OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Karmea totuus eräkeittiöstä osa 1 3/4

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kahka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2004
Viestejä: 433
Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen

LähetäLähetetty: 25.10.2005 18:50    Viestin aihe: Karmea totuus eräkeittiöstä osa 1 3/4 Vastaa lainaamalla viestiä

Rakkaat eräkeittiön ystävät. Olette varmasti huomanneet, kuinka edelleen kampanjamme alkamisen jälkeenkin tälle foorumille ilmestyy vain onnistuneita reseptejä.

Me totuuden ystävät toki ymmärrämme, että kun se ruoka kerran vuodessa kerrankin onnistuu, on sen joka vaihe valokuvattava ja kutsuttava sukulaiset ja jopa vaimokin syömään. Mutta rajansa kaikella.

Seuraavassa esityksessä on jälleen lähdetty alusta alkaen päin honkia. Toteutus on toteutettu viime perjantaina, eikä sensurointia ole taaskaan harjoitettu ruoanlaiton missään vaiheessa.

Ruoanvalmistus alkaa tarveaineiden haulla. Koska rakas naapuri oli kuitenkin ehtinyt kääntää kasvimaansa, eikä naapurin perunakellarista uskaltanut ottaa salamalla kuvaa kuin tosi erämies, ja mehän olimme vain erämiehiä, jäi ensimmäinen kuva ottamatta.

Todellakin, perjantaiaamuna 21.10.2005 mieleni teki lintupaistia. Koska naapurin kaikki kanat olivat karanneet sattumoisin juuri viimekertaisen rosvopaistin teon yhteydessä (joku ilkivallantekijä oli kuulemma särkenyt kanalan ja iso pala verkkoa oli kokonaan hävinnyt Shocked ) jouduin turvautumaan erämiestaitoihini ja hankkimaan lintupaistin syksyisestä luonnosta. Paistin laji tuotti hetken päänvaivaa, sillä puhutaanhan nykyään kaikkialla vain lintulentsusta. Siperiasta olivat löytäneet sitä kanalinnuilta ja tonavalla sinisorsista, joten ne eivät siis käyneet. Lopulta päädyin ratkaisuun:




Vai oletko sinä kuullut jonkun löytäneen nuhaisen isokoskelonaaraan?


Eläimestä piti myös raastaa lihat irti ja otin talteen sekä rintalihat, että koivet.



Tähän hommaat ei terveeltä ihmiseltä hupene kymmentäkään minuuttia, eikä kahkaltakaan kuin 12 valokuvaamisine kaikkineen.


Koska olen jostakin kuullut sekä lukenut, että lihat laitetaan kylmään veteen ja sitten lämpöä levylle, menettelin myös tällä kertaa niin. Sekaan laitoin riistamaustetta sekä merestä suolaa, Karjala tuuraa santtua, joka joutui vähäisen miesmääränsä johdosta jäämään kaupan hyllylle, eikä olut muutenkaan liity olennaisesti tämän ruoan laittoon, kokkiin kylläkin.



Mikäli vesi kattilassa värjäytyy tässä vaiheessa punaiseksi, olet pessyt lihat huonosti.


Kun soppa alkaa kiehua, tulee pintaan harmaata vaahtoa joka pitää kuulemma kauhoa pois. Tein tällä kertaa niin.



Tämän jälkeen voi vaikka lähteä iltalennolla, tai mikäli se meni jo, niin saaliin käsittely on (ryypiskelyn ohella) hyvää ajanvietettä. Tämänkertaisen iltalennon saalis näytti kuitenkin tältä:




..eikä sen käsittelyssä mennyt montaakaan minuuttia liikaa aikaa, joten loppujen lopuksi urhea erämiehemme joutui palauttamaan karjalaa takaisin noin tunnin ajan.


Tässä vaiheessa jotkut lisäisivät sekaan naapurin kellarista haetut perunat ynnä muut rehut ja litkisivät sotkun soppana. Itse kuitenkin tarrasin koskelon koivesta kiinni ja ongin sen ylös liemestä. Saman kohtalon kokivat muutkin lihapalat.




Lihat silpuksi ja liemet takaovesta pihalle.



Lihasilpun rojautin pannulle ja kieräytin vehnäjauhoissa. Sitten lotkottelin vajaan purkillisen kermaa päälle.




Vettäkin joutui lisäämään, ettei vallan pala pohjaan. Tässä työvaiheessa haikailin sen takapihalle imeytyneen liemen perään. (en itseni, vaan takapihan pihlajan terveyden takia)


Hetken haudutuksen jälkeen totesin, ettei se siitä enää pahemmaksikaan voi muuttua, joten laitoin soosin lautaselle naapurin kellarin antimien kanssa.




Ja koska en omista anoppia, oli sotku koemaistettava itse.

Havaintoja:

- Kermaista, liiankin kermaista.
- sitkeää.
- Riistan maku ei hävinnyt, vaikka liemi heitettiin pois
- Selkeästi surkea esitys serkkupojan viikon takaiseen verrattuna.
- Koskelon liha oli yhtä hyvää kuin ennenkin, kalalta se ei ainakaan maistu.
- Ruoka kävi silmäluomiin, Kun syö yhden tällä tavalla valmistetun koskelon yksin lisäkkeiden kanssa, tulee uni alta 5 minuutin lautasen tyhjentymisen jälkeen. Siirtyminen mökin penkiltä pehmeämpiin olosuhteisiin on suositeltavaa nopeasti ruokailun jälkeen.


Jälkimietintöjä:

- Sipuli, valkosipuli ja pekoni, nuo riistaruokien pakolliset vahvistukset puuttuivat.
- viini, viina tms. olisi ollut ehkä hyväkin mauste soosissa.
- Lihan keittoaika oli liian lyhyt, kun viimeksi serkku teki samaa ruokaa, kiehui se hellalla koko iltalennon ajan, siis reilut 2 tuntia ja oli mureaa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 25.10.2005 18:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Shocked

Eläköön kokeileva keittiö!
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 25.10.2005 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joka keitetyn paistaa se makean maistaa Wink

Pojot loistavasta esillelaitosta Exclamation
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 25.10.2005 19:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sori vaan, mutta jotenkin tuli mieleen sen yhden miehen sörsseli, joka taas muistutti sen naapurissa asuneen mummelin laskiämpäriä.

Laughing
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
miccis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Elo 2005
Viestejä: 270

LähetäLähetetty: 25.10.2005 19:50    Viestin aihe: Hienoa Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy

Vaivaa nähty aikas lailla enemmän kuin monissa foorumin ohjeissa, oikein hjuva!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 25.10.2005 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hianoa hianoa!!

perskuta ku olis ittelläkin tikikamera ni vois kuvailla noitten soosien tekoa.
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 25.10.2005 19:56    Viestin aihe: Re: Hienoa Vastaa lainaamalla viestiä

miccis kirjoitti:
Very Happy

Vaivaa nähty aikas lailla enemmän kuin monissa foorumin ohjeissa, oikein hjuva!!!


Vaivaahan tuossa on nähty myös tekemisessä, eikä menty millään lisää vain vesi -taidoilla. Pojot kahkalle. Täällä syödään pian hirvenlihapullia. Razz
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com