. Paras paikka tähän on naapurin kasvimaa. (kuvassa)




Tämänkertaisessa saaliissa on sipuleita, porkkanoita ja valkosipulia. Pyssy on mukana siltä varalta jos naapuri sattuisi samaan aikaan kasvimaalleen.



Tähän reseptiin emme yleensä ole kelpuuttaneet alle 1300g painavaa vanhaa urossorsaa, siksipä tämänkertainen paistiksi valikoitu sorsa painoi 1340g. Kuvassa myös rehuja. (Olen huomannut santun eksyvän muidenkin eräkeittiön kokkien kuviin, ihme kyllä sellainen tunki tähänkin otokseen.)




Suolaa ja pippuria siis eläimen pintaan ja kasvikset ympärille. (Tosi erämieshän ei rehuja syö, mutta me olemmekin vasta erämiehiä)




Sitten alumiinit ympärille ja vähän iltapäivälehteä kaveriksi. Jotta koko komeus pysyisi kasassa, käymme naapurin kanalasta hakemassa hieman verkkoa.

Jatkoa seuraa...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2004
Viestejä: 433
Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen

LähetäLähetetty: 24.08.2005 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuitenkin urheita erämiehiämme alkoi epäilyttämään. Eikai sitä sorsaa nyt voi suuhunsa pistää, siinähän on luita ja kaikkea... Makkara on sentään luutonta ja hyvää. Päätimme kuitenkin ettei sorsaa voi kokonaan hukkaan heittää, siispä teimme siitä supihaaskan.

Haaskakuoppa piti kuitenkin desinfioida, emmehän halua supikoiraparan sairastuvan bakteeritoiminnan johdosta. Varmuuden vuoksi desinfioimme kuoppaa 3 tuntia tulella.




3 tunnin polttelun jälkeen laitoimme paketin kuoppaan ja peitimme kuopan turpeilla. Sitten saatoimmekin kevein mielin lähteä iltalennolle, tietäen että supikoira pysyisi terveenä mikäli se osaisi kuopallamme käydä.




Supikoiran käyntiä odotellessa oli aikaa keskittyä myös pienemmän turkisriistan pyyntiin.



Hyvin lyhyesti nukutun yön ja aamulennon jälkeen alkoi kuitenkin epäilyttämään... Entäpä jos kuoppa ei ollutkaan tarpeeksi kuuma ja bakteeritoimintaa saattaisi sittenkin esiintyä sorsassamme. Pakkohan asia oli tarkistaa.





Totuuden hetket lähestyvät. Kaivoimmeko haaskan turhaan ylös?




Olimme oikeassa, rintapalaan tehdystä viillosta tuleva neste oli punaista, supikoiraparka olisi varmaan sairastunut mikäli olisi tähän sorsaan koskenut.




Eihän siinä muukaan auttanut, kuin ottaa sähkövoimat avuksi haaskan täydelliseen desinfiointiin.




Lopputulosta katsellessamme uskonpuute iski takaraivoon. Onko haaskaamme tarttunut liikaa ihmisen hajua? Karttaisiko supikoira loppuelämänsä haaskakuoppaamme?




Koska erämiehinä emme voi hyväksyä hengenhukkaa, piti sorsa käyttää jollakin tavalla hyödyksi. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi syödä se itse.



Jälkiviisaana voimme todeta, että sorsaa ympäroivät kääreet olivat liian paksut, pelkkä folio olisi todennäköisesti riittänyt. Ensikerralla laitamme kuoppaan lämpiämään enemmän kiviä, joita voi sitten vierittää paistin päälle, nythän siihen laitettiin vain turpeet. Pahaa uunissa jälkikypsennetty sorsa ei tietenkään kuitenkaan ollut, mutta se rosvopaistin mahtava mureus jäi puuttumaan.

Ensi kertaa odotellessa...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 25.08.2005 00:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Cool , aivan mahtava juttu!!! lisää osioita joskus samasta sarjasta, thänk juu veri meni...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 25.08.2005 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh, hyvä hyvä. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 15801
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.08.2005 08:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtava tarina.

Tuli ihan oma rosvopaistinteko mieleen, jota yritin routaisessa maassa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mikser
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Huh 2005
Viestejä: 68
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 25.08.2005 09:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HEH!! Toi stoori sai vanhankin ketun naureskelemaan... Very Happy Kymmenen pistettä... Cool
_________________
Pyssy ja pamaus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 25.08.2005 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpa mukava lukea tällaisia hyvillä kuvilla varustettuja juttuja. Lisää vaan te jotka jaksatte ja osaatte Very Happy

Pidittekö muuten kuopan päällä lainkaan tulia peittämisen jälkeen? Itse olisin varmistanut lämmön semmoisella kolmen tunnin rauhallisella tulistelulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hector
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Syy 2004
Viestejä: 777

LähetäLähetetty: 25.08.2005 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Superlatiivit hukassa, mutta hieno kuva/teksti tarina Razz
Alko hiukomaan oikein kunnolla, onneksi ruokis on pian.
Nyt pitääkin alkaa miettimään miten tämän aamuisen hanhen valmistaisi ruuaksi, eli uskaltaako mennä naapurin kasvimaalle Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 28.08.2005 13:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Legendaaristen juttujen joukkoon kuuluisi tämä Laughing
Taidanpa parin päivän tauon jälkeen käydä hakemassa rosvopaisti aineksia tuolta kaislikosta...
Tuli meinaan nälkä, kun näitä kuvia katsoi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Amatööri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 78

LähetäLähetetty: 28.08.2005 14:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä homma on toiminut niin, että tulta on polteltu riittävästi, ja sitten kun hiillosta on "kuutio" niin hiilet pois melkein kokonaan.... lihat leivinpaperissa, sanomalehdessä ja foliossa hiilien päälle... Loput hiilet lihapakettien päälle ja sitten hiekkaa niskaan reilusti....

Oleellista varmaankin se, että hehkuvaa hiiltä on ihan koko kuoppa täynnä....


(ei käynyt jutusta ilmi, että olitteko tuolla tavalla tehneet ja tämä ihan vinkiksi muille tuleville kokeilijoille.)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2004
Viestejä: 433
Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen

LähetäLähetetty: 28.08.2005 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä me ollaan aikaisemmat (onnistuneet) rosvopaistit hoidettu runsaalla kivimäärällä, joita vieritellään myös lihojen päälle. Hiilet on otettu melko tarkkaan pois kuopasta, ja koskaan ei olla tulta laitettu kuopan päälle. Näin on kypsynyt mm. 6kg köntti lihaa joka juhannus.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jorge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 1628
Paikkakunta: Rehuvaara

LähetäLähetetty: 29.09.2005 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset tästä, hieno tarina ja upeat kuvat. Näin juuri pitää rosvopaistia tehdä. Tietenkin ikävää ettei aina onnistu, mutta tekevälle sattuu.

Jos yhtään lohduttaa niin samalla tavalla on käynyt rahikaisellekin. On jäänyt raa'aksi ja joskus olemme onnistuneet jopa polttamaan paistin. Se oli todellinen "paistin pilluu" ja harmitti eniten.

Ei muuta kuin uutta pakettia monttuun!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bonchi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Syy 2006
Viestejä: 204
Paikkakunta: Juva

LähetäLähetetty: 17.07.2007 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

muistithan kahka kuvia laittaessasi että rauhoitetun päästäisen tappaminen on rangaistava teko ja siitä seuraa vähintäänkin sakkoja 17-50euroa per päästäinen lajista riippuen. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 17.07.2007 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy näitä lisää. vaikka vanhoja on tullu koluttua on jotenkin jääny huomaamatta. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2004
Viestejä: 433
Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen

LähetäLähetetty: 17.07.2007 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

bonchi kirjoitti:
muistithan kahka kuvia laittaessasi että rauhoitetun päästäisen tappaminen on rangaistava teko ja siitä seuraa vähintäänkin sakkoja 17-50euroa per päästäinen lajista riippuen. Wink


Jep, tunnistelehan siitä lajeja. Vaan nyt kun otit puheeksi, niin nuohan löytyivät tietenkin rantavedestä kellumasta, luulivat olleensa sopuleita, mutta eivät olleet, vaan hukkuivat. Ne kaksi metsämyyrää olivat tietysti ainoat, mitkä hiirenloukkuun eksyivät. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com